ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,631 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 982 צפיות
יש מכוני בדיקה אמינים באזור רמת הגולן? אמרו לי שיש מ.מ.מ, אבל לא מצאתי סניף כזה באתר שלהם...
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 42.6 אלף צפיות
היי, אני מנסה (ולא מצליח) להבדיל בין דגמי האקטיב והקומפורט של מאזדה 3. מישהו יכול לרשום את ההבדלים? ומה דעתכם לגבי עדיפות (האם הקומפורט מצדיקה את העליה במחיר?) תודה!
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם רציתי לדעת מה דעתכם על מכונית זו? מבחינת חסכון בדלק? מבחינת בטיחות? אני מחפש רכב מרווח בסגנון של רכב זה ,אך גם שיהיה חסכוני וגם שיהיה בטיחותי והכי חשוב שלא יעבור את מחיר ה-40.000 ש"ח ושתיהיה לו שנה טובה ושכמה שפחות יטופל במוסך יש המלצה לרכב לאור הדרישות הללו? מצטער זה התקציב והרצון תודה מר כהן.
הודעה אחרונה מאת N.C, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היי חבר'ה. נסעתי שלוש שנים ב307 בליסינג. נהנתי מכל רגע בשנתיים הראשונות (למרות התקלות וכמו שאתם יודעים יש הרבה, הרכב היה לפחות 5 פעמים במוסך רק בתקלות במערכות החשמל, קירור שלא לדבר על זה שהמנוע כמעט נפל על הרצפה פעם אחת.. עזבו...). מבחינת נוחות נהיגה, עיצוב ושאר ירקות לדעתי הוא עולה בכמה רמות על הפוקוס\מאזדה\שאר המשעממות של דרגה 2. בכל מקרה - אני בחור צעיר, אני רוצה רכב רציני. אני יכול לקחת עכשיו איזה רכב שאני רוצה מליסינג (מקבל דרגה 2 אבל יכול להוסיף כסף וכמובן לשלם את עליית המס ). ואני בבעיה... רציתי אוטו רציני אלפא 147, MX 5, גולף GTI ושות'. אבל לקחת אותם בליסינג זו שחיטה לפי המחירים שמציעים כי הן מכוניות "חריגות" בליסינג תפועלי מן הסתם. אני מחפש שילוב ש…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
מה דעתכם על רכב (אופל קורסה במקרה הזה) ,שנת 2000, שהוא יד שנייה כבר 6 שנים, והיד הראשונה היתה השכרה למשך שנה אחת . עשה 125000 ק"מ . אני טוען שבמקרה כזה עניין ההשכרה די מאבד משמעות, האם אני צודק?
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני כבר כמה שבועות אוסף מידע על גולף ועדיין לא מצליח להבין כמה דברים.אם מישהו יודע להסביר אותם אז אני אודה לו מאוד. 1.באיזה שנים יש לגולף 8 שסתומים ובאיזה שנים 16? (אני יודע שבמנוע 1800 שנת 99 יש 20 שסתומים) מה ההבדל בין 8 שסתומים ל16 שסתומים. (אני לא מתכוון להתחרות איתו או דברים כאלו.) בעקרון אני כמעט נעול על מנוע 1600. ואפילו יש לי משהו על הכוונת שיום ראשון אני לוקח לבדיקה- מנוע 1600 שנת 2002 יד ראשונה 60 אלף ק"מ. דגם גנריישן. אם מישהו יכול לתת לי חוות דעת ופרטים נוספים על גולף אני אשמח. בעיקר על העניין עם השסתומים ממה שאני פחות או יותר הבנתי 8 שסתומים יותר אמין פחות מהיר. ודבר אחרון-מישהו יודע בערך כמה הולך לרדת המחירון בתחילת 2008? הבנתי שמנוע …
הודעה אחרונה מאת BENO, -
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב שיהיה זריז חזק עם פוזה ותחזוקה סבירה . אוטומט בלבד ועדיף לא גדול במיוחד , עדיפות ל-2 דלתות . תקציב ההתחלתי הוא באזור ה-40 אבל יש גמישות מסויימת בתקציב במקרה הצורך .. חשבתי ככיוון ראשוני על סיאט איביזה 100 כ"ס מהשנים 2000-2002 או רנו מגאן קופה מאותם שנים , מה דעתכם ? אני בהחלט פתוח לרעיונות אחרים .
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו מכיר את הדגם (1984)הזה ויכול לתת לי כמה נתונים (או קישור לנתונים) כמו איזה מודל זה, כמה דלק הוא צורך (מנוע 903 סמ"ק) וכמה אפשר להעמיס עליו עם בלי לחנוק על המנוע? ואולי כמה דבר כזה יעלה תודה מראש אדלרון
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם כדאי לקנות את ההיברדית, כי לפי המפרט שיש באתר האוטו ממש מציאה הן מבחינת הדלק והן הצורה. השאלה האם יש איזה שהוא דבר ניסתר כמו שוק חלש או החזקה יקרה? או שמה פשוט האוטו מושלם מה המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת danny66, -
סיטרואן XM 1 2
מאת מקלארן F1-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן !! מה דעתכם על המכונית הנ"ל? : סיטרואן XM מנוע 2000 טורבו...אוטומטית מישהו נהג עליה ויכול לחוות דעות ורשמים? אני ישמח מאוד עם תוכלו לתת קצת רשמים מהאוטו מבחינת ביצועים, נוחות נהיגה, אמינות וכו....הכול יהיה מבורך!! תודה מראש חברכם יונתן
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם! פתחנו בחיפושים לאוטו חדש לאמא שלי. אני מבקשת מידע, חוות דעת והמלצות (או אי המלצות) על אופל אסטרה, אוטומטית, דיזל, שנים 2001-2002. חשוב לי לדעת בעיקר על האמינות ומידת החסכוניות של האוטו. לגבי חלקים, ברור לי שהם לא זולים כמו של היפניות, אבל אין לי מושג אם הם יקרים בצורה יוצאת דופן או ברמה ממוצעת. אשמח להמלצות נוספות לרכב משפחתי, דיזל, אוטומט, (אמין וחסכוני כמה שניתן..)שנתון סביב ה2000, בתקציב של עד 40,000 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אלו שני רכבים שני רוצה על איזה כדי יפנית או צרפתיה??? אשמת לתגובות
הודעה אחרונה מאת tim tim, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חבר'ה, לאחר שחקרתי לעומק את הנושא, לדעתי אני מוכן לקליאו בי ספורט. אז ככה, אמרתם שהיא נושכת? הלכתי לוטרינר, הוא חיסן אותי נגד כלבת, אין מה לדאוג! אמרתם יודעת גם לעקוץ? אין בעיה, קניתי חליפה של כוורן, עכשיו אני גם מוכן לעקיצות שלה! וגם יכול להתגרות בדבורים מבלי לחשוש, אבל זה כבר לא חשוב . שאלה קטנה: הנשיכות שלה כואבות? האם אפשר לאלף אותה להיות ידידותית יותר? האם יש עוד משהו שאני אמור לעשות\לרכוש לפני הקניה? כי אני כבר באטרף ומת כבר ללבוש את החליפה ולעלות על אחת! תודה רבה מראש, שאפי.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מצאתי רכב שלעולם לא נסעתי עליו אך הוא נראה לי יפה ושמור מאוד זהו סיאט טולדו שנת 2001 מנוע 1600 אוטומט דגם signo האם מישהו יכול להמליץ לי על הרכב הזה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת פרטים על הרכב הנ"ל הרכב משנת 2001 דגם סיגנו מהי צריכת הדלק עלות טיפולים ואחזקה כללית תודה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הרכב לפסניונרים (סבא וסבתא). יעשה בערך 20,000 ק"מ בשנה. הרכב יהיה אצלם הרבה שנים (כרגע נוסעים על סובארו DL שנת 86 שנקנתה בת שנתיים...). דרישות (הסדר לא מחייב): 1) נוחות 2) אין צורך בספסל אחורי מרווח 3) סחיבה סבירה (גרים בישוב בצפון שדורש טיפוס לא קטן) 4) אמינות 5) האצ'בק - יתרון (אחת מהן היא כזו?) כמובן שבהתחלה הם רצו קורולה מאותן שנים. אבל לדעתי שני הרכבים הללו יתנו להם הרבה יותר בפחות כסף. אני אשמח לשמוע מידע על: 1) רמות גימור שקיימות ברכבים הללו. 2) עלויות אחזקה לעומת הקורולה (ביטוח מקיף, טיפולים, חלפים, צריכת דלק וכו'). 3) אמינות לעומת הקורולה. 4) בטיחות לעומת הקורולה. 5) מבין השתיים, מי עדיפה לצרכים שלהם ולמה? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לגבי סיאט טולדו 1.6 שנת 2001 1. מבחינת אמינות ונוחות ובכלל, האם כדאי לקנות האוטו הזה? 2. למה השוק של הרכב הזה חלש מאד? מה הסיבה? תודה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
שלום חבר'ה יש לי חבר שרוצה לקנות רכב הוא מתלבט בין איביזה לקורדובה האם אלה מכוניות זולות ואמינות מבחינת תקלות או שעדיף לוותר עליהן, יש לחבר שלי 30 אלף שקל והוא רוצה להביא *** להביא = לרכוש *** איביזה או קורודובה מודל 99 2000 אודה לכם אם תביאו *** תביאו= תביעו *** חוות דעת על הרכבים האלו מבחינת אמינות ומחיר תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה דעתכם על הקיאה ספורטג הקצר(שתי דלתות)ידני שנת 2000 פחות או יותר מצאתי עם שמונים אלף קילומטר מה דעתכם על האוטו הזה???
הודעה אחרונה מאת אלירן22, -
רכב עד 50K
מאת hyuval- 1 תגובות
- 727 צפיות
שלום אני מחפש המלצה לרכב אוטומטי עד 50,000. רוב הנסיעות הן מודיעין-ירושלים. תודה
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! בשימושי רכב שהינו בבעלות אבי. אני שוקלת להעבירו לבעלות משותפת של שנינו (לצורך קבלת תו חנייה בתל אביב) - האם הדבר ייחשב כעוד יד? ואם התשובה חיובית - האם יש משמעות לכך כשמדובר ברכב משנת ייצור 95? (הונדה סיוויק) תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ההורים סוף-סוף החליטו להשתדרג, ומכרו את הסיויק ששירתה אותנו מ-94 (יד 1). התקציב עד 85,000 ש"ח. האפשרויות הם: 1. מאזדה 3 - 5 דלתות, שנים 2005-2006 2. מאזדה 6 - שנים 2004-2005 3. פורד מונדיאו - 2005 המונדאו ניראת לי אפשרות לא רעה בכלל בהתחשב במחירון הנמוך יחסית. מה מומלץ מבחינת אמינות, ומה ההבדלים בצריכת דלק? האם ההבדל מוחשי? תודה
הודעה אחרונה מאת Albert172, -
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
איפה צריכת דלק יותר גבוהה ? לפי לוי יצחק אלמרה שומרת ערך טוב יותר.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חיפשתי בפורום ולא מצאתי שום דבר. אבי רצה לדעת כמה פרטים על הרכב, האם אפשר לרכוש אותו בסוכנות של קרייזלר ? גרסאות מנוע וכו'. מחירון ומחיר בחנות. אמינות וזמינות חלקים. תודה רבה, JEP.
הודעה אחרונה מאת JEP, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
באיזו שיטה יש לבחור על מנת לזכות באחריות (מכלולים עיקריים) בהצגה של הסטוריית טיפולים והתחייבות לתיקון ליקויים שיימצאו בבדיקת רכב לפני קניה? אני מעדיף קניה מפרטי אך יש שתי סיבות שלא אבחר באופציה זו: א.אדם פרטי לא נותן אחריות ב.צריך הרבה זמן על מנת למצוא רכב עם ספר טיפולים מסודר(מניסיון) לי אין הרבה זמן ,הרכב שלי מתפרק ,כל שבוע אני מכניס אותו למוסך ,רכב ישן הוא כמו בור ללא תחתית כמה שלא תשקיע בו,לא יעזור. בתודה מראש, נתן
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני לא מעוניין לקחת את הרכב לבדיקה במכון. קניתי עד עכשיו 6 רכבים (4 לי ו-2 לקרובי משפחה), וידע בבדיקה בסיסית יש לי. (ברוך השם לא לקחתי לבדיקה רכב גרוע כלומר בסינון אני לא רע...) הרכב שווה משהו כמו 4K. איך ומה אני בודק? לבדוק שלא מעשן עשן לבן ועדיף גם לא שחור, שהילוכים עוברים חלק (אוטומט), ציריות לא דופקות, בולמ'זים. מה עוד? נוזל קירור - קריטי? לבדוק קומפרסיה? במידה וקומפרסיה תקינה - יש חשש לבעיה בראש המנוע? יש צורך לבדוק שלדה? במידה והרכב לא מושך ולא אוכל צמיגים - דיינו, לא? אשמח לעצות . נ.ב לגבי ההחלטה על הרייסר - יש מישהו שחולק עליי? הרכב לא אמור לעבור 50 קמ"ש - ואני רציני - אמא שלי די פחדנית. חשבנו לקנות רכב ב-35K - אבל זה די מיותר. ככה אנ…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
הרצתי כבר חיפוש בפורום לא מצאתי את ההבדל בתצרוכות דלק של שניהם אז ככה: א)איזה אוטו יכניס אותי הכי פחות למוסך?וזה כמובן שאני אמצא אוטו במצב טוב ב)אני תלמיד תיכון ואני ממש ממש בראש של לקנות אוטו לא מעניין אותי מה אני יודע את כל העניין של הדלק והתיקונים,לכן אני שואל איזה אוטו צורך פחות דלק? ג)הביטוח של הפליסיה יותר יקר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת osherdo, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי ניסאן אלמרה 2004. יד ראשונה הייתה מהשכרה אצל טראפיק. 85,000 ק"מ. נראית מצוין מבחוץ ומבפנים. הוא רוצה 56,000 ש"ח כאשר המחירון הוא כ- 60,000 (לאחר השיקלול של ההשכרה) האם יש כאן איזשהו פח? האם אתם ממליצים? למה כדאי לשים לב? אגב מבדיקה שערכתי במוסך -על פי מס' הרכב, לא היו לרכב תאונות והרכב טופל כיאות. אציין שאני מחפש כזה אוטו כבר זמן והמחיר מתאים לי. מה אתם ממליצים האם כדאי ללכת על זה או לא? למה כדאי לשים לב?? מי מכיר מכון בדיקה טוב ואמין בנתניה???
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב 7 מקומות בתקציב של 75K-85K, ברור לי שהSW צפופה, אבל בסה"כ מדובר בילדים קטנים. מישהו יכול לחוות דעה מנסיון, בעיקר על נוחות הנסיעה עם 4 ילדים? חוץ מזה למישהו יש דעה על הונדה סטרים או אופל זאפירה, אולי הם עדיפות? תודה
הודעה אחרונה מאת אבדן, -
- 1 תגובות
- 696 צפיות
שלום לכולם יש לי תקציב מקסימום של 18 אלף ש"ח. בדקתי כמה מכוניות שאהובות עליי בעיקר במראה והייתי רוצה לדעת על איזו מומלץ הכי הרבה... אז ככה: סקסו 1.1 החל מ 98. סקסו 1.4 החל מ 97. פיז"ו 106 החל מ 97. פיז"ו 306 החל מ 97. קליאו החל מ 98 \ קליאו B החל מ 99 (1.2\1.4). פורד פיאסטה 1.3 החל מ 00. אופל קורסה 1.2\1.4 החל מ 99. שרייד מ 97. סטארלט מ 97. השיקולים הם: *חיסכון בדלק *תחזוקה זולה *אמינות *הנאה מנהיגה *יש לציין שהשכרה או ליסינג באים בחשבון עקב מחיר נמוך מהרגיל.
הודעה אחרונה מאת BMW,