ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
דעתכם על הרכב הבא או הצעה ליותר טוב. יצרן:ב.מ.וו דגם:316 נפח:1,600 שנה:1995 מחיר:35,000 ת. הילוכים:אוטומט יד:2 סוג מנוע:בנזין ק"מ:120,000 תוספות:סאנרוף חלונות חשמל נעילה מרכזית מראות חשמל הגה כח מזגן אזעקה אמובילייזר אני רוצה לקבל את כל במידע שיש לכם על הרכב הזה: *מה צריכת הדלק? *האם הרכב חזק או לא? *חלק מהאנשים אמרו לי לקחת מנוע יותר גדול כי הרכב הזה כבד ובמידה ויש מנוע יותר גדול צריכת הדלק יכולה להיות קטנה או זהה,מה אתם אומרים? *את עלות הביטוחים בדקתי וזה בין 2800-3200 ש"ח למקיף *האם יש BMW יותר מומלצת מהדגם הזה? הרכב מיועד לשימוש יום יומי לנסיע מאריאל לראש העין (פרק אפק) וחזרה ואחת לשבוע או שבועים לירושלים. *האם הרכב יקר…
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הציעו לי ברלינגו 2001, עם דלת הזזה אחת, 160K ק"מ, אחרי טיימינג ב 33K. לרכב יש דפיקה בכנף ימין קידמי שתוקנה. הרכב יד 3: יד 1 - ליסינג יד 2 - פרטי יד 3 - פרטי האם כדאי? מחיר סביר? מה צריך לבדוק בתשומת לב?
הודעה אחרונה מאת uri_s, -
-
- 38 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
חברה שלי מעוניינת באוטו שייעלה עד 40K. הדרישות הן שיהיה חסכוני בדלק, אמין ונוח מבחינת טיפולים ושההוצאות הנלוות על טיפולים וחלקים חלופיים יהיו קטנות. כמובן שאני נותן פה משהו אידיאלי, ואני אבין שיש מגרעות כאן וכאן, אבל בכללי, שיענה פחות או יותר על הדרישות. ההתלבטות היא לפי ההמלצות שלכם, היא בין פונטו ספייס סקודה פביה תודה לכל העוזרים. נ.ב כן הסתכלתי בשרשורים האחרונים, והסתבכתי מכל הדיונים, גם חשבתי אולי לפזול לכיוון היאריס אבל זה גבוה מדי לסכום הזה אני חושב.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 720 צפיות
הרכב שמור, יד 1, 90K ק"מ. אני מבין שהטיפולים לא זולים, אילו עוד דברים אתם יכולים ללמד אותי על הדגם?
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איביזה, 106, פולו, פונטו - או בכלל חיפושית? :::בקשה תעזרו לי!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, הגיע הרגע המיוחל, והחלטנו להוסיף עוד מכונית למשפחה. האוטו מיועד לי ולאמי, ואנחנו די נעולים על הגולף. האוטו ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות, לנסיעות ארוכות יש את הרכב ליסינג בעיקרון כבר קיים רכב בבית, אבל אבי בעבודה רוב היום, לכן הוא משמש אותי ואת אמי בדרך כלל בערבים ובסופי שבוע. התקציב הוא עד 45-50K ש"ח.(ז"א שנת 2000-99.) אני מעוניין לדעת כמה דברים. 1.מה התצרוכת דלק שלה ? חשבנו לקחת את ה1.6, ונפלו לידינו כמה אופציות מצויינות אבל הן 2 ליטר, אנו קצת חוששים מכך, האם יש הבדל מורגש וממשי ? שנינו נהגים רגועים ואם רגל קלה על הגז. 2.אמינות,חלפים וטיפולים, סעיף חשוב מבחינתי, כבר הבנתי שצ'מפיון מפוצצים במחירים, אבל האם קיימים עוד מוסכים אחרים שאפשר לסמוך ע…
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ההורים שלי מחפשים מכונית שנייה לבית ואחרי בירורים רבים ומתישים לא הגענו לשום מקום...לכל אחד יש דעה שונה על אוטו מסוים ואנחנו כבר לא יודעים למה להאמין!!! בקיצור התקציב הוא בסביבות 35 עד 45 . חשוב שהרכב יהיה אמין, בטיחותי, צריכת דלק נמוכה, טיפולים וחלקים זולים. כמובן שאני בתור נער רוצה שהמכונית תהיה גם יפה, עם ביצועים טובים על הכביש ושיהיה כיף לנהוג בה. האוטו ישמש את אמא שלי לנסיעה לעבודה שזה בדרכים עירוניות אבל מדי פעם גם נסיעות ארוכות ועליות. חשבנו על כמה מכוניות (כולן בנזין!1400-1600 נפח) כמו: פולקסווגן פולו (2001) פולקסווגן גולף (2000) אופל אסטרה (2000) פורד פוקוס (-2001 2000) פיג'ו 206 ( 2000-2001) פיאט פונטו (2003) סקודה פאביה (2001) סיאט ק…
הודעה אחרונה מאת 240sx, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רכשנו אחת. מה דעתכם על הרכב לטוב ולרע ועוד שאלה : כרגע יש לנו MPV שנת 2003 בנוסף ל 6, מהו הזמן המתאים ביותר למכור אותה מבחינת שוק, כידוע דלק מוטורס הפסיקו לייבא את MPV. ועוד דבר - רכב בין השנים 2003-2004 בטווח המחירים 70-75 אלף ש"ח כרכב שני, שיהיה יפני ועם שוק טוב. תודה
הודעה אחרונה מאת diller, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צהריים טובים. ברצוני לרכוש רכב בתקציב של 18 אלף -+. הציעו לי לקנות פולו שנות ה-96-97. אני רוצה לדעת כמה סוגים של דגמים יש לרכב הזה, מה ההבדלים בין הדגמים חוץ מהנפח ומה ההבדלי כוח סוס בין נפח 1600 לבין 1400. ביצעתי חיפוש ולא מצאתי תשובות מספקות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת motorishta, -
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
המקרה הוא כזה: רכב של אדם שנפטר, עדיין לא ביצעו העברת בעלות ליורשיו,כלומר עדיין הרשיון ע"ש הנפטר. כעת הבת של הנפטר רוצה למכור את הרכב . האם יש אפשרות לבצע העברת בעלות לקונה ישירות(מהנפטר לקונה), מבלי שתתוסף יד נוספת? אם כן מהוא התהליך שצריך לבצע? ואם לא מה צריך לעשות ?
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים! בעקבות השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=174584 למרות שבסוף ההזמנה שונתה למזדה 3 בעקבות החלטה מלמעלה, הבעיה זהה - בעקבות הורדת מחירי המס יוצא שמפסידים אלפי שקלים אם מזמינים עכשיו ולא בינואר! הרכב עדיין לא שולם כי הוא עוד לא הגיע לארץ ואני יודע שרק בשעת התשלום נסגר המחיר הסופי מבחינת מיסים וכו'. השאלה היא מה לעשות? האם פשוט לדחות את קבלת הרכב עד ינואר? אם כן האם יהיו חייבים במזדה לתת לי את המחיר שיתנו ללקוח שמזמין בינואר? אשמח לייעוצכם בנושא כי באמת חבל להפסיד כזה סכום משמעותי של כסף... ובכלל האם אף אחד לא יזמין עכשיו רכב חדש עד ינואר...??? לא הגיוני... תודה, צביקה
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
-הונדה סיויק SR אוטומט 1.6 96-2000 -הונדה סיויק אצ'בק אוטומט 1.4 אוטומט 96-2000 -מיצובישי קולט אוטומט 1.6 97-2000 -סיאט איביזה אוטומט דגם סיגנו 100 כוח סוס 2000-2001 אני שואל לגבי הכל לגבי צריכת דלק נוחות לא מחש ספורט ו מהירות אבל לא רוצה רכב עגלה לי יש כרגע מזדה לנטיס שנת 200 1.6 והוא נוסע לי מצויין אני מחפש אוטו שיהיה כמוהו בבקשה תפרטו לי כמה שיותר תודה לכל מי שיעזור לי זה מאוד חשוב לי לדעת...
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יום שישי בעזרת השם אני הולך לראות את הרכב. יש כמה דברים שמעניינים אותי לפניי שאני מגיע אליו ומעביר את הרכב בדיקה. אז ככה. הרכב שנת 99 יד שניה עם 125K ק"מ. מנוע 2000 טורבו הילוכים. בעל הרכב אומר שהרכב שמור מאד מטופל אך ורק במוסך מורשה. ששאלתי אותו מתי החליף טורב בפעם האחרונה הוא אמר שהטורבו הינו אורגינל של הרכב. הטורבו לא הוחלף מעולם. מתחייב בבדיקה גיר מנוע שאסי. האם בבדיקה יכולים להגיד לי מה מצב הטורבו? או שבטורבו זה או טוב או לא טוב אין באמצע. שמעתי שכל 5-7 שנים צריך להחליף את הטורבו. האם זה שלא הוחלף טורבו צריך להדליק לי נורה אדומה? כמה עולה היום טורבו למידה ו... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 1 תגובות
- 968 צפיות
שלום לכולם,אשמח על ייעוץ לבחירת רכב מקבוצה 2.הרכב ישמש אותי לנסיעות במסגרת העבודה.אחד המדדים העיקריים הוא בטיחות, וכמו כן נוחות נהיגה.בחרתי סיטרואן c4 אולם חברת הליסינג אינה מספקת אותו יותר.תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת sashaefi, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מבחינת מהירות כ"ס וכל הקטע הזה מה עדיף מנוע 1800 טורבו או מנוע 2000.. לא טורבו
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני חושב לרכוש רכב שאת הרוב שחטו אך הרכב הזה ספציפית מטופל במורשה ויש לו ספר טיפוליםוהן אדם שדיברתי איתי אומר שהוא מתחייב על האוטו ולא פוחד מבדיקה. רציתי לשאול מה מכון יכול להגיד על מנוע? אפשר לבדוק אם המנוע במצב טוב או שזה כמעט ובלתי אפשרי מבלי לפתוח ולראות? הרכב המדובר זאת הונדה סיויק 93 ידנית אודה מאוד למי שיעזור לי כי זה רכב בעייתי מהבחינה הזאת אך הוא עם התמורה הגבוהה ביותר לכסף הנ"ל תודה
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 767 צפיות
תעזרו לי בבקשה איפה יצרו פוקוס 2001 5דלתות?
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
טוב אז כבר חודש שאני מחפש audi a3 2004. שלשום ראיתי מודעה ביד2: audi a3 2004 מנוע 2.0, 4 מסכי DVD, שחורה, שמורה ללא תאונות, חדשה. מחירון 116,000 (לא כולל ה DVD), מחיר מבוקש כולל הדיוידי - 110,000. התקשרתי, ענה לי בחור רוסי שנשמע נחמד, שאלתי קילומטרז' ענה לי 80,000, שאלתי למה הוא מבקש 6000 מתחת למחירון, ענה לי בגלל שהאוטו יד 2. שאלתי אם יש תאונות? אמר לי שהאוטו נקי כמו חדש ללא שום תאונות. שאלתי אם הוא סוחר? אמר לי חס וחלילה ממש לא. אמרתי וללה, נשמע טוב קבענו להיום. נסעתי עם אחי הגדול ואבא שלי לראות את האוטו. לא משנה שהוא איחר כי לקח את האוטו לשטיפה... בקיצור, אני רואה אותו מגיע מרחוק עם הרכב, ובאוטו יש 2 בחורים. הבחור הרוסי יוצא אומר לי שלום, ומצ…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ראיתי שם מספר מכוניות מענינות אבל הוזהרתי להתרחק מסוחרים. תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
סיאט איביזה 1600/ פולקסוואגן פולו 1600/ חיפושית ישנה 1300/ פונטו ?!:-(/ פזו 106 ?? מה !!???
הודעה אחרונה מאת selmen, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
דרישות חובה: הרכב חייב להיות מסוגל להוביל פלטות פלסטיק בגודל 2 מטר על מטר ובמשקל 500 ק"ג לפחות. יותר משקל מותר - יותר טוב. כמו כן להיות בעל מקום לזוג + תינוק בכסא בטיחות + מזגן. רצוי: רצוי אוטומטי ודיזל אבל בהחלט לא חובה. צריכת דלק לא חשובה, מחיר ביטוח לא חשוב. אפשרי גם רכב של רשיון ג' אבל עדיף שלא, אם אפשר. אני מעדיף טנדר פתוח משיקולי נוחות הטענה. התקציב - שקל וחצי. מה שפחות ורצוי מאוד תחת 20K. חשבתי על סונומה קבינה וחצי ישנה, פג'ו J5 או בוקסר טנדר דבל קבינה, טרנספורטר ישן, GMC סיירה ישנה (בתקציב גבוה יותר) וכד'. מה אתם חושבים? אולי בכלל עדיף ברלינגו עם נגרר ? מותר לגרור נגרר בגודל הזה בפרייבט או בטנדרון ?
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, הרכב המדובר עבר 60K אוטו' יד ראשונה. אני מקבל הורדה משמעותית מהמחירון. אודה לכם על תגובתכם..... ובעניין הצריכת דלק.........מנוע חדש, שיפרו לא שיפרו, מה הצריכת דלק של הרכב ?
הודעה אחרונה מאת ShloM-RaM, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שנת 2004 ידנית מישהו מכיר? יכול לתת חוות דעת על הרכב?
הודעה אחרונה מאת matanc1, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 998 צפיות
תכננתי לקנות אופל קורסה שנת 2001 מחברה של הוריי. אחרי המתנה ומחשבות שהקורסה עם נפח 1400, נודע לי שהיא 1200. אני מתלבטת אם נפח כזה אכן ישרת את הצרכים שלי כמו שהייתי רוצה. הרכב מיועד בעיקר לנסיעות בין-עירוניות יומיות (השרון-המרכז). ונסיעות למקומות רחוקים מדי פעם. עיקר התהייה שלי זה איך הרכב יעלה את העליות של ירושלים? ואיך יתמודד עם נסיעות לצפון למשל? ובעקרון, היכולת להפעיל מזגן מאוד חשובה לי בקיץ. שמעתי המלצות על ה-1400, אבל לא מצליחה למצוא הצעה אטרקטיבית (אם בכלל) בשנתון הזה. (ואני יודעת שזה שטחי, אבל עם הזמן פשוט נדלקתי על העיצוב החיצוני, אז לא בא לי לרדת בשנתון) בתכלס, הרכב המוצע פשוט נשמע אטרקטיבי (חוץ מהנפח). יד ראשונה, קילומטרז' של 42K (בקושי נוסעים …
הודעה אחרונה מאת gamy, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני לא ממש מבין במכוניות אבל חסכתי מספיק כסף לקנות אוטו נחמד 10-15 אלף .. עכשיו אני מעדיף לקנות ממגרש מכוניות או משהו כי אני לא מאמין במוכרים הפרטים מישהו ממליץ על מגרש או רשת מכירות למכוניות ... שבאמת אפשר לבטוח בהם ... באזור נתניה - או באזור השרון !! ממש תודה =]
הודעה אחרונה מאת alon, -
- 2 תגובות
- 929 צפיות
כמה כ"ס יש לAUDI A6 1.8 T 2004 תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני כבר מברר לגבי רכב הרבה זמן והחלטתי ללכת על פיאט פונטו. התקציב שלי הוא בסביבות ה 60K אבל אני ממש מבולבל מכל דגמי המשנה שיש לרכב הזה. האם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר? בתכלס, אני סטודנט שגר בתל אביב וחשוב לי אמינות, חסכוני בדלק וטיפולים ומראה ספורטיבי. אודה לכם על העזרה, מתן.
הודעה אחרונה מאת Matt, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קורדובה החדשה שנמכרות במקביל??
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, שמי יעקב ואני מחפש פיאט פונטו ספייס בין השנים 2001-2003. הדבר שכרגע הכי חשוב לי בקנית הרכב הוא החסכון בדלק (הרכב יעשה 750 ק"מ בשבוע למשך שנתיים). שאלתי היא האם יש הבדלים משמעותיים בצריכת דלק בין פונטו עם גיר ידני לפונטו עם גיר אוטומט בתודה מראש, יעקב.
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים אני רוצה לקחת רכב לבדיקה באיזור חולון ראשל'צ מכיוון שאני מאזור ת"א אני לא מכיר שם אף מכון מבקש המלצות על מכונים אמינים מקצועיים ש"שוחטים" בבדיקה ולא "שוחטים" בכסף תודה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת לירן_ל,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,036 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- Satori
- פריג'י
- Avia
- daniel.asu
- ArikB
- DareDevil
- FROGIE
- איתן היה תפוס
- SlowRide
- avizaz
- IsraCar