ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום. אחרי דיון עם המשפחה והגענו להחלטה שרכב עבודה כמו ברלינגו, לא נחוץ. החלטנו ללכת על פרייביט (רכב פרטי) עד 30K. אני רציתי לדעת, מה ההמלצות שלכם לרכב פרטי עד 30K? רצוי ידני, חסכוני בדלק, ברוך השם משפחה בת 5 נפשות. חשבתי על, אלמרה, בלנו, דגם מסויים של מיצובישי. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודעת, התלבטות משונה. אחרי חיפושים והתלבטויות וניסויים וטעיות, מצאנו שתי מכוניות שהדבר החשוב שבהן- אנחנו מכירים את המוכר ואת היסטוריית הטיפולים של הרכב. 1. יונדאי גטס, בת 4, שהייתה בבעלותה של אישה שלא יצאה מתחומי עירה. האוטו עשה 9,000 ק"מ, והתקלה היחידה שהייתה לה זה פנצ'ר. 2. מזדה 323, 1999, גם היא שמורה ומטופלת היטב. אנחנו זוג, עדיין ללא ילדים, וגרים באזור הררי. האוטו ישמש בעיקר לנסיעות קצרות, אבל כמה פעמים בחודש גם נסיעות ארוכות יותר. אם נתעלם כרגע מעלות הקנייה, מה תהיה המכונית המשתלמת יותר ל*אחזקה*? הגטס נחשבת שתיינית גם בהשוואה למזדה בעלת מנוע 2000 סמ"ק? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
זהו, תמה ההתלבטות 1 2 3
מאת gershon17-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
כזכור, התלבטתי לגבי החלפת מכונית. האופציות היו ב.מ.וו. 325, אלפא 159 3.2, פאסאט TFSI, לקסוס IS250 וסובארו B4 3 ליטר Spec B. בב.מ.וו. לא נסעתי. לא יודע מה הסיפור של קמור, אבל פעמיים הם קבעו לי נסיעת מבחן וביטלו, ובאופן עקרוני מתעקשים להגיד שיצלצלו ובדרך כלל שוכחים לצלצל. כנראה הם מוכרים מספיק, ואין להם צורך לתת שירות בסיסי ללקוחות פוטנציאליים חדשים. נו מילא. קיבלתי ביום שישי אלפא 159 3.2 ליטר חדשה לגמרי (80 קילומטר) לסוף השבוע. ונסעתי בה בסוף שבוע. מכונית מרשימה ביותר, אבל ממש. מהירה מאד (מכונית המבחן הקודמת שנסעתי בה, עם 30,000 קילומטר, הרגישה קצת יותר מהירה), רעש משכר וכמובן אחיזת כביש שגדולה עלי בכמה מידות. לקחנו אותה לבית-שמש ועלינו לירושלים דרך נס-הרים. זה מ…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אבא שלי מתכוון לקנות ג'יפ חדש, הוא מתבלט בין הסנטה פה החדש לראב 4. שתי המכוניות מהחברה. אפשר בבקשה חוות דעת עליהם? נוחות,אמינות וכל דבר אחר שאתם יודעים עליהם בעצם תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת danny66, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין בפולו ידנית משנת 2001-2004 1400 או גולף 1600 ידנית משנת 2000-2002 או ביכלל פיג'ו ידנית 1600 משנת 2001-2003 המלצות יתקבלו בברכה.. תודה !
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, רציתי להתייעץ אתכם על משהו. אני שוקל לקנות רכב מסוג רובר 214 3 דלתות. עכשיו, שמעתי כל מני שמועות שהרכב הזה בעייתי מבחינת השוק שלו, שיהיה קשה למכור אותו, ושהחלקים שלו נדירים בארץ, שאם תהיה לי איזה בעיה עם הרכב אז הוא ייתקע לי במוסך הרבה זמן. מצד שני ראיתי רכב רובר 214 שנת 99 במצב מצוין, מכל הבחינות, מנוע, שילדה, גיר, צבע, תוספות, הכל בקיצור. תשלחו לי בבקשה מה שאתם חושבים.... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת pako2512, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 874 צפיות
יש לי קנס שאני צריך לשלם על מהירות...ואני קונה אוטו חדש לא יהיה בעיה להעביר על שמי בעלות?או שזה יעשה בעיות.?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תיאור הרכב: סיטרואן קסרה 2003, יד שנייה, יד ראשונה ליסינג, 168,000 ק"מ (הרבה מאוד...) שמור לדעתי מבפנים ומבחוץ. ספר טיפולים עד 120,000 (תקופת הליסינג) ולא מזמן עבר טיפול ראש מנוע מקיף עקב התחממות. נסעתי ואני מתרשם שהאדם אמין והרכב בסדר. הבוחן חזר ואמר מספר פעמים שהבלאי הגבוה משקף את קילמוטרז' הרכב (דהיינו לאו דווקא תקלות מיוחדות, אלא בלאי טבעי) המחירון - 41,000. הוא ירד ל-38,000 מחיר אחרון. אני רציתי 36,500 לפי מחירון משוקלל עם הקילומטראז, ובינתיים נפרדנו כידידים. נראה לי שהוא דורש יותר מדי, מצד שני, נראה לי שהבדיקה סבירה. מה דעתכם???? (האם לא חבל על הזמן הכסף והעצבים בשביל עוד הנחה של 1000 ש"ח???) דרך אגב, ראיתי קסרה דומה מאוד, וגם שם נפרדנו כי הבעלים לא …
הודעה אחרונה מאת shwekwek, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. עוד כמה חודשים ואני בשוק לקניית אוטו ראשון (בתום תקופת המלווה). התקציב הוא 10K, והדברים שהכי מעניינים ואתי הם חיסכון אמינות ואני גם לא יסע הרבה, רצוי סופר מיני. אני סטודנט אז אין לי הרבה כסף חח... קיצור רציתי לדעת מה דעתכם על המכוניות שחשבתי אליהם ואולי גם תוכלו לתת לי רעיון למשהו יותר טוב סובארו ג'סטי סוזוקי סוויפט פג'ו 205 דייהטסו שרייד כל המכוניות הנ"ל משנתונים 92-93 (לא לצחוק ) היו עוד כמה מכוניות שרציתי לדעת מה דעתכם אליהם שקודה פליסיה 96-98 ? שמעתי יש בעיות עם מנועי ה 1 ו 1.3 ליטר אז כנראה צריך ללכת על מנוע 1.6 שהוא מנוע פולקסווגן אורגינל ואמין יותר ולא כמו שני המנועים הנ"ל שהם מבית שקודה. מה שמעניין זה שמחירון האוטו נמוך מאוד (ס…
הודעה אחרונה מאת tuval, -
- 1 תגובות
- 740 צפיות
מדובר בגרסת ה1600 אוטו' שנתון 2000-2001 כרגע הרכב הזה הוא היחיד שעונה לי על דרישות מסויימות (תיבה אוטו' חובה) בהשוואה לדוג' לכריזמה 98 אוטו' (הרכב היחיד בקטגוריה דומה שאני יכול להשוות) כמה ה306 כבדה ? כמה הילוכים התיבה שלה ? 4 ? תודה מראש לעוזרים אגב, מדובר על גרסת ה5 דלתות.
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב ברשותנו הונדה ג'ז 2005 ולקראת סוף האחריות התחלנו לשים לב למחירי החלפים היקרים. המוסכניק טוען שזה בגלל הדגם הספציפי הזה שהוא די נדיר על הכביש. בכל אופן - הרכב יקר מאוד לאחזקה, מבחינת ביטוחים ומבחינת חלפים, היתרון היחיד שלו זה חסכון בדלק. רציתי לשאול כמה אקבל על הרכב שנמצא במצב מצויין, פרט לכמה סריטות קלות ואיזה רכב אתם ממליצים לי לרכוש במקום? חשבתי על מזדה 323 משנתון 2002, מה דעתכם? הרכב משמש כרכב משפחתי ורוב הזמן נוסע תל אביב-פתח תקווה, הדירשה שלנו זה תמורה הכי טובה למחיר (אמינות, דלק) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפוש מעמיק בפורום הגעתי למסקנה שעכשיו אני עוד יותר מבולבל לכן פתחתי שרשור חדש עם שאלות ממוקדות שמעניינות אותי. אז ככה, כמו שהבנתם אני רוצה לקנות מוסטאנג שנת 95 - 96. מה שמעניין אותי לדעת זה: האם הרכב נחשב לאמין מבחינה מכנית? אני יודע שיש בעיה עם מוסכים לרכבים אמריקאים אבל בכל זאת האם יש יותר מאחד, שתיים כאילו? נושא צריכת הדלק לא מעניין אותי בכלל. הכי חשוב לי זה נושא אמינות כי שמעתי יותר מידי קטילות איך ששמעו את המילה מוסטאנג. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת dragolan, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש למישהו מושג איך הצריכת דלק והעלות אחזקה של לנטיס 1800 שנת 1997 אוטומטית
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
בורה או A4 1 2
מאת eli725- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלןן אני מתלבט בין בורה 2000-1 מנוע 2000 לבין אודי A4 97-8 מנוע 1800 לא טורבו. אז יש לי כמה שאלות אשמח אם תעזרו לי: 1.איזו מהן עדיפה בכללי? 2.איזו אמינה יותר? 3.כמה דלק הן צורכות? ועוד משהו, האם עדיף לקנות אוטו שעבר את ה100000 כי כנראה הוחלף לו טיימינג ונעשה טיפול גדול או שמספר הק"מ לא אומר כלום? תודה מראש אלי.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 10 תגובות
- 10 אלף צפיות
יש לי כרגע בערך 65-70 אלף שקל ואני מתלבט בין שני מכוניות: 1.טויוטה קורולה 2002 GLI 2.הונדה סיוויק 2002 חשוב לי האמינות, האיכות , ההנאה בנסיעה וכמובן צריכת הדלק. אודה לכל מי שיגיב. תודה מראש, שי.
הודעה אחרונה מאת shayisakov, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם? עשיתי סיבוב על פונטו ספייס 2001 ידני דגם SX .. בבדיקה גיליתי שכאשר מסובבים את ההגה בכיכרות או פניות יש רעידות גדולות בהגה. בנוסף מחוץ לעיר על 100 קמ"ש יש גם רעידות קטנות שעוברות אם מגיעים ל 110 . מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה יכול להסתכם בהרבה כסף ? בנוסף כמה עולה טיפול טיימינג+ 10000 לרכב הנ"ל? יש עוד משהו מיוחד שצריך לבדוק ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
תצרוכת דלק של גראנד ויטרה בנזין חדשה 2008 שלום למלומדים שאלה לי אליכם האם מישהו שיש לו סוזוקי גראנד ויטארה חדשה יכול לספק לי עליה קצת פרטים 1 איך היא בנסיעה בכביש האם היא נוחה נוסעת סביר או שמועות אומרות שהיא חלשה קצת ? (שטח האוטו כמעט לא יירד) 2 מה התצרוכת דלק שלה לפי הקטלוג רשום שהיא צורכת עירוני 1\ל 8 ובין עירוני 1 ל \12 ומשקולל שווה ל1 ל \10 הנתון הזה יפה לי מידיי לגיפ קצת (למרות שסוזוקי בכללותם לא ידועות כמכוניות שתייניות .) בכל זאת האוטו שוקל טון וחצי מנוע לא הכי חזק 3 האם יש המלצות יותר מוצלחות שהאוטו לא יקר לאחזקה לא גיפ קטן ולא גיפ גדול מידיי כמו פאגרו וקרוזר התקציב עד כ180.000 שח תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת m---g, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום! נפלה לידי הזדמנות לקנות מ "עולה חדש"(האוטו עדיין רשום במכס) אופל קורסה שנת 2001 יד ראשונה שעברה רק 58000 ק"מ,3 דלתות,לרכב אין כלל תאונות,יש לו טסט כמעט לשנה ועם ספר טיפולים. המחירון שלה 37200 וביגלל שהבחור חייב לי כמה טובות הוא מוכן למכור לי את האוטו ב 33-34 אלף ש"ח. קראתי כמה שרשורים שיש כאן בפורום ואני ממש בדילמה על הגיר האיזיטרוניק שלה,האם שווה בכל זאת לקנות את האוטו הזה למרות שיש הרבה אנשים ששונאים את האוטו הזה רק ביגלל הגיר שלה? האם ידועות "מחלות" כלשהן באוטו הזה שאני צריך לבדוק לפני שקונים? השימוש העיקרי של הרכב יהיה לבחורה צעירה שעושה את רוב הנסיעות שלה בתוך העיר ופעם בשבוע עושה נסיעה של כ 50 ק"מ לכל כיוון מחוץ לעיר,בכללי האוטו יעשה פחות מ 10000 ק"מ בשנ…
הודעה אחרונה מאת Mamrami, -
-
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום.. אחרי 3 שנים עם הקליאו שבהם הגעתי לכל פינה בארץ אני חושב שהגיע הזמן לעבור לרכב חדש יותר(הרכב הישן מודל 92) התקציב לא הכי גדול שיש אני מניח שהשקיע עד 15-20 אלף חשבתי יותר בכיוון של הרכבים קליאו ממודל יותר חדש או רובר 216(איך היא???) השמח לקבל הצעות לביקורות הדרישות שלי הן שיהיה כמה שיותר אמין ושיראה כמו רכב של צעיר.(כן אם חשבתם בכיוון של סקודה אזז לא ) תודה על העזרה ושבת שלום.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 890 צפיות
אני מחפש בעיקר אוטו לפוזה אני מדבר דוגרי בתקציב הזה כמה שאפשרי אוטו טוב ואמין ובעיקר שיראה טוב! עכשו אני יכול להגיע לה 70K אז בסיבובת אה 70K-65 תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת almogas1, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם זה כדאי ואם זה לא עושה בעיות או דברים כאלה האם זה בריא למנוע .?? דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לגולשי הפורום אנו הזמנו את הסיוויק החדשה והוא אמור להגיע בעוד 3 חודשים, כך שיש לנו הרבה זמן לבדוק כל מיני חלופות (חדשות) (נכון שנצטרך לשלם קנס קטנטן על ביטול, בסדר.) - נחה תשומת לבנו על המאזדה 6 החדשה. הנתונים הידועים לי הם כדלקמן: 2000 סמ"ק 147 כ"ס (6500 סל"ד) 512 ליטר תא מטען. 6 כריות אויר (דלק?) מצ"ב קישורים למידע נוסף כגון ה'מבחן' הבא http://www.youtube.com/watch?v=a5Ao5cGEBPg&eurl=http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=4286 ועוד קצת http://www.youtube.com/watch?v=j-WwBwRAuRY&eurl=http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleID=4117 שאלתי הוא, האם הם ברי השוואה / תחרות ? האם…
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
-
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב שיהיה ספורטיבי אך לא בהכרח,שלא ישתה דלק כמו מטורף שיהיה אמין,אוטומט או ידני לא ממש קריטי, ראיתי המלצות לגבי פונטו ספייס הדגם המפואר שלהם ELX אם אני לא טועה,אשמח לקבל המלצות לרכבים בסכום הנקוב או פחות ממנו תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Barmudes, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
אוקיי .. אני אחד שתמיד מתעניין בנפחים גדולים יחסית .. לאחרונה בדקתי מה יש אצל פיאט רציתי לראות משהו מעניין וראיתי את הדגם של הפוטו ספייד HGT שזה נפח מנוע 1800 .. זה כל מה שאני יודע הרכב בא עם חלון שמש ו3 דלתות .. חוץ מזה אני לא יודע כלום על הרכב כאילו כמה כ"ס יש לו ודברים כאלה אשמח מאוד אם מישהו ייתן חוות דעת .. תודה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברה, אני רוצה לדעת מה מצב השוק של המיאטה MX5? מדובר במודל 2007, קשה למכור או שכמו קודמותיה היא נהנית משוק טוב?
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איזה רכב מהנה יותר לנהיגה? לפיג'ו מנוע 1600 אבל על הפולו שמעתי רק טוב אשמח לשמוע דעתכם
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת סקודה פאביה 2002,ומשום מה יש למכירה רק את הדגמים שנראים כמו סטיישן,שזה כמו המוניות של הפאביה שיש על הכביש,האם זה הדגם היחיד שיש בארץ של הפאביות האלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, התחלתי להתעניין במאזדה MX5. התקציב שלי מוגבל לסביבות ה50 (אני יכול לעלות ל55 נניח אבל 60 זה כבר יותר מדי). הבנתי שבמחיר הזה אני יכול להשיג את השנתונים של שנות ה90. בגדול, אין לי בעיה עם רכב ישן. השאלה איך הוא מבחינת אמינות. מיותר לציין שבגורם האמינות יש המון שמיוחס לבעלים הקודמים. שאלתי היא מה דעתכם על הרכב בשנתונים הישנים יותר (95 ודומיו), עלות הביטוחים\תיקונים וכו'. האם שווה לי להכנס לסיפור או ללכת על רכב אחר? אשמח לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך האוטו מכנית? חיסכוני? בטיחותי? תודה
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכולם! הייתי רוצה לקבל הסבר על קבוצות הרישוי, כיצד נעשת החלוקה (כלומר קריטריונים)? ואיך אני יודע לאיזה קבוצה משתייך הרכב שברשותי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 867 אורחים (הצג רשימה מלאה)