ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין הגרסאות הקיימות בטויוטה קורולה מודל 1998 - טרה לונה סאן באילו תוספות לרכב מדובר ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ozat1900, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב! שאלתי כאן בעבר על קניית הרכב הנ"ל והחלטתי ללכת על האפשרות הזאת. הרכב המדובר הוא משנת 2002 ידני והוא עבר 110,000 ק"מ והוא יד ראשונה, מחבר לעבודה. הרכב שמור מאוד ומטופל רק במוסך מורשה. עבר טיפול 110,000 לא מזמן. לא הוחלפו בו דיסקים ובולמים בטיפול האחרון, נאמר לבעל הרכב שניתן לעבור איתם בערך 2,000 ק"מ נוספים ומדובר בהוצאה של 1,200 ש"ח. עכשיו המחיר הרשמי של הרכב הוא 51,000 ש"ח בהתחשב בקילומטרז'. הבעלים של הרכב מוכן למכור לי אותו ב48,000 בהתחשב במה שציינתי ובכך שצריך לרכוש מפתח רזרבי בעלות של 300 ש"ח במוסך המורשה ובכך שהטסט של הרכב נגמר בזמן הקרוב. ראוי לציין שאני סומך לחלוטין על בעל הרכב ולאור זה שאני מכיר את היסטוריית הטיפולים שמגובה בקבל…
הודעה אחרונה מאת bababen, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
הי, אני עומד בפני רכישת רנו קליאו 2002 ורציתי לשאול משהו. בעלת הרכב טוענת שהקילומטראז' של האוטו עומד על 80,000 אך המד מראה 34,000 עקב כך שהיה קצר בלוח מחוונים והחליפו אותו והמד התאפס (ביד הראשונה). האם אפשר לסמוך על כך? יש אפשרות לדעת את הקילומטראז' האמיתי של האוטו? יש לציין שהאשה נראת מאוד אמינה (לא סוחרת או משהו כזה). תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב (שני) בדגש חזק על חסכון. אני מעריך קלומטרז' של 25-30 אלף בשנה. אני יודע שאגרת רישוי של סקסו דיזל כ 1300 ש"ח - לא הפרש משמעותי מבנזין (אם בכלל). אני יודע שמחיר הסולר כבד הגיע לבנזין ואולי צפוי לעלות. אני מעדיף מבחינת נוחות הנסיעה בנזין, אבל אם הדיזל חסכוני יותר (ולא בהפרש זניח) - אקח דיזל. טווח השנים שאני מחפש 2000 - 2002. מבחינתי - הנעלמים הם - האם יש הפרש בביטוח? האם יש יותר תקלות או עלויות גבוהות יותר בטיפול בסקסו דיזל מבנזין? ובעיקר - מה צריכת הדלק של סקסו בנזין (ואיזה נפת מנוע מומלץ)? כ"כ האם זה נכון שסקסו דיזל צורכות בערך 20 ק"מ לליטר בנסיעה מעורבת? האם זה נכון גם לשנתונים אלו כמשומשים? מה קילומטרז' הגיוני לשנתונים א…
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מתלבט בין מזדה 5 חדשה או משומשת. בסוכנות מביאים כבר את "החדשה". לחדשה, מלבד מתיחת פנים קלה, נוספו מערכת בקרת יציבות והילוך חמישי בגיר. האם זה משמעותי? נראה שההילוך הנוסף ואולי שינויים/כיולים שונים במנוע דוקא פגעו בתאוצה (11.8 שנ' בחדש מול 11.0 שנ' בישן ב0-100 קמ"ש). אז למה זה טוב? צריכת דלק (יחס העברה בהילוך הגבוהה ביותר הוא כמעט זהה בין החדש לישן - אז האם זה יחסוך דלק במהירות שיוט)? האם בקרת יציבות הוא MUST? כמו כן שני רמות איבזור - ליקר יותר (5000 ש"ח) יש בקרת אקלים, וגלגלים 205/55R16 על חישוק מגנזיום לעומת 195/65R15 על חישוק פלדה. האם יש חשיבות ומשמעות לגלגלים קצת רחבים יותר על חישוק קצת גדול יותר? אשמח לדעות מהמבינים.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 1 תגובות
- 685 צפיות
מצאנו 2 רכבים האחד פוקוס 2003 אוטומט 130KM יד שנייה אחת ליסינג מבקשים 54,000 והשני סיאט טולדו 2002 100KM פרטי יד שנייה מבקשים 44,000 מאד מפוארת. השאלה האם הסיאט באמת הרבה פחות טובה מהפוקוס או שהסיאט תשרת אותי טוב יש לציין כי זהו רכב שני לרכב עבודה שאיתו אנו עושים את הנסיעות הארוכות. האם הטיפולים של הסיאט מאד יקרים? אם אפשר קצת פרטים מי שיודע... תודה מאיה
הודעה אחרונה מאת blumm1, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בבחירת רכב חדש. הייתי בכמה אולמות תצוגה ונדלקתי על כמה רכבים. הראשון הוא ההונדה האצ'בק החדשה [ממש ממש יפה] השני הוא האיביזה קופרה שגם ממנה ממש התלהבתי! מה אתם אומרים? אני בדילמה קשה מאוד, וגם אם יש לכם עוד הצעות במחירים האלא עד 200 אלף כולל ביטוח וכו ..
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי כרגע רכב גולף שנת 2001 יד ראשונה נפח 2000 עכשיו, הרכב זקוק לתיקוני פח שאני יכול לתקנם בסכום פאוט פעוט שאלה: האם כדאי להשקיע או לקנות MAZDA 3 חדשה? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
אני בעל רכב פיגו 106 אוטו 1600. המצב המכני של הרכב לא טוב. (ציריה, מנוע, ועוד) יש באפשרותי להחליף תרכב עם יונדאי אקסנט מליסינג , מנוע 1500 שנת 2001 במצב טוב מאוד + תוספת של 25 אלף ש"ח. רציתי לדעת האם העסקה הזאת שווה לדעתכם?? וגם האם היונדאי אקסנט, האם הוא רכב אמין? המחיר של החלקים? חיסכון של דלק? אני מתעניין בסיאט איביזה, מנוע 1600 שנת 2000-2002 , רציתי לדעת אם הם רכבים אמינים? מה המחיר של החלקים שלהם? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Yossiop18, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי כולם הגעתי מהפורום השכן בתפוז לאחר שכבר ניצלתי את מירב המידע שהם מוכנים לתת... לפני כמה זמן התחלתי לחפש רכב קטן וחסכוני עד 23,000 ש"ח (לסטודנטית, נסיעות ארוכות בפקקים של ת"א) אחרי שהצגתי רשימה של רכבים שנראים לי מתאימים, קיבלתי המלצות חמות על הפונטו ספייס 2001 (מנוע 1242, מהשכרה בגלל התקציב, דגם מאובזר SX) אתמול הלכתי לבדוק 2 רכבים מתאימים ואני חייבת לציין שהרכב פשוט נראה כמו צעצוע. הקודמת שלי היא אונו 94 שאני מאד אוהבת, והפונטו 2001 פתאום נראית לי כל כך מצועצעת ופלסטיקית, שאני מפחדת להוציא עליה את כל החסכונות שלי. ראיתי שני רכבים בדיוק מהדגם הזה ואני חייבת לציין שאני כבר לא כל כך נלהבת לקנות את הרכב. מצד שני, כולכם כל כך ממליצים עליה (קראתי את כל העמ…
הודעה אחרונה מאת danceoflife, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אנחנו מעוניינים לקנות רכב למשפחה שכוללת 2 ילדים בתקציב של 80k אמא שלי בעלת דעות קדומות ומוכנה לקנות רק מאזדה או טויוטה , מי עדיפה ? ה-6 ה-3 או הקורולה? האם ה6 תהיה יקרה בהרבה באחזקה ובטיפולים? מי הכי בטוחה? (אם אפשר לדעת גם את מספר כוכבי הבטיחות של כל אחת ) מי הכי נוחה ונעימה לנסיעה? אשמח לשמוע דעות (:
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 3 תגובות
- 930 צפיות
חבר טוב שלי לקח ביום שישי האחרון לבדיקה רכב מסוג יונדאי בבדיקה נאמר ע"י הבוחן כי שלדת הרכב אינה פגועה. או עברה תאונה . בבדיקה נרשם כך: 8: שילדת מרכב ליקויים בעלי משמעות גבוהה מעיכות בקורות,תיקון\החלפה גג כולל חיזוקים ומשקופים, מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום וברכה אני מחפשת דייהטסו שרייד. שמעתי שהוא רכב אמין. הבנתי שלעיתים ידוע כי שנת ייצור מסויימת בדגם מסויים אינו טוב - באופן כללי. האם אכן כך? האם ידוע משהו על דייהטסו שרייד בין השנים - 1997-200? אשמח לעזרה לאה
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
אודי 80 קופה 1 2
מאת rncoupe-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
באיזה שנתונים יש את הדגם הזה? ובכלל מה הדעות לגבי דגם זה והאם הוא שווה השקעה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי , אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל ,מה אתם ממליצים, שניהם 2007... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 תודה...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם בשעה טובה הוריי מכרו את הרכב שלהם וכעת הם מחפשים רכב. הדרישות שלהם לפי סדר העדיפות הן: 1)מרווח פנימי בעיקר מאחור ונוחות נסיעה 2)צריכת דלק לא גבוהה מדי (באיזור ה- 1 ל-9-10 בתוך העיר) ועלויות טיפול סבירות. 3)עדיפות לתיבת הילוכים ידנית (למרות שאפשר להתפשר על אוטומט). 4)בטיחות-שתהיה ברמה טובה. 5)ולמרות שאני חושב שזה בעיקר עניין של מזל אבל שיהיה גם אמין. אשמח לקבל חוות דעת על הרכבים הבאים: פורד פוקוס 1.6 אוט' סיטרואן C5 טיפ' 2.0 או 1.8 פיז'ו 406 1.8 או 2.0 אוט'. סיאט לאון/טולדו שנת 2002 (ידניות-למרות שמאוד קשה למצוא) כמו כן הועלתה האפשרות להתפשר על מרווח פנימי ולרכוש רכב קטן כמו סקודה פאביה למרות שהסיכוי שנמצא גרסת 100 כ"…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 תגובות
- 926 צפיות
לקוח שבדק רכב לפני קנייה במכון "המומחה", קיבל הערכה שגויה על עלות התיקונים שיש לבצע, ויפוצה ב-9,284 שקלים עומר נובינסקי פורסם: 31.12.07, 11:54 מכון המומחה ישלם לאורן יוספזון 9,284 שקל בגין חוות דעת שגויה שניתנה לו בבדיקה מקדימה לקניית רכב שערך במכון. כך פסקה השופטת ריבי צוק, מבית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקווה. יוספזון קיבל חוות דעת מהמכון לגבי רכב שהיה מעוניין לרכוש ביולי 2007. בטופס הבדיקה צוין כי ישנה בעיה בהעברת הכוח ברכב. הבודק הסביר ליוספזון כי התושבת חלשה והעריך את עלות התיקון בכ-350 שקל. הבודק אף המליץ ליוספזון לרכוש את המכונית בסכום של 23,000 שקל וכך הוא עשה. לאחר הקנייה יוספזון פנה למוסך רנו כדי לתקן את הליקויים שנמצאו בבדיקה, שם התברר לו כ…
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- 0 תגובות
- 878 צפיות
אני מעוניין לרכוש את הדגם הנ"ל מודל 2002 110000 קילומטר ב40000 ש"ח אני רוצה לקנות אותו השבוע, עכשיו אבא שלי אומר לי לחכות חודש בגלל השנה החדשה המחירים ירדו משמעותית, אז השאלה שלי היא האם לקנות השבוע במחיר הנ"ל או לחכות חודש, ועוד דבר מחיפוש בפורום הבנתי שלמכוניות משמושות זה לא משמעותי, אפשר יותר פרטים על הנושא הזה בכמה אחוזים בערך יורד המחירון? האם זה פעם בשנה או כל תקופה מסויימת? תודה רבה דודי
הודעה אחרונה מאת wrx450, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 822 צפיות
שלום לכולם. שמעתי שבינואר ירדו מחירי הרכבים ב-5% , אם למישהו יש מושג אם זה באמת נכון. ואם כן אז מתי אמורים לצאת מחירונים חדשים ומעודכנים? אני פשוט ליפניי קניית רכב ולא רוצה לקנות ושאחרי שבוע יירד לי הערך של הרכב. אם מישהו יכול לעזור לי עם תשובות אז תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת קופיקו בגן חיות, -
-
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאבי יש אחוזי נכות מעל 95% אומנם הוא לא על כסא גלגלים הבנתי שלנכים יש אפשרות ליקנות רכב מהחברה בלי מיסים מישהו יודע על זה קצת פרטיים תודה רבה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 888 צפיות
רציתי דעה של אנשים שיותר מבינים ממני בקשר מיצובישי גאלאנט 99\00 מה אתם אומרים על הרכב הזה? בטיחות? עוצמתיות? אמינות? צריכת דלק? תודה מראשש לכל העוזרים.... בני.
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום יש ברשותי פיג'ו 206 1.4 אוטומטית ואני ממש לא מרוצה מצריכת הדלק שלה בעיר. אני מעוניין ברכב קטן וחסכוני בדלק בעיר. יש לי תקציב של כ-60,000 שקל. שמתי עין על הסיריון והיאריס. האם הסיריון באה רק באוטומטי? ראיתי במפרט של היאריס שהגרסה של התיבה האוטומטית הרובוטית יותר חסכונית מהגיר הידני, זה הגיוני? אם יש לכם המלצות על רכבים אחרים שאולי יוכלו להתאים לקריטריונים (חסכוני בדלק, קטן, עד 60,000 שקל) אודה לכם אם תרשמו כאן. תודה מראש לכל העונים, ארז.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
שלום לכולם , אחרי חיפוש למכונית אוטו' במצב מצויין, החלטנו ללכת על יונדאי אלנטרה 04 דגם GLS 5 דלתות . עכשיו אחרי כחודש שמנו לב שהרכב חלש מאוד , ביצועים נמוכים יחסית . ולכן אנו שוקלים להחליף את הרכב למשהו חזק יותר , רק שהפעם יש דרישות קצת יותר שונות . בעיקרון הדרישות הם : 1 ) חזק . 2 ) ביטוחים לא הכי יקרים שיש (בגדר רכב רגיל) 3 ) צריכת דלק לא כמו של מנוע 4K משהו רגיל סטנדרתי. 4 ) איבזור רב כאפשר , גם מבחינת מערכות בלימה וגם מבחינת יופי סאן רוף וכו' ... ("מפנק") 5 ) לא הכי חשוב אבל גם יקח חלק הוא השנתון , בתקציב כזה אנו מצפים לקבל מעל שנת 99 וכו' ... הרכב אמור לשרת נהג חדש בעתיד , אך בכל זאת צריך להיות גדול כמו משפחתית (הונדה סיווק , מאזדה 3 וכו' ...) …
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב! אז ככה, לקחתי את הרכב לבדיקה והתוצאות מצורפות בדף הסיכום. למי שלא יודע, מדובר בהונדה ג'אז ידנית שנת 2002 שעברה 112,000 ק"מ, יד ראשונה. לגבי הבעיות הפשוטות, אם אני מבין נכון, בלם חנייה לקוי, זה אומר שצריך לחזק אותו או שיותר מזה? ומה עלות הטיפול יכולה להיות? בנוסף לזה, מה שהיה ידוע לי לפני הבדיקה מדברי המוכר, זה שצריך להחליף את הבלמים והדיסקים הקדמיים בעלות של 1,200 ש"ח במוסך מורשה. הדבר הנוסף זה כמובן מצב המרכב, האם לא ליחס לזה חשיבות גבוהה ומדובר בתאונה שיכולה לקרות לכולנו או יש מקום להורדה דרסטית במחיר הרכב? עלי לציין שהמחיר מחירון של הרכב הוא 51K והמוכר הסכים שנסגור ב 47.5K. שזה כולל את עלות החלפת הבלמים שציינתי למעלה ובנוסף עלות…
הודעה אחרונה מאת samg, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי כמה שאלות בנוגע לפולו קלאסיק (SDI): באופן כללי, האם זה רכב אמין וחסכוני (אני לא מחפש ביצועים)? האם הוא מתאים לנהג (חדש, אם זה משנה) שכנראה ינהג בסביבות ה25K קילומטר בשנה? ומה השנתון המומלץ בתקציב של בערך 25K? עכשיו בקשר לפולו קלאסיק 97 (SDI) למכירה שמצאתי פה ליד הבית... היא יד ראשונה, במצב טוב וטופלה רק במוסך מרכזי, אבל עברה 300 אלף קילומטר. כדאי בכלל לחשוב על זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מישהו יודע מכיר את הסוכנות הזאת ?? למישהו יש נסיון איתם? אני מתכנן לקנות סובארו B4 , תכננתי על 2008 אבל אחרי התייעצות עם חברי הפורום פה אני חושב אולי לקנות משומשת שנת 2006 . מקווה שתוכלו לעזור לי במידע על הסוכנות הזאת ואם יש לכם עצות אחרות מאיפה לקנות את הרכב הנ"ל חוץ מפרטי....אני מתכוון שיהיה יד פרטית אבל לא מול בנאדם פרטי אלא מול סוחר. תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת hagai_al, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בהנחה שהרכב אותו אני מוכר מבוטח לנהג יחיד נקוב בשם. מה הדרך הנכונה והבטוחה לאפשר לקונה פוטנציאלי לנהוג ולהתרשם מהרכב?
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כבר הרבה זמן אני עושה סקר שוק לבד על הדגמים הנ"ל, רציתי לשאול את דעתכם העניינית בתקווה שהשרשור לא יגיע למקומות אחרים המועמדות: 1. polo 16v 2003 1.4 - 100HP 2. Yaris T-sport 2003 1.5 106HP 3. Punto HGT 2002 1.8 130HP איך הייתם מדרגים את הרכבים הנ"ל, מבחינת: 1.עלויות אחזקה כוללות (טיפולים חלקים, ביטוח, טסט) 2. ירידות ערך 3. אמינות 4. וצריכת דלק מי הכי משתלמת לדעתכם? (חסכונית יפה אמינה וכיפית) מי הכי מהירה לפי הסדר 0-100? *המטרה היא להנות וכמה שפחות להפסיד על הרכב מבחינת תיקונים, טיפולים יקרים, ירידת ערך וצריכת דלק. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 3 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מישהו יכול לתת לי ביקורת כללית על על הרכב הזה? צריכת דלק, יציבות על הכביש...
הודעה אחרונה מאת BIOSPHERE, -
- 0 תגובות
- 625 צפיות
שלום לכולם אני מתכוון לרכוש פולקסוואגן פולו בתקציב של עד 20 אלף ש"ח רציתי לדעת איזה דגם לחפש, מה לשים לב אליו, בעיות? מחלות? וכו' אשמח לכל עזרה , ולכל מי שמכיר אישית את הרכב זה יהיה יתרון אם הוא יגיב +1 בתודה אלעד
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 947 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Ron Poh
- shaymolcho
- shimta
- discoTD5
- benny62
- yahaga
- EvGriga
- sperial
- נ123
- מחכה
- falou
- Igalz