ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
שלום, אני מתלבט בין פונטו 2000 ידנית עם 188000 ק"מ לבין פיאסטה 2001 ידנית עם 110000 ק"מ. אני הרגשתי יותר טוב על הפונטו אבל הייתי רוצה דעה נוספת בנושא. שתיהן יד שלישית ובערך באותו מחיר - 20K הפונטו נראית לי מטופלת כמו שצריך וגם הפיאסטה - לפיאסטה החליפו ראש מנוע לפני חצי שנה. על איזה רכב עדיף לי ללכת? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת yanaib, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, שמי נדב ואני חדש בפורום. אני נוהג כיום לרוב על טויוטה קורולה 2007 ובהזדמנות על הונדה סיויק 91, הטויוטה הרבה יותר נוחה (ושייכת להורים). אני מחפש רכב שישמש אותי ליום יום ולנסיעות עבודה, אני בעל עסק חדש שדורש ממני לפעמים נסיעות מעפולה לחיפה ואפילו לתל אביב, אפשר להגיד שב-65 אחוז מהזמן הנסיעות יהיו בתוך העיר וב-35 אחוז מהזמן יהיו נסיעות מחוץ לעיר. התקציב שלי לא גדול ועומד על כ-25 עד 30 אלף ש"ח, אני מוכן לקחת בחשבון גם רכב מחברה שאמור להיות יותר זול אך האמינות בספק (יש צורך לבדוק כל מקרה לגופו). הכיוון שלי נוטה לפולקסווגן פולו קלאסיק ויותר לבורה, רכב כמה שיותר חדש, חסכוני ושייראה כמה שיותר "מנהלי". 4 דלתות. אוטומט או ידני. יש המלצות לרכבים …
הודעה אחרונה מאת NadavNew, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם חבריי! לאחרונה אימי מעוניינת להתקדם ולמכור את הסיוויק שלנו מודל 2002 לאחת מן המכוניות הנ"ל. אני אתחיל בזה שיש לנו את הרכב הנל קרוב ל3 שנים ואין לי מילה אחת לא טובה להגיד. בחיי! אוטו אמין 100%!!! (טפו טפו טפו!) עכשיו לאחר שהגעתי לשתי האופציות: מאזדה 3 וסיוויק כאשר שניהם ממודל 2005/6. אני נמצא בהתלבטות האם להישאר עם סיוויק או לגוון עם מאזדה 3?! הגיוון בא גם מתוצאה של רכב יחסית יקר לטעמי (הסיוויק) וגם מרווח טיפולים של 10K, שאין ספק שזה בריא ונוח לרכב אך לא לכיס. מה שגורם לי לחשוב יותר בכיוון של המאזדה, טיפולים כל 15K אך עם מושב אחורי צפוף ותא מטען לא לגיטימי. להבדלים בין המנועים אני מודע, וכמו כן לאיכות החומרים שהסיוויק יוצרה בשנים אלו בטורקיה. ל…
הודעה אחרונה מאת gozal, -
מגאן דיזל 1.5 1 2
מאת me1970- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום רב, לאור ירידת מחירי הרישוי של רכבי דיזל (אך עלית מחירי הסולר במקביל אבל בכל זאת ), מה דעתכם על הדיזל המתיימרת להיות הכי חסכונית כיום . מגאן 1.5 דיזל (ידנית) .?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 0 תגובות
- 776 צפיות
שלום רב לכולם, אני בתהליכי חיפוש רכב משומש, באיזור ה60K. אחת האפשריות שעלתה בגורל היא הדגם שבכותרת, בתכלס אני מתכוון לפיג'ו 206 2003, 1600 XS, ידנית. לפי המחירון שלי לוי יצחק יש הבדל בן הדגם בלי המיוזיק אודישון ועם. (3K בערך) כמה שאלות: א. האם הדגם הזה כולל תוספות שבאמת מצדיקות את ההבדלים במחירים? ב. האם ידועות לכם על בעיות בדגם הזה, (הכוונה לבעיות כלליות שנכונות להרבה מכוניות מהדגם הזה)? ג. האם זה שיש סאן רוף גם מצדיק הקפצת מחיר של 2K? תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת guydou, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקי ראיתי מודעה בלוח פוקוס של הונדה סיוויק 2005 דגם LS ,האוטו היה נראה בחוץ מהמם. וכול זה הכול נראה חדש עשתה 50 אלף ק"מ. הוא נמצא בטרייד אין מוטורוס בקריות, אוקי אני על הבוקר הולך לשם רואה תאוטו האוטו מלא דפיקות ויש מלא עבודה של פחחות. הוא רצה מחירון נתתי לו מפתח בעד מפתח תדייהו. ואמרתי לו שאני מוסף 53 אלף סגרנו! על מחיר, הוא אמר שהוא יעשה פחחות אחרי שהאוטו יוצא מבדיקה, טוב הולכים לבדיקה במפרץ. הוא אמר לי גם שהוא מתחייב גיר מנוע שילדה. אמרתי לו סבבה, טוב מגיע תורנו בבדיקה ההונדה נכנס לבדיקה. ועכשיו הייתי בהלם! אחרי בדיקה הוא נתן לי תטופס אמר לי שהאוטו חתוך לשתיים ויש פגיעת שילדה רצינית באוטו. מבינים מזה ?הבן אדם רצה לדחוף לי אוטו שלא שווה אפילו שקל. שהוא כולו גמור חשב לא…
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 2 תגובות
- 892 צפיות
בס"ד אני מחפש אוטו איזור מודל 98-2000 מחפש אוטו גדול, אמין, וצריכת דלק לא גבוהה במיוחד מבדיקה שערכתי המליצו לי על טיוטה קורולה בתור רכב מאוד אמין אבל הוא לא כל כך מרווח מצא חן בעיני מזדה 626 מבחינת זה שהוא מרווח יותר אבל הבנתי שהוא רואה מוסך יותר מאשר בין טיפול לטיפול השאלה היא האם ההמלצות שקיבלתי נכונות כיון שזה פעם ראשונה שאני רוכש! עד עכשיו קיבלתי מהעבודה. אם מישהו יוכל לעזור לי או להפנות אותי לקישור מתאים אודה לו מאוד. ט.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. היום לקחתי לבדיקה הונדה סיויק 2002 ES 1600 אוטו'. יד ראשונה עם 90000 ק"מ. הרכב שמור, עבר טסט לפני שבוע, נראה מעולה וגם נשמע טוב בנסיעה שביצעתי עליו הבנאדם דורש מחירון משוקלל ולא רוצה לרדת שקל... אלו תוצאות הבדיקה: מנוע+ מערכות קירור/דלק/הצתה: בלאי פנימי במנוע, נזילות שמן, חוסר שמן במנוע, סימני שריפת שמן, רעש מערכת תיזמון ושסתומים, תושבות מנוע, לתקן ולנקות מערכות קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקוי. מערכת פליטה: תקין. סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישה בהגה, חופשים במתלים ובוקסות פגומות (הרכב עבר כך טסט לפני שבוע...) תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי. קפיצים: תקין. שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה. מעיכות פח ופגמים בצבע במרכב סביב ובגג, תיקונים בצבע,…
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
אני מחליף את הרכב הנוכחי שלי - הונדה אקורד 2.0 - ברכב חדש מקבוצה 4 - מה עדיף לקחת ? האם שוב הונדה? (לא רוצה) B4, C4 Picasso, וכו' אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום כלום אני חדש כאן ואני מבקש עזרה על קניה של STI מודל 2004 יד 2 53000 קילומטר עשיתי לו בדיקה בת"א בקומפיוטסט לפני קניה והתוצאות הם: נזילת שמן התחלה זאת אומרת שעוד לא הגיע לריצפה איזון גלגלים רפידות ברקסים קדמיים צינורות פגומים\נזילת מים רדיאטור מערכת תיזמון (החלפת חגורות\רצועות שרשרת תיזמון) מצמד בלאי יתר ואחרון הספק ממוצע מקורי של הרכב 265 מומנט מנוע 35 - אחרי הבדיקה 196 מומנט 23.9 עכשיו נסעתי על הרכב והוא נוסע יפה מאוד בלי דברים חשודים כלל בקשר להספק הנמוך מאוד אומר בעל הרכב כי במנוע משהו בשם בוסט מכוון את ההספק .. הוא טוען שהוא שינה לנמוך עכשיו יש דבר כזה במנוע לכוון כמה המנוע יוציא הספק? והאם אחרי כל זה מה ההוצאות של התיקונים ו…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 0 תגובות
- 880 צפיות
שניהם אוטומט. מה עדיף בעצם?
הודעה אחרונה מאת djgabi, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי הזדמנות לקנות B4 עם מנוע 2.0 בת כ-3 עם 40K ק"מ מליסינג. אממה, אני מכיר את מי שמשתמש ברכב והרכב במצב דנדש והיה בשימושו הפרטי בלבד. הכי חשוב - הרכב ידני. (אני מקווה שזה יפתור חלקית את בעיית העגלתיות שלו, מה גם שאשתי, הבריטית, מחרימה מכוניות אוטומטיות...) אני מייעד את הרכב כרכב המשפחתי הראשי שלי, מתוך כוונה להוריד משמעותית מהקילומטראז' שהקליאו ספורט שלי עושה (שלא תיגמר לפני שיהיה לי כסף למיאטה). אני תמיד הייתי בכיוון של רכב קטן יותר או טנדרון, אבל זו נראית לי הזדמנות לקנות רכב טוב במחיר מעולה. עד כה הוחלף הקלאץ', ואני יודע שזו בעיה שיש (היתה?) ל-B4 הידניות. האם מישהו מכיר עוד משו שצריך לבדוק, לבחון לחקור לפני שקונים את רכב מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה שחשוב (כמו לכולם ) צריכת דלק ואמינות. אני אמור לנסוע ברכב סה"כ כ 100 ק"מ ביום, בכביש בן עירוני). תודה, אלי.
הודעה אחרונה מאת elimalka, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אם אתם זוכרים אותי שאלתי על קנייה של קרייזלר סטרטוס ובכן קניתי ועברתי סיוטים והצלחתי למכור עכשיו יש לי בעיה אני רוצה לקנות רכב ואני מתלבט בין שני רכבים מיצובישי לנסר החדשה 2005 או פורד פוקוס 2004/5 אז אני אשמח מאוד לעזרה ממכם אני יודע שאתם מבינים עניין ויודעים מה אומרים עוד משהו ששחכתי להוסיף למיצובישי יש גם בעיה של גניבות שזה גם לא עוזר ממש לקנות אותה תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 814 צפיות
המחירון הוא 90000 60000 ק''מ מצב מכני מצוין עדיין באחריות 5 דלתות-אני מעדיף- אוטומאטית כל התוספות מהשכרה 75000 רכב שמתאים לי-גם runx ומאזדה 3 היו בתמונה- השאלה שלי אם מבחינת המחיר זה מחיר טוב ואם לא עדיף להמשיך לחפש מבחינת המחיר בלבד -משלושת הרכבים שרשמתי פוקוס הכי נראית לי-האם השנתון הוא מוצלח יחסית? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
שלום. אחרי שימוש בחיפוש לא מצאתי את המידע שאני מחפש אחריו. מקוה שהשרשור לא ינעל ויאמר לי להשתמש בחיפוש כי אני חוזר שנית לא מצאתי את המידע אשר תר אני לו. אני רוצה לדעת פרטים על RSI מעבר לנהיגה כי נהגתי כבר על כזו, אלא יותר בכיוון רכישת אחת ואני רוצה לדעת פרטים על אמינות בעיות שכיחות ותקלות מצויות שחוזרות על עצמן, ממה להיזהר וצריכת דלק. תודה. יואב.
הודעה אחרונה מאת joel007, -
- 0 תגובות
- 809 צפיות
אני מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל (יד ראשונה, קילומטרז' 172000). אשמח לשמוע תגובות חיוביות ושליליות עליו.
הודעה אחרונה מאת leonchik1976, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
גם חשוב לנו שהיא לא תראה כמו משהו חבוט ומרופט (נמאס לנו אחרי סובארו סטיישן שנת 95-שנגנבה...) וגם שתתנהג יפה על הכביש ותהיה אמינה....(הרבה דרישות, אה?) חברה שלי קנתה שברולט מליבו, מרווחת,נראית טוב,בזול. האם זה מומלץ? ומה עם פורד מונדאו? אשמח לקבל עוד הצעות חוץ מהנ"ל...
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
התלבטות קשה בין שני כלי הרכב לגבי אמינות,צריכת דלק,מחיר החלקים וכו' מחפש מישהו מקצועי לענות על השאלה הזו. בתודה מראש,איציק
שלום, הייתי היו בחברת טרייד אין בת"א והציעו לי רכב מסוג שברולט אופטרה ספורט. הרכב מגיע עם ספויילרים מקורים, סאן רוף , בקרת אקלים. האם זה באמת רכב ספורטיבי (עם כיול מתלים שונים)? הרכב ידני והמוכר אמר לי שזה רכב חזק עם חווית נהיגה מהסרטים. אשמח לקבל מכם את חוות דעתכם.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יד ראשונה מליסינג, נקי ללא תאונות , ספר טיפולים מלא, מנוע+גיר ללא בעיות, קילומטרז' גבוה, 126000. מחיר מחירון 77,000 מחיר לקניה -60,000 כדאי ?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
אנו מתכוונים לקנות מכונית חדשה, ומתלבטים בין הונדה סיויק החדשה לבין טויוטה קורולה. נשמח לקבל עצה. דני
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 5 תגובות
- 902 צפיות
שלום לכולם, אני בחור צעיר שעומד לפני קנית הרכב הראשון שלו (הידד!). אני מחפש רכב שיעלה בסביבות ה 35k ש"ח, יהיה חסכוני בדלק וכמה שיותר חדש. אילוצים נוספים הם אוטומט וכמובן שאני מעדיף יד ראשונה. כעת, מחיפושי בלוחות ודומיהם ראיתי שהאופציות שלי מצטמצמות בגדול ל: 1. רנו קליאו 2. אופל קורסה 3. פיג'ו 306 כולן 2001. רציתי לשמוע קצת דעות או הצעות נוספות. תודה רבה והמשך ערב מהנה.
רכב חדש- 140K 1 2
מאת vikingn- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב חדש, מבחינת הגודל שיהיה משפחתי ומעלה, והתקציב עד 140K למרות שאוכל למשוך עוד 10 למעלה (עדיפות למטה). טויוטה קורולה 08- אילולא הגיר הרובוטי, זה היה הרכב שנבחר ללא ספק. לאחר נסיעת מבחן הבנתי שזה פשוט סבל לעמוד בפקק ולקרטע עם הילוך ראשון ידני שמקפיץ את הקיבה. לא בא בחשבון. הונדה סיוויק 08- הפלסטיק בתא הנהג נראה ומרגיש זול ומשדר פשטות. אומנם אני לא מצפה לפלסטיק כמו שברכב הנוכחי שלי (גולף 2000 שנת 2002) אבל גם לא פלסטיק של לגו. ירד מהפרק. סובארו B3 08- מישהו שכח את תא המטען ביפן וגם לא פינק את הנהג באיזה 2 כפתורים, שלפחות ירגיש שהוא נוהג ברכב מודרני. גם ירד. נראה שהכיוון הוא רכב תוצרת יפן כך שנשארתי עם מאזדה 6 החדשה (למאזדה 3 אני לא נכנס פיזית) או …
- 2 תגובות
- 944 צפיות
שלום , מכיוון שאני עדיין נער (בן 16) עובד ומרוויח כסף ביושר וחוסך לרכב.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אני מאמין שעד לרישיון לפי החישובים יהיה לי 13-15/16 אלף ש"ח. אני מחפש רכב טוב אמין ושתהיה לו אחזקה זולה יחסית בשביל נהג חדש בן 17.. תודה =] חשבתי על מיצבושי סופר לנסר , איך היא ? עדיף פחות מ-16 שיהיה לי קצת הקלה..
היום הלכתי לסוכנות פג'ו וסיטרואן בירושלים, אהבתי את ה207. הבנתי מקריאה באינטרנט (ולאחר מכן גם בפרוספקט של הרכב) שהמכונית יוצרה בשיתוף פעולה בין פג'ו בBMW. אני לא אאריך במילים, בקיצור: אהבתי את האוטו, יש גם מאין דיל כזה שאם אתה סוגר את העסקה עד יום שישי הזה אתה מקבל את הרכב ב5% הנחה. זאת אומרת שאני יכול להוסיף צבע מטאלי וג'אנטים מהחברה, ולהוציא את הרכב במחיר זול יותר מהמחיר ה'מקורי' של הרכב.. אבל, לאחר דיבורים עם כמה חברים (אחד מוסכניק לשעבר, אחד בעל פג'ו CC כלשהי בשנתיים האחרונות), התברר לי שיש לאוטו שם ממש רע. המוסכניק אמר לא להתקרב לאוטו, החבר שהייתה לו הCC אמר שכל שבוע האוטו היה בתיקונים. מה ידוע לכם? עזרה ואם זה לא מתאים לפורום אז אנא להעבי…
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב אמין וחסכוני, לסטודנט שלומד בשדה בוקר וחי במרכז... כל סופ"ש נסיעה למרכז וחזור... לא יותר מזה על מה אתם ממליצים. עד 33 אלף ש"ח אין משפחה... בתודה, עומר
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני בן 26 ומעוניין לקנות רכב חדש. (יד שניה לא רלוונטי במקרה שלי) כרגע אני מתלבט בין המאזדה 3 הצ'באק ,לבין גולף 1.6 אוטו' (התקציב הוא באיזור 130K או פחות). אני גם שוקל את הפולו 1.6 החדשה ואולי אפילו את המאזדה 2. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 1 תגובות
- 756 צפיות
אהלן אנשים יש לי חבר בעל אופל קורסה שנת 95 והוא רוצה להחליף את האוטו מכמה סיבות : 1. הוא טוען שהאוטו שלו לא חסכוני לעומת הבלנו שהיא 1600 אוטומט 2. הוא רוצה אוטו גדול מרווח חלונות חשמל הגה כוח וכו' 3. יש במחירון לוי יצחק דגם עם ABS שזה סופר GLX ודגם GLX שהוא בלי, מישהו יכול לאמת את זה? אני מדבר על בלנו שנת 96-97 איך הבלנו לעומת האופל מבחינת אמינות, נוחות, אחזקה, יציבות וכו' ? תודה מראש אריאל
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ניתוני הרכב פגו' 206 XT אוטומטית מנוע 1400, קלומטרז' 132000 אלף לאחר שהרכב עבר בדיקה במכון ממוחשב הרכב יצא סביר בהחלט לשנה שלו , בלי בעיות מיותרות. אך הבוחן אמר שבמנוע הצטבר שמן שרוף (או משהו כזה) וצריך לעשות ניקוי במנוע (הלכו למוסך המורשה של פג'ו סיטרואן ובעל המוסך אמר שהוא לא מבין איזה סוג של ניקוי במנוע לעשות. כאילו ניקוי כזה רק יכול לעשות נזק למנוע, אז על מה הבוחן בדיוק אמר שהצטבר במנוע וצריך לנקות) הרכב גם צריך לעבור החלפת רצועת טיימינג אלו שני הדברים העיקרים. הבוחן עצמו אמר שהרכב במצב בסדר גמור... (אני בחרתי את המקום) כמובן שהוא ציין את כל הבעיות הרגילות כדי לצאת פטור. הדו"ח באוטו, עוד לא עבר בעלות. השארתי שם את הדו"ח אך הייתי צריך לקחת. אבל…
הודעה אחרונה מאת LiRacer,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 967 אורחים (הצג רשימה מלאה)