ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ממה שאני הבנית חלק אומרים שהמכונית לא מומלצת כי היא רואה מוסך כל שני וחמישי ובכל לא מומלץ פיאט ומצד שני אומרים כי המכונית מצויינת ומשמשת אותם לגמרי ועוד צד אומר שרק אם מקבלים את המכונית מבנאדם ששמר עליה אז יהיה מומלץ לקנות ואני כמובן הסתבכתי. ראיתי בyad2 פיאט בראבו שנת 97 אדומה (מסוכניות הרכב) ב-14K, כדאי לקנות רכב מסוכנות? מי שיש לו את הרכב הנ"ל (כולל אותה השנה וגם אותו הגיר (ידני) יוכל בבקשה להמליץ לי ולסרפ על כל הבעיות שיש למכונית? (אם יש) תודה רבה ואשמח לעזרה חברים! הדגם הספציפי שאני מחפש הוא פיאט בראבו 1.6 ידני 3 דלתות 103 כ"ס שנת 97 תקציב של עד 15 אולי 16 בחריגה נ.ב כפי שאמרתי זה לאחר חיפוש..
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 1 תגובות
- 878 צפיות
בחור שאני לא מכיר הציע לי לקנות את ריכבו, פיגו' 106 מודל 97, נפח 1.6 אוטומט, 11חודשים טסט, עם סנרוף. הרכב צבע שחור(אני שונא את הצבע השחור ברכבים.) עם מעט כילוף צבע בגג ולאורך הכנפיים הקדמיות. הוא טוען שהלך הגיר, והרכב עומד מחוץ למוסך שביקש לו 3500 ש"ח על השיפוץ, כולל פירוק והרכבה. אמר שמחיר האוטו כ-20K ש"ח ולפני 90K ק"מ הוא החליף מנוע מיבוא, הרכב יד שניה. מוכן לתת לי ב-8000 ש"ח. כבר דיברתי עם חבר הפורום ספי, הוא ביקש לי פחות על שיפוץ הגיר, וכמו כן נתן לי טיפ שאני כמכונאי לא ידעתי בקשר לגיר. מה דעתכם האם כדאי לקנות ?. דוד.
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכל מומחי הרכב, אני זקוק לעצתכם. אני מתחיל לעבוד בחודש הבא בחברה חדשה, אשר מציעה לי רכב מליסינג. כרגע אני מתלבט בין 2 רכבים, אני אביא אותם בצירוף המפרט המוצע: טויוטא קורולה החדשה: הגה כוח, 4 ח"ח, 4 כריות אוויר, ABS, EBD, CD ( MP-3 ) , נעילה מרכזית + הרמת חלונות חשמל פורד פוקוס: הגה כוח, 4 ח"ח 6 כ"אABS + EBD רדיו דיסיק מובנה , נעילה מרכזית + הרמת חלונות חשמל ברצוני לציין, כי אנחנו משפחה עם 2 ילדים, וסביר מאוד להניח שבשלוש שנים הקרובות יצטרף עוד אחד.. לכן חשוב המרחב הפנימי של הרכב. כמו כן, שמעתי שלקורולה יש תיבת הילוכים חדשה (רובוטית), והיא קצת מעצבנת. אשמח באם תתיחסו גם לזה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת meirotstein, -
האודי A6 1.8T
מאת dkny2- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לחבר שלי אפשרות לקנות במחיר מציאה מאוד את הרכב הנ"ל אך הרכב עומד ומוזנח (נלקח בחשבון ) , מי מכיר את הרכב ? האם בכלל כדאי לגעת (ללא קשר לרכב שדיברתי עליו)? מה האופציות שידרוג ? תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום האם מישהו יכול בבקשה לפרט בבקשה את ההבדלים בין שני הדגמים (ACTUAL/ELX) יתרונות/חסרונות האם כדאי בכלל לקנות פונטו דגם אקטואל תודה.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 1 תגובות
- 986 צפיות
בשעה טובה אני עומד לקבל רכב חדש מהיבואן, היות ואני לא מומחה ברכבים רציתי לדעת אם קיימת אפשרות ששמאי ילווה אותי ביום המסירה לבדיקה מקיפה לרכב על כל הנקודות הדורשות תשומת לב. (לרבות תאונות וכו'). א. האם כדאי? ב. אם כן היכן ניתן למצוא שמאים המוכנים לבצע בדיקה זו וכמה בערך עלות בדיקה זו? תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 923 צפיות
היי - האם ידוע על שינוי קרוב במס הרכישה על רכבים? אם כן - מתי וכמה? תודה מראש, מיקי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
בירצוני לקבל חוות דעת על סיטרואן שנת 2002 מונע 3000 רמת גימור אקסלוסיב . הרכב עשה 160 אלף ק"מ . כל הטיפולים בוצעו במוסך מורשה . הרכב נקי ללא תאונות . כמה דלק הרכב צורך לק"מ? האם לרכב יש בעיות חשמל ספצפיות שקשורות לדגם הנ"ל . לסיום מה עדיף מנוע 2000 עם 100K ק"מ ( הרכב סיטרואן C5 מודל 2002 ) או הרכב הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני די דלוק על שני הרכבים הללו. במחירון פורד פוקוס יקר יותר ב - 20 אלף שקל. אני מחפש אחיזת כביש ונוחות נסיעה דבר ראשון אחרי זה אני מחפש אמינות וחלפים זולים מחיר הדלק לא הכי חשוב לי כי אני לא נוסע הרבה. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת שושון, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר בהונדה סיוויק משנת 06 הצורה החדשה דגם LS, לבין טויוטה 07 שמעתי שיש בעיות עם טויוטה עם הגיר, ואני מפחד לקחת סיכונים אשמח לשמוע דעות מהמומחים ואולי אפילו המלצה לרכב אחר (עד 107 אלף)
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אנחנו מעוניינים ברנו סיניק כאוטו עיקרי. כרגע התקציב שלנו הוא כ 50-55 אלפ ש"ח ועל הכוונת קיימת רנו סיניק משנת 2002 מנוע 1600 עם 75000 אלף קילומטר ומטופלת באופן מסודר במוסך מורשה בתל אביב. האוטו עדיין לא עבר בדיקה במכון ויש לי מספר שאלות בנושא, ואודה לחברי הפורום על תגובתם המהירה (צריך להגיע להחלטה תוך 48 שעות): 1. האם רנו סיניק אמין באופן כללי (התרשמות וניסיון אישי יתקבלו בברכה) 2. האם מחיר המחירון משקף את העסקאות הנעשות בפועל? כוונתי היא, האם יש ביקוש לרנו סיניק בשוק המשומשות המצדיק את מחיר המחירון או שבפועל המחיר בפועל נמוך ממחיר המחירון (גם אם הבדיקה לפני הקנייה מצביעה על אוטו תקין לכאורה). 3. על אילו דברים צריך לתת את תשומת הלב העיקרית בעת הב…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
במידה ואני עושה העברה בנקאית, האם קודם אני מעביר את הבעלות של הרכב על שמי במשרד הרישוי ורק אחר כך אני מבצע את ההעברה הבנקאית? או קודם אני מעביר את הכסף ורק אחר כך עושה העברת בעלות? במידה ואני עושה העברה בנקאית, מיד רואים את הכסף בחשבון של המוכר? או צריך לעבור יומיים עד שהוא יראה את הכסף בחשבון? תודה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום כולם. אני מעונין לקנות רכב חדש, אין לי העדפה לשום דבר כל מה שאני רוצה זה גג פתוח. יש לי הרבה שאלות כי אני לא ממש מבין.... למשל איזה רכב מומלץ ? הבנתי שהרובר ממש לא מומלצת ואמרו לי להסתכל רק לכיוון הBMW והפיג'ו. חשובה לי עלות הטיפולים, חשוב לי לדעת אם עלות הביטוח היא מטורפת בגלל שיש צורך בתוספת מיגון ? מה לבדוק ? כי מרפרוף קטן באינטרנט ראיתי שרוב הקבריולטים הם יד חמישית שישית והלאה והבנתי שרוב האנשים "קורעים" לקבריולט את הצורה. אני מוכן להשקיע עד 50000 (שזה מעל התקציב שלי במידה ואני אהיה בטוח שיהיה בסדר ולא אצטרך להשקיע בטיפולים כל הזמן ), התקציב הוא 25-30 . קראתי כמה מההודעות שלכם אבל באף אחת לא כתוב ממש מה מומלץ ? אה…
הודעה אחרונה מאת N.C, -
- 1 תגובות
- 890 צפיות
שלום לכולם יש לי תקציב של 40K אני מחפש רכב בסגנון צעיר שנשחשב אמין הצריכת דלק לא חשובה לי במידה רבה מה שיותר חשוב לי זה שאני לא אמצע את עצמי בפעם בחודש במוסך כדיי לתקן משהו אחר ושעלות הטיפולים שלה יהיו סבירים תנו לי בבקשה הצעות שעונות למידע שהצגתי לכם. ועוד משהו בבקשה, תנו לי קצת מידע גם לגביי Vw Polo 00-01 Saet Ibiza 00-01 טורבו פונטו ספייס HGT 00-01 רנו מגאן קופה 00-01 תודה מראש לעוזרים שיהיה ערב טוב .
הודעה אחרונה מאת N.C, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אשמח ליעוץ ולחוות דעת למרות שאני יודעת ששני רכבים אלה ממש לא אהודים על רוב חובבי הרכב. אז ככה, אנחנו מחפשים -רכב אמין, שלא יבלה יותר מדי במוסך, עם עלויות אחזקה לא גבוהות (חלקי חילוף, טיפולים, צריכת דלק). מכאן הגענו להחלטה שהרכב צריך להיות יפני. -אנחנו זוג עם תינוק (ממש עוד מעט), מה שאומר: מקום בבגאז' לעגלה. סביר להניח שנחזיק בו לפחות 5 שנים ואז כבר יהיו (בלי נדר) שני ילדים - כלומר: רכב לא פיצפון. -בטיחות -גרים במרכז ת"א, לכן בעיות חניה, לכן שלא יהיה יותר מדי גדול (יודעת שהליאנה ארוכה מהדמיו בכחצי מטר). -תקציב: עד 60,000 ש"ח. -נסיעות בעיקר בגוש דן, כפעמיים שלוש בחודש גם נסיעות ארוכות מחוץ לעיר. אז בינתיים אנחנו מחפשים בעיקר או ליאנה (מעד…
הודעה אחרונה מאת wu-wei, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אבקש פרטים על שברולט קורסיקה עם מנוע 2.2L. אני מכיר את הדגם של ה 3.1L (הייתה ברשותי פונטיאק טמפסט), אך לא ברור האם הדגם עם המנוע המוקטן זהה מבחינת אבזור? כמה הילוכים בגיר האוטו'? האם יש ABS? האם יש כריות אויר? וכן כל מידע רלוונטי לדגם.
הודעה אחרונה מאת Ghia 61, -
- 2 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום אשמח לדעתכם בנוגע לתוצאות הבדיקה, ליעוץ כמה כדאי להוריד ממחיר מחירון (ובהתחשב בזה שהמוכרת לא לחוצה למכור), ולהערכת מחיר כמה אמורים לעלות התיקונים. הרכב הוא סוזוקי ליאנה 5 דלתות, 2002, עשתה 85,000 ק"מ. תוצאות הבדיקה (שנערכה בדינמומטר רעננה): -מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: רעשים במנוע אביזרים וגלגלות (הבוחן ציין בע"פ שזה לא נורא), תושבות מנוע חלשות /בלויות (אם כי אין צורך להחליף עכשיו), לבדוק כמות שריפת שמן בנסיעה, לתקו מערכת דלק, hc גבוה (הבוחן ציין שהסטנדרט הוא עד 100 ויצא 113) -מערכת פליטה - תקינה -סרן קידמי ומערכת היגוי: סטיות הגה, לתקן זווית היגוי, זווית ציר אחורי פגומה -קפיצים: תקינים -שילדת מרכב ליקו…
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. רציתי אני מעוניין לקנות פורד פיאסטה בין השנים 94-98 גיר רגיל ידוע לי שיש מנוע 1300 1400 ואין תקלות רציתי לדעת מה דעתכם על המכונית ! תודה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אבל מבקש לדעת את ההגיון בכך שדגם טוסון 2.7 בנזין גיר אוטומטי 4X4 עולה 166,881 ש"ח על הכביש, בעוד טוסון 2.0 טורבו דיזל גיר אוטומטי 4X2 עולה 170,281 ש"ח? הרי הבנזין נפח גדול יותר והוא אף 4X4, לעומת הדיזל שהוא קטן יותר והוא רק 4X2. דרך אגב, מה המשמעות בין 4X4 או 4X2?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
- 0 תגובות
- 928 צפיות
חוות דעת על גראנד ויטרה מודל 98 עם ק"מ גבוה 260,000 לרכב מנוע בנזין מה אורך חיי המנוע? הרכב לא עבר ראש מנוע הטיפולים בוצעו בזמן כל 15K הרכב יד שניה פרטי , רוב הק"מ בכביש . מהי תצרוכת הדלק הממוצעת ? האם 15K מתחת למחירון נשמע סביר?
הודעה אחרונה מאת ybenzaqe, -
איזו חברת טרייד אין היא המומלצת ביותר מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חדש בפורום ובנושא הרכב בכלל, כך שאשמח אם תוכלו לייעץ לי. זה עתה מכרתי את הפולו שנת 97 שלי במחיר של 18K ואני מעונין לרכוש מכונית גדולה ומרווחת (יחסית לפולו, כגון ניסן) וההתלבטות שלי היא בין, ניסן אלמרה לכל רכב יפני אחר אשר יעמוד בדרישות הבאות: מחיר מקסימלי של 65K. מעל שנת 2001. קילומטראז' למטה מ 95,000. מקסימום יד שלישית. הכי חשוב אולי אוטו שיהיה ידוע בתור אחד שלא חובב ביקורי מוסך. אוטומט!!! אשמח אם תוכלו לסייע לי בעיקר בחוות דעת על ניסן אלמרה, ובהמלצות על כלי רכב העונים על הדרישות הנ"ל בפרט. תודה מראש. metaloco.
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות את ההונדה שנת 94 רציתי לשמוע קצת פרטים על האוטו איך הוא ?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי - לאחרונה אני חש מוכן נפשית למעבר למיניוואן, לאור הולדת בתי השניה לפני כשבוע. אין בליבי ספק שהסיטרואן הוא הטוב ביותר בקטגוריה. קראתי, ראיתי, בדקתי והשוויתי - במחיר שלו הוא התמורה הטובה ביותר לכסף (ואני יודע שיש לו גיר רובוטי, ואפילו אוהב גירים כאלו מנסיון עם סלספיד). עכשיו, באפשרותי למכור את האאודי ולקנות מכספי הפרטי את הרכב, או לחתום על עסקת ליסינג ל-3 שנים. אודה בעבור חוו"ד ממי שנהג/מכיר היטב את הפיקאסו, לגבי כדאיות הרכישה מבחינת איכויות הרכב, למרות שאני די "נעול" עליו. אשתי, לעומת זאת, חושבת שהמדובר באוטובוס... לגבי הליסינג - האם כדאי (אני עוסק מורשה)? ליסינג בסיסי או מלא? ובאיזו חברה? תודה מראש לכל העונים. מיקי.
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי הרבה לבטים ,קריאה חוזרת ונשנית של הפורום הגעתי להחלטה-לרכוש את הפונטו ספייס ELX . אני רוצה שנתון גבוה יחסית כלומר 2004-2003 שאלה בקשר לשנתון, האם יש הבדל בין דגמי 2002 לדגמי 2003-2004 ? יש לי 20 אלף ש"ח ,את שאר הכסף אני מתכוון לקחת כהלוואה מן הבנק (לא מעוניין לרכוש בליסינג) אני סטודנט ,יכל להיות ששווה לבדוק הלוואה בבנק המיועדת במיוחד לסטודנטים (בדיסקונט). החל מיום ראשון אני אהיה עמוס ומרוכז כל כולי בלימודים ולכן קרוב לוודאי שלא יהיה לי זמן להתחיל בחיפוש אחר הרכב בדרך המוכרת כלומר,עיתונים,אינטרנט (יד 2...) וכו' ולכן חשבתי לרכוש את הרכב בעזרת עסקת טרייד אין. יש לי מס' שאלות : 1.איך מתבצעת עסקת הטרייד אין? (בכלל ושל הפונטו ספייס בפרט)…
הודעה אחרונה מאת vlasha, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד לקנות גולף gti 2001 יד רביעית 130 אלף קילומטר היתי שמח לקבל קצת פרטים על הבלאי של המכונית הזאת ועל דברים ידועים שהולכים ברכב בגין הקילומטר"ז או סתם בכללי.
הודעה אחרונה מאת FULL BOOST, -
- 10 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
בדיוק בתהליך לרכוש רכב לאשתי, חשבתי על מאזדה 3 כמו כולם אבל פתאום צץ לו מבצעון..על פיאט 20 K במזומן 1 K למשך 36 חודש 50 K בסוף התקופה ללא הצמדה למדד מבחינת מימון זה מבצע טוב השאלה.... איך הרכב? יש הסתיגויות או המלצות?
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי אנשים מה אתם אומרים על דייהטסו אפלוז 98 (בשביל דוד) האם היא נוחה למשפחה אם 4 נפשות,איך האמינות שלה והאם היא חיסכונית? בדלק חלקים תיקונים??? מחרתיים הוא אולך לראות את האוטו אשמח לתגובות תודה
הודעה אחרונה מאת 4Rider, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב, שבוע טוב. אני מחפש לקנות מתנת יום הולדת לחברה רכב עד 6000 שקלים. ראיתי פג'ו 305 אוטמטית שעשו לה צבע חדש מטאלי כסוף, גיר אוטומטי חדש, הרכב נוסע מעולה מתניע בשניה אין בעיות של פריצת ראש או התחממות,המנוע והגיר נוסעים ומגיבים יפה מאוד. הרכב אצל אדם מבוגר משנת 93 יש לו קבלות על הכלמכל השנים הללו. בכל זאת ממ כן עליי להיזהר? מהן המחלות של רכב כזה, ואם אפר לקבל עוד פרטיים טכנים כלפיו. תודה, כפיר.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לאחר מחשבה שבה חשבתי להנות קצת כמה שאפשר מרכב וכמובן שזה רכב עם הנעה אחורית או כפולה התחלתי להפנות מבטים לכיוון הבימר 318 של שנתון 92+ בצורה הזאת. השאלה כזאת אני סטודנט בקרוב והמסלול יהיה כנראה אשקלון רחובות וחזרה פעמיים בשבוע. טיפולים וכל הדברים האלה אני עושה לבד אפילו טיימינד בטמפרה לבד אבל כאן כבר סיפור אחר, טיימינג אעשה במוסך אבל חוץ מזה מה ההוצאות הנלוות? ונגיד חס וחלילה הלך מנוע או משהו? כמה יכול לעלות מנוע מפירוק/ יבוא ביחס לאיזה איטלקיה רגילה או משפחתית יפאנית רגילה? זה בשביל לעשות קצת סדר בשביל פרופרציות למה להכין את עצמי במידה ואקח רכב כזה תודה מראש ומצטער על הנושאים שאני פותח כי אני כל הזמן חושב על אופציות נוספות לרכישה כי ברכב הבא אני רוצה לקבל כיף …
הודעה אחרונה מאת Kundason,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הדיין
- yohai71
- ArikB
- topop
- dalet11
- sperial
- mcshmupi
- itaimoto
- carsgo
- elyas
- MRobot
- outnex