ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אז ככה לפני כמה ימים ראיתי מודעה על לאון יד 3 שנת 2002 4*4 נפגשתי עם הבנאדם באותו היום ראיתי אותה באמת הייתה מרשימה שמורה ויפה יום אחרי זה עשינו בדיקה הבדיקה יצאה מצויינת חשוב לציין שהיא הייתה אצל חבר של אבא שלי במכון הבאתי לו כבר מקדמה ככה שאני קונה את האוטו (קודם אני צריך למכור את שלי זה ההסכם) מה שרציתי לדעת זה ככה איך הוא בדלק? האם זאת קניה טובה? האם יש לו שוק בעתיד כשאני אמכור אותו? האוטו עבר 70000 קילומטר טופל רק בצ'מפיון יש ספר טיפולים מלא וחשוב לציין שהוא נקנה מבנאדם בערך בן 37 נהג יחיד. והאוטו גם סטנדרטי לא משופר לא כלום כמו חדש (זה מה שחיפשתי) אשמח לראות תגובות..
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום רב, לצערי מכרתי רכב ללא העברת בעלות ומאז הקונה מתחמק מלטפל בנושא (כבר שבוע) רציתי לדעת איזה כלים יש לי לגרום לו לבצע את ההעברת בעלות תודה מראש ערן
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- 1 תגובות
- 934 צפיות
שלום, קבלת ייעוץ לקניית רכב נוח וחזק, לנהג חדש, עדיפות לגיר ידני ההתלבטות בנתיים היא בין גולף 96-98 מנוע 1800 לבין פולו 99-2001 המנוע V16. הצעות ודעות יתקבלו תודה
הודעה אחרונה מאת 4Rider, -
- 1 תגובות
- 715 צפיות
היי, בשעה טובה אחי וחברתו מחפשים לקנות רכב חדש(אבל יד שניה\שלישית). התקציב הוא 60 אלף אבל גמיש לפי מה שהבנתי ל 64 אלף בערך. הם רוצים כמו כל עמישראל שהוא יהיה אמין וחסכוני בדלק. וגם שהוא יהיה משפחתי או קומפקטי(משפחתי כמו יונדאי אקסנט וקומפקטי אולי כמו סוזוקי סוויפט). הם רוצים אוטו שלא יהיה נמוך משנת 2005 אני דורש שהוא יהיה בטוח! הם חשבו כמו שאמרתי על יונדאי אקסנט וסוזוקי סוויפט. אני חשבתי על האפשרות גם של פיאסטה שנת 2005 אולי [אבל אחרי חיפוש קראתי שהגיר שלה לא משהו כ"כ האמת..).מה אתם אומרים על רנו מגאן 2005?אחד מהדגמים ניכנס בתקציב? ליסינג בא בחשבון גם תודה!
הודעה אחרונה מאת neon turtle, -
- 1 תגובות
- 923 צפיות
היום לקחתי מגאן קופה 77000 ק"מ אוטומט 2002 לבדיקה ורציתי שתתנו לי חוות דעת על התוצאות , המחיר המבוקש הוא 47000 . פרטי הבדיקה : רעש מערכת תזמון ושסתומים רעשים ונקישות פנימיים רעש גלגלות ורצועות לבדוק זמני טיפול ניקוי מערכ' קירור קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים רעש ממשאבת מים מערכת קירור לקויה סיבובי מנוע לא יציבים הזרקת דלק לקויה לתקן זויות היגוי נקישות במתלה בולמי זעזועים חלשים נזילות שמן מתיבת הילוכים נקישה בשילוב הילוכים והחלפה תושבת תיבת הילוכים פגומה רעש וחופש ממערכת הנעה
הודעה אחרונה מאת sl21, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לקנות סוזוקי גראנד ויטארה 1600, 3 דלתות. אשמח לקבל אינפורמציה על האוטו ובעיקר אמינות, צריכת דלק, יוקר טיפולים, הדגם בכללי ובעיות שכיחות. תודה מראש, חן
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 18 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
הרצתי בחיפוש אבל לא עלו תוצאות... מישהו שמע על הרכב? אני שוקל אותו כאופציה לקנייה.. כל חוות דעת תתקבל בברכה, תום
הודעה אחרונה מאת tom daniel, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום לקחתי מגאן קופה 77000 ק"מ אוטומט 2002 לבדיקה ורציתי שתתנו לי חוות דעת על התוצאות , המחיר המבוקש הוא 47000 . פרטי הבדיקה : רעש מערכת תזמון ושסתומים רעשים ונקישות פנימיים רעש גלגלות ורצועות לבדוק זמני טיפול ניקוי מערכ' קירור קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים רעש ממשאבת מים מערכת קירור לקויה סיבובי מנוע לא יציבים הזרקת דלק לקויה לתקן זויות היגוי נקישות במתלה בולמי זעזועים חלשים נזילות שמן מתיבת הילוכים נקישה בשילוב הילוכים והחלפה תושבת תיבת הילוכים פגומה רעש וחופש ממערכת הנעה
הודעה אחרונה מאת ron280, -
-
סקודה אוקטביה
מאת tals012- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים רציתי לשאול בקשר לסקודה בקשר למנוע בנזין ומבחינה מכנית וצריכת דלק. מה מצבה בשוק...מה המחירון שלה בשנות 2002 2003!! האם יש בעיות ספציפיות או כלליות או משהו בנוגע לרכב!? תודה לכל העוזרים ועוזרות אני מבקש שתענו לי בבקשה מהר ושהרבה יענו!!
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שמתי לב שיש דגמי 1600 עד 2000 סמ"ק ויש כל מיני וריאציות כמו TDI, בנזין אוטומט, בנזין ידני, דיזל אוטומט\ידני טורבו לוקצו'ר ועוד ועוד... התקציב שלי בסביבות ה-35 אלף ואני מוכן לרכוש גם מליסינג. נראה לי ש-99 או אולי 2000 ייכנסו לי בתקציב. אני מעוניין ברכב חסכוני עד כמה שאפשר אך לא על חשבון ביצועים סבירים.
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעתי שיש כאן אחלה פורום מהרבה אנשים,אז באתי להעזר בכם קצת... כרגע אין לנו במשפחה אוטו ובקרוב אולי נקנה,אז צריך להתחיל לחפש אני בן 18 יש לי רישיון שנה בערך,אם זה משנה בקיצור אנחנו רוצים משהו עד ה50 אלף שקלים מכונית משפחתית,שתהיה אמינה בטיחותית איכותית,וכל שאר התכונות הטובות שאפשר להגיד על מכונית ודבר מאוד חשוב,שלא יהיה יקר כל כך להחזיק אותה ותהיה חסכונית, תגידו מה בערך נכנס בטווח הזה,הבנתי רנו מגאן יכול להיות נחמד,אבל בטח יש דברים עדיפים.... תודה מראש
- 1 תגובות
- 693 צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום. אני מעוניין להחליף את הרכב שלי לרכב אוטומט ולשנתון יותר מתקדם ואהבתי מאוד את הצורה החדשה של איביזה שמתחילה ב03. ורציתי לדעת מה המחלות של הרכב? אמינות? תצרוכת דלק? עלות טיפולים וחלקים לרכב?
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמעתי שבארץ המכיר של החלקים והתיקון של הC4 יקרים וקשה למצוא מוסך שמטפל בסיטרואן..זה נכון?
הודעה אחרונה מאת assaf27, -
ייבוא אישי.
מאת Yakird12- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך הולך כל התהליך של ייבוא אישי מחוץ לארץ ? למי פונים ? ומה העלויות הכרוכות בכך ? תודה.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, מתלבט בין 3 המכוניות הנ"ל משומשות בין השנים 2005-2006. הקריטריונים החשובים ביותר (באותו סדר חשיבות) נוחות התנהגות בטיחות אמינות מרחב הרכב מיועד לאישה + 2 תינוקות בעיקר לתנועה עירונית במשך השבוע (בסוף שבוע יש את הרכב מהעבודה שלי) מה הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 6 אלף צפיות
לאחר חיפושים ארוכים הבנתי כי רכב קטן הוא לא בשבילי. אני גבוה והרכב יהיה לי מוד צפוץ. חשבתי ללכת על סקודה רומסטר. התקציב עלה ל120K. הסתכלתי באוטודל על רומסטר 2008 ב 118K אני חושב לקנות אותה. כדאי לי ללכת על הרכב? האם אמצא מחיר נוח יותר? ומה אתם אומרים על אוטודיל? יש האומרים שאוטודיל הם ממש גונבים כספים, זה נכון? הם אמינים? תודה נתנאל
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קנינו רכב ארופאי לפני כחודש בלחץ שלי ושל אבא של בעלי...בעלי רצה יפנית כל הזמן. לקחנו לבדיקה, סה"כ האוטו טוב ונוסע נעים, אבל אחרי נסיעה של שעה וחצי התגלתה בעייה חשמלי בגיר. לא שום דבר מסוכן ויקר אבל צריך לפתור את הבעייה ולא מצליחים בינתיים למצוא אותה (כבר 4 פעמים נכנס למוסך). בעלי רוצה למכור את הרכב אפילו עם נפסיד עליו, הוא כמובן מהיוןם הראשון הצטער על הקנייה כי הוא אוהב רק יפני (זה ממש עילה לגרושין כבר) חוץ מזה אין לנו זמן לבלות במוסכים יש לנו 2 ילדים קטנים וצריך את הרכב כבר. מה עושים? מה אני אומרת לאנשים שאני מנסה למכור להם אחרי חוד? יש סוחרים שיקנו? מישהו מבין בחשמל ורוצה לקחת את האתגר הזה במחיר אטרקטיבי? הצייייייייייללללללללללללללוווווווו!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם! לאחר חיפושיי האחורנים בפורום הבנתי המוןד בירם חשבוים לגבי מה שנאי מחפש אבל עדיין אני לא סגור וצריך עוד כיוונים. אני נהג חדש.. כרגע אני בחיפושים אחרי מכונית, הדרישות שלי הם טיפה כח (לא עגלה), מראה ספורטיבי, ידני חובה וצריכת דלק לא גבוהה במיוחד כי בכל זאת אני הולך להחזיק ואתה בעצמי (חוץ מביטוח). עלו בראשי מספר כיוונים כמו איביזה שנתון 2000 צורה חדש, קולט 97 ,האצבק מ96,מגאן קופה דור 1פונטו מ2001 ופגו 206 שלא הכי נכנסת בתקציב. אם אפשר טיפה עצות וחוותד עת על המכוניות האלו, ואם אתם חושבים על עוד כיוונים אחרים. תודה רבה לעוזרים,שחר.
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על פז'ו 307 XR שנת 2002 יד ראשונה , 80000 ק"מ האוטו נראה שמור מאד, כל הטיפולים נעשו במוסך מורשה של פז'ו והכל מתועד בקבלות. השאלה היא האם הרכב אמין בצורה כזו שלא יהיו כל מיני תקלות אלקטרוניות, סנסורים וכדומה. מי שיש לו נסיון ברכב כזה מוזמן להגיב תודה
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4 אלף צפיות
הי! יש לי אפשרות לקבל רכב ליסינג (class 2) בתנאים הבאים: - ירד לי 3000 במשכורת - הגבלת דלק ל 1250 לחודש הבעיה: ק"מ ליום (רק לעבודה!) 150 ק"מ בערך מה עדיף??? - לקחת רכב/ לקנות רכב? חברה קצת עזרה - לא מבינה בזה כלום!!!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני נהג חדש ! ואני מחפש רכה עד 11K חשבתי ללכת לכיוון רנו קליאו או פיאט פונטו אני רוצה לקבל חוות דעת על רכבים אלו ? אני מחפש רכב אמין וחסכוני. עם יש לכם הצעות על רכבים אחרים במחיר הזה זה יעזור מאוד. תודה רבה רבה רבה לעוזרים אתם עושים עבודה טובה לפי מה שראיתי !!!!!!!!!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת maton, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם מבקש חוות דעת לגבי מה עדיף לי לקחת בליסינג יונדאי אקסנט או קאיה ריו. חשוב לי בעדיפות ראשונה לשמוע על צריכות דלק מעשיות-בשטח ולא על פי נתוני היצרנים. בנוסף לשמוע לגבי נוחות אזור הנהג,נוחות לנוסעים מאחור ואיכות פנימית(פלסטיקים וכל השאר) ובשורה התחתונה מה עדיף לי לקחת.אודה מאוד לכל מי שמוכן לנדב אינפורמציה. תודה איציק
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי אפשרות לקבל מהעבודה או יונדאי I30 או סוזוקי סוויפט צריך את עצתכם בנושא . מה יותר כדאי , הדרישות שלי הם נוחות , צריכת דלק , וביצועים . מקווה שאלו נתונים מספקים אני צריך להחליט עד מחר :/ אשמח לעזרה מהירה , תודה. את בסוזוקי אני מכיר את ה I30 לא מש אשמח לדעת עלייה פרטים כמו צריכת דלק ואיבזור .
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מצאתי לקנייה יונדאי אקסנט שנת 1998, שמורה, מטופלת בזמן, יד ראשונה, פשוט בובה של אוטו. האקסנט שמצאתי היא עם גיר ידני ונפח מנוע 1300 סמ"ק. השאלה שלי היא האם 1300 יהיה מספיק? כי אני יודע שרוב האקסנטיות הן עם מנוע 1500, אך הן רובן עם גיר אוטומט... האם גיר ידני+ 1300 סמ"ק זה נראה לכם מספיק חזק (למשל מול גיר אוטומט+1500 סמ"ק)? תודה רבה לכל מי שעונה!!!
הודעה אחרונה מאת YShhh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 30.5 אלף צפיות
אחרי הרבה התלבטויות בין רכבים שונים כמו שכולם פה כבר שמו לב.. אני החלטתי כמעט סופי שאני רוצה אלפא 147..מנוע 1600 ידנית הייתי רוצה קצת פרטים על הרכב..בחינת החזקה טיפולים אמינות התנהגות וכו'.. ולכל אלה שסתם אומרים "אלפא זבל של אוטו" שלא יתאמצו..מי שנותן לי כזאת הערה שזה יהיה אנשים עם בסיס ולא סתם משהו שהם שמעו.. מי שיכול לעזור יבורך..
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם ג'טה ? האם מאזדה 6 החדשה ? האם פורד מונדיאו ? האם י שלכם רעיון אחר שלא חשבתי עליו ? נשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 0 תגובות
- 691 צפיות
חבר שלי מתלבט לגבי רכישת גולף שנתון 98 נפח 1.8... שלום. אם אתה .. מתקשה בכתיבה ... עם סימני .. פיסוק קרא .. את .... זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אוטומטי אמרתי לו שיש בעיות עם הגיר האוטומטי...הוא סיפר שהמוכר בדיוק החליף לפני כמה חודשים לגיר חדש לגמרי. אותו הרכב גם החליף צמיגים חדשים...והמחירון הוא 35K אבל מכיוון שהם חברים, הוא מקבל מחיר של 30K.... אמרתי לו שבכללי זה נשמע רכישה טובה אבל בדרך כלל מי שהחליף גיר, יש לו יותר סיכויים להחליף שוב בעתיד. האם טעיתי ? והוא שאל לגבי צריכת דלק...לא ממש ידעתי את התשובה. אמרתי לו שהרכב יחסית כבד מאד אבל בגלל שזה 1.8 צריכת הדלק אמורה להיות סביב 10 קמ לליטר... …
הודעה אחרונה מאת 4Rider, -
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה, אני חובב מכוניות ספורט, כגון הסובארו אימפרזה טורבו. או מכוניות קצת יותר מפוארות כגון הסובארו B4 2005+ בספורט אני כמובן מעדיף ידני. יש לכם כיוונים להציע לי? אה כן, והלימיט זה 70K אין לכם הרבה עם מה לעבוד אבל אני מקווה שתגשימו לי חלום
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 679 צפיות
מחפש רכב 7 מושבים מרווח למבוגרים האפשרויות שהוצעו לי: קרייזלר וויאג'ר קצר פורד S-Max טרנד פורד גלאקסי GHIA שברולט אפלנדר LT קצר מיצובישי גרנדיס קומפורט המגבלה היחידה כרגע היא קבוצה 5 כל עצה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת amnon_be, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה להביא וולוו S40 T4 שנת 99 לפי ידיעתי זה רכב 2 ליטר טורבו 200 כ"ס הנעה קדמית עכשיו אים להוסיף לאוטו ציפ זה מגדיל את ההספק של המנוע השאלה אים הציפ כדאי או צריך להוסיף עוד דברים כגון אגזוז זרימה חופשית פילטר פתוח החלפת צמיגים גאנטים או אפילו חיזוקי שילדה אים זה 240 כ"ס אים זה עומס יתר על הגיר האוטומתי שיש ברכב בקיצור מה דעתכם מה נכון להוסיף כדי לקבל הספק יותר גבוה ולא ליפגוע בדברים אחרים ברכב ובכלל אים אתם ממליצים על הרכב הזה למי שהיתנסה בו. אאאאא ומה הסיםור אים המגדש טורבו האים אחרי קילומטראז" מסויים הוא מת או לא מתפקד כראוי? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת volvo 240,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 370 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mikyl
- urich
- itaimoto
- beastmodeisr
- srool
- bigfoot7375nadav
- WideFocus
- David32
- needforcs
- discoTD5
- meir_gi
- yossiaviel