ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שתי שאלות לי אליכם- אשמח לשמוע דעתכם. הוצע לי ביואיק לה סייבר שנת 97 הדגם המפואר- כסאות מעור וכו' עם 77 אלף ק"מ ( בדקתי בחברה- הק"מ נכונים) 1) האם ק"מ נמוך מדי איננו חסרון ? (התייבשות חלקים מחוסר שימוש) 2) כסאות מעור - מעלה או חסרון ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 5 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום. היום (יום שני) אני נוסע לבדוק רכב ברחובות ורציתי חוות דעת או המלצות לגבי מכונים של בדיקות רכב באזור רחובות. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום, לאחר קריאה של הפורום הזה במשך מספר שבועות התרשמתי שזהו פורום רציני עם אנשים שמבינים עניין, אני רוצה לקנות מכונית משומשת בסביבות 30000 +-, חשוב לי מאוד שהיא תהיה יחסית ידידותית לסביבה. איזה דגמים יכולים להתאים לי? אני נוסע בעיקר נסיעות בין עירוניות 60 ק"מ ביום. לא משנה לי ידני או אוטומט. לא משנה לי כלכך חווית הנהיגה. מכוניות סופר מיני בהחלט באות בחשבון. אם אפשר אז שהמכונית תהיה כמה שיותר אמינה. כרגע אני מתלבט בין פיאט פונטו לסקודה פביה. תודה רבה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב , פתחתי 3 שירשורים שונים כיון שבחיפוש מידע שערכתי בפורום , השירשורים של מתלבט בין X ל Y ל Z לעיתים "מתברברים" וככה כל התגובות למודל תהינה מרוכזות בשירשור אחד ותעזורנה גם למחפשים בעתיד . אשמח לקבל גם תגובות חיוביות אבל הכי עוזר לעניות דעתי זה לדעת את החסרונות בולטים של כל דגם ( סתם דוגמא " צפה לבעיות אמינות בגיר האוטומטי אחרי X ק"מ " ) וכן אני יודע שידני עדיף אבל זה לא בשבילי . בחרתי 3 דגמים שנראים לי עונים על הדרישות ואני מקווה שאין התנגדות מצד ההנהלה רכב אוטומטי לאישה מבוגרת בחיפה , בן שנה-שנתיים לכל היותר ( אבל כנראה לא חדש ) בראש סדר העדיפויות : בטיחות , אמינות ונוחות נסיעה . עדיפות משנית : סחיבה ( להזכירכם חיפה ) , טי…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הכיוון שאני הולך עליו הוא יפני כיוון שיפניות (לפי דעתי) המכוניות הכי אמינות שומרות ערך ובין הכי זולות להחזקה וזה בדיוק מה שאני מחפש אני עכשיו חשבתי על סובארו אימפרזה 95-96 מנוע 1.6 האוטו יהיה לנסיעה מהבית לעבודה ולבילויים עים יש עצות לרכבים שונים או חוות דעת על הסובארו ארצה לשמוע תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לפני כמה חודשים החלטתי שימי האוטובוס השמחים מגיעים לקיצם, וכדאי להתחיל לחשוב על רכב. לצערי - רק לפני כמה שבועות התחלתי באמת להתעניין בשוק הרכב. עד לפני כן - הייתי פשוט מהנהן בראש ולא מבין הרבה חוץ מ - "מזדה זה טוב". עד עכשיו רכב היה בשבילי כלי שמאפשר לי להגיע ממקום למקום מהר וזהו. כנראה שאני לא ירגיש הבדל גדול בין רוב הרכבים שאני יסע בהם. מה שמוביל אותי לשאלה - אני מעוניין לקחת רכב מהעבודה, ליסינג. בגלל שאני לא כזה חובב מכוניות והנסיעה שלי מסתכמת בעבודה\ חברים - אני לא ילך על יותר מדרגה 2 בליסינג. כמה דברים שכן חשובים לי: 1. הדבר שכן יכול להרוס לי חווית נהיגה זה איבזור מבחינת Audio. אני מאוד ישמח אם ברכב יהיה אפשר לחבר נגן (Ipod), ואם הרמקולים יהיו לא ר…
הודעה אחרונה מאת SYpde, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב עד 40 אלף ש'ח ידני ומהיררר ולשפר אותו בקטנה
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב , פתחתי 3 שירשורים שונים כיון שבחיפוש מידע שערכתי בפורום , השירשורים של מתלבט בין X ל Y ל Z לעיתים "מתברברים" וככה כל התגובות למודל תהינה מרוכזות בשירשור אחד ותעזורנה גם למחפשים בעתיד . אשמח לקבל גם תגובות חיוביות אבל הכי עוזר לעניות דעתי זה לדעת את החסרונות בולטים של כל דגם ( סתם דוגמא " צפה לבעיות אמינות בגיר האוטומטי אחרי X ק"מ " ) וכן אני יודע שידני עדיף אבל זה לא בשבילי . בחרתי 3 דגמים שנראים לי עונים על הדרישות ואני מקווה שאין התנגדות מצד ההנהלה רכב אוטומטי לאישה מבוגרת בחיפה , בן שנה-שנתיים לכל היותר ( אבל כנראה לא חדש ) בראש סדר העדיפויות : בטיחות , אמינות ונוחות נסיעה . עדיפות משנית : סחיבה ( להזכירכם חיפה ) , טי…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לילה טוב.. מבקש ממכם לקבל חוות דעת על סוזוקי בלנו ידנית שנת 95. כל מה שאתם רק יודעים עליו, הכל יתקבל בברכה. תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים כרגע יש לי דייהו רייסר 94 רציתי לשאול מה אתם חושבים כדאי יותר לקנות ולמה? Chevrolet Alero או Chrysler Neon? איזה מהם חסכונית יותר בהוצאות ובדלק? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת AC/DC, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עד החלטתי סוף סוף ללכת על הסובארו B3 ראיתי היום את הסיטרואן C4 קופה אני מדבר על הדגמים של ה2.0 ליטר אז אם למישהו יש דעה או משהו להגיד אני רוצה לשמוע.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכם. אני מתכנן לקנות אוטו עד 140,000 ש"ח ואני מתלבט בין 3 דגמים: מאזדה 2 גולף (פולקסווגן) או פג'ו 206 אני רוצה אוטו שכיר כלומר שיהיה לי גם קל למכור אותו.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 1 תגובות
- 866 צפיות
רצוי משנתון 2005 ושלא יהיה צרפתי תודה רבה מראש :]
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם, אני מחפש רכב טוב ואמין עבור אישתי להסיע אותה לעבודה וחזרה ( נסיעה עירונית) וכן נסיעות קצרות. הסכום הוא עד 40000 ש"ח. התעניינתי בהתחלה בדיהו נובירה אך לאחר קריאה בפורום החלטתי לרדת מרכב זה. כרגע אני מחפש טויוטה קורולה או מאזדה לנטיס - האם מומלצות ? האם ישנם המלצות נוספות ? תודה רבה על כל עזרה.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לרכוש A3 שנת 2004 - 2000 סמ"ק. בחורה שעבדה בסוכנות צ'מפיון סיפרה לי שמאז שאאודי עברו למנועי FSI בשנת 2001, המון לקוחות התלוננו על בעיות גיר ומנוע. האם למישהו היה ניסיון טוב/רע עם המכונית ? תודה רבה ניר
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברי פורום יקרים - עם הכנסי למקום עבודה חדש (אחרי 10 חודשי אבטלה - במזל טוב), נפלה עלי ה"צרה" הנפלאה לבחור רכב חדש מליסינג. הבחירה (דחופה) היא בין טויוטה לבין סיטרואן C4. אין לי מושג מה עדיף כאשר התקציר שקיבלתי הוא: טויוטה אמינה גדולה מרווחת - אך! תיבת הילוכים רובוטית לא נוחה, המכונית מגיבה לא טוב ולא באופן צפוי... C4 מכונית נוחה מאוד, מרווחת יחסית אך עם תא מטען פיצפון (מהווה מגבלה למשפחה)... נטיתי היא לטויוטה אך החשש קיים... אגב, למנהלי הפורומים - חיפשתי אופצית חיפוש כדי למצוא דיון על שתי מכוניות אלו, ולא מצאתי. או שזה חסר, או שזה מוסתר מדי... אודה לכם על חוות דעתכם
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבקש המלצה לרכב בתקציב של 20,000 - 25,000 ש"ח חובה שתיבת ההילוכים תהיה אוטומטית הרכב ישמש בעיקר לנסיעה כל יום הלוך (בבוקר) מחולון ושוב (אחר הצהריים) מאיזור בית שמש. תודה.
הודעה אחרונה מאת -oz-, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם ידידי! ההתעניינות היא לגבי שני הרכבים הנ"ל. הבנתי שבאמינות שניהם די זהות. הנכון הדבר? קאיה פרייד רכב מספיק אמין? תגובות יתקבלו בברכה!
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני זקוק להצלצות על מכוני בדיקה או (עדיפות) למוסך (אומרים שיותר זול) בקשר לבדיקת רכב מסוג פיאט אונו. האם כדאי מכון בדיקה או שבאמת אפשר להסתפק במוסך ? ( אז כמובן צריך מוסך עם מחלקת פחחות גם...) בכלל - איזה מוסך פיאט מומלץ באיזור חיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 6 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שתי אפשרויות קניה מה יותר משתלם ויותר טוב אם אפשר רצוי לנמק טיפה. תודה.
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום אני מעוניין לרכוש רכב מיני שיהיה נוח לאחזקה ובעל מידות לא גדולות לשם חניה קלה. האם יונדאי גטס משנת 2004-2005 צורכת דלק גדולה כמו דגמי הגטס הראשונים שהגיעו לארץ? חוץ מפרמט צריכת הדלק מעניינת אותי רמת האמינות של יונדאי גטס שנת 2004-2005 עם גיר אוטומט? אם יש בפורום בעלי יונדאי גטס בשנתון המדובר ,אשמח לקרוא רשמים על הרכב המדובר בתודה בראש, נתן
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
בבקשה תענו לי דחוף !
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש משפחתית גדולה וזולה מהשנים האלה. אוהב אמריקאיות והחיפושים העלו את המונדאו? יש כאן מישהו עם ניסיון אישי לגביה?
הודעה אחרונה מאת ALONZO, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב חדש וחשבתי על יונדאי I30 או סובארו B3, אני מתכוון למנועים של ה2.0 ליטר רציתי לדעת את החוות דעת שלכם לגבי המכוניות, תודה מראש אוראל.
הודעה אחרונה מאת gilzz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחר שבדקתי מס' רכבים מקב' סופר מיני והתאכזבתי ,אני שוקל לקנות רכב משפחתי או קומפקטי עם מנוע דיזל. אני משלם 22 ש"ח עבור הטסט השנתי . מחיפוש בפורום הבנתי שגובה הטסט לא אמור להשתנות ,גם עבור רכב עם מנוע דיזל. לגבי תוספת מחיר עבור טיפול או ביטוח ,לא מצאתי תשובה חד משמעית. גובה הפטור עומד על 59000 (גובה הפטור שונה בין רכב למישנהו ) לאחר הוספת הכסף שקבלתי עבור מכירת הרכב הקודם,אני מוכן לשקול רכבים בתקציב של כ 130,000 ש"ח. לגבי דרישות מסויימות מן הרכב, התיבה חייבת להיות לא רגילה ולא רובוטית . רכב עם מנוע יצרוך פחות מאשר רכב בנזין וזה מאוד חשוב לי כמו כן הבנתי שמנוע דיזל ,לרוב ,יותר חזק ממנוע בנזין ,זהו נתון לא כ"כ הכרחי אבל נחמד... מה האופציו…
הודעה אחרונה מאת tweety73, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום שוב לכולם, לאור החוסר מזל שהיה לי עם ה-406 ולאור העובדה שמקום עבודתי אינו הכי יציב שבעולם בימים טרופים אלו, כנראה ארד מתקציב ה-35K לאיזור ה-20K וקצת. אשמח גם הפעם, כמו בפעם הקודמת ללכת עם הבחירה האיכותית שלכם. אלו הכלות האוטומטיות לבחינתכם: 1. סיטרואן קסארה (98/99) 2. פג'ו 306 (98/99) 3. ניסאן אלמרה (96-99) 4. מאזדה 626 (94-96) 5. סיטרואן קסנטיה (98-00) 6. ניסאן פרימרה (95/96) אופציות סבירות נוספות: 7. טויוטה קרינה (94-96) 8. מאזדה לאנטיס (95-98 ) עכשיו מה חשוב לי שיהיה ברכב: 1. כמה שיותר מפנקת ונוחה 2. כמה שיותר מאובזרת ולא משעממת 3. כמה שיותר חסכונית (ביחס למנוע, לא פוסל מנוע 2000) 4. כמה שיותר אמינה 5. רצוי בי…
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני כנירא קונה קולט שנת 94 רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב,מה לבדוק בו, ומה בד"כ מתקלקל...?!
הודעה אחרונה מאת guy_23, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך הרכב מבחינת ביצועים ? האם הרכב אמין ? רק אנשים שהיה להם תרכב או שיש להם אותו שיעזרו לי מי שלא מבין שלא יגיב סתם תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת guy_23, -
- 0 תגובות
- 791 צפיות
הגיעו לשלב הגמר שני הרכבים הנ"ל בתקציב של 10K פחות או יותר. 1. האם אחד מן הרכבים עדיף? 2. לפי מה שראיתי ניתן למצוא c-15 בשנתונים יותר גבוהים במחיר הנ"ל (אפילו שנת 2000), האם זה גורם משפיע? כלומר במידה והאקספרס מומלצת יותר, אבל במחיר של 96 אתה יכול לקנות c-15 שנת 2000 ההעדפה משתנה? 3. האם גם ב - c-15 הדגם של הדיזל לא מומלץ, כמו באקספרס, או שהוא מוצלח יותר? או בקיצור איזה דגם עדיף לקנות (לא ראיתי הבדלים גדולים במחירים) תודה מראש לכל המשיבים
הודעה אחרונה מאת gaiah0,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 873 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Morde
- Accent Coupe
- amosbmw
- SurfHigh
- fishmanl
- סידן
- nglancer
- דובצע
- נירו72
- Nico62
- Supertigre
- shaik