Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין C5, 407 ומונדיאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מתלבט בין 3 המכוניות הנ"ל משומשות בין השנים 2005-2006.

הקריטריונים החשובים ביותר (באותו סדר חשיבות)

נוחות

התנהגות

בטיחות

אמינות

מרחב

הרכב מיועד לאישה + 2 תינוקות בעיקר לתנועה עירונית במשך השבוע (בסוף שבוע יש את הרכב מהעבודה שלי)

מה הייתם ממליצים?

תודה

פורסם

נוחות - C5, בפער.

התנהגות - 407 ומונדיאו (זה לא שה-C5 לא יכולה, היא פשוט פחות מערבת).

בטיחות - כולן טובות, 407 כנראה קצת יותר.

אמינות - קשה לדעת, אולי מונדיאו במידה מסוימת.

מרחב - C5 ומונדיאו טובות. 407 צפופה מאחור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום,

ובכן אין לי אף אחת מהרכבים הללו אך אני יספק עובדות ולא דעות.

נוחות- c5 אין מתחרים (יש לי קסנטיה וה-c5 היא מחליפתה)

בטיחות-c5 בכי טובה במבחני ריסוק (לשנים הללו)

מרחב-c5 הגדולה ביותר והמרווחת ביותר (שוב לשנים הללו)

התנהגות- מונדיאו הכי מחוברת לנהג (בדר"כ יותר מידי-נסעתי באחד כזה ואחרי 10 דקות הייתי זקוק לטיפול גב) גם 407 היא אפשרות טובה מאוד.

אמינות-מונדיאו ו-c5 קרובים לפי מה שאני יודע, 407 גם טובה אבל פחות.

לדעתי בטיחות אמור להיות הראשול בחשיבות אבל לא משנה, אם נוחות זה הכי חשוב אז ה-c5 היא הכי טובה. יש לי קסנטיה ואני מחכה שיהיה כסף להחליף לc5 כי הן פשוט מגהצות את כל השיבושים שיש בכביש.

על פי זה ה-c5 עדיפה על כולם אבל כל אחת מהן היא בחירה טובה.

ספר לנו לגבי הבחירה שלך.

פורסם

הבחירה היא טיפה קשה בגלל הסיבה שהרכבים מאוד דומים, אותה קטגוריה, אותו מקום יצור פחות או יותר.

יצא לי לנסוע בשלושתם וההמלצה הראשונה שלי היא, שאתה צריך לעשות נסיעת מבחן בשלושתן. כי לכל נהג יש את הדרישות שלו, והן מאוד סוביקטיביות. כמובן יש באפשרותך לקרוא חוות דעת ומאמרים, אך במקרה שלך ההחלטה יכולה להתקבל לאחר נסיעה.

בכל מקרה, אם לספר על כל רכב על רגל אחת אז ככה:

C5- רכב מפואר מאוד, נוחות נסיעה מצויינת. זהו רכב מפנק מאוד, בעל טכנולוגיה מתקדמת ויחסית לתמורה שהוא נותן, בכלל לא יקר. ירידת ערכו במחירון של לוי מאוד גבוהה מכל מני סיבות. הבעיתיות ברכב זה היא מערכת הידראולית. יש נזילות שמן כל פעם ממקום אחר ועלויות תיקונים יקר ( כמובן אלה הם הבעיות שאני אישית נתקלתי בהם). מבחינת הנסיעה, מנועי 1.8 לא מספיקים לרכב זה בגלל היותו רכב כבד. מנועי 2.0 מספקים יותר כוח, אך עדיין זהו לא רכב מהיר.

407- רכב בעל טכנולוגיה מאוד מתקדמת, עיצוב חיצוני ופנימי יפה יותר. קצת יותר מהיר ואולי, קצת יותר אמין, אך פה יש לבחון כמובן כל רכב לגופו. סלון ברכב זה הוא נראה יותר קטן (בגלל זווית של קורה C).

פורד מונדאו- רכב מאוד שמרני, נראה פשוט ובלי יותר מדי פינוקים (כמו כל הפורדים). זהו יותר רכב משפחתי גדול מאשר מנהלים. לפי דעתי אין לרכב זה את ה"מעבר" שיש למתחריו. את ה"עוד משהו". איצוב פשוט, אמינות הפורד היא אמינות טובה יחסית, היא השתפרה לאחר שמזדה רכשה אותם, כוח... טוב גם הוא רכב טיפה כבד ואין לו יותר מדי כוח לתת הנעה לנהג.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם
היא השתפרה לאחר שמזדה רכשה אותם, יגאל.

מזדה לא רכשה את פורד.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

נוחות הנסיעה בC5 מצויינת, כל עוד הכביש סביר. ברגע שמדובר בכביש משובש או באמפרים, אתה תקלל את הרכב הזה שוב ושוב... הוא פשוט לא יודע מה לעשות איתם! (מדובר על 2002, משהו השתנה מאז?)

היא בהחלט מפנקת ומלאת איבזורים מגניבים, אבל כשאתה מגיע בבוקר והגיר ננעל על P ו-R, לא אכפת לך שהמראה אמורה להתכוונן לבד על המדרכה בחניות... (דרך אגב, מעולם לא שמתי לב לזה :roll:)

אם לא מפריע לך להרגיש שאתה נשאר במקום, לא משנה כמה תאמץ את הרגל, זו בחירה לא רעה (לא רוצה לדוש יותר מדי באמינות, יש לי נסיון רק עם פרט אחד ספציפי).

יום נפלא, ונסיעה נוחה ובטיחותית :)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני יכול להמליץ לך בחום על 407 לדעתי האוטו הזה ממש מושלם

יש בו כל טכנולוגיה קיימת

נוחות מרווח טכנולוגיה יפה ממש מושלם

במשפחה שלי הזמינו B4 חדשה וביטלו את ההזמנה כי גילו שה B4 אוכלת 1 ל 8 ומהר רצו להזמין 407

מנסיעה שלי על 407 אחלה אוטו

רק תשב בתוך האוטו ותבין

אין מצב שאתה לא יושב בפנים ומתאהב

פורסם

בתגובות למלומדים האחרים בשרשור:

הבחירה היא טיפה קשה בגלל הסיבה שהרכבים מאוד דומים, אותה קטגוריה, אותו מקום יצור פחות או יותר.

407- רכב בעל טכנולוגיה מאוד מתקדמת, עיצוב חיצוני ופנימי יפה יותר. קצת יותר מהיר ואולי, קצת יותר אמין, אך פה יש לבחון כמובן כל רכב לגופו. סלון ברכב זה הוא נראה יותר קטן (בגלל זווית של קורה C).

פורד מונדאו- רכב מאוד שמרני, נראה פשוט ובלי יותר מדי פינוקים (כמו כל הפורדים). זהו יותר רכב משפחתי גדול מאשר מנהלים. לפי דעתי אין לרכב זה את ה"מעבר" שיש למתחריו. את ה"עוד משהו". איצוב פשוט, אמינות הפורד היא אמינות טובה יחסית, היא השתפרה לאחר שמזדה רכשה אותם, כוח... טוב גם הוא רכב טיפה כבד ואין לו יותר מדי כוח לתת הנעה לנהג.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

יגאל.

כלי הרכב לא דומים, ולמען האמת אני לא יודע איפה כל אחד מיוצר - אבל ברור לי לחלוטין שאין לזה קשר לטיבם או לכמה הם דומים.

ב-407 הסלון לא רק נראה יותר קטן - הוא באמת יותר קטן, וזה לא רק בגלל הזווית של קורה C, זה בגלל סרחי עודף מוגזמים מלפנים ותכנון תא נוסעים. מלפנים היא מאוד מרווחת אמנם, אבל מאחור פשוט לא.

פורד מונדיאו הוא "רכב מנהלים" כמו ש-407 היא "משפחתית גדולה". במילים אחרות - שתי ההגדרות זהות במקומותינו. פורד רכשה את מאזדה ולא להפך, אבל זה לא משנה. ביחס ל-407 ול-C5 המונדיאו בהחלט לא חלשה, ורמות האבזור לא נמוכות משמעותית (אם כי העיצוב אכן פשוט ושמרני יותר).

נוחות הנסיעה בC5 מצויינת, כל עוד הכביש סביר. ברגע שמדובר בכביש משובש או באמפרים, אתה תקלל את הרכב הזה שוב ושוב... הוא פשוט לא יודע מה לעשות איתם! (מדובר על 2002, משהו השתנה מאז?)

היא בהחלט מפנקת ומלאת איבזורים מגניבים, אבל כשאתה מגיע בבוקר והגיר ננעל על P ו-R, לא אכפת לך שהמראה אמורה להתכוונן לבד על המדרכה בחניות... (דרך אגב, מעולם לא שמתי לב לזה :roll:)

אם לא מפריע לך להרגיש שאתה נשאר במקום, לא משנה כמה תאמץ את הרגל, זו בחירה לא רעה (לא רוצה לדוש יותר מדי באמינות, יש לי נסיון רק עם פרט אחד ספציפי).

כנראה שהפרט הספציפי שיש לך איתו ניסיון לקה בבעייה חמורה במערכת ההידראולית, כי זה בדיוק מה שאתה מתאר. C5 תקינה היא אחת המכוניות הנוחות ביותר על כבישי ישראל, ברמה אחת עם מרצדס-מתלי-אוויר.

אני יכול להמליץ לך בחום על 407 לדעתי האוטו הזה ממש מושלם

יש בו כל טכנולוגיה קיימת

נוחות מרווח טכנולוגיה יפה ממש מושלם

במשפחה שלי הזמינו B4 חדשה וביטלו את ההזמנה כי גילו שה B4 אוכלת 1 ל 8 ומהר רצו להזמין 407

מנסיעה שלי על 407 אחלה אוטו

רק תשב בתוך האוטו ותבין

אין מצב שאתה לא יושב בפנים ומתאהב

אכן, המלצה אובייקטיבית להחריד. לא מפתיע, בהתחשב בכך שהזמינו אצלך B4 ונכנסו להיסטריה טוטאלית בגלל שדוד של אח של חבר של סבתא שלך אמר להם "מה? אתם משוגעים? B4 אוכלת 1 ל-8! זה טירוף!" :-P

ה-B4 שאני מכיר דווקא צורכת 1:12. וואלה, איך נדפקתם. כמה צורכת הפיז'ו?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...