ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אחותי צריכה יעוץ על פולו 1400 אוטומט מול מאזדה 2 , אני הצעתי לה את ה 1400 פולו ידנית אבל היא רוצה אוטומטית וחושבת על מאזדה 2 , אני מנסה לשכנע אותה לקנות את הפולו האוטומטית למרות שהידנית עדיפה . אבל לפני שאני ממליץ לה על כך האם היא סוחבת טוב ? עם מזגן ואוטומט בגלל נפח מנוע קטן יחסית ? האם יש למישהו ניסיון עם המזדה 2 ?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם צריך ללכת למכון מיוחד המתמחה במוניות או שכל מכון רגיל יודע לבדוק מונית מסוג מרצדס C200 שנת 2006 אם צריך מכון המתמחה בכך...אפשר לקבל המלצות לאזור המרכז? תודה.
הודעה אחרונה מאת kitt, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום ברצוני להתייעץ בנוגע לרכישה של רכב משומש עד 40000 ש"ח אני מכוון לרכבים מתחום השנים 2000-2003 ובאופן עקרוני לא שולל שום דבר הצרכים שלי: נסיעה יומיומית של בערך 20 ק"מ (חצי מזה עירוני בערך) למטרות עבודה ולימודים, אני יהיה משתמש יחיד ברכב, אין לי צורך ברכב גדול חשובה לי האמינות של הרכב מכיוון שאני סטודנט ולא רוצה להוציא סכומים כבדים על אחזקה ומכיוון שאני נוסע יחסית מעט מאוד אז שיקולים של צריכת דלק הם לא שיקולים מרכזיים, שיקולים רלוונטיים נוספים הם כמובן נוחות וכו' לא אכפת לי לקחת אוטו לא בעל אמינות "יפנית" כל עוד כמות הטיפולים לא מוגזמת ולא יקרה מדיי. הבעיה המרכזית שלי כרגע היא שכל נסיון להבין וללמוד על אמינות הרכבים משיחות עם אנשים אחרים מגיעה למ…
הודעה אחרונה מאת simon377, -
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם, אני חדש פה. עכשיו לענייננו.. אני מעוניין לקנות רכב חדש 2008 ואני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל. אין ספק שמבחינה חיצונית הצורה החדשה של היונדאי קופה משכה אותי מאוד וכמובן שנפח המנוע של היונדאי לעומת הגולף הרבה יותר טוב, אך ההתלבטות שלי היא כמה היונדאי באמת יציבה על הכביש וכמה היא בטיחותית. בכל מקרה, הזמנתי נסיעות מבחן על שתיהן, אך רציתי לשמוע גם את דעתכם... בנוסף, אשמח לקבל מכם הצעות לרכבים נוספים עד מחיר 180,000 אודה לכם על העזרה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם מסיבות מסויימות איני יכול לנהוג יותר על הרכב של ההורים ואני מעוניין/צריך לרכוש רכב לעצמי. חסכתי קצת כסף אבל אני לא מעוניין והשקיע את כולו על רכב ולכן אני מחפש רכב קטן עם מנוע קטן ושיהיה חסכוני בדלק, עלויות חלקים זולה, ביטוח זול (אני בן 21 מעוניין בביטוח צד ג'). התקציב הזעום שלי בקושי 5000 ש"ח. הכיוונים שחשבתי עליהם בנתיים מהשנים שראיתי ביד 2 זה 82' עד 92 בערך, הם: סוזוקי מרוטי 700 סמ"ק פורד פיסאטה 1000 סמ"ק פיאט אונו 1000 סמ"ק פיז'ו 205 1100 סמ"ק סיאט איביזה עד שנת 93' 1200 סמ"ק אופל קורסה 1200 סמ"ק מנסיון שלכם/ן מה אתם מציעים? אני חשבתי יותר על כיוון של פיאט אונו או פורד פיאסטה. ועוד שאלה ברשותכם: האם העבר הביטוחי …
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, יש ברשותי רנו קליאו שנת 95 אני מעוניינת להתקדם הלאה. האם ידוע למישהו על חברה אשר תיקח ממני את הרכב ובתמורה תאפשר לי לרכוש רכב חדש או משומש (מהשנים האחרונות) בתנאים נוחים?
הודעה אחרונה מאת mariuscov, -
מונדאו 2004
מאת ELIA62- 1 תגובות
- 821 צפיות
מה דעתכם על מונדאו 2004 אשמח לקבל חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת jonigti, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח אם תעזרו לי!!
הודעה אחרונה מאת GPX-R 250, -
שאלה | איזה מנוע?
מאת OR7- 6 תגובות
- 879 צפיות
איזה מנוע יש לאאודי A6 1.8 טורבו 2004 ? אני מתכוון שיש את הV 1 2 3 4 5 6 איזה V יש לאאודי הזאת? תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 1 תגובות
- 858 צפיות
התקציב:30 אלף. היעד: רכב ספורטיבי סגנון :ראלי או משהו כזה.. גיר רגיל כמובן. חוץ מיעוץ, אם יש מישהו שיש לו איזה אקזמפלר ממה שיציעו אני ישמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת אשר אילוז, -
- 1 תגובות
- 805 צפיות
שלום לכולם כנראה החלטנו לרכוש את הפולקסווגן פולו שנת 2001 עם נפח של 1400 מישהו יכול לתת לי קצת מידע על האמינות, בטיחות, צריכת דלק, חלקים וטיפולים, ביצועים על הכביש, נוחות, איבזור, מרווח באוטו, ובכללי אם האוטו טוב או לא בעיקרון הוא אמור לשמש לנסיעה לעבודה ושיהיה מסוגל לעלות בעליות וכמובן גם לנסיעות רחוקות מדי פעם
הודעה אחרונה מאת Alexa, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מיצובישי סופר לנסר שנת 96 אוטומטית הוחלק גיר לפני שבועיים 200 אלף ק"מ מאד שמור והגיע למוסך רק לטיפולים ולפני טסטסטים חוץ מזה הוא אומר שהרכב שמור... חוץ מזה שהיא נכנסה לפני שבוע בעמוד מאחורה וקימטה את הפח של הבגאז' אגב זה יד ראשונה והמוסכניק אגב הוא בחור נאמן הוא בחור שאנחנו קליינטים שלו שנים והבאנו לו בערך חצי מהלקוחות שלו אז מאד חשוב לו "להרשים" אותנו. בדר"כ הוא גם לא נוהג להמליץ על רכבים בגלל שהוא מפחד שאנשים יתבאסו וכאלה ודווקא הרכב הזה הוא אומר מבחינה חיצונית לא משהו אבל מכנית מדהים וגם טסט לשנה בגלל המכה ובגלל שהיא לחוצה בכסף היא מוכנה לרדת ל14000 מה אתה אומרים על זה?
הודעה אחרונה מאת יוניק, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ההכרעה וההארה הגיעו סוף סוף לאחיין שלי והוא מעונין להתחדש ולגדול טיפה. כבר שיגע אותי. כמוני יש לו גם קסארה סטיישן והוא מתלבט בין ה- C5 ל- 307 סטיישן (משומשות). למרות שהאתר כאן מלא במידע לגבי הרכבים הנ"ל, אשמח אם תבהירו מספר נקודות נוספות. 1. לטענתו, לקנות משומש בלובינסקי היא אפשרות אולם אני לא התלהבתי וטענתי שהרכבים שם די שחוטים וניתן להשיג בשוק הפרטי מציאות טובות יותר. הוא טוען, שלובינסקי נותן אחריות, וקשה למצוא בשוק הפרטי (מתוך 7 מכוניות שבדק, 4 היו סוחרים במסווה ו- 2 היו מליסינג לשעבר. לרכב הנוסף לא הייתה היסטורית טיפולים מסודרת. ולרוץ הוא רץ ריצות מטורפות בשביל כלום). האם למישהו יש ניסיון או המלצה? 2. קבוצות וביטוח: מי מהמועמדות נמצאת בקבוצה 2, מי ב- 3 ומי ב- 4 א…
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- 1 תגובות
- 913 צפיות
שלום רב . חבר רוצה לקנות פיאט בראבה 1.4 גיר ידני שנת 98 יד ראשונה שעברה 100K מטופלת פעם בשנה(כל 10K). קראתי שרשורים באתר לגבי הבראבה , אבל הרוב המוחלט של המידע הוא לגבי 1,6 16 שסתומים (טיימינג מסובך) השאלה שלי איך הבראבה 1.4 מבחינת אמינות של מנוע , גיר ידני , מערכות חשמל , מערכת הזרקה החד נקודתית. ידוע לי לגבי הידיות של הדלתות ,בולמי זעזועים אחוריים שנוטים לעייפות . יצא לי לבדוק את הרכב מבחינת נסיעה , נראה שמור נוסע ללא קירקושים מצד המתלים , ללא נקישות של הציריות ,מעלה סל"ד באופן ליניארי , העברת הילוכים נקיה ללא חריקות אך עם למשל מזיזים בניוטרל את ידית ההילוכים שמאלה וימינה , בהטייה ימינה הידית כמעט ולא קפיצית מאשר בהזזת הידית שמאלה, בוקסות או שפאק בגיר עצמו ? …
הודעה אחרונה מאת tkl, -
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
צריך עזרה בקניית אוטו משומש בסגנון של נובירה א.האם נובירה שווה קניה מבחיננת ביצועים אמינות וצריכת דלק? ב.אם לא אז איזה אוטו שווה קניה באותה קטגוריה ובמחירים של 35-50 אלף שקל ושנתונים 96\97\98 דגשים: 1.אמינות 2.חסכון דלק 3.ביצועים 4.מרווח פנים נטיתי בכיוון של אולי קורולה תודה!!!
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 3 תגובות
- 998 צפיות
ברוך ה' מצאתי רכב הונדה האצ'בק שנת 99 יד שניה 1.4 90 כ"ס האוטו יד שניה עשה 158 אלף קילומטר יש לו סאנרוף ללא תאונות חוץ מקוסמטיקה מכות עגלה מה שנקרא אוטומטית ח"ח נעילה מרכזית אבל ללא כריות אויר וABS שלי דווקא זה נראה חשוב המחירון של הרכב 38900 הוא רוצה 30000 כי הוא חושב שהמחירון 33900 אני רוצהה להוציא בסופו של דבר 28000 עכשיו האוטו דווקא מרשים הוא מתחייב בבדיקה על מנוע גיר ושילדה לאוטו יש טסט בחודש ה12 שעל זה אני יוריד לו גם אבל מה שמציק זה שהאוטו בלי ABS וכריות אויר והוא בצבע בורדו מה אתם אומרים זה אוטו ראשון שאני אישית קונה . לקנות או לא? תודה רבה רבה לכל מי שיעזור לי ...
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אנחנו עד עכשיו היינו עם קורולה 98' סה"כ מאוד מרוצים ואנחנו צריכים מכונית נוספת. דרישות: מרווחת ל 5 נפשות, לא מהבגאג'ים הקטנים, 80 אלף פלוס מינוס, נסיעות יומיומיות רגילות, 4 דלתות, אין צורך מעל 1600 נפח מנוע. חשבנו על טויוטה קורולה 2003/4 הונדה סיויק 2004 וגם בדקנו מאזדה 3 מודל 2004 אבל אחרי שאני רגיל לטויוטה הכסא והנוחות פחות מוצלחים במאזדה (לא מדבר על נסיעה). פורד פוקוס שמעתי שיש הרבה פעמים לאנשים תקלות שהוא לא מניע גם דגם 2005. כמו כן אני לא ממש יודע עד כמה זה משנה התת דגם של כל חברה בתקציב או מבחינה טכנית. אשמח להמלצות. תודה!
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- 1 תגובות
- 800 צפיות
אני בן 19 ואח שלי בן 21 מחפשים לקנות אוטו. אחרי שהאוטו הקודם שההורים מצאו והיה הכי זול עלה בלהבות ונישרף עקב פיצוץ ודליפת דלק (רנו 19 שנת 92). עכשיו אני מאוד חושק בפיאט טמפרה (כפי שאתם רואים התקציב שלנו לא בשמיים..אנחנו צריכים אוטו טוב ואמין שזול לתחזק ולא משו מפואר) אבל אח שלי אומר שפיאט לא עמינים וצריך לעשות איתם מנוי במוסך אז אני רוצה לשאול אותכם דעה ללית שלכם על כל אחת מהמכוניות שאני אכתוב. סיאט איביזה CLX (לק GLX המפואר) שנת 94 פיאט טמפרה שנת 92 מיצובישי לנסר שנת 92 סובארו לגאסי אוטומט שנת 90 שאני משיג ב 4000 שקל.אבל נפח מנוע 1.8 אלפא רוצאו שנת 92 כל המכוניות אני רוצה ידניות. ואם יש לם עוד משו בסיגנון להציע ואוטו ישן כזה להמליץ עליו אז תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shablull, -
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני מתעניין בפיג'ו 307 אוטו' עד 60K. מה ההבדל בין הדגמים XT XR וכו'? איזה נפח עדיף 1600 2000? הבדלי נסיעה משמעותיים? אשמח גם לחוות דעת כללית? איך הרכב? אמין? נוח? האם יש לרכב הזה שוק טוב? תודה!!
הודעה אחרונה מאת krembo25, -
שלום יש לי מזדה לנטיס שנת 2004 1.6 LX קרוב לשנה , אני מעוניין להחליף למזדה 3 SPIRIT מנוע 2.0 . שמעתי שבדגמי 2004/2005 ישנה תקלה עם מערכת המיזוג , האם זה נכון ? אשמח לקבל המלצות חוות דעת על הרכב הנ"ל תודה
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אני צריך יעוץ לגבי הונדה סיויק האצ'בק שנת 99 מנוע 1.4 90כ"ס אוטו' לבי סיאט איביזה שנת 2001 מנוע 1.6 100 כ"ס אוטו' ההתלבטות היא בנושאי 1.צריכת דלק 2.בלאי חלקים 3.עלות חלקים 4.נוחות ואיכות נסיעה 5. במקום האחרון המהירות... תודה לכל מי שיענה לי כי אני חייב ממכם עזרה לקנות
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב שראיתי שברולט אוונט 2005. כתוב שיש 2 כריות אוויר. מישהו יודע מה דרגת הבטיחות של הרכב הזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת tzerda, -
- 0 תגובות
- 819 צפיות
האחת משפחתית והשניה מנהלים, יש לי תקציב עד 105 אלף ללא חריגות. מדובר על סיוויק שנת 2006 צורה החדשה שכמעט ולא נסעה, והמאזדה עם 40 ק"מ מנוע 2.0 שנת 2005 קיבלתי המלצות על שתי המכוניות אבל אני עדיין מתלבט.. יעזור לי מאוד אם אני אשמע עוד דעות ממומחים. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת ChrisB, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
דעתכם על הרכב הבא או הצעה ליותר טוב. יצרן:ב.מ.וו דגם:316 נפח:1,600 שנה:1995 מחיר:35,000 ת. הילוכים:אוטומט יד:2 סוג מנוע:בנזין ק"מ:120,000 תוספות:סאנרוף חלונות חשמל נעילה מרכזית מראות חשמל הגה כח מזגן אזעקה אמובילייזר אני רוצה לקבל את כל במידע שיש לכם על הרכב הזה: *מה צריכת הדלק? *האם הרכב חזק או לא? *חלק מהאנשים אמרו לי לקחת מנוע יותר גדול כי הרכב הזה כבד ובמידה ויש מנוע יותר גדול צריכת הדלק יכולה להיות קטנה או זהה,מה אתם אומרים? *את עלות הביטוחים בדקתי וזה בין 2800-3200 ש"ח למקיף *האם יש BMW יותר מומלצת מהדגם הזה? הרכב מיועד לשימוש יום יומי לנסיע מאריאל לראש העין (פרק אפק) וחזרה ואחת לשבוע או שבועים לירושלים. *האם הרכב יקר…
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הציעו לי ברלינגו 2001, עם דלת הזזה אחת, 160K ק"מ, אחרי טיימינג ב 33K. לרכב יש דפיקה בכנף ימין קידמי שתוקנה. הרכב יד 3: יד 1 - ליסינג יד 2 - פרטי יד 3 - פרטי האם כדאי? מחיר סביר? מה צריך לבדוק בתשומת לב?
הודעה אחרונה מאת uri_s, -
-
- 38 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
חברה שלי מעוניינת באוטו שייעלה עד 40K. הדרישות הן שיהיה חסכוני בדלק, אמין ונוח מבחינת טיפולים ושההוצאות הנלוות על טיפולים וחלקים חלופיים יהיו קטנות. כמובן שאני נותן פה משהו אידיאלי, ואני אבין שיש מגרעות כאן וכאן, אבל בכללי, שיענה פחות או יותר על הדרישות. ההתלבטות היא לפי ההמלצות שלכם, היא בין פונטו ספייס סקודה פביה תודה לכל העוזרים. נ.ב כן הסתכלתי בשרשורים האחרונים, והסתבכתי מכל הדיונים, גם חשבתי אולי לפזול לכיוון היאריס אבל זה גבוה מדי לסכום הזה אני חושב.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 718 צפיות
הרכב שמור, יד 1, 90K ק"מ. אני מבין שהטיפולים לא זולים, אילו עוד דברים אתם יכולים ללמד אותי על הדגם?
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איביזה, 106, פולו, פונטו - או בכלל חיפושית? :::בקשה תעזרו לי!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, הגיע הרגע המיוחל, והחלטנו להוסיף עוד מכונית למשפחה. האוטו מיועד לי ולאמי, ואנחנו די נעולים על הגולף. האוטו ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות, לנסיעות ארוכות יש את הרכב ליסינג בעיקרון כבר קיים רכב בבית, אבל אבי בעבודה רוב היום, לכן הוא משמש אותי ואת אמי בדרך כלל בערבים ובסופי שבוע. התקציב הוא עד 45-50K ש"ח.(ז"א שנת 2000-99.) אני מעוניין לדעת כמה דברים. 1.מה התצרוכת דלק שלה ? חשבנו לקחת את ה1.6, ונפלו לידינו כמה אופציות מצויינות אבל הן 2 ליטר, אנו קצת חוששים מכך, האם יש הבדל מורגש וממשי ? שנינו נהגים רגועים ואם רגל קלה על הגז. 2.אמינות,חלפים וטיפולים, סעיף חשוב מבחינתי, כבר הבנתי שצ'מפיון מפוצצים במחירים, אבל האם קיימים עוד מוסכים אחרים שאפשר לסמוך ע…
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ההורים שלי מחפשים מכונית שנייה לבית ואחרי בירורים רבים ומתישים לא הגענו לשום מקום...לכל אחד יש דעה שונה על אוטו מסוים ואנחנו כבר לא יודעים למה להאמין!!! בקיצור התקציב הוא בסביבות 35 עד 45 . חשוב שהרכב יהיה אמין, בטיחותי, צריכת דלק נמוכה, טיפולים וחלקים זולים. כמובן שאני בתור נער רוצה שהמכונית תהיה גם יפה, עם ביצועים טובים על הכביש ושיהיה כיף לנהוג בה. האוטו ישמש את אמא שלי לנסיעה לעבודה שזה בדרכים עירוניות אבל מדי פעם גם נסיעות ארוכות ועליות. חשבנו על כמה מכוניות (כולן בנזין!1400-1600 נפח) כמו: פולקסווגן פולו (2001) פולקסווגן גולף (2000) אופל אסטרה (2000) פורד פוקוס (-2001 2000) פיג'ו 206 ( 2000-2001) פיאט פונטו (2003) סקודה פאביה (2001) סיאט ק…
הודעה אחרונה מאת 240sx,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הדיין
- yohai71
- ArikB
- topop
- dalet11
- sperial
- mcshmupi
- itaimoto
- carsgo
- elyas
- MRobot
- outnex