ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,628 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
אני שואל בשם ידידה שלי.. היא מחפשת אוטו בין המחיר הנ"ל, והקריטריונים הם: 1) אמינות 2) שלא צורך הרבה דלק 3) שקל יהיה להשיג את החלקי חילוף 4)ואם אפשר סאן רוף וג'אנטים תודה לכל העונים!! :]
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
- 32 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אחרי 10 שנים עם הדייהטסו שרייד 1.3 שלה, דודה שלי החליטה לעשות צעד לקראת החלפה. היא מעוניינת ברכב קטן, אוטומאטי, בטוח ומאובזר (הדרישה לבטיחות היא במקום הראשון. האבזור משני בהחלט, ולדעתי כל רכב עם 4 ח"ח וכוונון חשמלי למראות יספק אותה... ), כאשר תקציבה גמיש ויכול להגיע גם ל-120,000 ש"ח ויותר (אך כמובן שאין טעם להוציא כ"כ הרבה כסף אם משהו יענה על הדרישות בפחות). הרכב צריך ליסוע מדי שנה כ-15,000 ק"מ (יום-יום מפ"ת לרמת אביב וחזרה), אך לא צריך להיות חזק במיוחד (ולכן גם מכונית כמו פולו 1.4 אוטומאטית אמורה להספיק) הדגמים עליהם חשבתי הם פיג'ו 207, אופל קורסה ופולקסווגן פולו. אני מודע לכך שהפולו יותר ישנה ופחות בטוחה מהשתיים הראשונות, אך גם היא מגיעה עם ESP. במאזדה 2 אנחנו …
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום, אנו מתרחבים ונאלצים להגדיל לרכב 7 מקומות. עד היום בדקתי קרניבל וטרג'ט בתקציב של 70000-90000 ש"ח יתכן ונאלץ להסתפק בתקציב של כ 40000 ש"ח, במקרה זה חשבתי על פריוויה בערך מודל 94. חבר מוסכניק הציע לי את הרעיון הבא: קנה GMC הכי יפה שתמצא ב 30000 הוסף 10000 למערכת גז וקיבלת רכב אמין חסכוני וזול לאחזקה. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין... תודה, אמיר
הודעה אחרונה מאת mikel77, -
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
הרצתי כבר חיפוש בפורום לא מצאתי את ההבדל בתצרוכות דלק של שניהם אז ככה: א)איזה אוטו יכניס אותי הכי פחות למוסך?וזה כמובן שאני אמצא אוטו במצב טוב ב)אני תלמיד תיכון ואני ממש ממש בראש של לקנות אוטו לא מעניין אותי מה אני יודע את כל העניין של הדלק והתיקונים,לכן אני שואל איזה אוטו צורך פחות דלק? ג)הביטוח של הפליסיה יותר יקר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 6 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אנו שוקלים לקנות רכב משומש 2005-2007. ההתלבטות היא בין טויוטה קורולה, מאזדה 3, סובארו בי 3 וסובארו אימפרזה 1500. מה הכי כדאי? המלצות אחרות?
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סיאט קורדובה 1600 סיגנו 100 כ"ס 2001 אוטומטי (99,000 ק"מ) 1. מנוע/מע' קירור/מע' דלק/מע' הצתה - אבחנה: רעש מערכת תזמון ושסתומים ושריפת שמן, נזילות שמן, להחליף רצועת תזמון/שרשרת לפי הוראות יצרן, רעש גלגלות ורצועות, ניקוי ותיקון מערכת קירור/מערכת חימום פנימית, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. 2. מע' פליטה - תקין 3. סרן קדמי ומע' היגוי: אבחנה: רעידות בגלגלים, חופש משולשים במתלה. 4. קפיצים: אבחנה: בולמי זעזועים קדמיים חלשים. 5. שילדת מרכב: אבחנה: מעיכות בסף, פגיעות פח, תיקונים במרכב/סביב, תיקוני פח וצבע, תיקון מאחור, פגמים בצבע, ריפוד פגום, פגושים פגומים. 6. מע' ב…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 1 תגובות
- 855 צפיות
אז ככה כרגע יש לי הונדה סיויק שנת 96 הדגם האנגלי אני מעוניין להחליף אותה בטרייד אין באחת מהמכוניות האלו שנתונים 2000 עד2001,תוכלו לעזור לי בכול הנוגע לאמינות צריכת דלק תחזוקה וביטוחים
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 860 צפיות
שלום לכולם. אני צריך ייעוץ קטן לגבי רכב שאני רוצה לקנות. ברשותי 10 אלף שקל , שאני רוצה להשקיע אותם לקניית רכב. שאלתי . איזה אוטו הכי מומלץ בתקציב הדל הזה? (האוטו נועד ד"א לנסיעות קלילות בעיר.) (לא כולל ביטוח, טסט וכל הבטיח שמסביב, רק האוטו) ועוד שאלה קטנה. האם נפח המנוע משפיע על חיסכון של הדלק? או שאנסח זו יותר טוב ,מה משפיע נפח המנוע על הרכב? תודה רבהה. ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
נסיעות מבחן-מציאותי או סתם דיבורים באוויר?!
מאת Guest anakonda- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מזה כחודש שאני מנסה להשיג נסיעת מבחן על מאזדה 3 2.0 סמ"ק ופורד פוקוס גם 2.0 סמ"ק ובכל פעם שאני מתקשר לסוכנויות הם טוענים שהרכב לא הגיע אליהם ואולי הוא יגיע שבוע הבא ובכלל הם ממליצים לי לבוא ולתת להם מקדמה של 2000 שקל ואני יכול לבטל אותה מתי שאני רוצה(בלי דמי ביטול) האם פה איזה תרגיל מסריח? בכל מקרה אני לא הולך לחזור על הטעות כשרכשנו את הרכב הקודם ולרכוש ללא נסיעת מבחן אשמח באם תוכלו לייעץ לי מה ניתן לעשות בנידון ולמי עלי לפנות מעוניין מאוד ברכישת אחת משתי המכוניות והסוכנויות לא מאפשרות לי לבצע זאת לתשובתכם העניינית אודה תודה מראש יוסי
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני עומד לקנות רכב יד שניה ותמיד רציתי לדעת עד כמה אפשר להתמקח עם המוכר.. בהנחה שמדובר ברכב שכבר 10 שנים על הכביש (נגיד רכב בסביבות ה20000 שח) ללא בעיות מיוחדות (ללא תאונות רציניות, נגיד מקסימום החלפת כנף..) / ללא קילומטראז מוגזם / ללא הרבה בעלים (נגיד יד 1 או 2) וכו.. אם הוא מבקש מחיר מעל המחירון (שלא מסיבה מוצדקת חוץ מאולי שיהיה לו בסיס גבוה יותר להתמקחות..), עד כמה ריאלי להוריד אותו במחיר? 1000 שח? 3000 שח? או שבכלל רק עד 500 שח? תודה!
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. בפורום הטכני שאלתי שאלת חלודה. ובכן, מסתבר שאותו רכב עבר פגיעה בגג ופגיעה אחורית ונעשו הלחמות, החלפת כול המכלולים כולל דלת אחורית, כול המכלולים התחתונים במרכב כגון מתלה, גלגלים פגוש וכו' (הכול מקורי, אגב, עדיין עם מדבקות היצרן) וצבע כמובן. עקרונית, הרכב בסדר (כך גם לפי המוסך הבודק) ועם הפגיעות שנאמרו לעיל האחיין שלי מוכן לחיות. השאלה היא כמה לשלם: המוסך (מורשה, אגב) מעריך את הורדת הערך מבחינת הביטוח ב- 12%; כמה נהוג להוריד מהמחירון? האם לפי הספר, דהיינו את 12 האחוז? או שמקרים כאלה (או ברכב שכזה) נהוג להוריד גם יותר? אני יודע שמבחינת מחירון רכב, בסיטרואן ישנם מקרים שהערך לפעמים גם קצת מתחת למחירון. איך מתנהגים במיקרה של ירידת ערך? להוריד 12% או להוריד יותר? תודה.
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב יד שניה עם טיפולים בזמן אני מתכוון לקחת אותו לבדיקה אבל עדיין רציתי לשאול האם בכלל כדאי להתעסק עם רכב שיש לו קילומטרז' כזה
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מכון טוב לבדיקת רכב לפני קניה באיזור חיפה שעובד גם אחרי שעה 17:00/16:00
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 0 תגובות
- 614 צפיות
שלום אינני מבין גדול במכוניות יש לי 15-19 אלף אני מתלבט בין שתי מכוניות סיאט איביזה שנת 95 או פג'ו 306 שנת 98 אני מעוניין לשמוע חבות דעת על שני מכוניות אלו מבחינת אמינות צריכת דלק מחירי חלקים תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת חולה על קופה, -
שלום חברים, אני ממש לא מבין ברכבים לכן אשמח לשמוע ממכם אודות רכבי ספורט בטווח מחיר של עד 80 אלף ש"ח. ראיתי תמונות של יונדאי קופה ומבחינת הסגנון ממש אהבתי את הרכב. על איזה רכבים אתם ממליצים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 0 תגובות
- 691 צפיות
סקודה ניו פליסיה בנזין 1.3 איך הרכב מבחינת אמינות, תחזוקה חלפים זול/יקר , צריכת דלק? תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת yg2, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לקנות רכב משפחתי (חדש מהחנות). בערך בתקציב הנ"ל (150K-160K). רצוי מאוד שיהיה בעל 7 מקומות ישיבה. על פי בדיקה קלה שערכתי ראיתי שהאופציות לא רבות אבל עדיין קיימות. 1. רנו גרנד סניק מנוע 2.0 2. מאזדה 5 3.פיג'ו 307 SW מנוע 2.0 אשמח לשמוע ביקורות על הדגמים הללו ואם יש לכם עוד אופציות אשמח לשמוע גם עליהם! תודה רבה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 7 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני מעוניין ברכב 7 מקומות, מישהו יכול להגיד מה דעתו לגבי אופל זאפירה מודל 2003, האם מספיק מנוע 1800?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אבי מכר את ה-C5 שלו ומחפש 407. ממספר נסיעות שעשינו, שמנו לב כי ב ST הנסיעה הייתה קצת יותר שקטה ונעימה יותר. למיטב ידיעתי לא אמור להיות הבדל כלשהו (סך הכל אבזור שונה,לא?) אך שאלתי האם יש שוני בכיול מתלים כלשהו או בולמים שונים או איזשהו הבדל בין הרכבים שאכן כך המצב או שאני סתם מדמיין? רב תודות.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו אמורים להחליף תאוטו מהעבודה של אבא שלי. הוא מיתבלט בין הונדה אקורד מנוע 2000 לפורד מונדיאה החדשה מנוע 2300 איזה אוטו יותר יציב,יותר כוח,מאובזר וכול הדברים האלה.. מישהו יכול לפרט לי בבקשה תודה. *היתבלבתי בכותרת מישהו יכול לשנות לי בבקשה
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אחי הגדול מחפש ג'יפ שבעה מקומות, עדיפות גדולה לדיזל,(כמעט בגדר חובה) שהרכב יהיה מפנק,כמה שיותר זה שיקול די מכריע בטיחות יופי ואמינות.. אין צורך בג'יפ בעל עבירות שטח יוצאת מן הכלל או משהו דומה,יותר מיועד לשבילים מאשר לשטח. מחיר 150-200K לא מתחת לשנת 2000 תודה רבה.
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רובר R75 או מרצדס c220/e270? אני מחפש אמינות ונוחות
- 1 תגובות
- 687 צפיות
אבא שלי כנראה קונה טויוטה ראב 4 חדש מהחברה. יש לאנשים פה מה להגיד על האוטו? חוות דעת מניסיון או מקריאת מאמרים. למישהו יש הצעה יותא טוב בתקציב הזה? אמ שיהיה ג'יפ ודיזל.
- 1 תגובות
- 795 צפיות
האם פוקוס 05 מליסינג אלבר/ניו-קופל 64000 ש"ח 93000 ק"מ מחירון ל11.07 78000 ש"ח. האם כדאי מה האמינות שלו לאורך זמן ?
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
שלום לכולם. אני ואבא שלי מחפשים רכב ספורטיבי אך עם מגבלה אחת, הוא חייב להיות אוטומט. הבעיה היא שהרכב משמש גם את אמא שלי שלא נהגה בגיר רגיל מאז שהיא הוציאה רשיון(20 שנה). עכשיו אהבנו מאוד את הליאון 4X4 והgti אבל הם כולם ידניים ולכן לא באים בחשבון. אנחנו מחפשים רכב קטן(5 דלתות בסגנון גולף-A3 וכו'...) חשוב לנו מאוד רכב חזק,זריז ומעל הכל אמין. הרכב ישמש מידי פעם להסיע את המשפחה ככה שמרווח מאחורה די חשוב. חשבנו עם גולף 2.0 או A3 הזהה אבל הבנתי שספורטיביות הם לא ממש.. רכבים כמו אימפרזה טורבו וכו' לא באים בחשבון.. יש רעיונות יצירתיים? תודה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב למשפחה עם שני ילדים, שיהיה תא מטען נוח, רכב אוטומטי. ראינו את הניסאן נוט, 2 כריות אוויר ואת הסוזוקי sx4 עם 6 כריות אוויר. עד כמה משמעותי עניין הכריות? מה עדיף? יש עוד המלצות? תודה!
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 0 תגובות
- 711 צפיות
מחפש רכב מיני ואן או גי'פ אמין ,עדיפות לאוטומט ובנזין. גם עצות לגיפ או מיני ואן דיזל יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת אריק100, -
מגאן או אלמרה
מאת ortashk- 2 תגובות
- 956 צפיות
שלום רב, אני מתלבט בין רנו מגאן שנת 2004 וצפונה (הצורה החדשה) לבין ניסאן אלמרה (2003- 2004). עיקר הדרישה שלי היא לגבי אמינות, צריכת דלק, אוטו מרווח (יש לי 2 ילדות בכיסאות- כפרה עליהם) וכו' והאמת גם פינוק בנסיעה (ונראה לי שהמגאן טובה יותר בכך). אני ורעייתי לא נוסעים הרבה. כ- 8,000 עד 11,000 ק"מ בשנה- האם יש משמעות לנתון זה. איזה רכב יצרוך פחות דלק? האם ישנה בעיה לרכוש מכוניות אלה מליסינג/ השכרה?. האם ישנן בעיות אמינות למגאן (קראתי באחד השירשורים שישנן כאלה אבל אני לא הבנתי אם מדובר בסך הכל ב"תדמית הצרפתיה" או בבעיות אמיתיות). האם ישנן בעיות של סחירות למי מבין הרכבים? עלויות ביטוח אם מישהו יודע. בקיצור כל פרט שיאפשר לי לקבל החלטה…
הודעה אחרונה מאת o20n, -
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
מחפש מרצדס שנות ה-90 המאוחרות. לכל המבינים באמת איזה דגם מומלץ ? חשיבות עליונה לאמינות ובטיחות.
הודעה אחרונה מאת gliko, -
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני מעונין לקבל המלצות לרכב אמין חסכוני בדלק וזול בתחזוקה בתקציב של 10-15 אלף שקל אשמח ביחד עם ההמלצות לקבל הסבר למה המלצתם על הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת shablull,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 427 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- topop
- itzik123
- אורי מ.
- PASHUT
- מייק24
- orankohn
- IsraCar
- rafi_vk
- Gavrik
- SlowRide
- sperial
- גולדן191