Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ,

אני מחפש רכב ספורט, בראש צעיר. 3 דלתות זה בסבבה, ואין לי בעיה עם 5 דלתות.

התקציב שלי הוא 120 אלף פלוס מינוס (יותר לכיוון המינוס חח )

שנתון לא הכי חשוב לי, חשוב קילומטרז' והאמינות...

אני דיי מתעניין בסיאט איביזה קופרה. אשמח לקבל פרטים עליה ממי שמבין, כגון : האם היא אמינה? רואה הרבה מוסך? וכד'.

כמו כן הייתי שמח לשמוע על רכבים אחרים שנראה לכם בסגנון.

תודה רבה,

נהיגה מהנה ובטוחה, שבת שלום =]

פורסם

איביזה קופרה תוכל להשיג בתקציב הזה רק מיד שניה שנת 2006-2007. מנוע אמין מאוד, לגבי השאר אין לי מושג.

ביטוח יעלה הרבה, תצפה ל-10K אם לא יותר. כמו כן טיפולים יקרים יחסית ליפנית ממוצעת כמובן.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה ברור לי אחי...

לא הדגשתי את זה, אבל אבא שלי רוצה לקנות לי רק יד שניה בגלל ירידת הערך שבקניית יד 1 ...

ביטוח, 10 אלף בשנה... לא נשמע לי כל כך הרבה כי זה מתחלק ב12 חח, אז לא נורא.

אגב, יש לך אולי איזה רכב בסגנון שהיית ממליץ?

תודה.

פורסם

במקומך באמת הייתי הולך על הקופרה או על ה-FR (הקופרה עדיפה כמובן). להמליץ? פולו GTI גם יד שניה נכנסת בתקציב, והיא גם מעולה. אישית הייתי הולך על אחד מ-3 האלו.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הי,

אני אישית בתור אבא לא הייתי קונה לילד שלי כשהוא בן 17 ועדיין נהג חדש איביזה קופרה.

אומנם ב120K תוכל לרכוש אחת שנה או שנתיים על הכביש, אך ההוצאות הגבוהות על ביטוח ואחזקה שלא נדבר על הסיכון הטמון בה.

במקומך הייתי הולך לכיוון של רכב רגוע יותא עם לוק ספורטיבי- 207, איביזה ספורט או אפילו מאזדה 3, חדשה או שנה עח הכביש- כולן נכנסות לך בתקציב ללא בעיות.

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אכן כן. אם אתה מעלה את האופציה הזאת של סיכון על הכביש, אז יותר כדאי ועדיף ללכת על האיביזה ספורט 1.6 החדשה (מהחברה הכוונה) 3 דלתות (יש גם ב-5 אבל ה-3 יותר יפה לטעמי). יש לה הכל (פוזה, כח, בטיחות).

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה הנהג שמסוכן, לא האוטו.

לא יצא לי לבדוק ציוני הבטיחות

אבל אני מניח שהם טובים אז לא הייתי דואג אם הילד (שלי) יקבל תת-היגוי לתוך עץ.

זה בהנחה שהוא ילחץ כל היום מבלי להפעיל שיקול דעת.

*חבר השבית 206 XS ויצא עם פציעה באגו בלבד,

אז נכון שיש הולכי רגל ומכוניות אחרות על הכביש אבל כמו שאני רואה את זה -

החשש היחידי הוא שהבחור יתלהב מההאצה החזקה ויכנס חזיתית בחפץ דומם.

רק בריאות חברים:arrow:

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

דבר ראשון - תודה רבה לכולם על חוות הדעת שלכם.

דבר שני- אני מסכים איתכם שזה אוטו חזק ובתור נהג חדש בן 17 אני אתלהב יותר מידיי ואני עלול לעשות תאונה...

אז מה אתם אומרים על רכב כמו וולו? נניח S60 או S80 יד שניה, שנת 2000 + זה נכנס לי בתקציב. אבא שלי גם הציע לי לקנות וולו 940 שנת 98 או משהו כזה, מנוע 2300.

לדעתי אם כבר הולכים על בטיחות אז זה וולו, לא? רכב גדול וחזק, וגם אם מדברים על S60\80 אז הוא גם מהיר.

שוב פעם, מה אתם אומרים?

תודה רבה, ושבת שלום =]

פורסם

בשביל זה המלצתי לך על האיביזה, שכן אין לה יותר מידיי כח (105 כ"ס) אבל בכל זאת תספק לך כח כשתרצה קצת. מבחינת בטיחות לטעמי היא עדיפה על כל רכב ישן (שנת 98 נניח) בגלל ה-ESP ו- 6 כריות אויר. ממליץ מאוד עליה.

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

דיברתי הרגע עם אבא שלי והוא אמר לי שהוא חושב שסיאט איביזה היא ממש ממש לא בטיחותית ואין מה להשוות בין וולוו לסיאט.

יש לי תקציב לוולו S60 או S80 שנתון 2001 ~ 2002 . רכבים גדולים ובטוחים, ויש את הדגם טורבו שיש לו איזה 270 כוח סוס. ז"א הוא גם בטוח וגם מהיר וחזק.

מה אתה אומר?

פורסם

עדיף אוטו גדול (שיותר קשה להשתלט עליו) עם טורבו ומנוע שמספקים 270 כ"ס? לא נראה לי :roll:

חכה לעוד חברי פורום, שיגידו לך בקשר לוולוו.

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מצטרף להמלצה על האיביזה - הזמנתי כזאת, ואני ממתין לה.

גיא, יש לה 4 כריות אוויר.

6 כריות אוויר - אך ורק בהזמנה מיוחדת (כמו הר"ד MP3, קסנון מקורי)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

איך הגעת מרכב קומקפטי כמו האיביזה לוולוו S60 (סמי מנהלים) או S80 (מנהלים)?!

וולוו S60 T5 - מנוע 2300 סמ"ק, 250 כ"ס

(חזק יותר מב-S70 אך גם נינוח ופחות מתפרץ ממנו).

וולוו S80 T6 - מנוע 2800 סמ"ק, שני מגדשי טורבו, 272 כ"ס

(טיל קרקע. אין הרבה רכבים סטנדרטיים נפוצים בארץ שעומדים איתו בגלגול מ-100 קמ"ש צפונה).

עם זאת, לא הייתי ממליץ על ה-S80 לנהג שמרבה ללחוץ ללא מחשבה,

עקב לוחמת מומנט שנגרמת עקב המון כוח שמכוון לגלגלים הלא נכונים (הנעה קדמית).

S60 GLT יכולה להיות אופציה מעניינת -

170 כ"ס, אטמוספרית (חיסכון בעלויות אחזקה),

בטוחה, די אמינה, לא מושכת מבטים עויינים,

ועם זאת נראית שונה בכביש (נראית נהדר בשחור או זהב-צהוב-חרדל-מטאלי),

מרווחת למדי במידה ואתה מעוניין להסיע חברים, אך לא גדולה מדי מבחוץ לתמורנים.

אופציות נוספות במידה ואתה מעוניין ברכבים לא קומפקטיים:

מול ה-S60 בדוק A4, סדרה 3 או C קלאס.

מול ה-S80 בדוק A6, סדרה 5 או E קלאס.

בהצלחה :)

פורסם

נהג חדש ברכב גדול - לא מומלץ. ברכב קטן תרגיש הרבה יותר נוח, פחות מנותק מהסביבה, תרגיש את הכביש. ועם כל הכבוד לכיס של אבא ו/או שלך, בשלב כלשהו צריכת הדלק של רכב כמו הוולוואים שהזכרת תתחיל להעיק עליך ותמצא את עצמך משאיר את האוטו ונוסע באופניים (שזה יפה ובריא, אבל לא בשביל זה הגעת לכאן...)

האיביזה קופרה - רכב כיפי, אבל קצת עצבני ובהחלט עשוי לגרור נהג חדש לטעויות. פולו GTI קצת יותר "בוגרת" בהתנהגותה ועדיפה מבחינה זו. אם אבא רוצה להרגיש יותר בטוח, אפשר לעלות מדרגה אחת למעלה - לשקול רכב בטיחותי ובעל ביצועים סבירים (בוודאי לא ספורטיביים) כמו גולף 2.0, פוקוס 2.0 5 דלתות או סיטרואן C4.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תודה רבה לכולם על העצות ! =]

ובמחשבה שניה, אני יורד מהקטע של הוולוו. באמת אוכל הרבה דלק...

אבל אבא שלי לא הכי רוצה לקנות לי את האיביזה בגלל שהיא יותר מידיי קטנה ולא בטיחותית לטעמו.

מה אתם אומרים על מאזדה 3 ספיריט 5 דלתות או לחילופין מיצובישי לנסר החדשה מנוע 2.0 ?

אני כבר אבוד עצות חח...

• תוכן חדש...