ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,632 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יד ראשונה מליסינג, נקי ללא תאונות , ספר טיפולים מלא, מנוע+גיר ללא בעיות, קילומטרז' גבוה, 126000. מחיר מחירון 77,000 מחיר לקניה -60,000 כדאי ?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
אנו מתכוונים לקנות מכונית חדשה, ומתלבטים בין הונדה סיויק החדשה לבין טויוטה קורולה. נשמח לקבל עצה. דני
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 5 תגובות
- 906 צפיות
שלום לכולם, אני בחור צעיר שעומד לפני קנית הרכב הראשון שלו (הידד!). אני מחפש רכב שיעלה בסביבות ה 35k ש"ח, יהיה חסכוני בדלק וכמה שיותר חדש. אילוצים נוספים הם אוטומט וכמובן שאני מעדיף יד ראשונה. כעת, מחיפושי בלוחות ודומיהם ראיתי שהאופציות שלי מצטמצמות בגדול ל: 1. רנו קליאו 2. אופל קורסה 3. פיג'ו 306 כולן 2001. רציתי לשמוע קצת דעות או הצעות נוספות. תודה רבה והמשך ערב מהנה.
רכב חדש- 140K 1 2
מאת vikingn- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב חדש, מבחינת הגודל שיהיה משפחתי ומעלה, והתקציב עד 140K למרות שאוכל למשוך עוד 10 למעלה (עדיפות למטה). טויוטה קורולה 08- אילולא הגיר הרובוטי, זה היה הרכב שנבחר ללא ספק. לאחר נסיעת מבחן הבנתי שזה פשוט סבל לעמוד בפקק ולקרטע עם הילוך ראשון ידני שמקפיץ את הקיבה. לא בא בחשבון. הונדה סיוויק 08- הפלסטיק בתא הנהג נראה ומרגיש זול ומשדר פשטות. אומנם אני לא מצפה לפלסטיק כמו שברכב הנוכחי שלי (גולף 2000 שנת 2002) אבל גם לא פלסטיק של לגו. ירד מהפרק. סובארו B3 08- מישהו שכח את תא המטען ביפן וגם לא פינק את הנהג באיזה 2 כפתורים, שלפחות ירגיש שהוא נוהג ברכב מודרני. גם ירד. נראה שהכיוון הוא רכב תוצרת יפן כך שנשארתי עם מאזדה 6 החדשה (למאזדה 3 אני לא נכנס פיזית) או …
- 2 תגובות
- 944 צפיות
שלום , מכיוון שאני עדיין נער (בן 16) עובד ומרוויח כסף ביושר וחוסך לרכב.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אני מאמין שעד לרישיון לפי החישובים יהיה לי 13-15/16 אלף ש"ח. אני מחפש רכב טוב אמין ושתהיה לו אחזקה זולה יחסית בשביל נהג חדש בן 17.. תודה =] חשבתי על מיצבושי סופר לנסר , איך היא ? עדיף פחות מ-16 שיהיה לי קצת הקלה..
היום הלכתי לסוכנות פג'ו וסיטרואן בירושלים, אהבתי את ה207. הבנתי מקריאה באינטרנט (ולאחר מכן גם בפרוספקט של הרכב) שהמכונית יוצרה בשיתוף פעולה בין פג'ו בBMW. אני לא אאריך במילים, בקיצור: אהבתי את האוטו, יש גם מאין דיל כזה שאם אתה סוגר את העסקה עד יום שישי הזה אתה מקבל את הרכב ב5% הנחה. זאת אומרת שאני יכול להוסיף צבע מטאלי וג'אנטים מהחברה, ולהוציא את הרכב במחיר זול יותר מהמחיר ה'מקורי' של הרכב.. אבל, לאחר דיבורים עם כמה חברים (אחד מוסכניק לשעבר, אחד בעל פג'ו CC כלשהי בשנתיים האחרונות), התברר לי שיש לאוטו שם ממש רע. המוסכניק אמר לא להתקרב לאוטו, החבר שהייתה לו הCC אמר שכל שבוע האוטו היה בתיקונים. מה ידוע לכם? עזרה ואם זה לא מתאים לפורום אז אנא להעבי…
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב אמין וחסכוני, לסטודנט שלומד בשדה בוקר וחי במרכז... כל סופ"ש נסיעה למרכז וחזור... לא יותר מזה על מה אתם ממליצים. עד 33 אלף ש"ח אין משפחה... בתודה, עומר
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני בן 26 ומעוניין לקנות רכב חדש. (יד שניה לא רלוונטי במקרה שלי) כרגע אני מתלבט בין המאזדה 3 הצ'באק ,לבין גולף 1.6 אוטו' (התקציב הוא באיזור 130K או פחות). אני גם שוקל את הפולו 1.6 החדשה ואולי אפילו את המאזדה 2. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 1 תגובות
- 756 צפיות
אהלן אנשים יש לי חבר בעל אופל קורסה שנת 95 והוא רוצה להחליף את האוטו מכמה סיבות : 1. הוא טוען שהאוטו שלו לא חסכוני לעומת הבלנו שהיא 1600 אוטומט 2. הוא רוצה אוטו גדול מרווח חלונות חשמל הגה כוח וכו' 3. יש במחירון לוי יצחק דגם עם ABS שזה סופר GLX ודגם GLX שהוא בלי, מישהו יכול לאמת את זה? אני מדבר על בלנו שנת 96-97 איך הבלנו לעומת האופל מבחינת אמינות, נוחות, אחזקה, יציבות וכו' ? תודה מראש אריאל
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ניתוני הרכב פגו' 206 XT אוטומטית מנוע 1400, קלומטרז' 132000 אלף לאחר שהרכב עבר בדיקה במכון ממוחשב הרכב יצא סביר בהחלט לשנה שלו , בלי בעיות מיותרות. אך הבוחן אמר שבמנוע הצטבר שמן שרוף (או משהו כזה) וצריך לעשות ניקוי במנוע (הלכו למוסך המורשה של פג'ו סיטרואן ובעל המוסך אמר שהוא לא מבין איזה סוג של ניקוי במנוע לעשות. כאילו ניקוי כזה רק יכול לעשות נזק למנוע, אז על מה הבוחן בדיוק אמר שהצטבר במנוע וצריך לנקות) הרכב גם צריך לעבור החלפת רצועת טיימינג אלו שני הדברים העיקרים. הבוחן עצמו אמר שהרכב במצב בסדר גמור... (אני בחרתי את המקום) כמובן שהוא ציין את כל הבעיות הרגילות כדי לצאת פטור. הדו"ח באוטו, עוד לא עבר בעלות. השארתי שם את הדו"ח אך הייתי צריך לקחת. אבל…
הודעה אחרונה מאת LiRacer, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם וערב טוב! לאחר חיפושים ארוכים ואין ספורים כניראה שנוותר אל הב.מ.וו כי לימצוא אחת שמורה בעמת זאה משימה ביפני עצמה ועדיף כבר שניקנה משו חדש יותר אחרי הצבא.ראינו סיטרואן ZX ויש אליו דעות משונות מי צד אחד יש לו מחיר מפתה ותמורה יחסית טובה,מי צד שני כמהאנשים אמרו לי להיתרחק מי סיטרואן,אבל לאחר החיפושים שלי אני רואה שזה לא אוטו כמו שמתארים אותו.עכשיו רציתי לדעת האם הדגם ה1400 סמ"ק אמין?חסכוני? והרכב עצמו אמין? האם יש לו איזה מחלות ילדות? ובסהכ אם הרכב טופל ממוצע(אף אחד לא יכול להבטיח לי שהוא טופל כהלכה) האם הוא אמור לעשות בעיות? כי הרכב נריאה יחסית יפה מרווח ונוח.
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בוקר טוב... אני דיי חושב עכשיו ללכת בכיוון של סיוויק קופה 95 עכשיו רציתי לשאול אתכם מה דעתכם על האוטו הנ"ל ... מבחינת אמינות, אחזקה, טיפולים, ביצועים... וכל מה שיש לכם להוסיף... זה דיי חשוב לי .. תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
פולו 1.4אוטומט שנת99-02 קנייה כדאית? מה רמת האמינות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אח שלי מעוניין לקנות גולף שנת 2000 1.6L גיר רגיל. היום לקח אותה לבדיקה וזה מה שיצא בדו"ח ------------------------------------------------------------------------------ 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה (לא תקין) אבחנה : רעש מערכת שסתומים, נזילת שמן, סימני שריפת שמן, לברר זמן טיפול ומערת תיזמון, מחשב מערכת דלק לא נבדק, מערכת הזרקת דלק לא נבדקה. 5.מערכת פליטה (תקין) 6.סרן קדמי ומערת היגוי (לא תקין) אבחנה: חריקות במתלה, חופש תותבים ציר קמי, כיוון זויות היגוי. 7.קפיצים (תקין) 8.שילדת מרכב (לא תקין) אבחנה: פגיעת פח סף חיצוני, לחיצות פח ושריטות בצבע. 9.מערכת בלמים -ללא פירוק גלגלים- (לא תקין) אבחנה: צלחות …
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רק למי שיודע..!!! מה ההבדל בינהם ..? MG/MGF/MGVVC במה זה מתבטא? ראיתי במחירון לוי יצחק שהמחירון של VVC שנת 98 ידנית 35 אלף ושל MGF שנת 97 25 אלף נשמע לכם הגיוני???? (הם מוכרים אותם ב60 אלף!!) יש לה מנוע מרכזי מזה אומר? הם שותות דלק ? יש להם שוק בכלל?(כי אמרו לי שרובר פרשה רגל אך ראיתי באתר "וואלה"שרובר העבירה את הזכויות לסינים זה התקדם מאז ?) במקרה שאני יקנה את האוטו איך אני ידע שהגג אכן אטום /יבש /סדקים וכו....ואם במקרה שצריך להחליף גג מהיכן קונים ?וכמה עולה? סליחה על החפירה ... תודה מראש...!!!
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לקנות רכב קטן או משפחתי 1400-1600 סמ"ק אוטומט,אני בעל תקציב בסך 15000 ש"ח. אני בדילמות לגבי שלושה סוגי רכב (מיצובישי-סופר לנסר,רנו-קליאו,יונדאי-אקסנט/לנטרה)אשמח לשמוע על חוות דעת מקצועית לגבי אותם שלושה סוגים או בכלל אם ישנה הצעה אחרת לגבי רכב אחר אמין נוח וטוב.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מזמינה רכב ליסינג מהעבודה, שאשלם עליו לא מאט מידי חודש, אז רק כדי להיות בטוחה בבחירה,יש לי מספר שאלות. בקבוצה ממנה אני לוקחת את הרכב יש מאזדה3, סיטרואן C4 ,רנו מגאן BUISNESS ,פורד פוקוס ועוד כמה בסגנון. ההתלבטות בגדול הייתה בין המאזדה לטויוטה.אז ככה- הגיר הרובוטי שבטויוטה חסכוני יותר בדלק? איך הרכב מבחינת נסיעה-שקט וחלק, או רועש וקופצני? ואיך האחיזה בכביש? ומה העיקרון של הגיר הרובוטי בכלל? אשמח באופן כללי למידע על הטויוטה- גם בהשוואה למאזדה3 תודה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
עזרה בהחלטה
מאת ZVLUP-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 771 צפיות
שלום לכולם, יש לי אפשרות לקנות טויוטה קורולה 2004 שמורה ועם 60 ק"מ ב-80K העניין הוא שאני מחפש מכונית קצת יותר "צעירה" (כמו ה-RUN-X לדוג'), ורציתי לדעת האם מה שקיבלתי מציאה, או שאני יכול להשיג מכונית שיותר אוהב (עד המחיר הזה). אם כן, אשמח לקבל המלצות..... תודה צביקה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם ולילה טוב! לאחר חיפושים רכב לאחי היתחלנו להיתמקד בסובארו אבל בטעות מצאנו E30 316 שנת 87 עם 220 ק"מ הרכב שמור בצורה מטורפת,הכול במקום חדש האוטו עם קבלות המוכר רוצה אליו 9 אלף.עכשיו רציתי לדעת האם אפשרי שרכב ישן כזה ולא זאל לתחזוקה כמו ב.מ.וו סידרה 3 יהיה רק טיפולים שותפים? האם כדי לקחת את הסיכון? בכול זאת אין מה להשוות בין ג'אסטי לE30 אנחנו ניתייעץ עם עוד אנשים ואיתכם אבל כעקרון כדי לקחת את הסיכון? להזכירכם הדמי תחזוקה החודשיים הם גג 1000 ש"ח ויש לנו סהכ 10 אלף להכול(במיקרה ונילך אל הב.מ.וו נגרד עוד קצת מי ההורים). האם זה יהיה אפשרי לאחזיק רכב כזה או שעדיף להמשיך לחפש ג'אסטי\אונו\205 האם הטיפולים השותפים במוסכים במזרח ירושלים יכולים לאפשר זאת? ואם הוא ילמד כ…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתלבט בין מכוניות בקבוצה 3. הונדה סיוויק? אוקטביה (החלשה)? ואולי המג'נטיס? או הצעה אחרת? אני מבלה שעות רבות ברכב. חשובה לי נוחות הנסיעה, שתהייה שקטה, ומרווח הגון למשפחה. מבקש עצה ממי שמכיר את המכוניות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם , קוראים לי עידו ואני חדש פה , לא מבין גדול במכוניות ... אני הולך לקנות מכונית חדשה הייתי שמח לשמוע את דעתכם לגבי סובארו B3 (נפח 1.5 סמ"ק) ועל סוזוקי SX4 המתקדמת יותר . שניהם בטווח המחירים של 115K . בעיקרון אני מחפש להנות מהנהיגה וושתהיה ללא בעיות עם עוצמה . נכון , אלו מכוניות משפחתיות אבל אני מחפש מכונית יותר גדולה מהמכוניות הקטנות כדוגמאת סוזוקי סוויפט. האם יש רכבים אחרים שאתם מכירים שטובים לטווח מחירים זה ? אשמח לשמוע או לקרוא את דעתכם , תודה , עידו
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 6 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום אני לפני קנייה של הונדה סיוויק 2004 רציתי לדעת אם האוטו הוא מוצלח ואמין?זה שהוא נראה ספורטיבי זה יפה אבל מה שמתחבא במחסה מנוע זה מה שחשוב איך הביצועים שלו?בטיחות?צריכת דלק ??? בבקשה זה דחוף תעזרו לי בבקשה ועוד שאלה כמה ק"מ עליי לחפש ..מה הגבול שלפי דעתם נורמלי ? יש לי נובירה 2001 שאני מנסה למכור אותה האם אני ירגיש ממש הבדל בנהיגה?
הודעה אחרונה מאת asi26, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי יאריס T SPORT, יד ראשונה, שנת 2003 עם כ 65,000 ק"מ. האוטו במצב חדש, עם צמיגים חדשים (אותו צמיג שבא עם הרכב). אני פשוט לא בעניינים כבר (פעם הייתי), ורציתי את חוו"ד לגבי המחיר. תודה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי , אני צריכה לקנות רכב ואחרי הרבה התלבטויות ושיקולי תקציב יש שניים שהשארתי להחליט ביניהם . פיג'ו 307 2000 XT אוטומט מודל 2002 או פוקוס 1600 , 5 דלתות. (זה אחרי שהחלטתי לרדת מאלפא 147 2000 ידני מודל 2002 שמאוד מאוד רציתי ושיניתי פאזה בראש כי יהיה לי קשה להחזיק כזה אוטו). אם יש לכם הצעות אחרות אבל לא יונדאי ובני דודיו אז אשמח לשמוע, תודה ואחלה יום
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 6 אלף צפיות
נוסף תינוק למשפחה (של בן דודי) הוא זקוק לרכב 7 מקומות ומתלבט אם לקנות משומש או לקחת חדש בליסינג (הוא בעל חברה אם זה משנה) , לא ממש מבינים בשוק . נכון לעכשיו הלתבטויות הן בין הונדה FRV , מאזדה 5 , רנו גראנד סניק , אבל הכל ממש פתוח . לגבי משומשות הכוונה היא לרכב בן בערך 4-5 שנים , זקוק להמלצות , קשה לי לתת הכוונה כיוון שאין כל כך שיקולים , כדיפות כמובן לרכב חסכוני בטיחותי ומרווח , וזול לאחזקה , ברור שצריך להיות ריאלי . בכל אופן אשמח לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט בין הסיריון לגרנדה הידנית(מנוע 1.25) (מליסינג עם תקציב דלק). השיקולים הם חיסכון בדלק בעיקר, נוחות ובטיחות. מה השיקולים לכאן ולכאן? מושיקו
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנחנו צריכים אוטו חדש לאמא שלי ויש מבצע נחמד לFRV. איך האוטו בתור אוטו משפחתי? אנחנו צריכים נוחות,בטיחות,איבזור, והרבה מקום. כמובן גם הביצועים משנים, לא מחפשים איבו אבל עד עכשיו היה לנו מאזדה דמיו שאפשר להגיד שלא ממש זזה... יש למישהו דעה בנושא? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת slamdog, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! היות ואת רכבי הקודם, שהייתי מרוצה ממנו ביותר מצאתי בעזרת הפורום, הנני פונה אליכם שנית לעזור לי בחיפוש המייגע הזה. ובכן כמעט ואין לי דרישות מהרכב למעט תנאי סף אלו: 1. 10,000 ש"ח (לקנייה בלבד). 2. 1996 ומעלה - משוגעס שלי... כמו כן תנתן עדיפות רבה לרכב עם מטען גדול (סטיישן). אני פתוח הן להצעות כלליות (לחפש דגם מסוים, שנתון מסוים וכו'), והן להצעות קונקרטיות (מס' טל וכו'). כמובן על האופציות הסטנדרטיות בתור דגמים כבר חשבתי - אני מחפש המלצות לאפיקים חדשים. בתודה מראש, AVISOFY
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בא לי רעיון לרכוש אחת כזאת,עכשיו רציתי לדעת,מבחינת אמינות אמרו לי הרבה אנשים שהיא לא הכי אמינה,אני רוצה לדעת,עד כמה? עד כמה החלקים שלה יקרים ועוד דברים מיוחדים על אלפא 33 בפרט,הנאה מנהיגה,יש לה את זה או לא? תודה מראש. נ.ב- אל תציעו רעיונות בקשר למכוניות אחרות,אני רוצה לדעת הכל על האוטו מפני שזה אוטו שאני אוהב וחולם לקנות,ואני די קרוב לעשות את זה.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי דייהטסו סיריון 2006 ואני מתכוון לקנות משפחתית חדשה. התקציב הוא 125 אלף ש''ח. אני מצפה שהרכב יהיה חסכוני, מבאובזר, בטיחותי, אמין ונוח לנהיגה. אני מתלבט בין סובארו B3 ויונדאי I30 פרימיום מה אתם ממליצים לי? אשמח להצעות נוספות. נתנאל
הודעה אחרונה מאת ROEY B,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 409 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מייק24
- TvrSpee12
- mitsugli
- yoav911gt2
- falou
- Shaike.Zam
- yuvk
- guy.a
- omerkot
- הדיין
- srool
- benny-m