ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום זה החשבון של חבר שלי וביקשתי ממנו לשאול כאן משהו בקשר לרכישת רכב ... רציתי לשאול אם כדאי לקנות הונדה סיוויק משנה 93 -97 התקציב שלי הוא עד 30 גג 35 אלף רציתי לשאול אם במידה ואני מוצא אחד במצב טוב איך האוטו מבחינת אמינות בעיקר ביצועים וכו .... אני אפילו עוד יותר רוצה מיצובישי סופר לנסר שנים 95 - 97 אוטומטית אמרו לי שלא כדאי אבל אני מתעקש היה לחבר את האוטו והוא ממליץ ... מה אתם אומרים על האוטו ?
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני הולכת ומתמקדת ביאריס שנת 2001 לקנייה. אני מכירה את הרכב היטב ומאוד אוהבת אותו, אך יש לי חשש גדול שמא בשנים הקרובות תיתכן קפיצת ראש כלפי מטה מבחינת הערך שלו. כרגע, יאריס 2001, אוטומאט, 70000 ק"מ, עולה כ- 59 אלף ש"ח. יקר לכל הדיעות, למרות שמדובר ברכב שווה. אינני בודקת דגמים משנים מתקדמות יותר גם בגלל המחיר העוד יותר גבוה וגם בגלל המעבר לגיר רובוטי (שקראתי כאן שמוריד מאוד את האיכות של הרכב). האם ייתכן שכרגע אני רואה את הגאות במחירי היאריס 2001 וכי בקרוב הגלגל יתהפך? האם אוטו בן 10 שנים עדיין ימכר ברמות המחירים האלו, או שבעוד 3 שנים אתקע עם רכב ששווה 30 אלף ש"ח? אשמח מאוד לתגובותיכם....
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עד לפני כחודש היה לי volvo s70 מודל 2000, הייתי ממש מרוצה. אבל, הוולו עבר תאונה והוא "טוטאלוסט". לפחות השכלתי, אין יותר מכוניות אירופאיות בלקסיקון שלי (מחירי התיקון מופקעים!). בעקבות קנית מכונית חדשה, אני נמצא בדילמה. יש לי תקציב סביר של כ- 150,000 ש"ח, אנחנו 3 נהגים במשפחה (אחד צעיר) ויש לנו עוד מכונית בנוסף ל"חדשה". ואני מתלבט בין כמה אופציות שחברים יעצו לי, עזרו לי להחליט מה מבין האופציות הבאות הכי יעילה: 1) לקנות subaru b4-2008, אוטו באמת יפה ומרווח. גם קרוב משפחה יכול להשיג לי הנחה. 2) לקנות mazda 6, כביכול "המתחרה" של הסובארו, קצת פחות אהבתי בגלל שהוא נפוץ. 3) לקנות subaru b4 יד שניה מודל 2006\05 ובנוסף לקנות לנהג הצעיר במשפחה מיצובישי 2001.…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם! קודם מכל אני מקווה שאני כותב במקום הנכון בפורום. ולעינייננו, יש לי חבר שקנה רכב עם שאסי (פגיעה בקורה הקדמית), במחיר של 40% מהמחירון, והאוטו טפו טפו טפו (ד"א, אלה השמות של הבנים של חס וחלילה ) שנה וחצי בלי בעיות. היו לי כבר 4 רכבים בעבר, ובחיים לא חשבתי להתקרב לרכב עם שאסי, אבל עכשיו אני מחפש רכב וחשבתי גם על הכיוון הזה. רציתי לשמוע את דעתכם בקשר לעניין הזה. האם להתקרב לרכב עם שאסי? האם זה כזה נורא כמו שזה נשמע? תודה, ושבוע טוב! עמית.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לקנות מאזדה 323 סאדן אוטומטית הייתי מעוניין לדעת מהי צריכת הדלק שלה פחות או יותר האם הגיר האוטומטי אמין ולא מתחיל לזייף בק"מ גבוהים 150k+ כמובן מה לגביי המנוע האם הוא גם עמיד בק"מ גבוהה בעיות אופייניות לרכב הנ"ל סדר גודל של ביטוח צד ג' לכל הנהגים לא צעירים. ואם יש לכם מה להוסיף על הרכב אשמח לשמוע לטובה או לרעה .שיהיה לכם שבוע טוב .
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, הודעה ראשונה שלי פה. ובכן אוטוטו נגמר לי המלווה ואני מעוניין לקנות רכב, התקציב שלי הוא 10K. מעוניין ברכב ללא תחת, ושיהיה ידני. וכמובן שיהיה חסכוני בדלק כמה שאפשר אך להתחשב גם במנוע יציב שלא יבקר לי במוסך כל חודש... תודה רבה מראש =] ועוד שאלה על הדרך, ישנו אתר כל שהו שדרכו אני יכול לברר על תצרוכות דלק של רכבים, גם רכבים ישנים?
הודעה אחרונה מאת אילן_א, -
- 2 תגובות
- 820 צפיות
אם מישהו יכול לשים פה קישור למידע על בטיחות (מבחני ncap) ודברים נוספים על WRX 2001 אודה לו מאוד. בתודה. אילון
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 0 תגובות
- 761 צפיות
מתלבט בינה לבין סיטרואן ג'אמפי או כל רכב טוב אחר שנותן מרחב העמסה + מקום ליותר מ5 אנשים
הודעה אחרונה מאת ymillo, -
אהלן, אני חדשה פה, אבל ראיתי שכולם יודעים ועוזרים. אני מעוניינת ברכב בתקציב של עד 50000 ש"ח, שצריך לעשות בינעירוני כל יום (130 ביום, בערך 35,000 בשנה) ועוד קצת עירוני, שלא יזלול דלק, ושאני לא יהיה איתו במוסך. לא איכפת לי גודל, צורה, צבע, דלתות, ידני וכו'. יש כזו חיה?? תודה
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, הלכתי לראות רכב יד שניה שאני שוקל לקנות (רנו מגאן 02, יד ראשונה, 1600, אוטו', 110000 ק"מ), הכל נראה תקין חוץ מרעש של דליפת אוויר מדוושת הברקס. כשאני לוחץ על הדוושה נעלם הרעש. חיפשתי בפורום וראיתי שרשור שמדבר על בעיה בדיאפרגמה (בשרשור דובר על וולוו). שווה להמשיך הלאה עם הרכב ולקחת אותו למכון בדיקה או לוותר כבר מעכשיו? מישהו יכול להעריך כמה תיקון בעיה שכזו עלול לעלות? התלבטתי אם לשים את ההודעה כאן או בפורום של ייעוץ בריכשת רכב... אם מישהו מהמנהלים חושב שזה לא מתאים לפורום הזה אז אשמח אם תעבירו את ההודעה לפורום של ייעוץ לרכישת רכב)
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כדאי לקנות סיאט איביזה ספורט משנת 2004? מישהו יודע האם לרכב מתחילות בעיות מכניות רציניות משלב מסוים? מישהו יודע מה החסרנות של הרכב הזה? שמעתי שיש בעיה בהיגוי בכבישים קצת מפותלים זה נכון?
-
טויוטה קורולה
מאת avivaw-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! מצאתי טויוטה קורולה יד שנייה במחיר 61,000- משנת 2001, קילומטרז 160000. זה נשמע לי קצת יקר.האם אני צודקת? איך אני מבררת כמה רכב אמור לעלות? תודה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש שוני בין שני האימפרזות חוץ מהמראה החיצוני שניהם אוטומטיות 1600 נפח .... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אילן_א, -
- 0 תגובות
- 704 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק. כאשר ננעל לך שרשור, ואתה מקבל הסבר, אתה לא אמור להקפיץ אותו. כאשר אתה מקפיץ אותו, והוא נמחק, ואתה מקבל הסבר חדש, אתה לא אמור לפתוח שרשור חדש, זהה לזה שנמחק, ולזה שננעל. ***
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 903 צפיות
שלום לכולם אני מתעניין בקשר לסיאט איביזה 94, 3 דלתות, 1.6 ידנית. אמרו לי שהדגם מאוד בעייתי, ואם מתקלקל משהו ברכב עוד כמה חלקים הולכים יחד איתו. רציתי חוות דעת דחופה בקשר לרכב. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
דיפדפתי לאחרונה באתרי המכירות השונים וראיתי פורד מוסטנג בשנים 94-96 במחירים ממש מצחיקים נשאלת השאלה איפה פה הקצ' ...?? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
שאלה... מה אתם חושבים על הרכב מזדה 3? יש 2 סוגים את המנוע 1.6 והמנוע 2.0 ההבדל משמעותי? שמעתי שהמנוע 1.6 עושה יותר בעיות מכיוון שהמנוע חלש יחסית למשקל הרכב האם זה נכון? או שה1.6 מספיק?
הודעה אחרונה מאת anna1007, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
עברו כמה שנים מאז חיפשתי לי משומשת בארץ. פעם היינו קמים עם שחר לקנות עיתון ביום שישי. אח"כ גילינו שבאתר של ידיעות אותן מודעות של שישי מתפרסמות כבר בליל חמישי.. עברו עוד שנה שנתיים ואתרים כמו הקרטל או מוטוקאר כיכבו ואחריהם גם יד2 וכו'.. מה יעשה ישראלי החפץ היום לרכוש רכב יד שניה? איפה מומלץ להתחיל חפש? איפה מפרסם "העדר"?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לדעתכם לגבי הרכב המדובר: אופל אסטרה 2005, גיר איזיטרוניק, 65K ק"מ, יד שנייה. מסיבוב שאני ביצעתי על הרכב נראה כי די צריך להתרגל לצורת החלפת ההילוכים שלו. מה זה אומר? כדאי להתרגל לזה? התיבה הזו בעייתית כשלעצמה? יש מישהו בארץ שיודע לתקן גיר כזה במידה והוא מתקלקל ? ברמת העיקרון הרכב מאוד קרץ לי והייתי שמח לקנות אותו אך אני לא שקט לגבי עניין הגיר. אשמח לתגובת אנשים שמכירים את הרכב או את הגיר הנ"ל. תודה מראש ! נ.ב כיצד נסחרות היום האסטרות בשוק? מכמה אנשים שדיברתי איתם לגבי הרכב הם אינם מוכנים להתפשר כלל ממחיר המחירון,האמנם ?
הודעה אחרונה מאת Mustang65, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, רציתי לקבל חוות דעת מבעלי מאזדה 2. על שביעות רצונם מהרכב, ובנוסף את צריכת הדלק של הרכב בעיר ומחוץ לעיר בפועל, וכרגע אני בהתלבטות בין גאז שמיושנת, מאזדה 2 שהבנתי משמועות שצורכת המון דלק?, ויאריס בעלת גיר רובוטי או פשוט להוסיף מעט כסף ולקנות B3 או מאזדה 3 5 דלתות. מה אתם ממליצים? הדרישות מהרכב שיהיה חיסכוני מיועד להורים שלי, רוב הנסיעות בעיר.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב לנהג צעיר במחיר 40-45 אלף שקל, ומצאתי שיונדאי גטס עונה על המחיר בשנתון די גבוהה, רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב?, האם הוא אמין? האם הוא מאבד הרבה מערכו בכל שנה שעוברת וכדומה?. אשמח לקבל המלצות לרכבים נוספים בתקציב שלי, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לחברים שלום ישנה סטיגמה לגבי תצרוכת דלק גבוהה מאוד של גטס ויונדאי בכלל. האם זה נכון ? האם בוצעו שיפורים במודלים האחרונים ואם כן , באיזו שנה. מישהו יודע אולי מה תצרוכת הדלק הממוצעת של הגטס ? שאלה נוספת : סובארו אימפרזה 2005 . יש משהו מיוחד שצריך לבדוק בקניה ? תקלות או סימפטומים מיוחדים ? אמינות הרכב . תודה מראש יובל.
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע 2.7 אוטמטית היא נראת טוב ללא ספק, על פי מה שהבנתי המנועים שלה חלשים? זאת אומרת..? ובכללי, איך היא? יש למישהו ניסיון איתה? - האם היא שווה להונדה סיווק החדשה [5D]. או שאין מה להשוות? - או שעדיף רכב אחר שנראה טוב בתקציב כזה, הוא מתכנן לקנות רכב חדש. התקציב של היונדאי וההונדה הוא 178- 190 . הכיוון שלו אוטו יפה בעקרון, אוטומט, אבל שאר הנתונים גם חשובים.. פה אתם יכולים לעזור ולהציע אוטו נוסף שיבוא בחשבון. (לא ממש הצלחתי לייעץ לו..) - תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת Tokotoko, -
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברצוני לרכוש דייהטסו טריוס שנת 2004-2005, התלבטתי רבות לגבי קניית רכב קטן וחסכוני אולם המליצו לי בחום על הטריוס גם בגלל חווית הנסיעה השונה. כרגע בחזקתי סובארו אימפרזה מודל 98, אחלה רכב אולם שותה דלק ברמות שזה חבל על הזמן. כל שברצוני לדעת בעיקר לגבי הטריוס זה לעניין אמינות הרכב ובייחוד נתוני צריכה ממוצעים, אגב אם למישהו יש מידע לגבי אתרים בהם ניתן לקבל מדדים שונים על רכבים אשמח לדעת. תודה רבה
- 4 תגובות
- 998 צפיות
שלום רב זוהי הודעתי הראשונה! ברשותינו (המשפחה) שברולט קוואליר, שנת 97 יד ראשונה (אנחנו כאילו), 2200 סמ"ק, 154000 ק"מ וכו' אין תאונות אם תקלות חמורות. כבר זמן מה אנחנו מנסים להחליט למה להחליף. האופציות הם כדלקמן: 1. סוכנות שברולט מציעה לנו שברולט אופטרה ספורט (5 דלתות) אך קודם אנחנו צריכים לקחת את האוטו לבדיקה. 2. ללכת לסוכנות טרייד אין של רכבים יד שניה שלא דורשים בדיקה 3. להמשיך ולחפש בסוכניות רכבים אחרים לטרייד אין. אז אני מבקש תגובה לכמה דברים. 1. מה עדיף חדשה או יד שניה ( התוספת המירבית היא 90000 שקל)? 2. להציב את האוטו למכירה או עדיין לחפש טרייד אינים למיניהם? 3. יפני אמרקאי צרפתי? השיקולים הם נוחות וביטחון לשנים הבאות. המוסך גם …
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כמו שידוע לרובכם הקליאו שלי סיימה את חייה ונמצאת איי שם במגרשי הגרוטאות... ויקח זמן עד שאני אמצא קליאו במצב שיספק אותי (לפני שקניתי את שלי בדקתי 3) ועכשיו אני מבשבש לי במעמקי "יד 2" למצוא מחליפה ראויה. מה דעתכם על אלפא 147 2000 סלספיד 150 כ"ס ? אני יודע ששהקליאו טובה בכמה פרמטרים: התנהגות,כ"ס,ספורטיבית ומהנה יותר. יש חסרונות ולא רלוונטים כרגע. אם משהו יכול לעזור לי עם מידע על ה147 אותי אישית היא מאוד מגרה תודה.
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש אוטו משפחתי עם 4 דלתות בתקציב של 18K לא משנה לי אוטומט או הילוכים חשוב שיהיה אוטו אמין במיוחד שיבקר כמה שפחות במוסך, חשוב שיהיה אוטו בין השנים 92-94 חשבתי בהתחלה על טיוטה קורולה שנת 93 אבל אין הרבה שמורות או סובארו אימפרזה 94 או ניסאן סאני 93 מה הכי משתלם מבין המכוניות האלה או שיש משהו יותר טוב במחיר זה? * גם חשוב שיהיה צריכת דלק לא בשמיים תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 630 צפיות
השאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני אעלה כאן היום בצהריים או מחר את תוצאות הבדיקה, הבעלים מתחייב שהבדיקה תצא טובה, הרכב עבר 100 אלף קילומטר, שנת 2001 אוטומט, מנוע 1400. המלצות על הרכב? ממה להזהר? אני ממש סגור על מכירה, יש הצעות אחרות בינתיים? אני נהג חדש וצעיר.
הודעה אחרונה מאת winer100, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפשת רכב שני בתקציב של 10K -מקסימום 13K, הכי חשוב שיהיה חסכוני בדלק, אמין וזול באחזקה ותיקונים. מבחינת גודל עדיף קטן אבל זה לא חשוב. הרכב אמור לנסוע 30 ק"מ ביום כשרוב הדרך היא בדרך בין עירונית. תודה.
הודעה אחרונה מאת Arilou,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 432 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- rolling_stony
- Pavlik
- NEW10
- David32
- tan tan
- Cycleman
- malcishua
- discoTD5
- flytomars
- SlowRide
- asix
- Aviady001