ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. אני שוקל לקנות אופל אסטרה משנת 2000 עם מנוע 1800 (אוטומטית). אני מודאג מהדברים הבאים: 1. צריכת דלק בדרך בינעירונית - האם מנוע 1800 יצרוך יותר ממנוע 1600? מה אם יש עליות בדרך? 2. האם רכב אוטומתי צורך יותר דלק מאוטו ידני בכביש בינעירוני? 3. ק"מ גבוה - 190 אלף - זה יוצא 27 אלף לשנה. הבעלים טוען שרוב הדרך האוטו עשה בכביש. האם זה נכון שבכביש האוטו מתבלה פחות מאשר בעיר לכל קילומטר נסיעה? 4. לבעלי מכונית כזו - יש שם ממש מעט מקום לרגליים באיזור הפדלים. האצבעות שלי נוגעות בתקרה כאשר אני לוחץ על הגז, וזה לא שיש לי מידת נעליים גדולה (43). האם ככה זה גם אצלכם? או שאולי עשו איזשהו שינוי באוטו? 5. מחיר טיפולים וחלפים - שמעתי שהם יקרים באופל, זה נכון? 6. יש בעיות טי…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
רכב היברידי
מאת טוביה- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מתכוון לרכוש רכב היברדי מטעמי חסכון בעלויות ואיכות סביבה. אשמח לקבל מידע מבעלי רכב היברדי בנושאים הבאים: 1. צריכת דלק. 2.עלויות טיפולים. 3.נוחות נסיעה. 4.תקלות במערכת ההיברדית. 5.האם משהו ניסה למכור את הרכב? והאם ניתן לקבל מחיר מחירון. תודה על שיתוף הפעולה.
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 852 צפיות
שלום לכולם שמי יאיר שפירא. לאחר שצד שלישי לא זהיר ריסק את הגרנד ליאונה 1994 הנאמנה שלי אני נאלץ לרכוש רכב חדש. היעד הוא רכב יפני משפחתי (סיוויק, אימפרזה, קורולה) 1600 שנתון 2003 עד 2005. הפרמטרים החשובים לי הם אמינות ונוחות. עלויות אחזקה וביצועים במקום שני. אשמח לקבל ייעוץ. יש על הכוונת הונדה סיוויק 2004 עם 111000 ק"מ מ ליסינג שהיתה אצל חבר שלי בשנה האחרונה. תודה לכולם מראש יאיר.
הודעה אחרונה מאת יאיר שפירא, -
- 1 תגובות
- 861 צפיות
שמעתי מי חבר שלי לאחר שהיתעיצתי איתו בנוגע לרכב הראשון שלי, הוא אמר שקליאו זה רכב זוועה מתקלקל כול יום משו אחר אומנם לרוב תקלות קטנות אבל עדיין מעצבן אומנם הוא ציין שאם הרכב מטופל כראויי כול שנות חייו אין בעיה אך נישארו מעט מאוד כאלה אל הכביש האם זה נכון? ואני מתכוון לקליאו עד שנת 97
הודעה אחרונה מאת OriOri, -
ייעוץ לגבי קנייה סוברו DL 1600 קופה
מאת Guest יהב- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכול חברי הפורום. רציתי לדעת כמה דברים בנוגע לסוברו DL שנת 87 קופה. 1.מחיר מחירון 2.אמינות 3.אחזקה (חלקים) 4.צריכת דלק אני קונה את הרכב לא בישביל למכור אותו אחרי כמה שנים אלה בישביל ללמוד אליו כול מיני דברים כמו איך לעשות צבע טיפולים לבד ועוד.... תודה מרוש יהב
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
- 0 תגובות
- 697 צפיות
מה אתם אומרים ? יש בכלל בסיס להשוות ? שני המנועים 1400 מוזרקים... מחירים די דומים השוק של הקליאו, לפחות עושה רושם, חזק יותר. מה הדומה ומה השונה בין המכוניות ?מה האיבזור ? והאם אמורה להיות לי העדפה לאחת מהן כסטודנט תפרן ? לא מכיר כל כך את הקליאו הישנות... אמינות ? מנועים ? מחלות ידועות ? עלויות אחזקה לעוזרים תודה רבה מקרב לב
הודעה אחרונה מאת pandi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
בחורף הקרוב אני מקווה להחליף את המאליבו 07 במאליבו החדשה 08 שמגיעה לארץ. ה 08 היא מהפכה ענקית של שברולט וכנראה המוצלחת בעשורים האחרונים (שונה מקודמותיה לגמרי). אני מתחיל בהתלבטות לגבי הצבע שעלי לבחור. אסביר את הדילמה: בכוונתי להחזיק את המאליבו 08 לשנים רבות מאוד(אלא אם כן תשבוק/תתרסק וכיוצ"ב...). צבעים מטאליים-גם איכותיים מאוד- נוטים לאבד מזוהרם תוך כמה שנים (תופעה שאני מבחין בה גם ברכבי פאר יקרים מאוד) ואף להישרף. אני מאלה שלא שוטפים את הרכב אלא מעט ובתדירות של פעם בחודש. השטיפה מתבצעת תמידבמכון כזה או אחר (יש לי על המאליבו 07 שריטות עדינות ופחות עדינות ממכונים אלה....). החשש שלי שרכב מטאלי זוהר יאבד את הברק תוך כמה שנים ויהפוך לדהוי או שרוף. כרג…
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
אני בדרכי לקנות את האוטו הראשון שלי... המטרה: אוטו יציב ובטוח שאפשר לנסוע איתו כ-50 ק"מ ביום, גם בכבישים בין עירוניים, גם בעיר וגם בשפע של פקקים, ובסופו של יום גם להשתחל לחניה במרכז ת"א. מכיוון שהבנתי שבקרת יציבות היא חשובה, ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מאזדה 2 לפיז'ו 207 (לסוויפט אין בקרת יציבות ופולו באמת כבדה ומגושמת בנסיעה). שמעתי על פיז'ו שהיא לא אמינה (והתדמית הזאת קיימת גם לגבי רכבים חדשים). מצד שני - שמעתי שהמאזדות מתהפכות ושהמוסך שלהם בכלל לא זול כמו שמצופה מיפניות (או בקיצור שהם די מנסים לגנוב אותך...) איך תוכלו להאיר את עיני? תודה!
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 983 צפיות
שלום יש לי הזדמנות לרכוש פיאט בראבו שנת 98 1.6 אוטמוטית. האם מישהו יכול לתת לי המלצות או ביקורות על האוטו.. האם הגיר בעייתי??? האם ישנם בעיות נפוצות אחרות??? האם יש בעייה של חלקים?? תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת Aditi, -
- 2 תגובות
- 918 צפיות
שלום מה נחשב "הרבה" בקילומטראז של דיזל? 200000 למשל בשבע שנים זה הרבה? תודה, אמיר
הודעה אחרונה מאת BEEKER, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המנוע נמכר במקביל לדור החדש FSI , האם ידוע על הפסקת השימוש בו ? (מן הסתם זה ייעשה במקביל בכל הדגמים לבית פולקסווגן...)
הודעה אחרונה מאת joelsnet, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנחנו שוקלים רכישת מיצובישי סופר לנסר 1996 אוטומטית (200K ק"מ, הוחלף גיר לפני 20k). אמור לשמש כרכב שני, עם נסיעות בינעירוניות כ-3 פעמים בשבוע (כ-100 ק"מ).כמה זמן רכב כזה יכול לסחוב בלי לעשות בעיות רציניות? האם מישהו יודע מה דירוג הבטיחות של הרכב? נשמח לשמוע המלצות (או להפך) ממי שיש לו רכב דומה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מכיוון שהרכב ישרת אותנו בערך ל3 שנים והדרישות שלנו הן : ידני, מעל שנת 2000, אמין ולא זללן (אנחנו יודעים שלא נגיע לצריכת דלק כמו של הסיריון, אבל אופטימים). לגביי הפוקוס, היום הלכתי לבדוק פוקוס ידנית, דבר ראשון ראיתי שיש באגאז' אבל הבלגתי, רוצים 2000 מעל המחירון - מוכן לשלם אבל מבט מעמיק גילה לי שהטמבון האחורי, דלת נוסע, כנף נוסע וכל החלק האחורי שמאלי עבר צבע, חוץ מזה יש הרבה שריטות, מראת נהג שבורה וגם עוד כמה פלסטיקים חיצוניים, בקיצור להתרחק. שאר הפוקוסים למכירה - או שנמכרו כבר או שהיו מבי"ס לנהיגה. אופציה שניה היא יונדאי אלנטרה - שוב, חוץ מידנית פרטית אחת יש רק מבי"ס לנהיגה. איביזה - אופציה, אבל מעדיף פוקוס. הפואנטה של השרשור: התחלתי לפזול לכי…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני הולך מחר לראות אוטו במגרש ולפי המודעה יש סאנרוף. איך אני יודע אם הסאנרוף מקורי או שעשו אותו אחרי קניית האוטו?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לאבי מחליפים את רכבו מאגנום 4X4 2001 ולאוטו פרטי לצערו. האופציות שהוצעו לו והוא לא הסכים זאת סוזוקי חדשה אמר בשום פנים ואופן וגם שברולט אוויאו בזכותי סירב. עכשיו ההתלבטות שלו זאת מאזדה 3 דגם הכי פשוט 1.6 מול אופטרה הכי פשוטה. מה כדאי יותר מאיזה בחינות? מבחינת דלק לא מעניין אותו... וגם מבחינת חלקים וכלום (רכב עבודה) תודה.
הודעה אחרונה מאת BIOSPHERE, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לילה טוב. ברצוני לרכוש רכב כבר תקופה טובה. עדיין לא ננעלתי על רכב ספציפי. לפי חיפוש בפורום על ניסן סאני שמתי לב שזה אחד היפניות האמינות לשנתון שלו. ההיסוס שלי לקניית סוג רכב זה הוא שאין הרבה מכוניות כאלה בכביש, מה שאומר שיהיה קשה למצוא חלקים לרכב. האם אני טועה? מה אתם אומרים? עוד שאלה בקשר לפולו שנת 96-97 1.6 ידנית? האם תהיה קניה טובה? איזה בעיות יש ברכב? (אחרי חיפוש ולא נתקלתי במשהו חוץ ממנועי החלונות ומנוע יותר אמין הוא ה-1.4) חוות דעת יתקבלו בברכה. תודה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
שמעתי הרבה אנשים שאומרים לי שלא כדאי לקנות צרפתיות ישנות, אבל יש את ה306 שנת 99-2000. איך הן ,? האם יש בעיות ידועות? עדיף גיר רגיל? מה הנוחות? האם הרכב אמין?
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- 2 תגובות
- 995 צפיות
אנשים תעזרו לי בבקשה? מה עדיף? יש לי 30,000 אשמח לשמוע המלצות גם על רכב אחר
הודעה אחרונה מאת sdamri, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, בינואר מס הקניה על רכב חדש הולך לרדת ב-6%, מה שיוריד את מחירי הרכב החדש מקבוצה 2 ממחיר של כ-114K למחיר של כ-108K. כיצד תהיה ההשפעה על משומשות? ואם לדייק- משומשת בת שנתיים שכרגע המחירון שלה הוא 90K - מה יהיה מחירה לאחר ההפחתה? האם ירידת המחיר שלה במחירון תהיה מיידית או שמא ייקח מספר חודשים עד אשר מחירה יאבד את אותם 6%? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 0 תגובות
- 740 צפיות
לילה טוב לכולם אני מחפש רכב זמני שיוכל להיכנס בתקציב אחזקה של כ 1000 ש"ח בחודש ו 10-15 אלף גג לקניית רכב עצמו רציתי לדעת איזה דגמים אפשר לקחת הדבר הכי חשוב הוא האמינות של אותו הדגם שמעתי לא מעט אל אופל אסטרה איך היא? וכנ"ל לגבי פולקסוואגן פולו עיצוב מאוד מאוד חמוד רק אומרים שצ'מפיין מוטורס גונבים כסף על חלקים לכן רציתי לדעת איזה רכב יתן לי את התמורה הטבוה ביותר ודרך אגב מה לגבי פולו 1000? P.S אני גר בירושלים ונוסע לת"א מדי פעם צריך גם רכב שהיה לא רע בעליות אבל זה הרבה פחות קריטי הקריטריון החשוב מי כולם האו האמינות
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראו בקישור זה. http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/5090774.doc
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 1 תגובות
- 972 צפיות
אני מעוניין לקנות בקרוב אימפרזה שנת 02 , שמעתי דגם שנקרא "ניו אייג". אשמח להסבר קצר בנושא.... האם ישנם עוד דגמים באותו השנתון? איך מבדילים ומה עדיף? תודה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם על סיטרואן סקסו דגם Sx שלוש דלות? נפח מנוע 1,400 שנה: 1997 יד: 3 דיברתי אם הבחור ומחר אני יראה אותו . . . יש , הגה כח,חלונות חשמל+מרימים,מזגן,נעילה מרכזית,אזעקה+אימובילייזר. 4 צמיגים חדשים ! איך האוטו?מישהו מכיר אותו?כתוב שזה דגם נדיר . .
הודעה אחרונה מאת pandi, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה מאוד חשובה: החלטתי לקנות רכב,איך אני יודע שהרכב לא היה בעברו בחברת השכרה או בליסיניג? האם זה מופיע ברישיון הרכב? בתודה מראש שי
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני רוצה לקנות רכב ואני מתבלט בין רנו קליאו B שנת 99, פולו 1.4/1.6 ידני שנים 96-98 ובין דייהטסו שרייד שנים 97-98. עכשיו אני לא יודע מה עדיף מבינהן,אני מחפש שהרכב יהיה זריז,נוח לנהיגה,ועד כמה שאפשר אמין.. תודה רבה לעונים...
הודעה אחרונה מאת vs88, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לנו תקציב של 15-25k, אני צריכה רכב בשבילי לנסיעות של כחצי שעה מחוץ לעיר פעמיים בשבוע, לנסיעות בתוך העיר (הקטנה- שדרות) ואולי פעם בשבוע לעלות משדרות לירושלים. דפדפתי פה כבר וראיתי שממליצים של סוויפט, על שרייד, על DL, ועוד כמה שאני לא זוכרת הדברים החשובים לי זה חיסכון בדלק, אמינות, (אין לי כוונה לבלות במוסכים, אני אישה בסופו של דבר וגם בתחילתו) בטיחות עד כמה שאפשר למצוא בתקציב שלי. אז על מה אתם ממליצים? איז דגם , איזה מודל, והאם לסוויפט יש יתרון משמעותי על השרייד?
הודעה אחרונה מאת selmen, -
- 2 תגובות
- 874 צפיות
טוב שלום לכולם (הודעה ראשונה שלי) חיפשתי הודעות דומות לכותרת שלי בפורום אך לא מצאתי (וכן, השקעתי יותר מכמה דקות, דווקא מצאתי כמה כתבות מ-ע-ו-ל-ו-ת לגבי קנייה). יש לי מגאן קופה 98, ואני חייב לציין שאני די מאוכזב מהאוטו - הרבה תקלות חשמל, צבע ובעיקר הסאן רוף (הבנתי שזו בעייה ידועה). אני מחפש רכב 1600-1800 סמ"ק, עדיף ידני (אך אתפשר על אוטומט), חסכוני בדלק, זול בחלקים וכו' וכו', עד 50K. כמה שיותר חדש. קיבלתי המלצות על מאזדה לאנטיס וסובארו אימפרזה, אך הם קצת "משפחתיים" מידי לטעמי, כמו כן על פיג'ו 206 או דייהטסו סיריון (קטנים מידי). יש משהו באמצע שיענה על הדרישות שלי? (גולף למשל?) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eyalcol, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, חיפשתי וחיפשתי אבל לא ממש מצאתי פה משהו שיכול לסכם את הענין הבא: פורד פיאסטה - כולם אומרים שזה רכב אמין וכו'.. (אם לא אני אשמח לשמוע) ואז הרבה אנשים אומרים לי לקחת פונטו ולא ממש מצאתי פה משהו לא טוב על הפונטו , מאידך , שמעתי שכל מיני מקומות שהפונטו בעייתית. מדובר ברכב בתקציב של 17K שנת 97 הלוואי ויותר. תודה תודה
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות אוטו קטן וחסכוני עם גיר אוטומטי בתקציב של עד 35k. רצוי כמובן שיהיה חסכוני גם בהוצאות השוטפות וגם בדלק, ושיהיה נעים למראה חשוב לציין שאני לא מחפש אוטו משפחתי. כרגע יש לי פולו 96, חשבתי אולי להתקדם לפולו 2000 מה אתם אומרים עליו?? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת itai11, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש רכב. אצטרך לנסוע איתו מראשל"צ לירושלים במשך שנה, יום-יום. חשבתי על פולו, מנוע 1.6 שנת 1997. יש גם פולו עם מנוע 1.4. מה מומלץ - האם עדיף 1.6 בגלל העליות של ירושלים או מספיק 1.4? מה בכלל אתם אומרים על פולו שנת 1997 (אוטומט)? תודה רבה, אריק
הודעה אחרונה מאת selmen,