ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 839 צפיות
עוד לא עניתם לי עם זה קניה בטוחה
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אודה להתייחסותכם העניינית אני מתכוון לקנות הונדה ג'אז חדשה . בניגוד לשאר היבואנים שבדקתי , כאשר כולם מוכרים מודל 2008 , כאן מוכרים מודל 2007. אני יודע שבעוד חודשיים אמורה להיות הפחתה של כ -4000 שקל במחיר הרכב בגלל נושא מיסים.האם זה שאני קונה עכשיו רכב ממודל 2007 יתבטא בהורדת ערך משמעותית בעוד חודשיים כשיכנס מודל חדש ובהנחה משמעותית כאמור. האם בגלל הנתונים האלו אני יכול לדרוש ולקבל הנחה משמעותית או הנחה כלשהי במחיר הרכב. האם זה יתבטא רק ברכב שהמחיר שלו 114000 או שזה יכול להתייחס גם לדגם המאובזר מעט יותר עם עוד 2 כ"א שעולה 117000. האם יש משמעות לעובדה שאני מעוניין לבצע טרייד אין על הרכב שלי בגלל סחירות נמוכה. בקיצור, מה לדעתכם עלי לעשות, אם בכלל,ואם משהו נת…
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר שמכרתי את הפליסיה שהייתה אהובה עליי וגם אמינה ונוחה אני נאלץ לקנות שוב מכונית (בעיקר בגלל אשתי). במקרה נתקלתי ברנו קליאו שהייתה בהשכרה ונקנתה על ידי אישה נחמדה שמוכרת את הרכב היות ולא נוסעת הרבה . 63000 קילומטר, רנו קליאו ידנית 1150 סמק. איך האמינות והחסכוניות? האם המכונית סוחבת עם כזה נפח מנוע ?
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
דייהטסו שרייד
מאת BLUE-R-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב לאישה מאיזה שנה זה הצורה החדשה של השרייד? וגם דעות על הרכב יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
האם כדאי לקנות מכונית שהיתה בעברה מונית כמו מכוניות המרצדס(דיזל) למיניהן שעברה משהו כמו 350-400 אלף ק"מ- שמעתי שאפשר להחליף את המנוע על מנת שהספיד קילומטר יתחיל מחדש (0ק"מ) האם זה נקלט בצורה טובה??וכמה זה עולה??
הודעה אחרונה מאת N.C, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב, לצורך חישובים באיזה רכב לבחור כדי להחליף את הקורולה הנאמנה בשנה הקרובה (ליסינג) אני מבקש את עזרתכם בעלי סמארטים כדי לשפוך אור על התעלומה של עלויות אחזקה אמיתיות במוסך מורשה כלמוביל. כמו כן אשמח לשמוע בכמה קניתם את הסמארט שלכם ומה היו הנתונים שלה (הבנתי שהם נסחרות הרבה מתחת למחירון).
הודעה אחרונה מאת redroze, -
העברת בעלות
מאת Rrallye- 1 תגובות
- 797 צפיות
אם ברצוני לבצע העברת בעלות ולרשום 2 אנשים כבעלים החדשים (אם ובנה) האם הפעולה מעלה 2 ידיים או אחת ?? תודה.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 1 תגובות
- 998 צפיות
שלום! אני מחפש רכב שיהיה בעל תכונות ספורטביות קומפקטי מהיר עם אמינות וכמובן ביטחותי אני מחפש רכב רק אוטומטי על הפרק יש לי את הA3 שנת 99 1.8T אוטומטי אני מחפש רכבים בסגנון אשמח לעצות בעניין תודה רבה בר
הודעה אחרונה מאת bar25, -
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
על מה הייתם הולכים !? מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מול השנייה ?! אם היה לכם 40 אלף ש"ח שאתם לוקחים בהלוואה לשנתיים - על איזה רכב הייתם מהמרים ?! מצד אחד אני אוהב רכבים מפנקים ברמת מנהלים ומצד שני גם אמינות לא פחות חשובה. סחירות גם משחק תפקיד, אבל אפשר לשרוד את זה. חסכוניות בדלק חשובה, אך להערכתי ההבדל לא מהותי ביניהם. ראוי לציין כי ה-406 מגיעה בנפחי מנוע 1800/2000 ואילו האקורד בנפחים 2000/2200. רוצה את הרכב לטווח ארוך, לפחות 3-5 שנים. על מה יהיה לי פחות הוצאות תיחזוק ?! איזה רכב ייתן לי יותר הנאה ?! ממתין לתובנות שלכם העשירות
הודעה אחרונה מאת yosiel, -
- 1 תגובות
- 927 צפיות
המליצו לי בחום על הסקסו 1400 גיר ידני. נאמר לי שהוא חסכוני בדלק ואמין מאוד שואף ל-0 תקלות. הייתי מעוניין לדעת כמה כוחות סוס יש לו בגיר ידני בין השנים 98 לשנת 2000 והאם יש שנהה שהוא יורת מוצלח מבין השנים הללו או 2001 אפילו ? ואם כן מאיזו בחינה ? תודה מראש לירון.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1.6 ידני כמובן. אשמח לדעת מהו השוני בין GL וGR. למה צריך לשים לב במיוחד בדגם הנ"ל ובכלל האם הוא מומלץ בתור רכב ראשון? כמו כן אשמח לנתוני צריכת דלק והמלצה למוסך זול ואמין באיזור באר שבע שיהיה לי לאן לפנות אם חס וחלילה ניפול על פארש. בחיפוש לא מצאתי תשובות מפורטות על הדגם הנ"ל. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום רב, בעבר כבר שאלתי פה שאלות על הטויטה וקיבלתי לא מעט תשובות-ואני מוכרח להודות שהתעשרתי בידע. בכל אופן בקרוב מאוד(סוף החודש)אנחנו מבצעים את הרכישה המיוחלת, וכעת אנו רק מתלבטים בין 2 דגמים(לאחר שבדקנו כבר אינסוף אחרים) והם: 1.טויוטה קורולה 2008 GLI(עם 7 כריות אוויר וESP) 2.פולקסוואגן ג'טה 2008(עדיין לא סגורים איזה דגם אבל כנראה נלך על ה1.6 הרגילה). אני אישית נוטה להעדיף את הפולקסוואגן(אמינות,תיבת הילוכים אוט',פשוט רכב טוב) אבל ההורים שלי משום מה נוטים להעדיף את הקורולה החדשה(הבדלי מחיר,אמינות של החברה, 7כריות אוויר,אחריות במוסך החברה). ולכן אני מעוניין לשאול אותכם,איזה רכב טוב יותר(מבחינת נוחות נסיעה,אמינות ובכלל הכול) כבר יצא לי לקרוא על "ת…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב ושבת שלום ומבורכת. היום סוף סוף מצאתי רכב שחיפשתי זמן דיי רב. הרכב הוא ניסאן סאני שנת 94 ידנית דגם slxi. הבעיה היחידה היא שאני לא בטוח אם זה ההזרקה או הקרבורטור, תענו לי בבקשה על זה. הרכב בכלל של חבר טוב של אבא שלי, לא יאומן כמה שהאוטו הזה שמור ויראה באמת במצב תצוגה. האוטו עבר 178 אלף, אין לו שאסי והצבע של האוטו מקורי וניראה כאילו שעבר צבע כללי לא מזמן. והכי חשוב שהוא יד ראשונה. עכשיו השאלה הכי עקרית שלי פה היא אם באמת הטיפולים לרכב הם באמת יקרים? ו"סתם" בשביל לדעת, כמה עולה להחליף שרשרת טיימינג לרכב הזה? ראיתי הודעה בפורום שאמרו 5000 + -. טיפה מפחיד אותי.
הודעה אחרונה מאת motorishta, -
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
אני מתכנן לקנות רכב עד 15K משהו אמין חסכוני ושיסע כל יום בסביבות ה50 קילומטר בנתיים אני הכי חושב על פיאסטה שנת 97 שמעתי דברים עליה ביחס למחיר
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לקבל ייעוץ ולשמוע דעות על רכבים משפחתיים שמתכנסים לתקציב של 50K. מה שחשוב לי ברכב: 1- אמינות, 2- חסכון בדלק, 3- שנתון כמה שיותר גבוהה. עד עכשיו חשבתי על אקסנט, פוקוס, לנטיס (קשה להאמין שאמצא בשנתון המתאים). תודה על תגובתכם. PS- אני יודע ששאלה דומה עלתה כבר כאן בפורום לא פעם אחת, אך כל מה שמצאתי לא תאם את העדיפויות שלי. אגב מה עם צרפתיות??
הודעה אחרונה מאת amirbc, -
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. היום ערכתי בדיקה לרכב שבכוונתי לקנות (מליסינג).להלן התוצאות: מנוע ומערכת קירור:בית תושבת קדמית בחיבור מנוע שבורה,רטיבות שמן,מצנן עקום. סרן קדמי ומערכת היגוי:לתקן זוית היגוי,משאבת הגה פגומה/פולי. שילדת הרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה:תיקונים כללים בגוף המרכב,פגיע/תיקון דופן קדמית בתא מנוע. ליקויים בעלי משמעות נמוכה:סימני מתיחות מרכב,פגיע/תיקון קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע,רוחב קדמית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע. מערכת תאורה:תושבת מצבר שבורה. מה דעתכם על הבדיקה הנ"ל.האם המצב מאוד גרוע? החברה הבטיחה לתקן את הליקוים (לתקן זוית היגוי ולהחליף פולי במשאבת הגה.להחליף את התושבת הקדמית(אני בספק בטח ירתכו).להחליף את הפגוש האחורי …
הודעה אחרונה מאת sashaefi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב עם מנוע טורבו ורציתי לדעת על ההבדלים באחזקה והטיפולים של רכב כזה לעמות רכב עם מנוע אטמוספרי. מבחינת אמינות, האם מנוע טורבו פחות אמין מאשר מנוע אטמוספרי? האם הטיפולים והאחזקה יקרים יותר, ובכלל, האם צריך לטפל/לנהוג/לתחזק רכב טורבו באופן שונה מרכב אטמוספרי?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת מה התמחור של הטסט, כדי להוריד מהמחיר הנדרש, כמה מקובל. תודה
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוקי אני אסף אני חדש פה ורציתי לשאול ככה אני רוצה לקנות הונדה סוויק 2005 דגם LS שאלתי הרבה אנשים על האוטו הזה אמרו לי אוטו מצוין אבל אני רוצה לדעת עלות ביטוח גבוה ? אם האוטו הוא באמת אוטו טוב כמו שכולם אומרים ואם הוא אמין ? חסכוני בדלק? רציתי גם לדעת אם בינואר כול המחירים ירדו ולא שוה לקנות אוטו עכשיו בחודש הזה ועדיף לחכות קצת שהמחירים ירדו? בקיצור לדעת אם שווה לי לקנות יש לי דייהו נובירה עכשו 2001 רציתי לדעת אם שווה לי לעשות תקנייה יש לי תצקיב של 77 אלף תודה מקוה שתעזרו לי
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי. אני מחפש רכב אמין וחסכוני עד 50 אלף אני רוצה שהרכב יהיה עם מחשב ובקרת שיוט , נוח, אחיזת הגה. מה אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת שושון, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בשנת 2000 רכשתי אופל וקטרה חדשה. בזמנו בחרתי אותה על ה- 626 בגלל העיצוב (לדעתי יותר נאה) והמנוע היותר מעודן. הרכב נמכר לפני שנתיים ומאז הספקתי לקנות שני רכבים אחרים... עכשיו אני חושב על הוקטרה החדשה, אבל לא מעוניין לקנות אותה בניילון מסיבות ידועות (ירידת ערך). האם יש למישהוא ניסויון עם וקטרה 2005, אני מודע שאין הרבה בשוק, אבל רוצה לדעת על אמינות וסחירות.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון לקנות את הרכב הראשון שלי במחיר של 30,000 פחות או יותר אני מעוניין ברכב לא גדול חסכוני ועדיפות לאוטומטי שלא יעשה לי יותר מידי בעיות -לפי הבדיקה שלי ההתלבטות היא בין סיריון לפונטו יותר חדשה, דעתכם ? -כיצד מתבטא ההבדל המכני בסוג מכוניות שאני מחפש בהבדלים של 30,40 אלף ק"מ? -יש לי הצעה על דיהטסו סיריון 2001, 141,000 ק"מ , ב32,000 ש"ח. וסיריון אחרת שנת 2000, 124,000 ק"מ, ב25,000 ש"ח. מה דעתכם ? תודה מראש, ליעד.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 0 תגובות
- 806 צפיות
האם רכב שנמצא בבעלות אב ובנו, בזמן העברת בעלות מצריך את שני בעלי הרכב נוכחים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת yakovz, -
- 1 תגובות
- 745 צפיות
היכן ניתן לימצוא מידע שיאפשר לי להבין הפרמטרים שמופיעים בדוח הבדיקה ומשמעותם לגבי אורך חיי מנוע ואו מכלולים אחרים ברכב האם בדיקת הרכב כוללת בדיקת מזגן ואו לקבל הסבר ממי מחברי הפורום
הודעה אחרונה מאת sashaefi, -
- 0 תגובות
- 779 צפיות
הייתי מעונין לשמוע מה דעתכם על אוטו זה, כמו כן האם מנוע של 1800 גורם בעצם לחסיכה של דלק או צריכה מוגברת שלו? אוטו זה בא גם ב1600 וגם 1800 השאלה מה עדיף. כמו כן אם יש לכם המלצה לאוטו משפחתי, באותו אזור מחיר אני מעוניין לשמוע (90-100 אלף). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת gordins, -
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לשמוע מנסיונכם, מה כדאי לשאול בשיחת הטלפון עם מוכר המציע את רכבו ממודעה באחד מהאתרים. מצאתי שרוב הפרטים כבר כתובים למעשה ודי קשה לשאול משהו חדש. אני מחפש איזשהו סט של שאלות שיעזרו לי לעשות השוואה בין פוטנציאלים, שלא ארוץ סתם בין רכבים.... אז לסיכום, מה אתם שואלים? תודה
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז כך, אני כנראה מתחיל ללמוד נהיגה על אוטומט בגלל בעיה מוטורית. וזאת הסיבה היחידה, אני לא גר בעיר, כך שזה מאוד מפריע לי בגלל שמהות הנהיגה היא נהיגה על ידני הרי אין שום דרך להרגיש את הרכב חוץ מ"לבחוש" בהילוכים. אז נחזור לנושא. אז כך יש לי כבר אוטו ידני ואני בעתיד יחליף אותו לרכב אוטומטי. כמה דברים בבחירה הרכב שלי : אוטומט, עלות הכוללת של הרכב אינה עולה יותר מ5000 ש"ח. אפשר להגזים ולהוסיף 500 שקל.שלא תכנס למוסך יותר מפעם בחודש. התנהגות כביש בין סבירה לטובה. את הרשימה "לקחתי" מתוך יד 2 [חיפשתי: אוטומט,עד למחיר 5000]. הנה רשימת המכוניות: 1] פיג'ו 304 2] סוברו 1600 3] אופל קדט 4] דייהוטסו שרמנט 5] סוברו DL 6] פיג'ו 305 7] אוסטין מונטגו 8] מיצובישי…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, ביום שישי הקרוב אני מתכוון לרכוש דייהטסו אפלאוז 91. המוכר לא עשה לו טיימינג מה שאומר שזה נופל עליי, משרשורים בנושא הבנתי שאם מחליפים טיימינג נהוג גם להחליף משאבת מים ומחזירי שמן. רציתי לדעת כמה תעלה החלפת טיימינג עם כל המסביב? כמו כן, רציתי לברר מה כדי לכלול ביישור קו? ואשמח עם מישהו יוכל לייעץ לי על מוסך טוב באזור ראשל"צ. תודה...
הודעה אחרונה מאת boxer 19, -
- 1 תגובות
- 940 צפיות
שלום לכולם, האם ידוע פה למישהו על תקלות או דברים מיוחדים בדגם הזה? עשיתי חיפוש ולא מצאתי שום דבר. תודה.
הודעה אחרונה מאת zik, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב ושלום לכולכם, אני צריך בבקשה את עזרתכם: מחפש רכב אוטומט בתקציב של כ 30000 עדיפות לשנתון 99\00 לפחות (כמובן במיגבלת התקציב). בדגש על אמינות\אחזקה\דלק. חשבתי על הדגמים הבאים: יונדאי אקסנט סוזוקי בלנו ניסן אלמרה (הבנתי מדיבורים בפורום שהיא יקרה לאחזקה). סיטרואן קסארה - האם כדאי להתרחק מגיר אוטומטי צרפתי כמו שאומרים? אשמח לעצות, וטיפים נוספים.
הודעה אחרונה מאת tomyon,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 852 אורחים (הצג רשימה מלאה)