ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 744 צפיות
כוחות סוס ? כמה היא שותה בעיר ובחוץ חלקים
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני בעל משפחה (3 ילדים). עשיתי נסיעת מבחן על שתיהם גם על יונדאי I30 וגם ה ROMMSTER דווקא היונדאי דיברה אליי יותר תנו דעתכם בבקשה!! תודה
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בדגמים של 2004 בערך? יש ברשותי סיאט איביזה 2001 שאני מאוד אוהב ואני מעונין לקנות רכב גדול יותר, אך להשאר במשפחת סיאט. מנוע 1600 יהי מספיק טוב לרכבים אלו עם גיר ידני או שהן כבדות מדי ולא יסחבו?? אני מחפש רכב איכותי, אמין יחסית, בטוח ומהנה לנהיגה ובתקציב של 55-60K יש לכם הצעות נוספות? תודה, ערן
הודעה אחרונה מאת eranneu, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אומרים מומחי הפג'ו?? אנא הגיבו במהרה מחר אני מתכוון לקנות את האוטו.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Peugeot 106 xr, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחר אני הולך לבדוק AUDI A3 מנוע 2.0 שנת 2004 ידנית. הרכב עשה 115,000 ק"מ. ב 60,000 הייתה איזושהי תקלה ברצועה ברכב, והלך המנוע, המנוע הוחלף במנוע חדש לחלוטין מגרמניה במסגרת האחריות. כלומר המנוע הנוכחי עבר כ 40,000 ק"מ. האם יש לי מקום לדאגה? לרדת מהעניין? או אולי להיפך וזה יתרון? האם להוריד במחירון על זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ברצוני לקנות רכב במודל גבוה אך עם זאת מחיר נמוך ביחס לתמורה. חשבתי לכיוון של פיגו 406 או אלפא 156 מודל 2000-1, העדיפות היא לאלפא אבל רציתי לדעת למה המחירון נמוך- בעיות של תדמית לאיטלקיות- רכב לא מוערך או שבאמת יש בעיות. לגבי הפיגו אמרו לי לא להתקרב לנפח 1800 אלא רק ל- 2000 חוץ מזה אחלה רכב. אשמח לאופציות נוספות. תודה, טל.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
מחפשת רכב משפחתי
מאת Bard-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 703 צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב משפחתי בתקציב של 60-70 א' ש"ח. אני צריכה מקום מרווח מאחור לשני בוסטרים וכסא תינוק. בתחילה חשבתי על הרנו סניק וירדתי מזה לאור הוצאות הטיפול היקרות. המליצו לי מליסינג מזדה 3, אבל הבנתי שהיא צפופה יחסית. איך המיצובישי לנסר? איך הסוזוקי ליאנה (נחשב רכב קטן?)? איזה המלצות יש לכם? כמובן שהייתי מעדיפה שנתונים מתקדמים ורכב אמין. אודה לכם על עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מעוניין למכור מכונית משנת 2000 כאשר אנשים באים לראות את המכונית ושואלים אותי על טיפולים שעברה, אני, ביושרי, מספר כי לפני כחודש וחצי החלפתי ראש מנוע, הם נרתעים מכך! האם אני חייב לדווח על החלפת ראש מנוע, גם אם לא היתה שאלה מכוונת מצד הרוכשים? והאם הרתיעה שלהם מלקנות את המכונית, בגלל החלפת הראש, היא מוצדקת? האם החלפת ראש המנוע, הינה הבסיס לבעיות הבאות(כך נאמר לי), אפילו שהמנוע לא עבר קלומטרים רבים (110,000 ק"מ בסה"כ)?
הודעה אחרונה מאת ybaum, -
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני החלתתי להחליף רכב.חפשתי הרבה זמן איזה רכב לקנות ( 4*4, ספורת, משפחתי???????????.) מה אתם אומרים על רכב זה? אולי לא?
הודעה אחרונה מאת xxxedxxx, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר שעיינתי הרבה בפורום הזה , עדיין לא הגעתי למסקנה מה עדיף : קורולה יד 3 שנת 96 עם 180K או בלנו(סופר) יד 2 שנת 96 עם 130K ?? אני סטודנט שנוסע כל יום 100K בממוצע לכן חשוב לי מאוד רכב אמין ובטיחותי. דרך אגב הבלנו באה עם 2 כריות אויר ו ABS והקורולה רק עם 2 כריות אויר, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yossied, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תודה למי שיוכל לעזור
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זו פעם ראשונה שאני כותבת באתר ופעם ראשונה שאני קונה רכב.. למרות שאני נוהגת על אחד כבר הרבה שנים.. התקציב שלי הוא עד 30 אלף וחשוב לי שהרכב יהיה חסכוני וכמובן שלא אהיה הרבה במוסכים, ושיהיו חלקים זולים ולכן החלטתי על פיאט פונטו ידני. אשמח לשמוע דעתכם על הבחירה ועל אופציות נוספות. לא אכפת לי להוסיף לתקציב אם זה יחסוך עלויות במהלך השנים.. מצאתי פיאט פונטו שנת 2000 עם 80 אלף ק"מ שזה נדיר , מטופלת רק במוסך של פיאט ברמת החייל. מצבה טוב אך יש פגיעות בפח לא חמורות מידי 2 פנסים שבורים אין אנטנה ומערכת צריך להחליף ועוד תיקונים קטנים.. (שזה השקעה של עוד ?2000).המוכר רוצה מחיר מחירון-22אלף. .מחר אמורה לקחת לבדיקה ואם הכל טוב עלי להחליט במקום כי יש לו הרבה קונים... ניס…
הודעה אחרונה מאת LIATTII, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום ,אני חדש בפורום לאחר שחסכתי קצת ,סוף סוף יש לי כסף לקנות אוטו חדש התקציב:כ 50K הדרישות : די סטנדרטיות (הדבר האחרון שאני מחפש זה פוזה) 1.בטיחות- *כריות אוויר *ABS (לפחות) 2.נוחות-שלא יכאב לי הגב 3.תיבת הילוכים=אוטומט בלבד 4.מידות רכב-רכב קטן שהיה קל לחנות 5.אמינות גבוהה-אני סטודנט ולכן 1.אין לי כסף מיותר לביקורים חוזרים במוסך 2.אין לי זמן להתעסק עם הרכב (להביא אותו פעם בשנה לטסט וכל 15\30 אלף לעשות טיפול תקופתי ,חוץ מזה לא לפתוח את מכסה המנוע כלל) 6.עלות אחזקה נמוכה עד סבירה-כאמור אני סטודנט ואין כסף למלא טנק מלא כל שבוע ולכן כהראה הכי טוב מבחינתי זה רכב עם מנוע קטן(מקסימום 1.4) וצריכה 1:12,אני שוקל מעבר לגז (ה…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ניסיתי למצוא מידע, גם בפורום וגם באינטרנט, ולא הצלחתי. ספציפית מדובר בדגם XLINE משנת 2004. תודה!
הודעה אחרונה מאת pink moon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לפני חודשיים חודש וחצי קניתי מאזדה 3 2005 אני בן 18 וחצי זה הרכב הראשון שלי עכשיו ההורים שלי נותנים לי 15 אלף למערכת לקנות לרכב, ההתלבטות שלי זה האם לקנות הונדה אקורד 2004 , במכירת המאזדה 3 2005 והוספת ה15 אלף של המערכת, מה אתם ממליצים תודה מראש על התגובות.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות רכב ספורטיבי, ידני בסכום של עד 80k האופציות שאני חשבתי עליהן הן: 1. אימפרזה טורבו 2. סיאט לאון טורבו - איך הרכבים האלה מבחינת אמינות? (בעיקר של האימפרזה מכיוון שאני מכוון לשנתונים 2000-2002), - עלויות שנתיות? (ביטוח, טיפולים וכו'?) - האם יש עוד מכוניות ספורטיביות שכדאי לי לחשוב עליהן? תודה רבה, גלעד
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי כאן ואני קצת מתרגש ולעניינינו - אני מחפש לקנות רכב חדש, קטגוריית סופר-מיני (הכי מתאים לצרכים שלי לפי דעתי) ולאחר בדיקה קצרה אני מתלבט בין פולו 1600 לפיג'ו 207 (שהן הגדולות ביותר בקטגוריה לפי מה שראיתי). המחיר של שתיהן די דומה 120K~ על הכביש, אבל נניח כרגע שזה לא מהווה שיקול בבחירה. דבר ראשון אציין שעשיתי היום נסיעות מבחן בשתי הרכבים ונהנתי יותר מהפולו. לצערי הנסיעת מבחן בפיג'ו התנהלה ברובה בפקקים של הבוקר באיילון, אבל לדעתי לא רק בגלל זה העדפתי את הפולו, הפיג'ו הייתה נחמדה אבל לא יותר מזה והיה לי די מוזר עם ההגה החשמלי הקל שלה (אבל אני מניח שמתרגלים אליו) ובנסיעה בפולו נהנתי יותר למרות שהיא הייתה קצת יותר קופצנית. האמת היא שעד לנ…
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
מה דעתכם על הרכב באופן כללי? אני מחפשת רכב חסכוני ואמין מאד. מאיזה מודל זה סביר לקנות? 93 זה כבר ישן מידי? יש לי 20K פלוס מינוס
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בקשה תעזרו לי !!!! איזה אוטו הכי מישתלם !!!(כן גם יופי וגם ביצועים) מחפש אוטו ספורטיבי (רק ידני ברור ) תעזרו לי !!
הודעה אחרונה מאת selmen, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שמבינים יותר. מה דעתכם על הרכב רובר 216? האם הוא חסכוני? אמין? יש/אין חלפים? התקציב שלי הוא עד 25k אולי אפשר לעלות טיפה (ממש טיפה) . הרכב בעיקר ישמש ל: נסיעות עירוניות ובין עירוניות מדי פעם אז רציתי לקבל הארה לגבי הרכב הנ"ל ועוד משהו קטנטן: מה ההבדל בין 216 לדגם 214 ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול איזה אוטו מומלץ פולו שנת 2000 GTI או פיגו 206 1600 שנת 2002 מבחינת דלק? נסיעה? ומהירות ?ויופי תודה מראש לכולם ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
אני עומד בפני החלטה באם לקנות פיג'ו 407 2005-2006 עם מנוע 2000 סמ"ק. האם יש בעיות ידועות ב- 407 בשנים הנ"ל? מה עם הגיר? האם הגיר בגרסת ה- 2000 סמ"ק הוא AL5? או גיר אחר? האם יש שוק למכונית הזאת?
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברצוני לקנות רכב בסכום של עד 50000 ש"ח, בין השנים 2004 - 2000. (אני מעריך שרכבים שהיו בבעלות ליסינג או שכירות יכנסו לטווח המחיר) נתונים שצריך לקחת בחשבון: נסיעה יומיומית של בערך 80 ק"מ (רק כ-10 ק"מ מתוכם זוהי דרך עירונית). קריטריונים של הרכב: צריכת דלק נמוכה. נוחות נהיגה. טיפולים ואחזקה סבירים. אשמח לקבל את המלצותיכם תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי, העניין הוא כזה: אני מחפש אוטו בתקציב של עד 23K שיהיה קטן וחסכוני, לא משנה איזה גיר אך על האמינות אני לא כל כך מתפשר. חשבתי על פיאסטה דינאמיק, או אולי רנו קליאו אחרי המתיחת פנים, מה אומרים? מה כדאי? רנו אמינה בשנים האלה? כי אני יודע על הגיר האוטומטי של הקליאו (שלפני מתיחת הפנים) שהוא עושה קצת בעיות. או שאולי יש לכם המלמות אחרות? תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת simon377, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
חשוב שהוא יהיה מרווח בעיקר לנהג, וכמובן אמין עם שמירת ערך טובה גם לעוד 5שנים... נ.ב ירדנו לבסוף מעניין הקורולה החדשה עקב הגיר הרובוטי, ולכן אנחנו מתענינים כעת ברכב הייבריד, היחידי שאני מכיר לבנתיים הוא הפריוס של טויוטה,אבל הוא לא מרווח כל כך,יש לו מתחרים בטווח מחירים שלו? תודה על העזרה,ניר.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- 1 תגובות
- 805 צפיות
ההתלבטות קשה - אודה מאוד מאוד לעזרתכם: או - יונדאי גטס, יד ראשונה מהשכרה, 2005, 70,000 ק"מ, אוטומטית; או - פיאט פנדה, יד שניה - שתיהן פרטיות (מבחורה חננה...), 41,000 ק"מ, גיר רובוטי; שתיהן ב-50,000 ש"ח. וכמה עובדות יסוד: רכב שחונה בת"א, נוסע נסיעות עירוניות בלבד שלוש פעמים בשבוע, ו4-5 פעמים בשנה יותר מזה - בין עירוני. נקנה לשנתיים-שלוש - לא יותר. זוג צעיר, ללא ילדים - מקום לא שיקול, דלק בהחלט שיקול. והכי חשוב - אמינות... מה תאמרו? המון תודה מראש, נעה
הודעה אחרונה מאת fish, -
רכב ב 40000+-
מאת bgig- 0 תגובות
- 833 צפיות
אני חייל משוחרר בן 20 מחפש רכב בתקציב 40 +- והדרישות שלי הם כאלה : *צריכת דלק נמוכה *אמין *זול רוב הנסיעות שלי הם משולבות ואני נוסע +-1500 בחודש התחלתי ללכת לאיבוד בין כל שלל הרכבים שהוצעו לי בין היתר: פורד פוקוס, מזדה לאנטיס, פגו 206, יונדאי לנטרה, יונדאי גטס, שברולט אוויאו ... אשמח אם תעזרו לי תודה
הודעה אחרונה מאת bgig, -
- 3 תגובות
- 759 צפיות
הדבר שהכי חשוב אצלי זה האמינות למרות שברור שאין כל כך אמינות לרכב בן 14.. לזכותו הק"מ שלו נמוך.. המכונית שמצאתי.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 לסגירת קצוות הרכב הוא הזרקה נכון אם כן וכנראה שכן אז ההזרקה היא חד נקודתית או רב ?? המזגן בו מקורי ?? תודה לעוזרים אגב אני סטודנט שלא רוצה לפשוט רגל על טיפולים.. מקווה שהרכב הנ"ל אמין במידת האפשר..
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי שאלה: ראיתי מכונית פיג'ו 205 שנת 98 יד 1 נראת בסדר 200,000 ק"מ תגידו לי האם כדאי לקנות אותה או לא? ואם כן אז האם אפשרי להוריד כסף מהמחירון על ק"מ? תודה.
הודעה אחרונה מאת asafay1,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נומד
- T_A
- Or05230
- הדיין
- yovel673
- אלי27
- yahaga
- David32
- amirtoar
- Itzik-b
- hans
- RK