Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 או פיז'ו 207?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למאזדה 2 יש 2 רמות גימור. בסיסית ומאובזרת יותר.

אין דרגת פאר.

כשנוסעים ברכב מפואר מבינים את ההבדל.

אין לי כוונה להתנצח איתך, או לפרט מהי מכונית מפוארת. בסה"כ תיקנתי וציינתי שאין מאזדה 2 מפוארת. יש גרסה טיפה יותר מאובזרת (עם מחזיק בקבוק בדלת הנהג), עדיין לא גרסה מפוארת.

סמנטיקה של מילים בלבד ,לא תארתי לי שזו אלפא 159 או חלילה מרצדס S CLASS .קצת היגיון פשוט .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשנוסעים ברכב מפואר מבינים את ההבדל.

אין לי כוונה להתנצח איתך, או לפרט מהי מכונית מפוארת.

אתה בטח מתכוון לבימר 750iL ?

עכשיו הבנתי אותך..... כן, בימר יותר מפואר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אז הבחירה הטובה תהיה OPEL OMEGA או CHRYSLER M300 בקצת כסף :wink:

נו בחייכם, מה אתם נתפלים לתאור "מפואר"? גם בימר 750 לאומת רולס רויס זה לא נקרא מפואר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מבחן דרכים מקיף אמור להתפרסם באוטו הקרוב.

אני לא יודע מהם בדיוק הדרישות מהרכב, וזה בעצם העניין העיקרי.

אני עמדתי בבחירה הזו לפני כמה זמן ובחרתי בסוויפט. כיום אני מרוצה ממנה מאוד, היא חזקה יחסית, יציבה מאוד על הכביש, הגה פנטסטי. הבעיה היחידה שלה היא תיבת ההילוכים שקצת עצלנית.

לפזו אומנם לא עשו מבחני אמינות עדיין אך אני מניח שכמו כל הדורות אחורה, היא תהיה פחות אמינה, אבל כבר לא בצורות קיצוניות כמו בעבר.

מזדה 2 - לא נהגתי אבל שמעתי שהיא נחמדה, הגה פחות טוב ומאוד נוטה לזרוק ... (השמעתי זה לא מהדודה חנה אלא מרוני שטרן שהשתתף במבחן שלה ... )

סיכום - בטוח הייתי לוקח אחת משתי היפניות - סוויפט או 2. אם בקרת יציבות זו הדרישה היחידה שלך אז ה2 היא המנצחת. למרות שהסוויפט מאוד, אבל מאוד יציבה. ועם צמיגי פוטנזה מהיצרן לא התקרבתי איתה לאיבוד אחיזה בנסיעות רגילות...

פורסם

לפי דעתי הפקטור הכי חשוב הוא בטיחות שמתווספת גם ליציבות הרכב

למרות שלפי הסמלון שלי אני נשמע לא אובייקטיבי- לפג'ו יש את השלדה הטובה ביותר שמביאה לתוצאות מעולות באחיזת כביש

ובבטיחות (קיבלה חמישה כוכבים במבחן ריסוק)

נכון, יש הפרש של כ-10,000 שקלים בין שתי המכוניות אבל אתה מקבל ESP,ABS וכריות אוויר ב-207 ולתוספת אולי לא תהיה בעוד כמה חודשים כמו כל מר ישראלי שיסע עם המאזדה 2 שלו.. (רק התחלנו, חכו חכו איזו הצפה תהיה)

לסיום- הכסף שווה את הבטיחות שתקבל ואת ההנאה שתפיק מה-207.

תצחקו, תגידו שהן לא עובדות, עדינות, אי אפשר למכור אותם..

דבר אחד אני יודע- לפחות לאירופאיות אפשר לקרוא "מכונית".

פורסם

יש הפרש של כ-10,000 שקלים בין שתי המכוניות אבל אתה מקבל ESP,ABS וכריות אוויר ב-207

אז זהו, גם במאזדה יש 6 כריות אוויר, ABS ו ESP, בדינאמיק. (אלא אם יש לך איזשהו מקור אינפורמציה קצת יותר אמין מוואלה רכב...)

וחוץ מזה, מנהיגה של כמה ק"מ אתמול על 207, אהבתי :) אמנם ממש אין לי רפרטואר של מכוניות להשוות אליהן, במיוחד לא מ2008, אבל הנאה הייתה (כמובן שהצבע מאוד עזר - כתום מטאלי חביב).

היא מאיצה יפה (להפתיע), והמנוע (שפותח בשיתוף עם BMW), בהחלט מגיב.

היו לי ציפיות מאוד נמוכות ממנה, אבל יש הפתעות.

יום נעים :)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אני עמדתי בבחירה הזו לפני כמה זמן ובחרתי בסוויפט.

כשבחרת בסוויפט, הן ה-207 והן מאזדה2 כלל לא היו באולמות התצוגה, לא?

ניחוש פרוע: מאזדה2 לוקחת את המבחן של אוטו. :wink:

MCS 2008

פורסם

KORNASS כתב כי בהפרש הסכומים ה 207 מגיעה עם יותר איבזור מהמאזדה ,ע"פ מיפרטי היבואן והפרטים באולם התצוגה המאזדה 2 מגיעה עם ABS מערכת אלקטרונית לחלוקת בלימה ובקרת יציבות , אני מדבר על דגם דינאמיק .

בצעתי נסיעה על ה 207 כיומיים ו400 ק"מ ,היה משהו ממש מעצבן ברכב כאשר השתמשתי בגיר בצורה ידנית ומשכתי את ההילוך השני בזמן ההעברה הוא עבר פשוט לרביעי ולא לשלישי (בצעתי זאת מס פעמיים ),שיחה קצרה עם איש שירות לובינסקי הודיע לי כי ככה זה ,ממש תמוה ומוזר לא ניתקלתי באף רכב המצוייד בגיר טיפטרוניק בתרחיש שכזה (לא קיים ב 2 ).

אגב ,YNET ביצע מבחן לגבי ה 207 ומשום מה פעמיים נתקע עם הרכב ,ישנם הסברים של אנשי לובינסקי לנושא אך אך אני חושב כי המיקרה מדבר בעד עצמו ,אך זוהי חשיבה שלי בלבד .

פורסם

דווקא לא נכון, אני קיבלתי את הסוויפט שלי ... ביום שני השבוע :!: ההזמנה הסופית היתה מלפני שבועיים בערך.

גם ה 2 וגם ה 207 היו באולמות התצוגה ממזמן כאשר קיבלתי את ההחלטה. וכן, הייתה לי התלבטות קשה בין ה 2 לסוויפט.

נכון, לא נהגתי על ה 2, אבל זה בגלל שהם דחו לי כל הזמן את נסיעת המבחן ואני הייתי צריך להחליט, בשל כך סמכתי על דעתם של מומחים ומבינים ממני.

התייעצתי עם צוות מומחי אוטו (טל שביט וניצן רז) וקיבלתי המלצה חמה מאוד על הסוויפט.

אני לא יודע אם מותר לי לומר מי הזוכה, אבל בוא נגיד שהניחוש הפרוע שלך לא פגע במטרה...

בקשר לכריות האוויר, בכל המכוניות בגירסה המאובזרת (20, 2 והסוויפט) יש 6 כריות אוויר.

פורסם

בזזט!

אמנם במקומות רבים אחרים היללו את ה-2 כמלכת הקטגוריה החדשה, אבל אנחנו לא מסכימים. היא אמנם לא מכונית רעה כלל ובשמחה היינו ממליצים עליה, אבל הסוויפט קצת יותר טובה ברוב הדברים החשובים, ונחותה רק בתחושה הזולה בתא הנוסעים ובהעדר ה-ESP.

אני מצאתי את ה-2 חביבה למדי, באופן פשוט שכזה - כמו מכונית משנות ה-90. קלילה, זריזה, עם היגוי תזזיתי מדי והתנהגות שובבה ביותר, אם מנתקים את ה-ESP (המאוד חיוני - האחיזה נמוכה בכל קנה מידה). ההגה עצמו, למרות המיידיות שלו, חסר תקשורת לחלוטין וקל מדי. על הכביש המהיר זה יכול גם להפריע ולא לספק תחושת בטחון. בנוסף, למרות תחושת התזזיתיות (המושפעת גם מהגיר שמוריד הילוכים באופן כמעט מוגזם), היא לא מהירה יותר מהסוויפט בשום מצב בקו ישר, וגם פחות חסכונית באופן משמעותי (למרות נתוני מנוע כמעט זהים ומשקל קל יותר).

באשר ל-207, היא כאילו לא קשורה לשם. מרגישה מכובדת יותר, מגודלת יותר (אבל גם צפופה יותר מבפנים). נוחה, אוחזת, מתנהגת, בטוחה, איכותית יותר מבפנים ובכלל - מרגישה כמו מכונית מקלאסה אחרת. ובגלל שהיא גם עולה ככה - קשה מאוד להמליץ עליה (למה לקנות 207 כשאפשר לקנות משפחתית באותו הכסף?) - באופן הזה היא נופלת בין הכסאות.

באשר למה שאבולושן אמר - ב-207 הגיר אכן לא נפתר לחלוטין מהחוליים של ה-AL4 הישן וה"טוב". הוא גם מרגיש כמכביד על המנוע (וגם המשקל של האוטו מדבר - היא איטית משתי האחרות בתאוצות למרות הספק גבוה משמעותית). אם משתמשים בו ידנית ומאיצים לשיא הסל"ד, הוא מעביר בעצמו הילוך. אם זה בוצע ביחד עם ההעברה הידנית, הגיר יקפיץ שני הילוכים, משני לרביעי (או מראשון לשלישי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

sronis כתב: "ב-207 הגיר אכן לא נפתר לחלוטין מהחוליים של ה-AL4 הישן וה"טוב".

אני נתקל לא מעט בתגובות קוטלות על הגיר הנ"ל, ולאחר נסיעה ארוכה בקסארה של אבי אין לי שמץ של מושג על מה ולמה. בתור אחד שאוהב לנהוג ושהיו בבעלותי שתי צרפתיות (ידניות) מהנות לנהיגה, ובהשוואה לגיר אוטומאטי "מזרחי" (של האלנטרה הצמודה מהעבודה), לעניות דעתי הצנועה זה הגיר האוטומאטי הטוב ביותר שנהגתי בו, נכון להיום (לא מכיר את הגיר של VAG, רק "מזרחיות" כמו מזדה, יונדאי ושות').

הגיר הנ"ל מוריד הילוך לפני עיקול, מזהה "מצב רוח" ממהר ומושך את ההילוכים ופשוט מחקה התנהגות של מכונית עם גיר רגיל.

אם כבר גיר אוט', אז זה הגיר. אודה אם תעיר את עיני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני מצאתי את ה-2 חביבה למדי, באופן פשוט שכזה - כמו מכונית משנות ה-90. קלילה, זריזה, עם היגוי תזזיתי מדי והתנהגות שובבה ביותר

זה בדוק מה שאני אוהב במכוניות קטנות: שהן מרגישות ככה.

לטעמי, המאזדה גם נוחה יותר מהסוויפט ולכן גם הייתי מעדיף אותה על פניה.

נו שווין, "מכונית השנה של מגזין אוטו" ניצחה בהשוואתי שלכם. :wink:

MCS 2008

• תוכן חדש...