Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע מחר לקיבוץ נחשונים לראות טווינגו שנת 94 (סגולה??).

האם יש פה מישהו שכבר בדק את הרכב ויכול לחסוך לי 400 שקל על בדיקה במכון רישוי?

זה מה שקרה עם הרכב האחרון שרציתי לקנות ואחד המשתמשים בפורום (shooka) חסך לי את הבדיקה וכתב לי את הליקויים שהמכון מצא.

תודה מראש על התשובות המהירות, תודה.

פורסם

בטח שאני אלך לראות לפני בדיקה במכון, פשוט אין לי הרבה ידע במוטוריקה ולכן במידה ואני אוהב את הרכב (מראה חיצוני, נסיעה קצרה, מעט בדיקות שאני מכיר..) אני פשוט אכניס אותו לבדיקה לקראת קניה.

אני עדיין לא יודע את מספר הרישוי כי עוד לא נסעתי לראות את הרכב, אבל ברגע שאני אדע אני אכתוב גם מספר רישוי, תודה.

פורסם

תגיד לי, זו ההיא מת"א ? שנת 94 170,000 ק"מ?

אם כן אז ראיתי אותה מבחוץ וזה הספיק לי (גם לא מתביישים לכתוב "שמורה" על הפתק).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

בכל אופן, אם הבעלים מאמין באוטו שלו תציע לו את זה:

אם הבדיקה יוצאת טוב אתה משלם 100% מהבדיקה. (ותגדיר "טוב", מנוע - פיקס, שילדה אין פגיעות מרכב, מיכלולי הנעה פיקס וכו') אלא אם הוא אומר לך "תראה, הגיר קופץ בשני, אני מוריד 1000 ש"ח..."

אם לא חצי חצי... ותכתוב את זה!!! יש מלא מניאקים... תשלמו מראש שניכם 200 ש"ח ואחרי זה תחזיר לו 200 (אם יצא טוב...)

אם הוא מיתנגד, תעשה "אחורה פנה"... ומהר, כי ככל הנראה הבדיקה תצא "על הפנים" והוא יודע את זה...

ניתקלתי כבר באנשים שכל-כך בטחו האוטו שלהם שהם שילמו את הבדיקה במלואה (ואחרי זה יצא 100% והוחזר הכסף)... כאילו אנשים אני קונה את האוטו גם בלי להביט בבדיקה (סתם, אני כן קורא, אבל יש לי שקט נפשי מסויים)...

בהצלחה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בכל אופן, אם הבעלים מאמין באוטו שלו תציע לו את זה:

אם הבדיקה יוצאת טוב אתה משלם 100% מהבדיקה. (ותגדיר "טוב", מנוע - פיקס, שילדה אין פגיעות מרכב, מיכלולי הנעה פיקס וכו') אלא אם הוא אומר לך "תראה, הגיר קופץ בשני, אני מוריד 1000 ש"ח..."

אם לא חצי חצי... ותכתוב את זה!!! יש מלא מניאקים... תשלמו מראש שניכם 200 ש"ח ואחרי זה תחזיר לו 200 (אם יצא טוב...)

אם הוא מיתנגד, תעשה "אחורה פנה"... ומהר, כי ככל הנראה הבדיקה תצא "על הפנים" והוא יודע את זה...

ניתקלתי כבר באנשים שכל-כך בטחו האוטו שלהם שהם שילמו את הבדיקה במלואה (ואחרי זה יצא 100% והוחזר הכסף)... כאילו אנשים אני קונה את האוטו גם בלי להביט בבדיקה (סתם, אני כן קורא, אבל יש לי שקט נפשי מסויים)...

בהצלחה!!!

גילי

מכרתי מספר רכבים בחיים שלי.

אף אחד מהם ללא תקלה למיטב ידיעתי.

ובכל זאת לא הייתי עושה את העסקה הזאתי איתך.

כי בכול בדיקה יהיה כתוב תחת סעיף מנוע :לא תקין".

ותחת סעיף גיר או איך שלא קוראים לזה: "לא תקין".

תמיד יהיה כתוב שהגיר והמנוע עייפים, מצלצלים, מזיעים, לא יודע מה...

פעם שבאתי לרכוש רכב הבוחן בדק אותו ובאמצע הבדיקה תפסתי אותו בצד ושאלתי אותו מה דעתו עד כה, והוא אמר לי:"תראה המנוע כמו חדש, חבל"ז" בקיצור הבעיות היחידה שבאמת היו לאוטו זה קורוזיה בחיבורי מצבר (סתם שטות). ח"ח לא תקינים (ידעתי את זה לפני) וצמיגים אחוריים שחוקים (את זה לא ידעתי אבל הבעלים הסכים להחליף את כל ה-4 כבר)

אבל בנוסף לזה היו המון הערות כסת"ח בטופס של צלצולים ואני לא זוכר כבר מה.

סתם כסת"חים.

פורסם
תגיד לי, זו ההיא מת"א ? שנת 94 170,000 ק"מ?

אם כן אז ראיתי אותה מבחוץ וזה הספיק לי (גם לא מתביישים לכתוב "שמורה" על הפתק).

לא זו לא ההיא מת"א. אני מראש לא הלכתי לראות אותה. מנוע 1250 שעבר 185000 ק"מ???

לדעתי צריך כבר לרשום ביומן את מספר הטלפון של חברת קדישא,שיהיה, כי עוד מעט המנוע הזה הולך למות. כמה הוא עוד יסע? 20 אלף? 50 אלף? האופטימים אולי גם יגידו 100 אלף, שגם זה לא הרבה.

חוץ מזה מנוע כ"כ עייף זה לא אותו דבר, בעיקר כשמדובר במנוע קטן....

בכל מקרה ההיא מנחשונים נמכרה, דיברתי עם המוכרת ושאלתי אותה מה העלתה הבדיקה, אז ככה:

הייתה מכה שתוקנה מאחור, מכה ששוות ערך למכה בשסי ולכן מורידה את ערך הרכב והבטיחות שלו. התגלה ריקבון חמור במערכת הקירור, ולאחר תשאול קצר גם התבררה הסיבה. בעלת הרכב בכלל לא ידעה שמים מהברז זה לא טוב. מלבד זאת נזילת שמנים ועוד כל מיני בעיות קטנות שצפויות בקניית רכב שנמצא כבר 10 שנים על הכביש.

הקונה שילם כמעט מחיר מחירון.

מזל שחסכתי 400 שקל, כי לא הייתי קונה את הרכב במצב הזה...

מישהו פה היה קונה??

פורסם

לדעתי צריך כבר לרשום ביומן את מספר הטלפון של חברת קדישא,שיהיה, כי עוד מעט המנוע הזה הולך למות. כמה הוא עוד יסע? 20 אלף? 50 אלף? האופטימים אולי גם יגידו 100 אלף, שגם זה לא הרבה.

בכל מקרה ההיא מנחשונים נמכרה, דיברתי עם המוכרת ושאלתי אותה מה העלתה הבדיקה, אז ככה:

הייתה מכה שתוקנה מאחור, מכה ששוות ערך למכה בשסי ולכן מורידה את ערך הרכב והבטיחות שלו. התגלה ריקבון חמור במערכת הקירור, ולאחר תשאול קצר גם התבררה הסיבה. בעלת הרכב בכלל לא ידעה שמים מהברז זה לא טוב. מלבד זאת נזילת שמנים ועוד כל מיני בעיות קטנות שצפויות בקניית רכב שנמצא כבר 10 שנים על הכביש.

מישהו פה היה קונה??

אני לא מבין למה אתה חושב שמנוע שעבר 185K ק"מ זה מנוע גמור. כל עוד המנוע טופל כמו שצריך, שזה אומר טיפול טוב במערכת קירור ושאף פעם המנוע לא התחמם, אז הוא יוכל להמשיך עוד הרבה ק"מ. בנוסף גם הק"מ ביחס לשנתון לא כזה גבוה ורוב הרכבים שתמצא מהשנים האלה יהיו פחות או יותר באיזור הק"מ הזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

וגם גודל המנוע לא ממש קשור. את ה-ax מנוע 954 סמ"ק שלי (עם מזגן) מכרתי בקילומטראז' 165k ולא פתחו לה עדיין את המנוע. תלוי איך האוטו מטופל, וכמובן מי ואיך נוהגים עליו.

פורסם

מישהו פה היה קונה??

ושוב אותה תופעה - אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם פולטים שטויות.

לטווינגו 1250 יש מנוע זהה (ומיושן) למנוע של הרנו 5. המנוע מוציא 54 כ"ס והוא מיושן, נציל באופן יחסי, חלש ועיקר כוחו בסל"ד נמוך - אבל - המנוע הזה אמין כמו סוס עבודה עיראקי ביום שמש סגרירי !

לומר על מנוע שעבר 185K ק"מ שהוא בסוף חייו זה אחד הדברים היותר מטומטמים ששמעתי בחיים שלי.

האוטו שלי למשל - כדי לסבר את האוזן - עשה כבר 250K ק"מ - המנוע מתקתק כמו שעון, עובד עגול, ושמן זה דבר שאמנם נבדר פעם בשבועיים ליתר בטחון - אבל ממולא אחת ל10K - וגם אז רק בגלל שזה במסגרת טיפול.

מעבר לזה, אני מכיר מנועים כאלה של רנו שעברו למעלה מ350K ק"מ לפני שפתחו להם את המנוע, וגם אז הטיפול כלל רינגים ושיפוץ ראש ולא אוברול מלא.

נקודת התורפה היחידה של המנועים האלה היא הרגישות שלהם לחום (התחממות יתר) או שימוש במיים שאינם נוזל קירור (סכנת הקורוזיה) - מעבר לזה זה פשוט יהיה לא נכון בעליל לומר על מנוע כזה שהוא לא אמין.

רון.

-ושוב אני מבקש, למי שאין נסיון, שיישב בשקט. כמות המידע הלא אמין שמסתובבת פשוט מוגזמת לפעמים-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני מחפש לקנות רנו טווינגו, ואני בודק אפשרות לקנות רנו טווינגו סגולה שנת 94, האם לרנו המושמצת מת"א היה חלודה ליד הסוגר של הבגז' ודפיקה בפינה האחורית השמאלית? האם זאת הרנו שבתמונה המצורפת? o1_1_1_27981_20080106000128.jpg

אם כן? מה בדיוק הבעיה איתה?

פורסם
אני מחפש לקנות רנו טווינגו, ואני בודק אפשרות לקנות רנו טווינגו סגולה שנת 94, האם לרנו המושמצת מת"א היה חלודה ליד הסוגר של הבגז' ודפיקה בפינה האחורית השמאלית? האם זאת הרנו שבתמונה המצורפת? o1_1_1_27981_20080106000128.jpg

אם כן? מה בדיוק הבעיה איתה?

אתה מודע לכך שאתה מקפיץ נושא שלפני 3 וחצי שנים ,

תקרא חוקים !

למכירה חיפושית שנת 68 , בה"פ ..

פורסם

לא ידעתי שזה אסור, בכל מקרה קראתי שוב את החוקים אחרי שהערת לי ואני לא רואה פה איסור גורף להגיב להודעות ישנות.

לתגובה שפרסמתי יש קשר ישיר לנושא הזה ולדעתי יש לה חשיבות כתגובה ולא כנושא חדש.

אין טעם להגיב להודעות שכבר עבר התוקף שלהן (יצאו מהדף הראשי של הפורום שבו פורסמו) אלא אם ממש יש לכם מה לחדש.

תגובות בסגנון "כל הכבוד על ההשקעה" לא ממש תורמות לדיון אשר גם ככה עבר זמנו. נא להמנע באופן כללי מהקפצת הודעות שלא לצורך.

בפורום קנייה ומכירה חל איסור מוחלט להקפיץ (עיינו בכללי פורום קנייה ומכירה לפרטים נוספים).

אם ההנהלה חושבת אחרת, אז אני מצטער , והיא יכולה למחוק את ההודעות.

• תוכן חדש...