ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
רכב לעסק חדש
מאת gaiah0- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני פותח עסק שמצריך יכולת העמסה של כ - 70 ארגזי פחיות וכרגע מחזיק ברשותי רכב משפחתי שאינו מתאים למשימה הנ"ל. האופציה האידיאלית מבחינתי היא רכב שיתאים גם למשפחה וגם לעסק (בעוד 8 חודשים אוכל למכור את הרכב המשפחתי בכ - 70000 ש"ח). לרכב משולב משפחה/עסק חשבתי על ג'י אם סי ראלי/ונדורה/ספארי מונע בסולר/גפ"מ (אשמח לשמוע מה צריכת הדלק של הרכבים הנ"ל ומה רמת האמינות שלהם - מדובר ברכבים מאמצע שנות ה - 90). הצעות נוספות וזולות יותר לקנייה ואחזקה יתקבלו בברכה. האופציה השניה היא לקנות (ולו באופן זמני עד למכירת הרכב המשפחתי) רכב מסחרי קטן וזול. האופציות שחשבתי עליהן: 1. רנו אקספרס בנזין. 2. סקודה פורמן - בנזין. 3. ראיתי פרסום על סקודה טנדר מונע בגפ"מ. אשמח לשמוע את ההמלצו…
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעונין למכור טנדר מאזדה שנת 2004 נסע 180000 ק"מ. דיזל ידני המחירון לפי לוי יצחק עומד על 83000 ש"ח . מכות פח קטנות באזור הארגז מאחור,ממעיכה של ציוד (לא מתאונות) האם מחיר של 75000 הוא מחיר טוב או שיש לרכב זה ביקוש ואפשר למצוא קונה שישלם יותר?
הודעה אחרונה מאת glassneryo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב לחברי הפורום רציתי להתייעץ אתכם לגבי רכישה של פאביה עם תיבה אוטומטית. לפני פתיחת "נושא חדש" קראתי בפורום הרבה המלצות ל פאביה אך עם תיבה רגילה. הטענה העיקרית שלא הומלצה היא שהפאביה האוטומטית לא מהירה כמו המקבילה שלה עם התיבה הרגילה. אני לא צריך רכב מהיר ,אני רווק ומספיק לי רכב בתצורה של הפאביה כלומר בלי תא מטען גדול. יש לי 50,000 ש"ח . רכב עם תיבה רגילה נפסל עקב מיגבלה בריאותית הרוב המכריע של הנסיעות שלי הוא בתוך העיר (במרכז הארץ) ולכן אני מחפש רכב שצריכת הדלק שלו תיהיה כמה שיותר קטנה. שני הרכבים המומלצים ביותר ,אשר מחיריהם די מתאימים לי מבחינת התקציב הם: 1.פיאט פונטו ספייס ELX עם 16 שסתומים,תיבה רציפה ,מנוע 1.25 אולי גם אצליח…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב וחיפשתי מאזדה, 323 - 1998. עכשיו ראיתי גם שאם אני מחפש מאזדה לאנטיס בשנתון 95, זה מוצא לי את אותו הרכב. והנה דוגמא: והנה 323: אז מה ההבדל ביניהם? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
מעוניין לבנות באגי ממכונית בשווי של עד 1500 ש"ח המליצו לי על הנעה אחורית ולחיפושית יש את זה השאלה היא אם לבאגי טוב רק הנעה אחורית או שאני יכול גם רכב מסוג אחר ואיפה אני מוצא בכל רכב במחיר שכזה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת punchbug, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם צריך את עזרתכם ביעוץ אני נוסע כל יום כ 250 ק"מ (צפון ים המלח - ראש העין) מחפש רכב חיסכוני בדלק אני חושב על הפורד קונקט בתור רכב חזק וחיסכוני מה אתם אומרים ? (לא חייב להיות מסחרי אך גם לא נורא אם לא)
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
-
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתלבט האם לרכוש יגואר XK8 ישנה, מודל 1997 או 1998 מה עלי לצפות בנושא האחזקה? תקלות ידועות? הרכב משמש אותי בעיקר לנסיעות בתוך תל אביב (אני מניח של יעבור את ה- 12,000 ק"מ בשנה). תמיד חלמתי להיות בעליו של רכב כזה - האם שווה להגשים את החלום, או שמא החלום יהפוך לסיוט, כאשר יתחילו הטיפולים והחלפים? ירון
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 922 צפיות
היי , איך בודקים מנוע דיזל ? האם ללכת על סיטרואן פיקסו שעברה 210K , הרכב עבר את כל הטיפולים . כמה ק"מ מחזיק מנוע דיזל נפח 2000 (המנוע עם 90 כ"ס ) ? לבדוק את הרכב במכון או במוסך מורשה, בדיקת מחשב - הבדיקה בודקת גם קומפרסיה? כמה בערך צריכים להיות כוחות סוס למנוע שעבר 210K . THX:-)
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אבא שלי בגיל קרוב לשמונים נכה צה"ל אני מחפש בשבילו רכבחדש בתקציב של עד 140 אלף ש"ח , חשוב מאוד שהרכב יהיה כמה שיותר גבוה (שהנהג לאצריך להתכופף כאשר הוא נכנס לרכב), מאוד אמין , לא חשוב לי כלל ביצועי מנוע ולאעבירות בשטח וכל מיני כאלה חשבתי על דיהטסו TERIOS שנת 2008 האם מישהוא מכיר אתהרכב ? האם הוא אמין ונוח? איזה עוד רכבים אתם ממליצים בתקציב זה ?
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אחרי 3 חודשים של חיפושים, מצאתי את אהבת חיי, היה לי A3 1.6 וחיפשתי משהו דומה , אחרי המון התלבטויות בין GTI ואימפרזה WRX , ואחרי בדיקת 6 מכוניות מצאתי את מה שאני מחפש. הרכב הוא אוודי A3 מנוע 1.8T אדום. 180 כ"ס , גיר רגיל שנת 2001. הבעיה ברכב זה שהוא בד"כ נמצא אצל צעירים וכמעט ואין רכב שהוא ללא תאונות. הרכב שמצאתי אחרי בדיקה בשני מכוני בדיקה ולא אחד נמצא שהוחלף לו כנף שמאלית קדמית בשנת 2002( מצורפת תמונה). וחוץ מזה לא היה לו תיקון אחר. המנוע 100% , לא להאמין. והאמת חששתי קצת מצריכת הדלק אבל הוא נוסע מצויין , קצת יותר מ1.6 אבל בהחלט לא יותר מגולף מנוע 2.0 שיש לאמא. מה שאהבתי יותר הוא הצבע של הרכב. יש לו צבע מדהים , הוא נראה כמו ירוק זית אבל עם כמה טיפות מים הוא "מתחלף " ל…
הודעה אחרונה מאת wazars3, -
- 26 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
על איזה רכב אתם ממליצים לי ללכת מבחינת מהירות, ביצועים, אמינות ומבחינת כל היתרונות והחסרונות של הרכבים האלה..? אודי A3, 1.8T, 180 כ"ס גולף GTI, 1.8, 150 כ"ס אני מדבר על שנתון 2001 2002 של שתי הרכבים.. אם יש עוד רכבים במחיר הזה בסביבות ה 70,000 שקל פלוס מינוס תציעו.. עידן..
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
כרגע יש לי האצ'בק שנת 2000 אני עומד למכור אותה ב51 אלף שקל כבר יש קונה !! אני מעוניין לרכוש רובר r25 שנת 2003 ב-46000 אוטו במצב ח-ד-ש 56000 ק"מ אני מעוניין להחליף בגלל נפח מנוע שברובר הוא 1800 אני יודע מה מדברים על רובר כל החיים היו לי הונדות מהאצ'בק 92 ועד האצ'בק 00 גם קופה ופרלוד אחרי הרבה שנים של הונדה שזה לדעתי האוטו הכי טוב ואמין שיש בעולם אני רוצה לגוון אז אם אפשר לקבל חוות דעת על הרובר אני אשמח גם בנוגע לאחזקה וכו'... תודה ויום טוב לכולם !!!!!!!
הודעה אחרונה מאת mazrati, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האוטו שמור מאוד אבל רציתי לשאול אם יש פה מישהו בפורום שיודע על מחלות/בעיות בדגם הזה? אודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
- 1 תגובות
- 737 צפיות
שלום לכולם, סופסוף ובשעה טובה ומוצלחת מכרנו את הרכב (פיאט פונטו שנת-2001 ). וכעת (ועם הוספה) יש ברשותי 30K. מחפש המלצות לרכבים שנכנסים בטווח מחירים, מה שחשוב לי שהאוטו יהיה אוטומט ואמין , עדיפות ל 4-דלתות. כל התגובות וההמלצות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ערב טוב , אני מחפש רכב ספורט, בראש צעיר. 3 דלתות זה בסבבה, ואין לי בעיה עם 5 דלתות. התקציב שלי הוא 120 אלף פלוס מינוס (יותר לכיוון המינוס חח ) שנתון לא הכי חשוב לי, חשוב קילומטרז' והאמינות... אני דיי מתעניין בסיאט איביזה קופרה. אשמח לקבל פרטים עליה ממי שמבין, כגון : האם היא אמינה? רואה הרבה מוסך? וכד'. כמו כן הייתי שמח לשמוע על רכבים אחרים שנראה לכם בסגנון. תודה רבה, נהיגה מהנה ובטוחה, שבת שלום =]
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין בהונדה סיוויק 2001 ויש לי עד 55000 רציתי לדעת איזה נפח מנוע יש בשנתון הזה? תיבת הילוכים? ומה הדגם המומלץ ביותר? כמו כן מה חשוב לבדוק בעת הקניה בדגם הספציפי הזה? ואם מישהו יודע כמה אמור לעלות ביטוח חובה+צג ג'+מקיף לנהג צעיר? (לא חדש צעיר=עד גיל 24) מה לגבי סאן רוף יש לה? איזה צבע מומלץ? כמה קילוטר'ז ממוצע צריך להיות בשנתון הזה? האם השוק שווה למחירון?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב ובעיקרון יש לי 40000 להשקיע ואני מוכן להשיג עוד 15000 גג בהלוואה בשביל רכב שאני ירצה עכשיו אני יכתוב איזה דברים מעניינים אותי ויחכה להמלצות שלכם שיראה יוקרתי ושיהיה ספורטיבי ודי חסכוני בדלק תיבת הילוכים לא כל כך משנה.המכוניות שחשבתי עליהם זה סיוויק 2001, איביזה 2001-2002,פולקסווגן בורה 2001-2002,או פאסאט 98 והלאה.סיאט טולדו או לאון גם אפשר תלוי במחיר.זה כעיקרון הסיגנון של המכוניות שאני אוהב.מה אתם אומרים חברים??
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכב נראה נקי, עבר 70000, יד2, עם סנרוף. השאלה, האם כדאי לקחת עם מנוע 2000 או לחפש 1600? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Antar, -
- 0 תגובות
- 938 צפיות
שלום, כרגע אני נוהג על הונדה סיויק 93 אוטו', אני מחפש רכב ספורטיבי(אפשר גם לא) -עדיפות למכונית נמוכה כמו ההונדה. אני מחפש רכב משנת 2000 ומעלה אפשרות לגיר רגיל או אוטו'. אני אשמח לקבל תגובות ותודה לעוזרים ((: שיהיה יום טוב (: אור,
הודעה אחרונה מאת Or_honda, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע: בלוק מנוע - נזילת שמן, רעש אביזרי מנוע / רצועה, רעש שסתומים, צריכת שמן מובילי שסתומים. מערכת דלק: מערכת דלק והצתה - לתיקון. סרן קידמי ומערכת הגוי: מתלה קדמי - לתקן/לכוון, מערכת היגוי - לתקן/לכוון. קפיצים: בולמי זעזועים - בלאי יתר. צמיגים: רעידות יתר. מערכת תאורה + מצבר: מערכת חשמל - לתקן מחולל זרם. העברת כח: תיבת הילוכים ידנית - שילוב לא תקין, מצמד - הפרדה לקויה, רעידות יתר. מה דעתכם? יותר מדי תיקונים?.. לוותר על האוטו? או שהבלאי הוא סביר לשנתון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת gamy, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 937 צפיות
היי - בהמשך לשאלותיי והודעותיי, ועם הרבה פיק ברכיים (למה סיטרואן? האם אני באמת צריך מיניוואן? מה משמעות החיים? האם אנג'לינה ג'ולי באמת חולמת עלי בלילות או שהיא סתם אמרה לי שאני גבר חלומותיה?) הלכתי והזמנתי אתמול פיקאסו בדגם ה"ליסינג", קרי גיר רובוטי ורמת הגימור הגבוהה, אבל כמובן ברכישה פרטית. מחיר הרכב היום כ-158 א"ש, כאשר הרכבים יגיעו לארץ בדצמבר ויהיה ניתן לשחררם לאחר ה-1.1.2008, זאת אומרת לאחר ירידת מס הקניה. ועכשיו לשאלה - ירידת המס לבדה אמורה להוריד כ-5,000 ש"ח לערך ממחירו כיום, בהנחה ששער היורו לא ישתולל. מה שכן, נציג המכירות (בחור שאני מכיר כבר 4 שנים בערך בלי שום קשר, ואמין בעיני) הסביר שסיווג הרכב היה לפי 151 א"ש כאשר הוא הגיע לארץ, ואז נכנס כמובן לדרגת…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום. אני זקוקה לעזרה. מחפשת רכב שיעשה נסיעות יומיומיות לירושליים מתל אביב, שיהיה קטן כדי שאוכל למצוא לו חנייה בתל אביב. ושיהיה עד 40000ש"ח, וכמובן יציב, אמין, לא צורך יותר מידי דלק וכו' וכו'. יש המלצות? חשבתי על הפולו. תודה, נועה
הודעה אחרונה מאת msigal, -
בוקר טוב לחברי הפורום! אנחנו זוג צעיר המעונינים לקנות רכב חדש, קטן, סביבות 100K ש"ח שיחזיק לכמה שנים טובות. אשמח לדעתכם תכל'ס לגבי מכוניות חדשות מיני עם תיבה אוטומטית לא רובוטית. כרגע האופציות הם סוויפט, סיריון, מאזדה 2, גטס (?) וזהו בערך... השיקולים המובילים הם אמינות, צריכת דלק ובטיחות. תודה ויום טוב לכולכם, צביקה (הנושא הישן נזנח לכן נפתח אחד חדש)
הודעה אחרונה מאת Stam, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אולי תוכלו לעזור לי להחליט אם ללכת על הדגם עם הגגון הנפתח שזו חווית נסיעה של מרחבים גדולים או להסתפק בדגם הרגיל ולא להסתכן בטמפרטורה חמה מדי באוטו
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6 אלף צפיות
אני מקבל רכב מאזדה 3 החודש , רציתי את דעתכם לצבע כחול פאנטום.. מישהו ראה? שמע?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ביום שישי בבוקר אני אמור להיפגש עם בעל הרכב לראות/להכניס לבדיקה. אני מאשקלון והוא מהצפון. אמרתי לו שאני יודיע לו איפה ניפגש. עכשיו השאלה שלי היא איזה מכון בדיקה יש באמצע. אבל מכון טוב שיכול לבדוק את הרכב בפירטי פרטים כולל את הטורבו. כי הבנתי שלא כל המכונים בודקים את הטורבו. וכמה אמורה לעלות בדיקה. תודה רבה לעונים ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בתור אחד שקנה ומכר כמה מכוניות בימי חייו (בן 30 אם זה מתבקש...) אני רוצה לבקש את תשומת ליבם של אנשים שעומדים לקנות רכב משומש. (לא נרחיב בענייני יותר מדי, רק נאמר שעולם הונאות הרכב אינו זר לי). בעל רכב מקבל חידוש רכב פעם בשנה (עד 20 שנה ומאילך זה כל חצי שנה...) לכן, פעם בשנה הרכב מתעדכן מה שנקרא "רסמי" בקבלת טופס חידוש הרשיון אל ביתו. עד כאן הכל טוב ויפה, נכון? - לא נכון! אני יכול להחזיק בידיי רישיון רכב בר תוקף עד לחודש 4/08 כשעליו רשום 02 בעלים קודמים. כשבפועל אני אהיה הבעלים השמיני של הרכב ואני אחשוב שאני יד רביעית. את האמת אני אגלה בחודש 3/08 כשאקבל את חידוש הרישיון אל ביתי בדואר. עכשיו, למי שלא מבין כיצד זה מתנהל, אני אסביר ואשתדל בקצרה. כל אחד יכול למכו…
הודעה אחרונה מאת shs188, -
-
.ב.מ.וו 318 IS
מאת עומר ב- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יום עצמאות שמח לכולם! מצאתי למכירה 318 IS ידנית. הרכב נשמע סה"כ מצב טוב 146 אלף ק"מ יד 3. אבל מה שמפריע לי הוא שלרכב יש ג'נט 17". חוץ מתוספת המחיר אני מפחד שהדבר פוגע בהתנהגות הרכב וגורם לו נזק למע' היגוי, מתלים והנעה. האם יש סיבה לחשוש? וחוצמזה מה אתם אומרים על הרכב ועל מה לשים דגש במידה ואני מחליט ללכת לראות את הרכב מחר. תודה עומר.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 790 צפיות
אני מחפשת רכב ומתלבטת בין: טויוטה אוונסיס סידרת רישוי 5 מאזדה 6 סידרה 4 פורד מונדאו סידרה 4 הטויוטה יותר מוצאת חן בעיני אשמח לקבל דעות של החברה דעתכם מה הכי הכי מומלץ
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם! לקחתי ניסאן סאני לבדיקה אני יעלה כאן את התוצאות ואשמח אם תעזרו לי לדעת עם כדאי לקחת את הרכב וכמה להוריד אם כן המחירון שלה 19500 מודל 1994 גיר רגיל דגם clx. מנוע: רעשים במנוע,נזילות שמן,מנוע שורף שמן, חוסר שמן במנוע. מערכת קירור: קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. מערכת דלק: הזרקת דלק לקויה. סרן קדמי ומערכת היגוי: נזילות שמן מערכת הידראולית, חופש במערכת היגוי, לכוון מתלים. קפיצים: בולמי זעזועים קדמיים חלשים. שלדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקוני פח וצבע. צמיגים: צמיגים קדמיים פגומים. מערכת תאורה (כולל מצבר):מצבר חלש, לתקן הפעלת חלון חשמל ליד הנהג. העברת כח: גומיות מגן לציריות פגומות, נזילת שמן תיבת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים, תושבת תיבת היל…
הודעה אחרונה מאת eytanar,
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 491 אורחים (הצג רשימה מלאה)