ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,631 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האוטו שמור מאוד, יד שניה שתי הידיים פרטיות, ק"מ נמוך בערך 80000. מבקשים מחיר מחירון+3% בגלל הק"מ, כ-62000 ש"ח. מה אומרים המבינים כאן? כדאי? האוטו שומר על הערך שלו? ואיך האחזקה והנהיגה?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני אוליי חדש באתר אבל קראתי פה המון והשכלתי. התקציב שלי הוא 15-17 אלף ש"ח. עכשיו ברשותכם יש לי שאלה; אני רוצה לקנות רכב,זה יהיה הרכב הראשון שלי אני נהג חדש. אני מחפש כמו כולם בערך,רכב טוב שיראה כמה שפחות מוסך ושחלקים לרכב יהיו זולים ושיהיה בכללי רכב אמין. כמון אני רוצה שהרכב לא יהיה עגלה ויהיה חזק ולא יבייש אותי ליד חברים שלי. חשבתי על כמה רכבים שנראים טוב(לפחות בתמונה) אבל אני לא יודע אם הם אמינים והתיקונים שלהם זולים. פיאט בראבו,יונדאי אקסנט,סיאט איביזה,אופל קורסה,רנו קליאו. בתקציב שלי אפשר למצוא פיאט בערך שנת 96 מנוע 1.6,יונדאי גם בסביבות ה 96-97,סיאט כנ"ל כמו יונדאי,ואופל ו רנו בסביבות ה 95-96. אאה וניזכרתי מה בקשר ל סקודה פליסיה ? …
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש כאן באתר ואע"פ כן קראתי לא מעט שירשורים, תהיתי האם מישהו אולי יוכל לעזור לי. אז ככה, אני מחפש רכב קטן שישמש בעיקר אותי ואת זוגתי בנסיעות בתוך העיר. התקציב שלי הוא עד 40 (אפשר להתגמש לטיפה יותר), מתוך מה שקראתי באינטרנט ומאנשים שונים צימצמתי את עצמי לפולו או ליונדאי גטס. הבעיה שחישפתי לא מעט ולא מצאתי רכבים נורמליים (שמורים ק"מ ) לכן ברצוני לשאול שתי שאלות - אחת האם יש עוד רכבים בסדר גודל מחיר הזה שנחשבים אמנים? (מה שחשוב לי בעיקר זה אמיניות ) לדוגמא הבנתי שפונטו וקליאו נחשבות ללא אמינות (כמובן שזה מה שאמרו לי ואני לא עומד מאחורי זה, אבל אני מניח שאחרים מבינים יותר ממני כי אני לא מבין כלום....). דבר שני בעקבותה הקושי במציאת הרכב, התחלתי לשקול ללכת ל…
הודעה אחרונה מאת מיצובישילנסר, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני הכל רציתי לדעת ממוצע ק"מ לליטר? והאם המנוע (שנראה ברזל) 1300 אמין ? מצאתי אחת כזאת שמורה יחסית(169 אלף ק"מ ידנית ,השכרה) עם תוספות מקוריות: ה"כ 2 ח"ח נ"מ. התקלות שהבן אדם בירר וממה שראיתי הן: *מזגן לא מקרר ולא מחמם(רדיאטורים פנימיים מאחורי הדשבורד לא תקינים,אך מדחס תקין לפי מה שהוא טוען)- ע"פ מה שבירר במוסך שלו. *ידית וינקר לא חוזר באיתות שמאל. *חימום מנוע טיפה מעל החצי וצנרת מעט נפוחה(ייתכן ונכנס אויר)- מים חומים במערכת הקירור של האוטו. *מעט חלודה סביב השפריצר הימני הקידמי. *תושבת אגזוז מרעישה-כנראה גומי קרוע. ***בגדול האוטו נראה טוב וגם סוחב יפה טסט 5 חודשים(האוטו אצל המוכר כ 5 שנים ז"א-שנתיים השכרה). המחירון מדבר על 24 בערך. הוא מוכן לרדת …
הודעה אחרונה מאת יניב ח., -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים! בצער רב נפרדתי מהפולו שלי (1.4 ידני 2001) ואני עומד לרכוש גם פולו מודל 2008 מהחברה. דגם קומפורט ליין ידנית 1.4 . ידוע לי שהשתילו לה את מנוע ה1.4 החדש עם 80 כ"ס.(BUD) אשמח מהמבינים/ מכירים שבכם , לתת חוות דעת על רכב זה, מכל הבחינות. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת winner, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כמה דלק האוטו צורך בתוך העיר? חלק אומרים 1:9 חלק אומרים 1:12
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה בפורום ונעזר הרבה בכל המידע שמצוי כאן. עןמדת בפני אפשרות לרכוש קורולה 2001 שמורה עם 70000 ק"מ יד ראשונה במחיר 65000 ש"ח. שאלתי היא האם יש רכב אחר שיכול להתאים לי בתקציב כזה או אפילו נמוך יותר שייתן תמורה טובה יותר לכסף. הכוונה היא גם מבחינת שנתון וגם מבחינת טיב הרכב. יש לציין שאני לא צריך רכב משפחתי וגם משהו קטן יותר יספק אותי הסיבה שאני מוכן לרכוש את הרכב היא שהוא במשפחה ואני מכיר את ההסטוריה שלו ועד כמה הוא שמור. אז מה אתם אומרים ? עסקה כדאית ? תודה לכל העונים ושבוע טוב יוסי
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
יונדאי גטס
מאת mor10- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם נכון שיונדאי גטצ אוכלת הרבה דלק, משהו יודע 1 לכמה? מה היתרונות והחסרונות של רכב זה? תודה ויום נפלא, מור
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נתחיל ואומר שביצעתי חיפוש באתר על "מכוני בדיקה בנתניה" , וכל מה שקיבלתי הוא שהמכונים בנתניה נגועים וגרועים וכדאי ללכת להרצליה ל"מבדק". אבל! הבעלים מתעקש שמחר יום קצר והיא יכולה ללכת רק לנתניה (היא לא סוחרת, רק גרה בנתניה, ובאמצע השבוע התכוונו לקחת את האוטו ל-מ.מ.מ בבני ברק אבל היה סגור, כך שהיא לא לא דוחפת אותי לבדיקה בנתניה אצל מעכר, אלא זה מחוסר ברירה) אז בשעה טובה אני לוקח אוטו לבדיקה, האם מישהו יכול להמליץ לי על מכון בנתניה שהוא הכי פחות גרוע, וייתן לי בדיקה ראוייה לשמה שאני לא אדפק והמוכרת גם לא תידפק ? אם זה חשוב, אז מדובר במאזדה שנת 2000 (אולי זה רלוונטי..)
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחי ואישתו מחפשים רכב חדש, נשמח לקבל עזרה: ערכנו חיפוש וקצת התבלבלנו, כיום נוסעים על שרייד 92 ששותה כמו בריטי מצוי בפאב (1:8 ) . מעוניינים ברכב דיזל ידני, בטיחותי , חסכוני, עם עלויות אחזקה שפויות, ואמינות (כמובן יחסית למחיר). ביררנו ישר לגבי קנגו, ברלינגו, קסארה וקורדובה. יש תינוק + כלב ולכן התעניינו גם במסחריות, שיכילו את העגלה, מנשא וכלבה בהמתית נוסעים עד 15K ק"מ בשנה. עירוני / בין-עירוני . הרכב ימומן ע"י הלוואה ל5 שנים ולכן מחפשים רכב שישרוד את התקופה עם טיפול נאות. תודה מראש, ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
רכישת רכב, עד 15K. 1 2
מאת Nir M-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טוב, התקציב שלי הוא 15K, צריך לשמור גם לביטוח ועוד כסף שיהיה בצד בשביל ישור קו ודברים דומים. מה שחשוב לי ברכב שהוא יהיה חסכוני בטירוף, אמין, ידני אוטומט - לא משנה לי בכלל, ושיהיה לו פוטנציאל לשיפורים חיצוניים כגון ג'אנטים, קסנון וכ'ו חשבתי על אונו\פונטו\205 מה אתם אומרים? איזה רכב יענה לי על הדרישות הנ"ל? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Nir M, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לקנות אותה אך לא יודע מספיק.
הודעה אחרונה מאת gsk, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אני מחפש מוסך שיבצע בדיקה טרם הקניה או מכון בדיקה מומלץ ואמין מנסיונכם לפיאט פונטו באזור אשדוד.
הודעה אחרונה מאת robotwar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום! טוב אז יש לי התלבטות דיי קשה בימים האחרונים והחלטתי להתעייץ עם אנשים שמבינים , הסיפור הוא כזה כמו שאומרת החתימה אני הבעלים הגאה של 306 S16 מרוצה ונהנה מכל רגע הרכב עונה יופי על הצרכים שלי , אך למרות זאת הוא לא הכי חדש בכל זאת שנת 95 ולכן צצה ההתלבטות לעבור למשהו חדש יותר אבי הציעה לי את ההצעה הבאה למכור , לעזור לו בעסק במשך של משהו כמו חצי שנה + ובתמורה הוא יעזור לי לקנות רכב אחר עד למחיר של 50-55 אלף בערך לכאורה נשמע מפתה במיוחד הבעיה היא שזה אומר שלא יהיה לי רכב למשך תקופה של מספר חודשים (למרות שיש עוד 2 רכבים שלפחות אחד מהם זמין כמעט תמיד ) הבעיה היא האופציות שעומדות לפני , אין הרבה רכבים בסכום הזה שעונים לי על הדרישות כמו ה-S16 שלא נדבר על זה שאחרי קניית רכ…
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו מחליפים את הפאסאט 2007 ברכב חדש, אוטו מצוין אבל עשה לנו לא מעט בעיות . אנחנו עושים טרייד עם סוכנות אודי-פולסוואגן ואלה האפשרויות : אודי A4 2008 (לא הדגם החדש) 2000 עם חבילת תוספות . פולסוואגן טיגואן הג'יפ החדש של פולסוואגן . יש לי התלבטות רצינית אם לקחת את הג'יפ החדש של פולסוואגן, לא ראיתי שום נתונים או תמונות שלו חוץ מזה שכולם אומרים לי שהוא אוטו טוב (ממש משכנע) . האודי אחלה אוטו אבל אודי שינו צורה לA4 ובגלל זה קיבלנו מחיר נמוך עליו . מה הייתם עושים במקומי ? יש לציין שאני לוקח את הדברים שלכם להזמנה ביום ראשון . אשמח לשמוע המלצות,נתונים,תמונות וכו' בהקדם . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת UH99, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו שהכותרת אומרת מחפש רכב ידני,עם צריכת דלק נמוכה במחיר עד 14 אלף.....תודה!
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם .. אבקש חוות דעת על ג'יפ סאניונג רקסטון 2002
הודעה אחרונה מאת T.B_FIREFIGTHER, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש את הרכב הזה בגיר אוטומט עכשיו אני לפני קניה רציתי בבקשה קצת מידע על הרכב איך הוא באחזקה בטיפולים אם הוא אמין מהי הצריכת דלק וגם אני נהג ב20 אז מה עלות הביטוח ??? תודה רבה לעוזרים ושבת שלום ...
הודעה אחרונה מאת פורוצ, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, הלכתי אתמול לראות את 2 המכוניות בסוכנות. במזדה היה לי נוח יותר לשבת לעומת היונדאי, (בגלל הגה מתכוונן לעומק ובגלל ידית ל יד בצד ימין). לעומת זאת ביונדאי מוצעת מערכת ה ESP שחסרה במזדה.(אביזר בטיחות חשוב לדעתי). הרדיו ביונדאי קורא קבצי MP3 ובמזדה לא, מלבד זאת במזדה קיימת אפשות להוציא את הרדיו המקורי ולשים מתאם אשר יאפשר לי לשים שם כל HU שארצה וכמובן גם מגבר/ים וכו', מה שלא קיים ביונדאי.(הרכב ישמש לנסיעות ארוכות ומערכת טובה זה בהחלט שיקול מבחינתי). אשמח לקבל את חוות דעתכם על השיקולים שלכם בבחירה מסוג זה. הרכב יהיה רכב מהעבודה כך שאין שיקול של דלק ביטוח וכו' תודה לעונים ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת צחי ניצני, -
מה כדאי?...
מאת koolooloo- 0 תגובות
- 761 צפיות
מחפש רכב מיני בטוח מאוד, גיר ידני וחסכוני. (יד 2 במקסימום 40,000) המלצות?
הודעה אחרונה מאת koolooloo, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ממש מתלבט , מחירון 2006 - 97,000 ש"ח 2007 - 117,300 2008 - כנראה 129,000 מה ההבדל בין כל הדגמים ? אילו שיפורים הכניסו מ2006 עד 2008 (כולל 2007 - הבנתי שבקרת יציבות , יש עוד משהו ?). סה"כ אני רואה שמ2008 עד 2006 יש ירידת ערך של כ-30 אלף שקלים. סה"כ 15 אלף שקל לשנה , האם שווה להשקיע אם יש את הכסף?
הודעה אחרונה מאת Moshe1010, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם ידידי! לאחרונה בעת חיפושיי ראיתי שדי משתלם לקנות מאזדה 3, 2 ליטר. בעד 95K תמורה די טובה לדעתי. בתור משפחה שדי רוצה לחסוך בעלויות הדלק, מה מומלץ יותר? 2 ליטר או 1.6 ליטר? על פי נתוני היצרן ה2 ליטר שותה יותר בהפרש של קילומטר אחד, אך מה קורה בשטח יש למישהו מושג?! תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
מאזדה 323F
מאת Mwalker- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום כל התותחים כאן. "נדלקתי" על מאזדה 323F האצ'בק. מעוניין בקצת פרטים עלייה , צריכת דלק ? אמינות ומחיר ... כמו כן אם יש מישהו שיש לו אחת אשמח לשמוע חוות דעת על איכות הנהיגה בה (זריזות , תאוצת בייניים וכד',) תודה לכל העזורים .
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, זאת בדיקה של פוקוס 2001 יד 2, 144.000 ק"מ מנוע, קירור, דלק, הצתה: רעשים במנוע אביזרים וגלגולות, צריכת שמן, תושבות מנוע חלשות/בלועיות, HC גבוה (140) מערכת פליטה: רעש יתר מערכת היגוי: לתקן זויות היגוי, נקישות במתלה. קפיצים: תושבת בולם קדמית שמאל פגומה נקישות בנסיעה. שילדה: תיקוני תאונות בגוף הרכב, תיקונים פגיעות במרכב דופן וסף שמאל, הוחלפן חלקי מרכב וגשר חזית, פגיעות פח, פגמים בצבע וחולדה, מעיכות בתחתית, הוחלפה שמשה קדמית, פתיחה דלת שמאל לקויה, מנגנון חלון רועש. בלמים: בלם יד גבוה, חריקות בבלימה. צמיגים לא זהים. תאורה: פנס חזית שמאל דהוי, נהילה דלתות אינה תקינה (אחד מהשלתים השני עוובד) העברת כח: נקישה והשהיה מעבר שלוב ה…
הודעה אחרונה מאת קרוק, -
רכב לאפריקה
מאת royiroyi-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני נוסע לנמיביה לתקופה ממושכת (עבודה בשטח) מגיע עם אשתי +1+בדרך הולך ליסוע שם הרבה מאוד. מחפש רכב חזק (הרבה דרכי עפר) עם הרבה מקום ל 4 + ציוד, חסכוני מאוד בדלק שיכול ליסוע מהר בבטיחות (יש שם גם כבישים טובים וריקים) אודה לכם אם תוכלו לעזור לי תקציב עד 12000 דולר
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תודה שטרחתם להיכנס ולנסות לסייע ולעניין - אני מעוניין לרכוש מרצדס S-320 שנת 1994 הרכב מאוד מרשים ומסיבי ,נסעתי בו נוסע נחמד ונעים אבל,,,,, מעבר לזה אנני יודע דבר , מה שהייתי מעוניין לדעת : צריכת דלק עלות חלפים ואחזקה אמינות תקלות נפוצות ושכיחות "מחלות " ידועות של הרכב . וממה כדאי מאוד להיזהר ולבדוק במיוחד . תודה שוב למי שהקדיש מזמנו
הודעה אחרונה מאת ASAFTT, -
- 1 תגובות
- 785 צפיות
מצאתי יד ראשונה לפי מה שהבנתי המנוע הוא 1.25, הרכב נראה מצוין והמצב הכללי מצוין. השאלה היא האם הרכב מתאים לצרכים שלי נהיגה בבינעירונית מאשקלון לתל אביב פעם בשבועיים. אולי נסיעה לצפון פעם בכמה חודשים? האם הרכב יסחוב? הנוחות לא כל כך משנה לי העיקר שיחסוך בדלק ויהיה אמין.
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה המרכזית שאני רוצה לשאול היא האם יש גולף דיזל עם מנוע 1.9 שהם לא TDI (שנתון 2002+) כי אני רואה הרבה מוכניות ב YAD2 שהם "דיזל" אבל לא מוזכרת הגדישה... האם יש מכוניות עם מנועי TDI עדיפים על גולף בטווח המכירים שלו? ושאלה אחרונה, רבות הן מכוניות ה TDI שהם מוניות לשעבר(יש גם ממורי נהיגה אבל משם אפשר לקנות אותם רק לחלקים ) בקיצור, בסופו של דבר נהג מונית אומנם עשה 250+ ק"מ על האוטו(והמחיר יורד בהתאם) אבל סך הכל אמור לדעת לנהוג, ורוב הסיכויים דיי טוב... אז עד כמה זה סיכון לקנות אוטו עם קילומטרז' כלכך גבוה... על מול לשלם עוד 30K+ על אוטו באותו שנתון עם ק"מ נורמלי? סביר שאני אוציא 30K יותר בטיפולים עם ה "מונית לשעבר" לעומת בדיוק אותה מכונית עם קילומט…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
איזה מבים הטנדרים הללו כדאי לקנות שיהיה לשימוש גם כרכב לשטח וגם כרכב טוב ליומיום האפשרויות אלו : 1.ניסן ווינר 2. מיצובישי מגנום 3. טויוטה היילקס 4. מאזדה בי2500 5.סאנגיונג מוסו משהו סביב ה80 אלף שקל מה עדיף מביניהם תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות לנד רובר 93 94 מצאתי כמה אך אני לא יודע מה לבדוק...... מה התקלות שיש להם בדרך כלל? שווה בכלל לקנות?? הוא אמין ? תודה רבה לכול העוזר
הודעה אחרונה מאת יוני 110,