ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מנוע , מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון ושסתומים,שריפת שמן מנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. מערכת פליטה: מערכת פליטה רועשת סרק קדמי ומערכת היגוי: לתקן זוויות היגוי, חופש חיבורי ציר קדמי. קפיצים: תקין שילדת רכב -ליקויים בעלי משמעות נמוכה : תיקון תאונה לפנים +מאחור, פח וצבע סביב, תיקונים תא מנוע, הוחלפו חלקי רכב, סימני מתיחה, מעיכות פח סביב+תחתית מערכת בלמים: תקין צמיגים: בלאי ,יבשים מערכת תאורה כולל מצבר: תקין העברת כח : מצמיד מפריד גבוה(בלאי)+קשה,חריקות בשילוב הילוכים,תושבת תיבת הילוכים פגומה. מחוונים: תקין הערות כלליות: יש לבדוק זיהום אוויר במוסך מורשה לפי התקן. מנוע : תקין (קיצרתי פה, כי אין טעם לכתוב את הנתונים) מדובר …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתלבט בין 3 מכוניות: הונדה סיוויק, הונדה האצבק, מיצובישי קולט (רק הדגמים שבתמונות) מבחינת אחזקה, אמינות, מנוע וכו' איזו הכי עדיפה? ואם אפשר גם למה.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Nati N, -
-
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שעשתה 48 אלף קילומטר,עברה שפשוף קל בצד ימין של האוטו, ידני, המחירון עומד על 31 אלף בעל האוטו רוצה עליו 34 אלף שקל...האם מוצדק לבקש מעל למחירון ? בטענה שהאוטו במצב מכני מצויין?
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחר הייתי אמור לקחת רכב לבדיקה, אך לאחר דין ודברים עם המוכר נדהמתי לגלות שהוא פשוט לא מסכים להגיע למכון בדיקה שאני רוצה, הוא רוצה להגיע למכון בדיקה שיותר קרוב לו לבית. (ההפרש הוא בערך רבע שעה נסיעה פלוס מינוס, לא משהו רציני). למרות שנדלקתי אני כנראה אוותר על האוטו.. משהו פה נראה לי מסריח למרות שאני בטוח שהבנאדם לא סוחר. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת tim tim, -
- 1 תגובות
- 620 צפיות
שלום, איזה רכב ממליצים לי לקנות עד 60K? אני מחפש רכב אוטו'. בהתחלה די חשבתי ללכת על גולף שנת 2000 אבל די ירדתי מזה גם כי גם קשה למצוא במצב טוב וגם כי הפחידו אותי לגבי האחזקה שלה... כרגע אני חושב ללכת על הונדה סיויק 2001/2002 /פיג'ו 307 2002 או פולו. איזה רכב כדאי? אם יש רעיונות נוספים אשמח לשמוע. חשוב לי שהרכב יהיה אמין, נוח לאחזקה אוטומט, שיסחוב (לא עגלה) ויפה (אני לא הכי מתלהב מרכב גדול, אין לי עדיין משפחה להחזיק, לכן אני עדיין לא נעול על הסיויק) אשמח לפרטים על 307 במיוחד. הרכב מצא חן בעיני אבל שמעתי שלא כדאי להתקרב לצרפתיות. איך הרכב הזה, האם אמין, ואיזה דגם כדאי (XR,XT וכו') תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת krembo25, -
- 0 תגובות
- 910 צפיות
סחירות, אחזקה, אמינות, צריכת דלק? אשמח לכל תגובה.
הודעה אחרונה מאת nivniv10, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם: אני מתעניין ברנו סניק מסויימת המוצעת למכירה במגרש גדול ומבוסס מאד. הרכב הספציפי הוא אוטומאטי, נסע כ- 70,000 ק"מ אך לצערי עבר שיקום מתאונה. אשמח לקבל חוות דעת על הרעיון הבא: לקנות את הרכב במחיר רצפה (משהו כמו 52K במקום 64k) ולהשקיע כסף בלתקן אותו כמו שצריך. ככה ניסע בבאוטו צרפתי מפנק.אשמח לקבל המלצות על בעלי עסק טובים באיזור ירושלים. לא נעול על לתקן את זה דוקא בחיים לוי. הליקויים שנתגלו בבדיקה: נזילות שמן, מנוע לאחר תיקון/ראש מנוע, צינור כניסת אויר פגום. קישות במתלה/בולמים תיקוני תאונה בחזית, הוחלפה קורת רוחב קדמית שלדה מחוברת בהלחמות, כפוף קצוות שלדה פגיעות פח ופגושים, תיקוני פח צבע, הוחלף מכסה מנוע וחלקי מרכב בחזית מגיני תחתית פל…
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-הונדה סיויק SR אוטומט 1.6 96-2000 -הונדה סיויק אצ'בק אוטומט 1.4 אוטומט 96-2000 -מיצובישי קולט אוטומט 1.6 97-2000 -סיאט איביזה אוטומט דגם סיגנו 100 כוח סוס 2000-2001 אני שואל לגבי הכל לגבי צריכת דלק נוחות לא מחש ספורט ו מהירות אבל לא רוצה רכב עגלה לי יש כרגע מזדה לנטיס שנת 200 1.6 והוא נוסע לי מצויין אני מחפש אוטו שיהיה כמוהו בבקשה תפרטו לי כמה שיותר תודה לכל מי שיעזור לי זה מאוד חשוב לי לדעת...
הודעה אחרונה מאת zohar_v, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות ואן שאני יוכל למכור ממנה פלאפל וסנדוצים וכו אולי יש למשהו המלצה או כל דבר שיכול לעזור תודה אופיר
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 826 צפיות
s 60 ל sx 60 , כאמור מה ההבדל ביניהם?
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אחי עבר תאונה קשה עם הרכב(סופר לנסר 96). אני החלטתי לקנות רכב חדש במקום לתקן את הישן. אני רוצה המלצות לרכב לנהג בן 17 שיהיו בו את כל התנאים הבאים: א. עד 25000 ש"ח ב. אמין, לא רואה מוסך הרבה ג. נוח ד. לא שותה דלק הרכב הולך לסוע רמת גן-פתח תקווה פעמיים ביום + נסיעות לצפון או לדרום פעם ב.. בקיצור בעיקר נסיעות משולבות תודה מראש לכולם, דניאל=]
הודעה אחרונה מאת asds, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש כאן שמי אור ורציתי קצת חוות דעת על האוטו AUDI A6 1.8 T 2004 ועוד משהו רציתי לדעת גם את המחירון של אוטו .. תודה מראש אור.
הודעה אחרונה מאת OR7, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כי בעל רכב מסויים שמעוניין למכור את הפיאט שלו אמר לי שהפייט שלו דגם sx שנת 2002 וששאלתי אותו כמה כח סוס יש לה הוא אמר לי 75. האם הגיוני? כי מקריאה בפורום שמתי לב שהדגם הנ'ל בא רק עם 60 כח סוס? ובנוסף רציתי לשאול האם 115אלף קילומטר לפיאט משנת 2002 זה נחשב להרבה? בהנחה שהאוטו מטופל בצורה עיקבית ודקדקנית במוסך המרכזי עם ספר טיפולים? אני פשוט חושש למצב המיכני של האוטו?.. תודה רבה, אמיר.
הודעה אחרונה מאת mike1551, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 9 אלף צפיות
היי מישהו יכול לתת חוות דעת מנסיון על סיאט איביזה שנת 2002 100 כ"ס דגם סיגנו 5 דלתות איך האמינות? כמה יעלו בערך טיפולים שנתיים? האם זה אותו מרכב,מנוע וגיר כמו הפולו והפביה? אם לא אז מה שונה? מה אתם חושבים בכלליות על האוטו? מה הצריכת דלק? כל פרט נוסף יעזור תודה מראש
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי התלבטות קשה בין יונדאי I 30 לסובארו B3 שניהם חדשות לגמרי ומיוצרות החל משנת 2008 שניהם יפות בעניי חיצונית אבל הB3 קצת יותר. מבחינת עיצוב פנים אהבתי יותר את הI30 גם מאמרים שקראתי מראים שהI30 יותר יפה מבפנים, ההתלבטות שלי היא לגבי המנועים של ה2.0 ליטר ורציתי לדעת איזה אוטו טוב יותר מבחינת התנהגות בכביש מהירות נוחות נסיעה ובקיצור הכל אז מי שיוכל לעזור לי אני יודה לו ודרך אגב הייתי בסובארו כפר סבא ואם מישהו רוצה לקנות רכב שלא ילך לשם הם לא עזרו לי בשום דבר למשל דיברתי איתם על דגמי ה2.0 והם לא אמרו לי שיש בקרת אקלים ומסכים יפים כאלה באמצע והגה מעור וראיתי את זה רק בתמונות ובמאמרים שקראתי, יש להם שם רק את הדגם 1.5 הכי פחות מפואר ולא נראה לי שהם אוהבים למכור את הדגם 2.0 משו…
הודעה אחרונה מאת orelizhaki, -
- 0 תגובות
- 622 צפיות
אז כמו שבכותרת אני מאוד מכוון לקנות את האוטו הזה...אבל חלק אומרים שזה אוטו לא אמין ופיאט בכלל שנים האלה לא אמינה. אז רציתי לדעת ממכם האם האוטו אמין ולא זקוק למנוי במוסך?
הודעה אחרונה מאת LEX, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. אני עומד לקנות רכב שהבעלים קנה לפני קצת יותר מ-5 שנים בהנחת עולים וגם לקח הלוואה תחתיו בבנק לאומי. לפי מה שהבנתי הוא רשאי למכור את הרכב אחרי 5 שנים בלי לשלם מכס. ברישיון רכב כתוב שהוא "משועבד לבנק לאומי הג. מכס לצורך העברת בעלות". לבקשתי הבעלים הלך לבנק וקיבל ממנו אישור שהוא כבר לא חייב להם \ שהרכב כבר לא משועבד. בדקתי ברשם המשכונות (הבדיקה הזו שעולה 27 שקל) ושם עדיין כתוב שהרכב ממושכן לבנק לאומי - יכול להיות שהמידע אצלם לא מעודכן? אם אני אעשה את העברת הבעלות במשרד הרישוי, האם אני מכוסה מבחינה חוקית במקרה שהוא זייף אישור מהבנק ולמעשה הרכב עדיין ממושכן? האם אני יכול ללכת לבנק ולבקש מידע או שלא ייתנו לי?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמו כן האם שי מוסך צ'מפיון בפתח תקווה על מנת שאוכל להוציא תדפיסים על רכב אוודי. תודה.
הודעה אחרונה מאת KR21, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש אוטו טוב עד 105,000 ש"ח. ההונדה סיווק 2006 צורה חדשה נכנסת לתקציב. ב- YAD2 ואתרים אחרים אני רואה שמוכרים אותה עם ק"מ נמוך 2000-12000 ק"מ וחלק כבר יד שנייה!!! האם הרכב טוב? האם יש בעיות מיוחדות בדגם זה? זה כמעט הרכב היחיד שאנשים מוכרים עם ק"מ כל כך נמוך, ועוד מתעקשים על מחירון, ונראה לי לוקח להם זמן עד שמוכרים.
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש רכב אמין עם גיר ידני, רצוי מאד שיהיה חסכוני בדלק וזול לאחזקה שוטפת. חשובה לי נוחות הנסיעה, לאו דווקא ביצועים ומהירות. וכמו שאמרתי עד 35000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים. נ.ב אני מודע לקיומו של פיג'ו 106 XS מנוע 1600, פשוט קל יותר למצוא מאובנים של דינוזאורים מאשר אותו...
הודעה אחרונה מאת Love_Cars, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך עזרה וייעוץ לפני קנייה. החלטתי להתקדם מהרכב שלי שמבלה במוסך כל שני וחמישי לרכב חדש יותר, עם עדיפות לרכב אוהב כביש כמובן... הרכב שאני חושב עליו כרגע הוא פיאט פונטו S שנת 99 יד 2 עם 79,000 ק"מ ! שתי הידיים פרטיות. המוכרת רוצה מחירון. 1. המצבר ישן יחסית והרכב צריך לעשות טסט חודש הבא, איך הדבר משפיע על המחיר? 2. מה אתם חושבים על קניה של רכב כזה? איך הוא מבחינת אמינות? מה הנק' החלשות שלו ואיך אני יכול לבדוק אותן לפני שאני לוקח אותו לבדיקה? 3. איפה אתם ממליצים לי לבדוק אותו? מכון בדיקה/המומחה/מוסך כלשהוא? נסעתי על הרכב טיפה והוא מצא חן בעיני הרבה יותר משני דגמים קטנים אחרים שראיתי (רנו קליאו ופורד פיאסטה שתיהן שנת 2002) אבל אנ…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 735 צפיות
ברשותיי דייהטסו שרייד 90 1300 ידנית שהייתה של סבא שלי במשך 17 שנה הוא היה היד הראשונה והאוטו עבר לבעלותי לפני שלושה חודשים כרגע אני יד שניה (01 ברשיון רכב) האוטו עבר 93,000 קילומטר, הוא במצב שקשה להאמין שאפשרי בשביל רכב שנמצא 17 שנה על הכבישים ריפודים נראים כחדשים, פלסטיקים שלמים ומבריקים, צבע חיצוני כמעט מושלם וזה הצבע המקורי, ללא שאסי וללא תאונות קטנות אפילו, מלבד שירטה קטנה ולא עמוקה בכנף הקדמית מהצד של הנהג הרכב מושלם... אני רוצה למכור אותו רק מהסיבה שאני רוצה להתקדם כמה שנים קדימה וברשותי 10 אלף ש"ח נוספים... מה המחירון שלו וכמה אפשר לבקש עליו ?! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
שימו לב, מדובר על גירסאת הליסינג. אשמח לשמוע מה היתרונות של כל אחת מהן. יש גם אופציה למאזדה 6 או 5 אבל נראה לי שזה לא אותה ליגה, אם אני טועה האירו את עיני.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך עזרה לגבי רנו מגאן 2006 סדאן רמת גימור PR מנוע 2000. למען האמת שמעתי רק דברים טובים לגבי המגאן אבל מה שמטריד אותי זה המנוע הגדול. האם אני צריך לפחד מצריכת הדלק? משהו יודע מה ההבדלים בין המגאן לנניח מאזדה 3? צריך לציין שהמחיר בו מציעים לנו את הרכב הוא זול מאד (103 אלף ש"ח כאשר לרכב 8000 ק"מ). בנוסף צריך לציין כי המחירון הוא 108,000 ש"ח ורמת גימור PR נחשבת לרמת הגימור הגבוהה ביותר. מה אתם ממליצים? תודה רבה לעוזרים. לילה טוב!
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב למומחים!! הינה צילום של תוצאות הבדיקה .אמרו לי בקשה האם הקניה כדאית? ואם הבעיות הנ"ל חמורות, ובמה מומלץ לטפל בהקדם? אודה לכם מאוד אם תענו לי במהרה, כי אני מעוניין לרכוש את הרכב מחר.. תודה רבה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני רוצה לרכוש רכב עד 30 אלף חשוב לי שיהיה בו נסיעה נוחה בטוחה ורצוי קטן וכמה שפחות בעיות וטיפולים או שהחלקים של הרכב יקרים תודה דודי.
הודעה אחרונה מאת dudi90, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב. אימי (בת 62, 1.60 מ' - הנתונים חשובים, ר' בהמשך) מחפשת רכב קומפקטי יחסית (לת"א). דרישות המינימום הינן: 1. איבזור עשיר מאוד (עור, גג שמש, כסא נהג חשמלי, מחשב דרך) 2. אוטומט 3. כסא גבוה (ולכן נפסלו וולוו C30, אאודי A3, ו- ב.מ.וו 120 - כולן לאחר נסיעת מבחן). 4. מחיר באזור 200K (יכול להגיע גם ל- 240K בגבול הגבוה). הרכבים שכרגע מצויים בהמתנה לנסיעת מבחן - פיז'ו 207 מאובזרת עד הגג (167 אש"ח) אלפה 147 2.0 סלספיד (לטעמי - תרד מהפרק לאחר נסיעת המבחן נוכח הגיר הבעייתי - 205 אש"ח) מועמדות נוספות - גולף GTI (יש אוטומט, לא כן ?) מה עוד ניתן להציע לה ? (לא מעוניינת בהונדה סיוויק 5D). הכיוון, כפי שניתן להבין הוא קומפקטי, יוקר…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב זריז יחסית ואמין (מאוד מאוד מעדיף מנוע 2000 ולא 1600) מה שחשוב שהאוטו יהיה אמין (עדיפות ליפנית?) אחזקה זולה יחסית שיהיה זריז יחסית משנת 2002 ומעלה מה שחשבתי בנתיים זה: -מאזדה 3 מנוע 2000 מודל 2004 -פורד פוקוס מנוע 2000 -יש גם איביזה FR אבל אבא מתעקש שתיהיה בעיה למכור אותו אחרכך, שהאחזקה לא זולה כלכך וגם האמינות לא כמו היפניות. אפשר גם לחרוג עד 70K תודה
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
רכב לסטדונט - עד 40K 1 2
מאת yon7- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני סטדונט מחפש רכב אוטומט עד 40,000 ש"ח. חשובים לי (ע"פ הסדר): אמינות, צריכת דלק, בטיחות, אבל גם נסיעה נוחה ונעימה. הנסיעות הן בעיקר עירוניות ופעמיים בשבוע בין-עירוניות (י-ם - ת"א). אין לי צורך ברכב גדול, אך מחיפוש בפורום לא מצאתי כמעט שום רכב קטן אוטומט ממולץ (חוץ מהטויוטה יאריס שאותה הבנתי שכמעט בלתי אפשרי למצוא). אשמח לשמוע המלצות. תודה!
הודעה אחרונה מאת yon7, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה דעתכם על פונטו xtz 75 שנת 98. 110 אלף קילומטר. צריך לעשות טסט בעוד חודש!יש לו מגנזיום.הגה כוח.אחד של האוטו קצת שריטות ושקעים קטנים כאלה. יש לו הזעקה , נעילה מרכזית, חלונות קדמיים חשמליים. הוא כנראה משאיר לי פאנל של המערכת ו2 רמקולים (יש לו עוד 2 ועוד מגבר וסאב אבל הוא לא משאיר ) , הוא החליף מצבר לפני שנה וחצי. יד שלישית. הוא רוצה מחירון אבל מוכן להוריד ל18,000 שח.כדאי? (בתנאי שהבדיקה יוצא טוב,הוא מתחייב למנוע ושסי). נ.ב.אפשר למחוק את ההודעה שלי על הגה כוח אם היא מפריעה
הודעה אחרונה מאת edelinaus,