Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שקנה ומכר כמה מכוניות בימי חייו (בן 30 אם זה מתבקש...)

אני רוצה לבקש את תשומת ליבם של אנשים שעומדים לקנות רכב משומש. (לא נרחיב בענייני יותר מדי, רק נאמר שעולם הונאות הרכב אינו זר לי).

בעל רכב מקבל חידוש רכב פעם בשנה (עד 20 שנה ומאילך זה כל חצי שנה...)

לכן, פעם בשנה הרכב מתעדכן מה שנקרא "רסמי" בקבלת טופס חידוש הרשיון אל ביתו. עד כאן הכל טוב ויפה, נכון?

- לא נכון!

אני יכול להחזיק בידיי רישיון רכב בר תוקף עד לחודש 4/08 כשעליו רשום 02 בעלים קודמים. כשבפועל אני אהיה הבעלים השמיני של הרכב ואני אחשוב שאני יד רביעית. את האמת אני אגלה בחודש 3/08 כשאקבל את חידוש הרישיון אל ביתי בדואר.

עכשיו, למי שלא מבין כיצד זה מתנהל, אני אסביר ואשתדל בקצרה.

כל אחד יכול למכור את רכבו... רבע שעה לאחר שקנה אותו.

אני אמכור לכם רכב, ברשיונו יהיה רשום 02 בעלים קודמים. אתם תסיקו שאני היד השלישית ואתם תהיו הרביעית.

כשבפועל, רשיון הרכב הזה הוא לא שלי, הוא של הבעלים הקודמים, אני מחזיק בטופס העברת בעלות.

אהה, חכם גדול אתם תאמרו, אז אתה יד רביעית? - לא. אמרתי לכם שהרשיון הוא של הבעלים הקודמים... וזה נכון. אבל אתם לא יודעים כמה כמוני החליפו בעלויות עליו במשך השנה האחרונה!

מי אמר לכם שהבעלים לא מכר את הרכב למישהו שמכר את הרכב למישהו שמכר את הרכב לי? ושעכשיו אני מוכר אותו לכם?

גבירותיי ורבותיי,

אני יודע שקישקשתי לכם. אבל אם לא הצלחתם לעקוב אחרי דבריי, אז גם מן הסתם לא תצליחו לעקוב אחרי זה שימכור לכם רכב יד 7 במסווה של רכב יד 4.

אחת מהדרכים למנוע את ההונאה הזאת היא פשוט לבדוק שהאדם שמוכר לכם את הרכב, הוא גם אותו אדם שפרטיו מופיעים על רשיון הרכב. (וזה לא קל, אם אותו אדם מחזיק את הרכב אצלו פחות משנה והוא לא הוציא רשיון על שמו...)

הדרך הנוספת היא פשוט לבדוק במשרד הרישוי.

והדרך הכי פשוטה שהרשויות יכולות לטפל בבעיה, היא לציין את הבעלויות הקודמות על טופס העברת הבעלות שאנחנו מקבלים בדואר. כך שאם רשיון הרכב הוא לא על שמו של המוכר, אז טופס העברת הבעלות שכן על שמו תספק את המידע הדרוש.

ראו הוזהרתם!8)

בפרקים הבאים אני אסביר לכם איך מעבירים בעלויות מבלי להעביר ידיים ברשיון הרכב ואיך מצעירים את גיל הרכב ומעלים את מחירו מבלי לזייף כלל את רישיונו.

פורסם

אז עכשיו אני אגיד לך משהו: אין מצב לעשות את זה-אם פרטי המוכר מופיעים ברשיון הרכב והוא לא סוחר-נוכל מדרכות

רק אצלהם יכולות להיות כאלו תופעות.

בכל מקרה של קניה שלא מאדם פרטי,מומלץ בחום לגשת למשרד הרישוי במקום המגורים ולבדוק במחשב שלהם.

אחרי חצי דקה אתה כבר יודע אם עבדו עליך או לא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מה בדיוק הסיכוי שהרכב החליף 4 ידיים בשנה?

חוץ מזה, אפשר פשוט לשאול את הפקידה בדואר במעמד העברת הבעלות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה בדיוק הסיכוי שהרכב החליף 4 ידיים בשנה?

חוץ מזה, אפשר פשוט לשאול את הפקידה בדואר במעמד העברת הבעלות.

תשמע...

בכנות לא ראיתי 4, אבל ראיתי 3.

:? אני אתן אותי בתור דוגמא.

אם תראה את הרישיון רכב שלי אתה תראה 07 בעלים קודמים... אני יד 10. ולא, לא נגעתי ולא זייפתי.

הבעלים הקודם של הרכב החזיק ברשותו את רשיון הגברת שהיתה יד 8, הוא היה יד 9 ואני יד 10.

אם תבוא לקנות ואני אדם ישר אני אומר לך שאתה תהיה יד 11. ואם אני לא?

לגבי הפקידה במעמד העברת הבעלות, אני חייב לומר שחידשת לי. אני אבדוק את זה באמת.

אתה יודע רק לכמה עוד אנשים אתה צריך לחדש את זה? :wink:

פורסם

זה שטויות מארץ השטויות והטיפשים

אם רשום ברישיון

יוסי כהן

ובעברת בעלות רשום שיוסי מכר ליואב לוי

זה יד

אבל אם יואב רוצה למכור הוא צריך להראות לפקידה את העברת הבעלות שלו עם יוסי

כי הפקידה בדואר לא רואה את הפרטים וזה מתבצע על ידי תעודת זהות

לכן עד שאין לה את כל העברות הבעלות היא לא יכולה לבצע את הפעולה...

דבר בסיסי זה לבקש רישיון

שואלים מי בעל הרכב ?

הוא מראה לכם העברות בעלות.

לגבי העברות בעלות אחרי 3 העברות צריך אישור משרד הרישוי

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

זוהי סוגיה מאוד חשובה.

פעם ניסו להונות אותי תוך שימוש ברשיון רכב ישן יותר. עליתי על זה מיידית.

לא היה מדובר אמנם במספר בעלויות, אבל היה מדובר בשינוי מבנה ברכב שהיה אמור להיות מפורט ברשיון המעודכן,

ולא היה בישן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זה שטויות מארץ השטויות והטיפשים

אם רשום ברישיון

יוסי כהן

ובעברת בעלות רשום שיוסי מכר ליואב לוי

זה יד

אבל אם יואב רוצה למכור הוא צריך להראות לפקידה את העברת הבעלות שלו עם יוסי

כי הפקידה בדואר לא רואה את הפרטים וזה מתבצע על ידי תעודת זהות

לכן עד שאין לה את כל העברות הבעלות היא לא יכולה לבצע את הפעולה...

דבר בסיסי זה לבקש רישיון

שואלים מי בעל הרכב ?

הוא מראה לכם העברות בעלות.

לגבי העברות בעלות אחרי 3 העברות צריך אישור משרד הרישוי

תשמע, אני במקומך הייתי לוחש לפני שאני צועק.

השטויות שאתה מדבר עליהן מתרחשות מדי יום וכדאי שתפנים זאת. אולי הן לא קורות לקליברים בקנה המידה שלך... אבל הן קורות להמון אחרים ותאמין לי שאני לא מפליץ מבית השחי.

אני לא מחזיק את כל ההיסטוריה של בעלויות הרכב.

בשביל למכור אותו אני צריך להיות בעל הרכב ולהחזיק אחד משניים (וציינת זאת וגם אני מציין זאת שוב); או את רשיון הרכב שרשום על שמי, או העברת בעלות שרשומה על שמי גם אם רשיון הרכב אינו רשום על שמי.

כמו שאייל אמר, המצב כיום מאפשר להסתיר המון מידע מהקונה שאם נהיה כנים עם עצמנו, רובנו פשוט לא נרוץ למשרד רישוי לבדוק את הכל הכל הכל, אלא נסתפק בבדיקה לקניה, בזכרון דברים ובעוד כל מיני בדיקות שטחיות. ולא נרד לעומקם של דברים. (וזה גם תלוי במחירו של הרכב... למשל, יש מי שישקיע יותר בבדיקה בהתאם לסיכון הנלקח).

• תוכן חדש...