ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 842 צפיות
אני מחפשת רכב, וכרגע מתעניינת בכמה : -בגולף משנתון 2000.לגביו רציתי לדעת מה הדגם הכי כדאי מבחינת צריכת הדלק, התחזוקה השוטפת, הבלאי של החלקים השונים, עלות החלקים.. הבנתי שישנם הרבה תתי דגמים- מה הם ומה ההבדלים בינהם? כמו כן,אמרו לי שמומלץ לטפל רק במוסך מורשה כי חלקי החילוף בד"כ לא כ"כ מתאימים - זה נכון? -במאזדה לאנטיס שנת 2001. נאמר לי כי נפח מנוע 1600 לא מתאים לאוטו וזה גורם לשריפת דלק יותר גדולה- האם זה נכון?? האם גם במאזדה יש עדיפות לטפל במוסך מורשה? ולשם השוואה בינהם- מי יותר אמין? יציב על הכביש? דורש תחזוקה גבוה יותר? ובכלליות טוב יותר? המידע מאוד חשוב לי אז אודה לכם אם תוכלו לעזור.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הייתי מעוניין לדעת לפני רכישה מה ההבדל בין הXR ועוד,וגם לגבי הכ"ס והאבזור. תודה!
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
- 1 תגובות
- 886 צפיות
כדאי לקנות מאזדה לאנטיס שנת 2000 מנוע 1600??? הכוונה היא מבחינת צריכת הדלק... הרכב גם צריך פחחות שמסתכמת ב2000 ש"ח והמוכר מוכן לשלם רק חצי מהסכום- הגיוני בכלל?? מקובל??
הודעה אחרונה מאת alechik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ראיתי היום את הרכב הזה למכירה וכייון שהתקציב שלי דל הרכב הזה קרץ לי שמתי לב לסמל gt אחריי הדלת הימנית אבל במחירון לא מצאתי אופל קדט שנת 90 1600 gt 3 דלתות. אני צריך עזרה ממכם הבנתי שהרכב הזה מצויין אבל על הדגם gt לא דיברו קצת נתונים יעזרו,מה המחירון? איך הדגם הזה בכלליות?אמינות? *גיר רגיל* תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יניב.ז, -
-
- 2 תגובות
- 904 צפיות
מצאתי במודעות המכירה סיאט קורדובה אוטומטית 2001 1600 יד שנייה פרטית (קילומטראז' ממוצע לגיל שלה). הבנתי כי השוק שלה הוא חלש ולא נהוג לשלם עליה מחיר מחירון (שעומד היום על 38,000). בהנחה שהאוטו במצב תקין באיזה מחיר אתם ממליצים לי לנקוב מול בעל האוטו - כמה אחוזים מתחת למחירון? שוב בהתחשב בשוק של הרכב הזה ובעובדה שיום אחד גם אני אמכור אותו ואתקל באותם תנאים של שוק בדיוק. אני ממש זקוק לעזרתכם בדחיפות. משום מה מחקו לי את הודעתי הקודמת - ולא ברור לי למה... אנא עזרו לי
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב לאמא שלי - משפחתית לא מאוד גדולה, אוטומטית, אמינה וחסכונית. בעיקרון אני בחיפושים אחר בלנו / לאנטיס, אבל יש לי הזדמנות לקנות מחברים טובים של ההורים שלי את הפיג'ו 405 שלהם, יד ראשונה, שנת 95', אוטומטית כמובן, מטופלת במוסך מורשה, רק עכשיו עברה טסט. המחירון הוא 15,000, הם יתנו לנו בקצת פחות - מה שיחסוך לנו את ההלוואה לאוטו. מבחינת האמינות שלהם והטיפול באוטו מן הסתם אנחנו לא דואגים כי הם באמת חברים טובים. העניין הוא - האוטו עשה כבר 300,000 ק"מ. המנוע חדש לגמרי - הוחלף ממש לאחרונה. השאלה היא מה עם הבלאי של שאר החלקים... אני יודעת שהחלקים של הצרפתיות הם לא זולים כמו של היפניות. אני רוצה לדעת לגבי האמינות של האוטו הזה, ואם יש לו נטייה לקלק…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח לקבל את כל הפרטים שאתם יכולים לתת לי תודה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
למה יש אנשים ביד 2 שרושמים-"למכירה דגם קומפורטליין עם כל התוספות של גנריישן-גג נפתח מגנזיום פסי קישוט בצבע הרכב וכולי."הרי אם יש את התוספות האלה אז זה דגם גנריישן לא??
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלה כי חשבתי לקנות רכב ואני רוצה לדעת אם זה משתלם לחכות קצתשירדו המחירים
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ניתן "למשוך" את פוליסת הביטוח של מוכר הרכב גם לאחר המכר/העברת בעלות לאיזה יום אחד, כך שהקונה יוכל לרכוש פוליסה משלו בלי לחץ ביום שאחרי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מאזדה 6 דגמים מחירים ודעה מקצועית תודה
הודעה אחרונה מאת yadobacol, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן חברים , אני עובד בהרצליה פיתוח וגר באשקלון , לכן אני מבצע מספר רב של נסיעות . אני אשמח להמלצה לרכב עם מנוע דיזל , ותיבת הילוכים אוטומטית שתתאים לתקציב שציינתי למעלה ... תודה, שי.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
אם אפשרהדגמים השונים 2008 מחיריהם בגדול ויחס עלות תועלת תודה
הודעה אחרונה מאת yadobacol, -
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
מצאתי את הטבלה הזאת באינטרנט, ויש כמה דברים שקצת לא ברורים לי, אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח: לפי מה שאני מבין, רכב שעולה 114K והיום נחשב קבוצה 2, יחשב לקבוצה 3 עוד חודש, זה נכון? אם כן, הייתם ממליצים לבקש רכב שעולה 129K? הרי הוא יחשב אותה קבוצת מס החל מחודש הבא... שאלה שנייה, אם יש מצב שהיבואנים יורידו את מחירי הרכב כך שהחברות יוכלו להמשיך לרכוש רכבים בקבוצה 2? (למשל להוריד את המחיר של פוקוס/מאזדה3 מ-114K ל-110K). תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב בתקציב הנ"ל הקריטיונים שלי זה 1. אמינות 2. חסכון בדלק 3. תחזוקה זולה (חלפים וכד) קיבלתי המלצות על 1. סוזוקי סוויפט 2. סוברו DL כ3. ניסן סאני 4. מיצובישי לנסר אשמח לקבל תגובות מפורטות וכן אזה שנתון ממולץ לקנות , וכמה קילומטר בממוצע המנוע חי ?
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 3 תגובות
- 909 צפיות
היי, יש לי אפשרות לקנות פיג'ו 106: שנת 99 נפח מנוע 1400 אוטומטית יד ראשונה 65,000 ק"מ במחיר של 22,000 שקל. יש לי מספר שאלות: 1. מישהו יודע מה הצריכת דלק של 106 אוטומטית וידנית (יותר מעניין האוטומטית...). 2. עד כמה הרכב בטיחותי ? למשל סוויפט שבדקתי הבנתי ממש ממש לא בטיחותית... 3. מה לגבי תקלות מכאניות שיש לרכב זה? 4. האם שוק החלפים של הרכב טוב? 5. האם המחיר נשמע טוב? תודה, גלעד.
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
מדוע לא ליסינג?
מאת Stam-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום לקנות רכב שעבר ליסנג (דיי חורשים עליו, אבל הוא מטופל בחברה באופן שוטף כמו שעון - נכון אומנם בחלקים הכי זולים) והוא נרכש בהרבה פחות כסף, ונמכר בהרבה פחות כסף. * אם ככה אז למה לא לקנות רכב מליסינג 3-4 שנים מתקדם יותר? ולהינות מרכב חדש יותר? שימכר בהתאם לעלות הקניה? * עד כמה הטיפולים הזולים וההתעללות היחסית במכוניות הליסינג (לא בכולן) פוגמת באמינות? ובכך מעלה את עלויות התיקונים? אשמח לשמוע חוות דעת..
הודעה אחרונה מאת MenasheY, -
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
שלום חברים חברה של אמי מחפשת רכב חדש אחרי שהאופל קורסה סיימה את שירותה שבוע שעבר עקב תאונה. הדרישות הינן רכב קומפקטי, בעל גיר אוטומטי, חסכוני (קרי מנוע קטן) וזול בתחזוקה (ביטוח וטיפולים). התקציב שיש לרשותה הוא 50K, עם אפשרות להתגמש לכיון 60K. האפשרויות שעלו בדעתי הן: 1. טויטה יאריס - מודל 2000-2001 נכנס בתקציב. 2. יונדאי גטס - מודל 2005-2006 (מכיר את הדגם הידני, איך האוטומט?) 3. סוקוזי איגניס - מודל 2003 (אני לא מאמין שרשמתי את זה, אבל איך היא?) 4. דייהטסו סיריון - מודל 2003 (כנ"ל) רכבים שפסולים על הסף הם כל הארופאיות למיניהן עם גיר אוטומטי (פ'יגו 206, פיאט פונטו, ודומותיה) למרות שהן מספקות את התמורה הכי טוב למחיר. אשמח לשמוע עוד הצעו…
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני לפני קניה של רכב ללא טסט כ 4 חודשים במידה והרכב עובר בדיקה כמו שצריך מה עליי לעשות כדי להחזיר את הרישיונות על שמי ולעשות טסט תודה לכול העוזרים והמשך שבת שלום
- 1 תגובות
- 979 צפיות
יש מכוני בדיקה אמינים באזור רמת הגולן? אמרו לי שיש מ.מ.מ, אבל לא מצאתי סניף כזה באתר שלהם...
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 42.5 אלף צפיות
היי, אני מנסה (ולא מצליח) להבדיל בין דגמי האקטיב והקומפורט של מאזדה 3. מישהו יכול לרשום את ההבדלים? ומה דעתכם לגבי עדיפות (האם הקומפורט מצדיקה את העליה במחיר?) תודה!
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם רציתי לדעת מה דעתכם על מכונית זו? מבחינת חסכון בדלק? מבחינת בטיחות? אני מחפש רכב מרווח בסגנון של רכב זה ,אך גם שיהיה חסכוני וגם שיהיה בטיחותי והכי חשוב שלא יעבור את מחיר ה-40.000 ש"ח ושתיהיה לו שנה טובה ושכמה שפחות יטופל במוסך יש המלצה לרכב לאור הדרישות הללו? מצטער זה התקציב והרצון תודה מר כהן.
הודעה אחרונה מאת N.C, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היי חבר'ה. נסעתי שלוש שנים ב307 בליסינג. נהנתי מכל רגע בשנתיים הראשונות (למרות התקלות וכמו שאתם יודעים יש הרבה, הרכב היה לפחות 5 פעמים במוסך רק בתקלות במערכות החשמל, קירור שלא לדבר על זה שהמנוע כמעט נפל על הרצפה פעם אחת.. עזבו...). מבחינת נוחות נהיגה, עיצוב ושאר ירקות לדעתי הוא עולה בכמה רמות על הפוקוס\מאזדה\שאר המשעממות של דרגה 2. בכל מקרה - אני בחור צעיר, אני רוצה רכב רציני. אני יכול לקחת עכשיו איזה רכב שאני רוצה מליסינג (מקבל דרגה 2 אבל יכול להוסיף כסף וכמובן לשלם את עליית המס ). ואני בבעיה... רציתי אוטו רציני אלפא 147, MX 5, גולף GTI ושות'. אבל לקחת אותם בליסינג זו שחיטה לפי המחירים שמציעים כי הן מכוניות "חריגות" בליסינג תפועלי מן הסתם. אני מחפש שילוב ש…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
מה דעתכם על רכב (אופל קורסה במקרה הזה) ,שנת 2000, שהוא יד שנייה כבר 6 שנים, והיד הראשונה היתה השכרה למשך שנה אחת . עשה 125000 ק"מ . אני טוען שבמקרה כזה עניין ההשכרה די מאבד משמעות, האם אני צודק?
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני כבר כמה שבועות אוסף מידע על גולף ועדיין לא מצליח להבין כמה דברים.אם מישהו יודע להסביר אותם אז אני אודה לו מאוד. 1.באיזה שנים יש לגולף 8 שסתומים ובאיזה שנים 16? (אני יודע שבמנוע 1800 שנת 99 יש 20 שסתומים) מה ההבדל בין 8 שסתומים ל16 שסתומים. (אני לא מתכוון להתחרות איתו או דברים כאלו.) בעקרון אני כמעט נעול על מנוע 1600. ואפילו יש לי משהו על הכוונת שיום ראשון אני לוקח לבדיקה- מנוע 1600 שנת 2002 יד ראשונה 60 אלף ק"מ. דגם גנריישן. אם מישהו יכול לתת לי חוות דעת ופרטים נוספים על גולף אני אשמח. בעיקר על העניין עם השסתומים ממה שאני פחות או יותר הבנתי 8 שסתומים יותר אמין פחות מהיר. ודבר אחרון-מישהו יודע בערך כמה הולך לרדת המחירון בתחילת 2008? הבנתי שמנוע …
הודעה אחרונה מאת BENO, -
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב שיהיה זריז חזק עם פוזה ותחזוקה סבירה . אוטומט בלבד ועדיף לא גדול במיוחד , עדיפות ל-2 דלתות . תקציב ההתחלתי הוא באזור ה-40 אבל יש גמישות מסויימת בתקציב במקרה הצורך .. חשבתי ככיוון ראשוני על סיאט איביזה 100 כ"ס מהשנים 2000-2002 או רנו מגאן קופה מאותם שנים , מה דעתכם ? אני בהחלט פתוח לרעיונות אחרים .
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו מכיר את הדגם (1984)הזה ויכול לתת לי כמה נתונים (או קישור לנתונים) כמו איזה מודל זה, כמה דלק הוא צורך (מנוע 903 סמ"ק) וכמה אפשר להעמיס עליו עם בלי לחנוק על המנוע? ואולי כמה דבר כזה יעלה תודה מראש אדלרון
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם כדאי לקנות את ההיברדית, כי לפי המפרט שיש באתר האוטו ממש מציאה הן מבחינת הדלק והן הצורה. השאלה האם יש איזה שהוא דבר ניסתר כמו שוק חלש או החזקה יקרה? או שמה פשוט האוטו מושלם מה המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת danny66, -
סיטרואן XM 1 2
מאת מקלארן F1-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן !! מה דעתכם על המכונית הנ"ל? : סיטרואן XM מנוע 2000 טורבו...אוטומטית מישהו נהג עליה ויכול לחוות דעות ורשמים? אני ישמח מאוד עם תוכלו לתת קצת רשמים מהאוטו מבחינת ביצועים, נוחות נהיגה, אמינות וכו....הכול יהיה מבורך!! תודה מראש חברכם יונתן
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם! פתחנו בחיפושים לאוטו חדש לאמא שלי. אני מבקשת מידע, חוות דעת והמלצות (או אי המלצות) על אופל אסטרה, אוטומטית, דיזל, שנים 2001-2002. חשוב לי לדעת בעיקר על האמינות ומידת החסכוניות של האוטו. לגבי חלקים, ברור לי שהם לא זולים כמו של היפניות, אבל אין לי מושג אם הם יקרים בצורה יוצאת דופן או ברמה ממוצעת. אשמח להמלצות נוספות לרכב משפחתי, דיזל, אוטומט, (אמין וחסכוני כמה שניתן..)שנתון סביב ה2000, בתקציב של עד 40,000 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת xpozot,