ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- 1 תגובות
- 805 צפיות
ההתלבטות קשה - אודה מאוד מאוד לעזרתכם: או - יונדאי גטס, יד ראשונה מהשכרה, 2005, 70,000 ק"מ, אוטומטית; או - פיאט פנדה, יד שניה - שתיהן פרטיות (מבחורה חננה...), 41,000 ק"מ, גיר רובוטי; שתיהן ב-50,000 ש"ח. וכמה עובדות יסוד: רכב שחונה בת"א, נוסע נסיעות עירוניות בלבד שלוש פעמים בשבוע, ו4-5 פעמים בשנה יותר מזה - בין עירוני. נקנה לשנתיים-שלוש - לא יותר. זוג צעיר, ללא ילדים - מקום לא שיקול, דלק בהחלט שיקול. והכי חשוב - אמינות... מה תאמרו? המון תודה מראש, נעה
הודעה אחרונה מאת fish, -
רכב ב 40000+-
מאת bgig- 0 תגובות
- 834 צפיות
אני חייל משוחרר בן 20 מחפש רכב בתקציב 40 +- והדרישות שלי הם כאלה : *צריכת דלק נמוכה *אמין *זול רוב הנסיעות שלי הם משולבות ואני נוסע +-1500 בחודש התחלתי ללכת לאיבוד בין כל שלל הרכבים שהוצעו לי בין היתר: פורד פוקוס, מזדה לאנטיס, פגו 206, יונדאי לנטרה, יונדאי גטס, שברולט אוויאו ... אשמח אם תעזרו לי תודה
הודעה אחרונה מאת bgig, -
- 3 תגובות
- 760 צפיות
הדבר שהכי חשוב אצלי זה האמינות למרות שברור שאין כל כך אמינות לרכב בן 14.. לזכותו הק"מ שלו נמוך.. המכונית שמצאתי.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 לסגירת קצוות הרכב הוא הזרקה נכון אם כן וכנראה שכן אז ההזרקה היא חד נקודתית או רב ?? המזגן בו מקורי ?? תודה לעוזרים אגב אני סטודנט שלא רוצה לפשוט רגל על טיפולים.. מקווה שהרכב הנ"ל אמין במידת האפשר..
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי שאלה: ראיתי מכונית פיג'ו 205 שנת 98 יד 1 נראת בסדר 200,000 ק"מ תגידו לי האם כדאי לקנות אותה או לא? ואם כן אז האם אפשרי להוריד כסף מהמחירון על ק"מ? תודה.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אני שוקלת לקנות את היונדאי i30 החדשה, לה יש שני דגמי בנזין 1.6 ליטר: Inspire הבסיסית ו-Premium המאובזרת יותר. ההבדל במחיר ביניהן הוא כ-9000 ש"ח (114-123 אלף). השאלה שלי היא אם תוספות האיבזור הבאות שוות הפרש כזה וכן אילו מהתוספות חשובות ואילו רק בשביל הרושם: 1. בקרת אקלים. 2. גלגל הגה מתכוונן לגובה ולעומק. 3. גלגל הגה וידית הילוכים מצופים עור. 4. חיישן להדלקת אורות בחושך. 5. קונסולה מרכזית מתכתית. 6. סוככי שמש עם תאורה. 7. ידיות חיצוניות בצבע הרכב. 8. תא איחסון עם משענת יד אמצעית בין המושבים הקדמיים + משענת יד באחוריים. 9. מחשב דרך. 10. פנסי ערפל קדמיים. 11. אזעקה מקורית עם שלט. 12. ג'נטים מגנזיום. 13. עמעם …
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 1 תגובות
- 747 צפיות
מה עדיף מבין השתיים שבכותרת מבחינת אמינות, צריכת דלק, ביטוח, מרווח באוטו בטיחות וכו' במחיר של עד 60K ש"ח -באיזה מהדגמים ניתן להשיג שנתון גבוה יותר. האוטו נדרש למשפחה עם 2 ילדים בכסאות הנסיעות הן משולבות עירוני ובין עירוני.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פורום שלום , אני בחיפושים אחרי אוטו . מנוע דיזל גיר רגיל . מצאתי קסארה שנת 99 יד שניה עם 240 אלף ק''מ . בלי תאונות . לא צבע לבן ( הכל כך טיפוסי לקסארות ). האוטו שבועיים בלי טסט בטענה כזאת או אחרת שאת אמיתותה אני לא יכול לבדוק . לאחר שאמרתי שהייתי רוצה לבדוק את האוטו במכון ובגלל שאין טסט הדבר בלתי אפשרי , הציע המוכר להזמין בודק מטעם חב' המומחה . אחרי השיחה קלטתי שגם הבודק לא יוכל לנסוע ולבדוק את המכונית בנסיעה ( יכול להיות שאני טועה ? ) . מה עושים ? יש לי ידע בבדיקה ראשונית , תחושות תוך כדי נסיעה , פחחות וכו' . המוכר רוצה 17 וגמיש ( אמר לי בשיחה שהוא לחוץ למכור , ויש על מה לדבר ). אני חושש . מה לדעתכם התסריט הכי גרועה בהנחה שהמנוע תקין בבדיקה ראשונית…
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש לי שכנה שמוכרת את הרכב הנ"ל עם ק"מ יחסית נמוך 10K. השאלות שלי היא בקשר לסחירות שלו. באותה שנה בדיוק נכנס דגם חדש של C-CLASS. לכן אני חושב שהסחירות של הרכב הנ"ל צריכה להיות יחסית מאוד נמוכה. כמה מתחת למחירון הייתם משלמים תמורת רכב כזה? כלומר מה המחיר הראלי לרכב הנ"ל? ידוע לי שהמחירון על הרכב הנ"ל ללא התוספות הוא 248K כולל התוספות הוא 260K בנוסף ידוע לי שבזמנו יבואן מרצדס נתקע עם הרכבים הנ"ל והעיף אותם במחירים ממש נמוכים עם אבזור ממש גבוה (חבילת ספורט). מישהו יודע באיזה סכום היה ניתן לקנות את המרצדס הנ"ל ליפני שנה מהיבואן? ומה בכלליות אתם חושבים על הרכב הנ"ל? אני מאמין שאם היא לא תמכור את זה לי היא תעשה טרייד-אין, כמה לדעתכם הסוחר יתן לה?
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רעש מערכת תזמון+שסתומים-לטפל. רעשים ונקישות פנימיות 2. סימני שריפת שמן. לבדוק תצרכת שמן בנסיעה. לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע. קורוזיה ונזילת מים+ניקוי מערכת קירור, סיבובי מנוע לא יציבים, לטפל במערכת הזרקת הדלק, לתאם מנוע. לטפל במערכת הצתה.. סתיות הגה קלות, נקישת בתיבת הגה, נזילת שמן, מערכת הידרולית, נקישות במתלה, לתקן זוויות ומערכת היגוי +איזון ביקורת כרית אוויר דולקת, לבדוק במוסך. לחיצות בגג תיקוני פח וצבע, קורוזיה בתא מנוע. כיפוף בפגוש+תיקון, לחיצות בפח, פגמים בצבע. רעידות בבלימה לפרק גלגלים ולבדוק כל מע' הבלם כולל ABS תאריך מצבר 7.07 חופש צלבים, חילוף הילוכים לתקן ולחזור. שילוב הילוכים לא חלק . רעש קל מתיבת הילוכים, בדיקת תיבת ההילוכ…
הודעה אחרונה מאת nath, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 995 צפיות
שלום לאור מעבר מקום עבודה אני צריך לקנות רכב אני צריך רכב קטן, וכמובן כמו כולם רוצה לקבל הכל ולהשקיע מעט. אין לי בעיה עם הילוכים, וחשבתי על להשקיע בין 50-70 אלף ש"ח הייתי רוצה רכב מהשלוש שנים האחרונות (משיקולים של ביקורים במוסך) חשבתי על מספר אפשרויות יאריס פונטו ספייס פביה סריון אני חושב שע"פ מה שראיתי היאריס הכי מומלצת, אך כמו כן הכי יקרה, וקשה למצוא משהוא טוב במחיר שפוי האם באמת שווה להשקיע ולהתאמץ כ"כ בשביל להשיג אחת? מה לגבי השאר? יש למישהו חוויות טובות/רעות איתן? או אולי שמות נוספים שצריך לחפש? אשמח להמלצות בנושא תודה מראש אריאל
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת איזה גיפ יותר גדול הסנטה פה או הטוסון( שנת 2005 שניהם)?? האם יש בהם אפשרות ל 7 מקומות??? ואיזה בגאז יותר גדול?? מה יותר מרווח?? תודה לעוזרים(זה לאבא שלי) מחכה לתשובה מקווה שתהיה מהירה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת msa90, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
כל הפורשה שמוצעות למכירה, מבקשים עליהן משמעותית מעל המחירון, השאלה שלי זה האם שווה לשלם עליהן את ה-30-50 אלף יותר שמבקשים מעל? תודה, דימה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מחירון רכב
מאת LIATTII- 1 תגובות
- 803 צפיות
האם מישהו יודע? מחירון הרכב מתעדכן כל מספר חודשים או אפילו כל חודש אבל אם אני קונה היום רכב שנת 2003 למשל, האם בינואר מחיר המחירון שלו ירד בהרבה כי התחלפה שנה והדגם מתיישן בשנה? או שאין משמעות לחודש בו אני קונה את הרכב? ועוד שאלה. פיאט פונטו ספייס 2001-2003 נמכרים מעל או מתחת למחירון? הם נחשבים בעלי ביקוש? כשדיברתי עם מוכרים שכבר מכרו את רכבם המחיר שהם קיבלו היה נמוך לרב מהמחירון אבל כשאני פונה למוכרים חדשים זה נראה שאין מצב שהם הולכים להתפשר על המחיר... ועוד. האם לבדוק שעבוד רכב באתר באינטרנט(שעמית פרסם כאן) מספיק, או שיש להגיע למשרד הרישוי ולגופים אחרים כמו שפעם קראתי בהמלצה. ואם כן, איך עושים זאת?
הודעה אחרונה מאת aninim, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפשת אוטו חסכוני בדלק (נסיעות בין חיפה לנתניה כל יום), ואמין כמה שרק ניתן, שנת 2000 ומעלה. מוכנה להתפשר על הנוחות, על מנת שיהיה חסכוני (ולכן, אני מעדיפה שיהיה ידני). התקציב הוא 30 אלף, במקסימום (ממש)- 35 אלף. שמעתי דברים טובים על הדייהטסו (סיריון, YRV, שרייד)- אמינות וחסכוניות. אני יודעת שהפולו חסכוני, אך שהטיפולים יחסית יקרים. ושמעתי גם על הסוזוקי יורוסוופיט וסוופיט- מבחינת האמינות והדלק (אני יודעת שהם לא ממש נוחים...). מישהו יכול להמליץ על עוד דגמים חסכוניים ואמינים (מבחינת הביקורים במוסך). אני חוששת שהיאריס יקרה מדי עבורי (ושקשה למצוא אותה). מה דעתכם על הסוזוקי מבחינת דלק? אשמח לכל טיפ ועזרה. שרון.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, במשך 3 שנים אני בעליה של יונדאי גטס, השימוש בה היה כמעט אך ורק נסיעות עירוניות. התלונה היחידה שלי היא ההרגשה שהדלק פשוט נעלם בתוכה, אבל אף פעם לא בדקתי את זה באמת. עכשיו בעקבות שינויים בעבודה אני צריך לנסוע ירושלים-רמלה-ירושלים יום יום, עסק של 90-95 ק"מ ליום. האמת היא שאני בור ועם הארץ בנושא מכוניות כך שיתכן שאני עומד לשאול שאלות מאד בסיסיות: -אה רק שניה לפני, כבר אמרו לי שהטעות הבסיסית היא שאני מכוון לאוטומטית אבל זה לא ממש נתון לבחירה כי אחרים שאמורים להשתמש ברכב הם בעלי רשיון אוטו' בלבד. 1.א. בעקרון- לנסיעות בין עירוניות, האם עדיפה מכונית מיני או משפחתית? אני שואל מ2 בחינות: מבחינת חסכון בדלק (דבר שיש לי קצת טראומה ממנו) ומבחינת בטיחות (יציבות?) …
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום רב, האם יש צורך בבדיקת משכון (ברשם המשכונות) ושעבוד (בדואר) כשקונים מגוף שעיסוקו הוא ממכר רכב, או ליתר דיוק מאוטו-סנטר? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
- 1 תגובות
- 943 צפיות
היי אני מחפש רכב קטן ואוטומט בתקציב 45 אלף אני מתלבט בן פונטו שנת 2003 פרטית לגטס שנת 2005 מליסינג חשובה לי אמינות גבוהה של הרכב וכמה שפחות תקלות מי מהן יותר אמינה ? על מי מהם הייתם ממליצים לי ללכת? ולמי יש סחירות גבוהה יותר
הודעה אחרונה מאת 4Rider, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתכנן לקנות אופל קורסה משנת 2002 גיר רובוטי , במחיר של 30 אלף יד שנייה אוטו נקי לפי בדיקה שנעשה במכוני קומפיוטסט , האם האוטו הנ'ל הוא אמין, מה התקלות שיכולות לצוץ בו , האם האחזקה שלו יקרה? אשמח לקבל כל פרט ופרט שיש לכם לגביי האוטו הנ'ל ..ואני אשמח אם תתיחסו לנושא הקנייה של אוטו זה מטרייד אין-מוביל שקיים בראשון לציון אזור התעשיה החדש.
הודעה אחרונה מאת 4Rider, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הציעו לי סיאט איביזה סינגו בגרסה האוטמטית שנתון 2002, עשתה 67 אלף קילומטר, +סאנרוף+גלגלי מגנזיום, במחיר של 46 אלף, האם כדיי לרכוש ? אני צריך בדחיפות אוטו ולכן צריך תייעוץ *** תיעוץ = את היעוץ ***שלכם בדחיפות, אשמח לקבל פרטים עלייה בדגש על הגרסה עם הגיר האוטמטי. רב תודות,
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עושה כששים אלף קילומטר כל שנה מחפש רכב שיחזיק מעמד בשימוש מאסיבי זה רכב צריך להיות מרווח יחסית לנהג(אך בדרך כלל אין נוסעים מאחורה), אמין וחסכוני בדלק האם בק"מ כזה עדיף דיזל גם בימים אלו יש לי לא מעט נסיעות לירושלים ואזור הצפון אז הוא צריך מסוגל לטפס הרים יש בידי תקציב של 60-75 K בעבר היו כאלו שהמליצו לי לעשות ליסינג ולא לקנות האם זה נכון? האם יש חברות ליסינג שמוכנות לתת רכב לשימוש כזה ברכב? תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 926 צפיות
AUDI A3 2004 2.0 או AUDI A3 2005 1.6 שניהם אותו מחירון. ה 1.6 חלש משמעותית ממנוע ה 2.0. ה 1.6 הוא עם הפרונט החדש. מה עדיף לקנות?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
בפורום יש המלצות רבות אבל ישנות ולא מעודכנות מבחינת מחיר אני מחפשת רכב אמין קטן וחסכוני עם תיקונים זולים. שלא יסבול קשות מירידת ערך..לנהגת יחידה. חשבתי על פיאט פונטו משנת 2001 -2003 .. בערך 25-30 אלף ,אבל מפחדת מירידת ערך.. עוד שלוש שנים בטח יהיה שווה 20 אלף..או פחות לעומת סיטרואן סקסו למשל שנת 99 שעולה 16 אלף- יש לי הצעה ממישהו מוכר....או דיהטסו שרייד מאותה שנה .. רק שקשה למצוא משהו טוב אתם ממליצים ללכת על החדש יותר או הזול יותר?
הודעה אחרונה מאת LIATTII, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל ידידי בפורום ברשותי תקציב עד 25000 ואני מעוניין ברכב יחסית זול לאחזקה,ואמין,,ברשותי היה יונדאי אקסנט קופה 1300 שנת 96 ובו החזקתי כ7 שנים בלי שום בעיות ניוחדות עד שנגנב לצערי. כיום אני מתלבט בין מספר אפשרויות: 1.פיאט פונטו מדגם מתקדם מ96 2.פיאסטה 3.סקסו 4.שרייד\סיריון 5.פזו 106 האם לדעתכם יש בכלל מקום להשווה בין היונדאי לדגמים אלו דבר המאלץ אותי "להתפשר" איזה דגם אתם ממליצים לי לבדוק לקנייה? בתודה
הודעה אחרונה מאת gregliv, -
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מתלבט בין גולף TSI לגולף 2000 (FSI) (שתיהן חדשות). נסעתי ב-TSI ונהנתי. נושא החסכון בדלק לא כל כך מעניין אותי (אני כנראה אקח את זה בליסינג). מה היתרונות של כל אחד מהדגמים? במה הייתם בוחרים? אריאל
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 0 תגובות
- 655 צפיות
שלום אני סטודנטית שמחפשת רכב וזקוקה לעזרתכם. התקציב שלי כצפוי הוא די מוגבל ומצאתי פורד פיאסטה שנת 97 ידנית מנוע 1300 שנסעה מעט מאוד, בצורה מחשידה אפילו: 104 אלף ק"מ לשנת 97 לי נשמע קצת חשוד אבל אולי אני טועה: 1. האם פורד פיאסטה זה רכב טוב ואמין? האם במידה ויהיה תיקון זה יעלה הרבה? 2. האם יש דרך שבה אני יכולה לבדוק שזה 104 ולא 204 אלף ק"מ? 3. מאידך קראתי בפורום תגובות סוטרות על פיאט פונטו אבל לא הצלחתי להבין מהם בדיוק חסרונותיה אז אני אשמח להבהרה. תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Taltalit, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה מצאנו רכב (תודה על העצות שניתנו לנו פה). מחר נעביר בעלות, ברצוננו שהרכב יהיה על שם שתינו. האם מדובר על יד נוספת או שבאותה יד אפשר לרשום 2 שמות בעלים? תודה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ואני לא מדבר על דגמי הספורט. מי לפי דעתכם היא המכונית ששווה את ההשקעה של ה100 אלף? תום
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לקחתי היום כריזמה 98 לבדיקה הרכב יד 2 עם 105 אלף קילומטר+ספר טיפולים מוסך מורשה לפני הבדיקה ראיתי שהוחלף ראש מנוע(עקב חום) והטורים היו גבוהים הריג'קטים בבדיקה 1-4 (מנוע מע'קירור\דלק\הצתה) -רעש מע' תזמון ושסתומים,סימני עבודות מנוע,נזילות שמן,תושבות מנוע פגומות,שריפת שמן,רצועה פגומה,תצרוכת דלק גבוהה,לתאם מנוע,טורים גבוהים דרוש תיקון. 6-סרן קדמי ומע' הגוי-נקישות במתלה+ רעשים ודפיקות דרוש תיקון 7-גיר-החלפת הילוכים לקוייה- דרוש טיפול גיר 8-הרכב פולט זיהום מזגן לא מקרר למרות שמולא גז לפני כחודש(כנראה דליפת גז) לקחנו את הרכב למוסך מורשה במקום שהיא מטפלת לבדוק עלויות בעל המוסך אשר מכיר את הרכב טען: 1-יש להחליף חיישן בקרת סרק- בין 3 ל3.5…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
אמינות כללית - 106 ראלי 1 2
מאת אוR-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אני אור די חדש בפורום. אני צריך את עזרתכם. אני מתכנן לקנות 106 ראלי, אך אבי מתנגד בטענה שהאוטו לא אמין בכלל והוא יהיה כל היום במוסך. השאלה שלי היא האם זה באמת נכון? האם ראלי מתקלקלת תדירות ואני אצטרך כל הזמן לבלות במוסך? תודה מראש לעונים וחג שמח, אור
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 556 אורחים (הצג רשימה מלאה)