ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הסכום שיש לי כרגע זה בסביבות 15,000 רק לרכב.....(לא כולל ביטוח וכל המסביב) אני מחפשת אוטו כבר מלא זמן ולא מוצאת משהו טוב (צריכת דלק,פחחות,שלדה,גיר,מנוע) יש לציין שזה רכב ראשון שלי ואני דייי רוצה אוטומט... אם תוכלו לעזור ולהמליץ לי על רכב חסכוני וטוב בלי הרבה בעיות אודה לכם....
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין לקנות רכב בסביבות 60,000 ש"ח. ראיתי שאפשר להשיג GETZ חדשה יחסית, או להתפנק על POLO 2003 בערך. אני יותר נוטה ל-POLO, אבל אני לא מכיר את רמת האמינות שלה, מישהו מוכן להעיר? כמו כן אם יש אלטרנטיבות טובות אשמח לשמוע. תודה
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
- 0 תגובות
- 963 צפיות
שלום, השאלה נשאלה בצורה קצת שונה אז אנסח מחדש: אני מחפש רכב שנת 2005, קטן, 1400-1600 סמ"ק, בעיקר לנסיעה בעיר, חסכוני מבחינת דלק. יכול להשקיע סביב 65000. בגלל צורך לשים כיסא תינוק במושב שליד הנהג צריך להיות ללא כרית אויר או שניתן לנטרל אותה באופן מעשי (לא פיראטי). אשמח לשמוע את המלצותיכם, אם אפשר לנמק למה ההמלצתם על דגם מסויים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת שייגו, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה. . אני הולך היום לראות פג'ו 106 XR נפח 1400 3 דלתות. קראתי בפורום תגובות די טובות על הדגם הזה והבנתי שביחס לרכבים אחרים יורד לו הערך פחות. עכשיו במודעה הוא רשם 23,000 וכשדיברתי איתו הוא אמר שהוא רוצה מחירון..(כלומר מחירון=23000 לפי מה שהוא אומר) העניין הוא שבדקתי במחירון לוי יצחק והמחירון לנתונים בנ"ל לשנת 1999 הוא 18,500...לא יודע לפי איזה מחירון הוא בדק השאלה היא אם הגיוני כזה הפרש..?? מה שכן החלונות האחוריים נראים בתמונה מושחמים..והגלגלים נראים מגנזיום..בכללי הרכב נראה מצויין.. אני מודה מראש לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים! יש בידי טויוטה ליפטבק 5 דלתות(שנת 98) לקניה במצב מצוין שאלתי היא ,אם ייכול להיות שאין לדגם הזה שוק כי זה נראה סטיישן (וזה באמת לא סטיישן אלא דגם ספורטיבי כמו 323F במזדה או שאני רק טועה אשמח לקבל תשובה מהירה ממשהו שהתנסה או מבין בתחום הזה בכבוד רב,
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אנו מחפשים מכונית משפחתית אמינה איכותית ובטוחה שאינה שותה המון דלק. רצוי משנת 2004. התקציב הוא גג 70,000. האם יש לכם המלצות מתאימות? כמובן מניסיון אישי ולא משמועות... שמענו על טויוטה קורולה, יונדאי אלנטרה, רנו מגאן, מזדה, פורד פוקוס ועוד. אנא עזרו לנו כי אנו כבר מבולבלים תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
קניית volvo
מאת dan_36- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חושב על קניית volvo דגםs80,s60 מבקש המלצה על הדגמים האלה,על צריכת דלק ,מחירי טיפולים,אמינות,תקלות שצריך לשים לב בקנייה.אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב. אני מעוניין בו בגלל שזה רכב מפואר במחיר טוב....
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני שבועיים אישתי ריסקה לי את הRANX 07 בת 10 חודשים אישתי יצאה עם זעזוע מוח קל וללא שריטה. את הרכב הורידו מהכביש. הלכתי לחפש חלופות. קורולה גם אחרי 3 נסיעות מבחן לא הסתדרתי עם ההילוכים. סוברו לא משכה אותי. נכנסתי להונדה, 1800 LS עלתה 133000 ש"ח. ואז הם הציעו לי הצעה מעניית ההייבריד מחיר מחירון 152000ש"ח רמת פאר של הES, במחיר של 133000 ש"ח על מודל 07. ולבסוף הלכתי על ההצעה הזאת. ביצעתי נסיעת מבחן עליה,רכב פשוט מעולה.הסחיבה כמו של 1600 רגילה. נסעתי באזור הצפון, עליות וירידות, בכמעת חצי שעה של נסיעת מבחן צריכה ממוצעת היתה כמעת 18 ק"מ לליטר ולא ריחמתי עליה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר מחפש רכב עד 60 אלף שקל משפחתי, עדיפות לשנתון כמה שיותר גבוה 2003 -2005 סדאן. הרכב ישמש לנסיעות עירוניות, ככה שעדיפות לרכב חסכוני בדלק וכמה שיותר אמין.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מעוניין אולי לקנות את הרכב הזה או במוו אני עדיין לא יודע רציתי לדעת איך האוטו הזה מה השוק שלו איך התחזוקה שלו ואם למישהו היה ניסיון עם הרכב ויכול לתת לי חוות דעת ?
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 4 תגובות
- 987 צפיות
שלום אני מחפש רכב עד הסכום הנקוב יש לציין שאני מחפש אוטומט!!! היה לי מגאן קופה ידנית וחשבתי להחליף לאוטומט אבל אחרי דפדוף קצר כאן הבנתי שזה לא ממש כדאי... חשבתי גם על קולט אבל גם על זה צאתי שיש בעיות יש רכבים אחרים ששווה לבדוק בתחום המחירים האלה תודה מראש לכל העונים http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כפי שידוע, בינואר מתרחשים שני דברים: 1. הורדה נוספת במס קניה על מכוניות שתוזיל את מחירי המכוניות החדשות בסביבות 4000 ש"ח (בהתאם למחירן המקורי). 2. שינוי קבוצות הרשוי כך שקבוצה 1 תהיה עד מחיר של 90 אלף ש"ח. שתי שאלות: 1. השאלה האם שילוב של 1+2 יגרום לכך שמכוניות שמחירן היום בסביבות 96 ירד מחירן למחיר של 90 אלף על מנת להכניסן לקבוצה 1 (אל מנת שיקרה יש צורך בנוסף לירידה במחיר עקב ירידת המס גם לרצון היבואן לוותר מעט על הרווחים שלו פר-רכב, וזאת על מנת להגדיל משמעותית את כמות הרכבים הנמכרים לחברות הליסינג). 2. האם התהליך יהיה מידי כבר בינואר או יתרחש רק במהלך השנה. כל זה מעניין משום שאנו מחפשים רכב קטן בשנתון 2006 ומעוניינים לדעת מה ההשפעה , העדיפות שלנו…
הודעה אחרונה מאת porphir, -
גולף V5 שנת 2001 1 2
מאת Matt-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הציעו לי לקנות גולף V5 שנת 2001, יד 1 עם 100000K ובמצב מצויין. אני גר בעיר ומחפש אוטו אמין ויחסית חסכוני (ידוע לי שהמנוע הוא 2300 ולא הכי חסכוני בעולם). יש מישהו שיכול לתת לי קצת יותר פרטים לגבי האוטו הזה? תודה רבה, מתן
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
שאלת תם. מי צריך לשלם את הפרש אגרת הרישוי כאשר הרכב מוסב מרישוי נכה לרישוי רגיל לצורך מכירה?
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 71 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפש אחת כבר חודשיים-שלוש, ות'אמת אין אפילו אחת למכירה במצב נורמאלי (וכרגע אין בכלל), ואנחנו עוד בתקופת החורף, שבה רוב הרכבים האלה מוצעים למכירה. רציתי לדעת אם מישהו יודע פה כמה MR-2 נמכרו בין השנים 01-02, וכמה מהן ידניות?? תחלופה הולמת אחרת, יש למישהו הצעה?? תודה נדב
הודעה אחרונה מאת aa123, -
פיג'ו 205
מאת easyrider0- 2 תגובות
- 805 צפיות
לאחרונה מצאתי כמה דגמים שניראים שמורים של פיג'ו 205 אחת מודל 94 ואחת מודל 89 ,מישהו אמר לי שה205 בשנתונים הנמוכים יותר הרבה יורת אמינים מאשר ה205 החדשים יותר האם זה נכון? האם זה הוא רכב אמין במידה וטופל כרואי? איך אני יכול לבדוק שהמנוע אכן טופל כהלכה? העם הקילומטרז/ של 199,000 ק"מ אמור להזהיר אותי כלומר האם יש טיפול גדול שעושים כאשר הרכב עובר את המספר הזה? האם יש חשש להחלפת מנוע ? וכמהמ נוע כזה יכול לשרוד?
הודעה אחרונה מאת ronenn, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
1.מה אתם אומרים על הונדה סיוויק שנת 2006 דגם LS עברה 50 אלף קילומטרים , רוצים עליה מחיר מחירון [97 אלף שקלים ] (של דצמבר אך אני כנראה אקח אותה בינואר לאחר הורדת המיסים , לא חושב שזה יהיה כל כך משמעותי ליד 2 אך זה עוד שבועיים כך שזה לא נורא לחכות עוד קצת). ההונדה עצמה בעלת שריטות קלות אך בכל הצדדים של האוטו("שריטות חנייה) , למשהו יש הערכה כמה עולה צביעה של דפיקות חניה מאחורה ובצדדים? פסים קלים בלבד אין כמעט בעיות פח? 2.אני רוצה לחתום זיכרון דברים עם המוכר , אך לא יודע איך החתימה תיהיה פיקטיבית , עו"ד לא כל כך בא בחשבון , רוצים קצת הרבה על נוכחות בעת חתימה. האם נוטריון זו אופציה טובה וקיימת? , שמעתי שבאים לנוטריון וחותמים איתו על החוזה וכל החתימות פיקטיביות , הא…
הודעה אחרונה מאת Moshe1010, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח ליעוץ והכוונה לרכב מסחרי לצרכי עסק בנושא גלישה אווירית- העסק בגלל שיטותיו היחודיות צריך לעמוד בנתונים של אורך סביר מכוון שגלשן על הגג יכול להגיע לאורך 6 מ' למרות שבמשקל הוא רק 25-30 ק"ג (על הגג יהיו לפחות 4-8 גלשנים). בנוסף צריך להתחבר אליו ניגרר קל שיכלול 2 קטנועים לפעילות שטח כשאצטרך להכיל בין 5-10 נוסעים כשהמשתנים החשובים הם כמו תמיד אמינות,שכירות, חסכון וכו'. נ.ב - המליצו לי על ניסן לרגו 2002- שניראית ממש טוב מכל הבחינות- השאלה היא איך הרכב הזה בכלל- חוץ מ'אנדר-פאוור' שווה לתת עליו מחירון, איך הוא בכלל בשוק? המחירון הוא 57 ואני יכול להשיג סביב ה-50 אשמח לתגובות האם שווה?! בתודה מראש ירון www.y-fly.org
הודעה אחרונה מאת Avi L, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש רכב מיני-משפחתי ולאחר הרבה התלבטויות והרבה חיפושים בפורומים נראה לי שקסארה זה בערך מה שאני מחפש מבחינת עלות מול תועלת. אני מחפש רכב נוח ואמין בעיקר לנסיעות מחוץ לעיר בשנתון של 99-02. בהתחלה שקלתי את הקסארה עם מנוע דיזל אבל לא מצליח למצוא כאלו עם קילומטראז' מתחת ל 200,000 , אז אני שוקל אולי לקנות בנזין כי ניתן למצוא עם מטראז' של איזור ה-100,000 , מישהו יכול להגיד לי מה צריכת הדלק של הקסארה בנזין 1600 אוטו'? ואם מישהו חושב שאני עושה שיקולים לא נכונים אשמח אם תאירו את עיני בנוסף, התלבטתי קצת גם על סיאט קורדובה, מה עדיף לדעתכם? קורדובה או קסארה?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
רציתי לדעת האם כל האימפרזות דגם NEW-AGE הם בעלת הנעה AWD?
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 3 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בימים האחרונים נתקלתי ברכב ב.מ.וו, 320i, מודל 1992, 2000 סמ"ק, אוטומט, 99,000 ק"מ, יד ראשונה - בקיצור נשמע טוב....אלא מה...בעיה קטנה - המחיר המבוקש (כפי שיפורט עוד מעט) חורג בהרבה מהמחירון המקובל... שאלותי הם כאלו: האם מישהו מכיר את הדגם הזה של הרכב ? מה צריכת הדלק שלו ? מה עלויות הטיפולים של רכב כזה ? האם כדאי לשלם מעל המחירון ואם כן כמה (המחירות כ-28,000 ש"ח והוא דורש כ-45,000 ש"ח !! - אבל פתוח למו"מ) ? האם יש בעיות מיוחדת שכדאי לשים לב אליהן ברכב שכזה ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בטיחות- מעל לכל. אבל היי- גם חסכון זה חשוב! (מחיר של יד 2 עד 40 אלף- שיהיה מושג) תודה למייעצים.
הודעה אחרונה מאת student, -
- 12 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האוטו שמור מאוד, יד שניה שתי הידיים פרטיות, ק"מ נמוך בערך 80000. מבקשים מחיר מחירון+3% בגלל הק"מ, כ-62000 ש"ח. מה אומרים המבינים כאן? כדאי? האוטו שומר על הערך שלו? ואיך האחזקה והנהיגה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני אוליי חדש באתר אבל קראתי פה המון והשכלתי. התקציב שלי הוא 15-17 אלף ש"ח. עכשיו ברשותכם יש לי שאלה; אני רוצה לקנות רכב,זה יהיה הרכב הראשון שלי אני נהג חדש. אני מחפש כמו כולם בערך,רכב טוב שיראה כמה שפחות מוסך ושחלקים לרכב יהיו זולים ושיהיה בכללי רכב אמין. כמון אני רוצה שהרכב לא יהיה עגלה ויהיה חזק ולא יבייש אותי ליד חברים שלי. חשבתי על כמה רכבים שנראים טוב(לפחות בתמונה) אבל אני לא יודע אם הם אמינים והתיקונים שלהם זולים. פיאט בראבו,יונדאי אקסנט,סיאט איביזה,אופל קורסה,רנו קליאו. בתקציב שלי אפשר למצוא פיאט בערך שנת 96 מנוע 1.6,יונדאי גם בסביבות ה 96-97,סיאט כנ"ל כמו יונדאי,ואופל ו רנו בסביבות ה 95-96. אאה וניזכרתי מה בקשר ל סקודה פליסיה ? …
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש כאן באתר ואע"פ כן קראתי לא מעט שירשורים, תהיתי האם מישהו אולי יוכל לעזור לי. אז ככה, אני מחפש רכב קטן שישמש בעיקר אותי ואת זוגתי בנסיעות בתוך העיר. התקציב שלי הוא עד 40 (אפשר להתגמש לטיפה יותר), מתוך מה שקראתי באינטרנט ומאנשים שונים צימצמתי את עצמי לפולו או ליונדאי גטס. הבעיה שחישפתי לא מעט ולא מצאתי רכבים נורמליים (שמורים ק"מ ) לכן ברצוני לשאול שתי שאלות - אחת האם יש עוד רכבים בסדר גודל מחיר הזה שנחשבים אמנים? (מה שחשוב לי בעיקר זה אמיניות ) לדוגמא הבנתי שפונטו וקליאו נחשבות ללא אמינות (כמובן שזה מה שאמרו לי ואני לא עומד מאחורי זה, אבל אני מניח שאחרים מבינים יותר ממני כי אני לא מבין כלום....). דבר שני בעקבותה הקושי במציאת הרכב, התחלתי לשקול ללכת ל…
הודעה אחרונה מאת מיצובישילנסר, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני הכל רציתי לדעת ממוצע ק"מ לליטר? והאם המנוע (שנראה ברזל) 1300 אמין ? מצאתי אחת כזאת שמורה יחסית(169 אלף ק"מ ידנית ,השכרה) עם תוספות מקוריות: ה"כ 2 ח"ח נ"מ. התקלות שהבן אדם בירר וממה שראיתי הן: *מזגן לא מקרר ולא מחמם(רדיאטורים פנימיים מאחורי הדשבורד לא תקינים,אך מדחס תקין לפי מה שהוא טוען)- ע"פ מה שבירר במוסך שלו. *ידית וינקר לא חוזר באיתות שמאל. *חימום מנוע טיפה מעל החצי וצנרת מעט נפוחה(ייתכן ונכנס אויר)- מים חומים במערכת הקירור של האוטו. *מעט חלודה סביב השפריצר הימני הקידמי. *תושבת אגזוז מרעישה-כנראה גומי קרוע. ***בגדול האוטו נראה טוב וגם סוחב יפה טסט 5 חודשים(האוטו אצל המוכר כ 5 שנים ז"א-שנתיים השכרה). המחירון מדבר על 24 בערך. הוא מוכן לרדת …
הודעה אחרונה מאת יניב ח., -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים! בצער רב נפרדתי מהפולו שלי (1.4 ידני 2001) ואני עומד לרכוש גם פולו מודל 2008 מהחברה. דגם קומפורט ליין ידנית 1.4 . ידוע לי שהשתילו לה את מנוע ה1.4 החדש עם 80 כ"ס.(BUD) אשמח מהמבינים/ מכירים שבכם , לתת חוות דעת על רכב זה, מכל הבחינות. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת winner, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כמה דלק האוטו צורך בתוך העיר? חלק אומרים 1:9 חלק אומרים 1:12
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה בפורום ונעזר הרבה בכל המידע שמצוי כאן. עןמדת בפני אפשרות לרכוש קורולה 2001 שמורה עם 70000 ק"מ יד ראשונה במחיר 65000 ש"ח. שאלתי היא האם יש רכב אחר שיכול להתאים לי בתקציב כזה או אפילו נמוך יותר שייתן תמורה טובה יותר לכסף. הכוונה היא גם מבחינת שנתון וגם מבחינת טיב הרכב. יש לציין שאני לא צריך רכב משפחתי וגם משהו קטן יותר יספק אותי הסיבה שאני מוכן לרכוש את הרכב היא שהוא במשפחה ואני מכיר את ההסטוריה שלו ועד כמה הוא שמור. אז מה אתם אומרים ? עסקה כדאית ? תודה לכל העונים ושבוע טוב יוסי
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
יונדאי גטס
מאת mor10- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם נכון שיונדאי גטצ אוכלת הרבה דלק, משהו יודע 1 לכמה? מה היתרונות והחסרונות של רכב זה? תודה ויום נפלא, מור
הודעה אחרונה מאת Max.M,