Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

ביום שישי הקרוב אני מתכוון לרכוש דייהטסו אפלאוז 91.

המוכר לא עשה לו טיימינג מה שאומר שזה נופל עליי, משרשורים בנושא הבנתי שאם מחליפים טיימינג נהוג גם להחליף משאבת מים ומחזירי שמן.

רציתי לדעת כמה תעלה החלפת טיימינג עם כל המסביב? כמו כן, רציתי לברר מה כדי לכלול ביישור קו?

ואשמח עם מישהו יוכל לייעץ לי על מוסך טוב באזור ראשל"צ.

תודה...

פורסם

לפני הרכישה- בדוק פרט אחד חשוב ביותר:

שלא נעשה ברכב שימוש במי ברז,אלא בנוזל קירור.

מי ברז משמעותם נזק בלתי הפיך לבלוק המנוע שברכב הזה עשוי מאלומיניום והוצאה כבדה של החלפת מנוע בקרוב מאוד.

יש כאן סיכון לקנות רכב שהיה צריך לעבור טיימינג ולא עבר בזמן- קריעת רצועה ונזק לשסתומים בראש/נזק לבוכנות.

אם בכל זאת הכל תקין,יישור קו צריך לכלול פרט להחלפת הטיימינג (רצועה,מותחנים,מחזירי שמן ומיסב מותח) גם טיפול 10,000 מקיף כולל החלפת שמן,פילטר שמן,פילטר אוויר,פילטר דלק וחובה לפרק ארבעה גלגלים לבדיקת בלמים ובמידת הצורך החלפה.

כמו כן,לקראת החורף הקרב ובא יש לבדוק היטב את מצב הצמיגים כדי להימנע מאי נעימויות מיותרות על הכביש.

לא ציינת אם הרכב ידני או אוטומטי.

אם הרכב אוטומטי הייתי מחליף ביישור הקו גם את שמן הגיר ופילטר שמן לגיר אוטומטי ואם הגיר ידני כדאי לבדוק את תקינות הקלאץ' ולהחליף שמן גיר שבוודאי לא החליפו מזמן ברכב הזה.

לגבי הערכת מחירים:

טיימינג באיזור 800 ש"ח,טיפול ללא בלמים 400- 300 ש"ח לערך.

בלמים-יתוקנו /יכוונו בהתאם לצורך,(תלוי מה צריך להחליף ובהתאם יתנו לך הצעת מחיר (בערך 200 ש"ח קדמי ובין 500-800 ש"ח לאחורי במצב הגרוע ביותר של בלאי משאבות וסנדלי בלם כולל עבודה).

שמן ופילטר גיר (במידה ואוטומטי)- עוד כ-400 ש"ח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני הרכישה- בדוק פרט אחד חשוב ביותר:

שלא נעשה ברכב שימוש במי ברז,אלא בנוזל קירור.

מי ברז משמעותם נזק בלתי הפיך לבלוק המנוע שברכב הזה עשוי מאלומיניום והוצאה כבדה של החלפת מנוע בקרוב מאוד.

תודה על התשובה המפורטת.

האם יש איזו שהיא דרך לבדוק באילו מים נעשה שימוש? כי לפני המכירה יכול להיות שהחליפו מים לירוקים.

פורסם

נכון שזה אפשרי,להחליף את המים בנוזל קירור לפני המכירה אבל אדם פרטי ולא סוחר שהזניח עד עכשיו את הרכב לא יתחיל פתאטום להשקיע בו.

תפתח את מיכל העיבוי ברכב- בצבע שקוף ותראה אם יש שם מים או נוזל ירוק /אדום.

במקרה של מים- התרחק מיידית כמו מסכנת כוויה/התחשמלות.

פורסם
נכון שזה אפשרי,להחליף את המים בנוזל קירור לפני המכירה אבל אדם פרטי ולא סוחר שהזניח עד עכשיו את הרכב לא יתחיל פתאטום להשקיע בו.

תפתח את מיכל העיבוי ברכב- בצבע שקוף ותראה אם יש שם מים או נוזל ירוק /אדום.

במקרה של מים- התרחק מיידית כמו מסכנת כוויה/התחשמלות.

בדקתי המים ירוקים, הוא גם החליף רדיאטור לא מזמן אז בטח גם המים הוחלפו.

בכל מקרה תודה על העזרה.

פורסם

אני לא מבין גדול,הייתה לי אפלאוז אוטומטית שנת 90,כשקניתי אותה זה היה רכב ראשון שלי,נסע מצויין,

עד שיום אחד הרכב היה מאבד מים,בהתחלה חשבו במוסך(חאפר)לכיוון הרדיאטור,לאחר החלפתו עדיין היה איבוד מים,

עשו בדיקת לחצים וגילו כי המנוע לקראת סוף חייו,יש צורך בתיקון ראש מנוע,אבל בגלל שהראש עשוי אלומיניום יש סיכון בפתיחת הברגים,בורג שנשבר פירושו החלפת מנוע,

בסוף מכרתי את האוטו ללא בדיקה וחסכתי את הוצאת המנוע,

כנראה שמי הברז גרמו לנזק

פורסם

עשו בדיקת לחצים וגילו כי המנוע לקראת סוף חייו,יש צורך בתיקון ראש מנוע,אבל בגלל שהראש עשוי אלומיניום יש סיכון בפתיחת הברגים,בורג שנשבר פירושו החלפת מנוע,

בסוף מכרתי את האוטו ללא בדיקה וחסכתי את הוצאת המנוע,

כנראה שמי הברז גרמו לנזק

שי,עניין הברגים אולי נכון בסקודה אבל לא באפלאוז.

מי הברז גורמים לאיכול בלוק המנוע ולכן שום שיפוץ ראש מנוע לא עוזר כאן ונדרשת החלפת מנוע.

פותח השרשור-קח את הרכב לבדיקה במוסך,תבקש בדיקת לחץ.

אם יתגלה שיש דליפת לחץ אל מע' הקירור - הנזק כבר נעשה וראש מנוע הוא רק פתרון התחלתי במידה וןהשתמשו במי ברז.

הפתרון הסופי עלול להיות החלפת מנוע קומפלט.

פורסם

תעשה את זה במוסך מורשה המחיר בכלל לא גבוה בעניין הזה

טיימינג במוסך מורשה עם חלקים מקוריים רצועת טיימינג, רצועת אלטרנטור,מותחן ו2 מחזירי שמן פקק מים ועוד משהו שלא זוכר עלה לי 1048 כולל מע"מ וכולל עבודה.

תוספת משאבת מים מקורים מהחברה זה כניראה 400 ש"ח.

במוסך פחות רציני אתה תחסוך אולי 250 שקל על טיימינג ותשלם 800 אבל גם איכות החלקים והעבודה בהתאם.

• תוכן חדש...