ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם משתלם באמת לרכוש לנצ'ה דלתא ולהפוך אותה לרכב לנסיעות קבועות? ז"א שהאוטו יהיה בשימוש קבוע. האם זוהי בעיה למצוא חלקים לרכב? מחיר שבעלי לנצ'ה מציעים על הרכב? אני בדיוק סיימתי תקופת מלווה. חסכתי מספיק כסף(שנער לפחות יכול לחסוך) עכשיו למה אני מעוניין באוטו כי אבא שלי דאג לספר לי על האוטו מגיל 10 בערך, וזה היה החלום שלו אז אני רוצה להפתיע אותו לעשות איתו פרוייקט על לנצ'ה דלתא
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי בסביבות ה-10K ואני מוכן לחרוג במקסימום 2K (אשמח אם לא יהיה צריך לחרוג) אני מעוניין לרגוש אחת מהמכוניות. עכשיו אין לי שום פרט על אחת מהמכוניות הנ"ל אני בחור צעיר והרכב ישמש אותי בזמן צבא (עוד חצי שנה מתגייס) יש לי כרגע מכונית שהולכת להימכר (יונדאי אקסנט 96' אוטומט') המכונית שאני רוצה, חשוב לי שהיא תיהיה ידנית, חסכונית בדלק, ואמינה. לכן אני מבקש חוות דעת בקשר לכל מכונית: 1. מהי צריכת הדלק 2. מה רמת האמינות+מבחן ריסוק (אם יש) 3. האם חלקי חילוף יקרים (כמו כן שיפורים חיצוניים+פנימיים למינהם אם הם יקרים) אשמח לתגובות ולעזרה בנושא! חג שמח וערב טוב! ניב.
הודעה אחרונה מאת blavie, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים. אני מחפש אוטו ומצאתי דייהטסו שרייד 1997 1300 שהמחירון שלה הוא 18500 והבחור שמוכר אותה דורש 2000 ש"ח מעל המחירון. הוא טוען שהאוטו מבוקש ולכן זה מוצדק. היום לקחתי את הרכב למוסך ויש בו תיקונים שצריך לעשות כמו נזילת שמן מהמנוע ונזילת מים מהרדיאטור... בטח ימצאו עוד. ההערכה היא שיש תיקונים בשווי של כ-1000-1500 ש"ח. האם שווה????? תודה למי שיענה.
הודעה אחרונה מאת blavie, -
סיטרואן קסרה
מאת omer100- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה התקלות האופיניות לסיטרואן קסרה
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אנחנו מחפשים רכב שיוכל להכיל 3 כסאות בטיחות מאחור, יהיה מאוד חסכוני בדלק, בטיחותי ואמין. בחיפוש שעשינו בפורום ראינו דעות חלוקות לגבי האמינות של שני הרכבים- מגאן דיזל ידנית ודובלו JTD - ונשארנו עם ההתלבטות ביניהם גם בגלל שהיו ששכנעו שהן כן אמינות וטובות וגם כי צריכת הסולר שלהן קורצת לנו מאוד (אם הבנו נכון שתיהן סביב 1:18 בבין- עירונית). איזה רכב עדיף לפי הפרמטרים שציינתי? עד כמה רחוק אנחנו יכולים ללכת עם הקילומטרז' שלהן- התקציב שלנו לאחר מתיחה קשה הוא סביב ה-40-45K ומרבית הרכבים שראינו די טחונים בקילומטרז (סביב ה-170-200K). וגם האם במגאן יש צורך בטורבו דיזל או שדיזל מספיק? . תודה רבה וסוכות שמח
הודעה אחרונה מאת respirito, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי לאנסר 2005 שעברה 100 אלף ועולה 64000 לפני זה הסתכלתי בעיקר על קורולות 2000-2001 שעלו קצת פחות השאלה עם באמת כדאי להוסיף קצת ולקנות מיצובישי? אשמח לקבל פירוט על הרכב
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי את חוות דעתכם על קניית מאזדה 6 שנת 2005 מליסינג יד ראשונה שעברה 86,000 ק"מ. תודה.
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי שאלה , ראיתי מספר רכבי פורד פוקוס שנת 2006 מליסינג מהחברות שעוסקות בזה. רכב ראשון עם 52,000 ק"מ- הכנסתי את הנתונים באתר של לוי יצחק (העדכני ) ויצא לי 81,000ש"ח רכב שני 68,000 ק"מ - עשיתי כנ"ל ויצא לי 77,000 ש"ח כאשר פניתי אליהם בשיחה טלפונית נאמר לי שהם מורידים רק 6% ממחירון לוי יצחק , אולם לפי הבדיקה שעשיתי: דגם הרכב , שנת הרכב, מספר הק"מ, ובהגדרת בעלות נוכחית:"בבעלות חברת ליסינג תפעולי בשימוש ע"י בעלים פרטיים". מה דעתכם ? כמה עלי לשלם על רכב כזה ?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
C2 תגיע לארץ עם מנוע טורבו דיזל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3453480,00.html מבחינת צריכת דלק וקרוב לוודאי גם ביצועי מנוע ,יהיה שיפור לעומת הדגם עם מנוע בנזין. האם סיטרואן יקרה לאחזקה (טיפולים+ביטוח)? בעלי C2 בפורום ,בטוח יוכלו לענות על השאלה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, אני מאוד אשמח לקבל הצעות לגבי רכשית אחד משני הרכבים הבאים. אני מתלבט לקנות רכב קטן יחסית, מדובר בפורד פיאסטה 01 מול רנו קליאו 01, שניהם יד 2 בעלי ק"מ מאוד דומה שנע בסביבות 135K, שניהם היו יד 1 בהשכרה... והם נמכרים בדיוק באותו מחיר, אני מאוד מתלבט במה לבחור יש לי רק את היום הזה 02/10/07 להחליט אנאי אשמח אם מישהו יוכל לעזור תודה מראש רוני.
הודעה אחרונה מאת idf21, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עכשיו כשאני הולך ללמוד אין לנו עוד צורך בשתי מכוניות (יום חניה ליד עיריית ת"א עולה כ30 ש"ח, שלא לדבר על טסט, דלק ותיקונים שונים) אני מוכר את הקלאו, שדי שברה את כל עניין חוסר האמינות הצרפתית, אבי מכר את הפורד שגם הוא היה די בסדר וכעת צריך לקנות רכב שיהיה חדש יותר ו"מפנק" יותר, עניין האמינות חשוב כמו גם הבטיחות והנוחות. לאחר סינון קודם נותרו מספר אפשרויות. *יונדאי אלנטרה 1.6 (ידנית בלבד) שבמקרה מצאתי, עברה 64K והיא יד ראשונה מרופא (באמת) *ניסן אלמרה 1.8, 2002 לערך *לאנטיס 1.8 גם היא 2002 לערך *טויוטה קורולה 2001 הניסן, המאזדה והטויוטה הן אוטומט (אם תהינה ידניות אני אשמח) ואלנטרה אני מוכן לקנות ידנית בלבד. אשמח לשמוע תגובות כל שהן על האלנטרה ואיזו …
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה דעתכם ? מה מחיר המחירון אם מישהו יודע ? בעל הרכב אמר שהוא מוכן לתת אותה ב-15 אלף במקום מחירון של 20. ובכללי יש לי תקציב של 15 אלף. אני מחפש רכב אוטומט. יש המלצות ?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, מחפש רכב להורים +2 ילדים בכיסאות בטיחות בעיקר לנסיעות עירוניות. עיקר הדרישה היא שהרכב יהיה אמין וחסכוני בדלק אך יחד עם זאת מרווח עד כמה שניתן. בסופו של דבר צימצמתי אפשרויות לאלה שבכותרת כאשר ההתלבטות היא כדלקמן: 1.מה עדיף מבין השניים יונדאי חדשה יותר (וסביר להניח עם קילומטראז' נמוך יותר) או האלמרה? 2. מי חסכונית יותר בדלק? 3. מי מרווחת יותר? אני מבקש- אל תציעו לי קורולה 2000-2001/ מזדה מאותם שנתונים שכן אלה כבר "זקנות" מידי. תודה מראש על תשובתכם.
הודעה אחרונה מאת ortashk, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני סטודנט מהצפון שצריך עזרה ביעוץ לגבי רכב קטן שיוכל לבצע נסיעות באיזור חיפה והקריות, נהריה, מעלות ושלא יפחד גם לנסוע לתל אביב וירושליים פעם בחודש או חודשיים... קראתי רבות בפורום, כולל חיפושים רבים, וקיבלתי מושג וכיוון כללי לגבי הרכב שאני צריך ושנראה לי אך התקשיתי למצוא הכרעה בבחירה בין סובארו ג'אסטי לסיטרואן AX. שתי המכוניות שוות אותו ערך במחירון, לסיטרואן איבזור טוב יותר ושנתון גבוהה יותר , כמו גם היתרון שבגלל משקלו הקל של האוטו הוא חסכוני בדלק (מדובר אגב - במנוע 1.4 הזרקה שנת 95-97). הג'אסטי נהנית ממוניטין של אמינות מופלגת ו... זהו פחות או יותר. כאן מדובר בדגם ה-1.2 מוזרק שנת 93-94. כל מה שאני כתבתי הוא מקריאה בלבד - לא מנסיון - כך שאני אש…
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
-
- 4 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אמנם שאלת קיטבג, אבל אשמח לקצת הכוונה לקראת בדיקת רכב מחר: איפה נמצאים מספרי השלדה והמנוע בפיג'ו 106? (XS דור שני) ואיך צעיר לא-מנוסה כמוני יכול למצוא אותם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Wisdom, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתכנן לרכוש בתקופה הקרובה רכב ודי ננעלתי על יונדאי אקסנט בשנים 97-00. עד כמה שאני יודע, מדובר באוטו אמין ונחמד. חבר סיפר לי היום שהאוטו אוהב מאוד בנזין. האם נכון הדבר? נ.ב. מדובר בגיר ידני בלבד!
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
כל כמה ק"מ מתאפס מד הק"מ בג'אסטי ? האם זה כמו כל אוטו גדול ו"רגיל" ב-999,999 ק"מ או שמא זה כמו במכוניות קטנות לסוגיהן, כמו פורד פיאסטה, שם כל 99,999 המד ק"מ מתאפס ??
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 0 תגובות
- 775 צפיות
מחפש רכב חסכוני בדלק, אמין, תחזוקה זולה כמה שאפשר. מה האופציות שלי ?
הודעה אחרונה מאת yairon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב מסוג הונדה האצ'בק שנת 1998 הבעיה שאני לא מוצא תמחירון *** תמחירון = את המחירון *** שלה בלוי יצחק נפח מנוע הוא 1800 כמה בערך הוא אמור לעלות תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dudi90, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ממה שידוע לי ,הקונה חייב לשלם עבור הבדיקה אחרי שהמוכר התחייב לתקינות מכלולים מסויימים והבדיקה הראתה שאין כל תקלה במכלולים הללו. מהם המכלולים??? רציתי לקרוא את כתב ההתחייבות (מפורסם באתר קומפיוטסט) ולא הצלחתי-האתר לא עלה
הודעה אחרונה מאת vlasha, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש אימפרזה 04 יד שנייה. היד הראשונה הייתה ליסינג של ניו קופל. המוכר טוען כי הרכב עומד על 41,000 ק"מ וכי הוא רכש אותו ב 29,000 מניו קופל. בעיני זה חשוד ! שאלתי האם מכון בדיקה יעלה על זיוף ק"מ ? אילו בדיקות אני אמור לבצע על מנת לבטח את עצמי ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. לבסוף לאחר אילוצים ובגלל תחילת הלימודים הקרבים באונ' החטלתי לקנות רכב זול וישן. מטרת הרכב היא נסיעה מהרצליה לבר אילן ברוב ימי השבוע, כמו כן שיהיה אמין ובעל אחזקה זולה מאוד. חיפשתי במודעות והרכב היחיד שתמיד נראה לי ולחברים שלי לפי ערך תמורת מחיר הוא הפיאט אונו. לא נראה לי הגיוני לשלם 4-5 אלף ש"ח יותר לרכב יפני מאותה שנה שעשה יותר ק"מ ועבר יותר ידיים. רכב יפני במצב טוב בכלל יהיה יותר יקר! בעיה נוספת היא שרכבים בשנים האלה רובם יד שלישית ועשו 200 אלף ק"מ. אז כשאני מוצא משהו שהוא עד יד שניה ועם ק"מ נמוך יחסית אני קופץ על המציאה ובודק. ראיתי כל מיני פיאט אונו אך היו כמה בעיות. מצאתי פיאט אונו 93 1100 קרבורטור דגם S60 ב5000 ש"ח שזהו המחירון. אך המו…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחותי מחפשת אוטו שיהיה לה תוך כדי לימודים כסטודנטית, חשוב שהאוטו יהיה אמין ולא ידרוש יותר מידי טיפולים ויהיה נח לנסיעה חניה בעיר והכל. האוטו שכרגע נראה באופציה הוא פורד פיאסטה ובגלל שהיא יכולה לקבל משנת 98 במחיר של 13 אלף האופציה הזאת נראית טוב. האוטו שמור והכל ואין תאונות או פגיעה בשילדה, מנוע 1300 ידני. עכשיו חיפשתי בפורום על פורד פיאסטה וראיתי שדווקא מהשנים האלו יש הרבה אנשים שמתלוננים על תצורכת דלק גבוהה מהרגיל עכשיו שאלה אליכם ובעיקר משהו עם ניסיון שהיה לו את האוטו או מחזיק בו, מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבא שלי החליט שהגיע הזמן להשתדרג, אז אני מבקש את עזרת הפורום, הדרישות מהאוטו: אוטומט[הברך של אבא ] מרווח, אנחנו 5 נפשות בבית, וכל אחד יותר גדול מהשני, וכרגע אנחנו מרגישים כמו סרדינים ברכב שהיה מרווח בין הראש לתקרה גודל הסלון הפנימי של הרכב מהווה את הפקטור המרכזי, המטרה היא נוחות לנוסעי הרכב ג'יפ יכול להיות גם אופציה מצויינת, אך במנוע חסכוני, דיזל גם אפשרי. אבי. נ.ב.: חדש מהסוכנות
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת בכללי איך האוטו,חשוב לי הנסיעה על הכביש שתהיה נוחה. האם האוטו עומד בדרישות שלי ..? מהי הצריכת דלק שלו -+ ? והאם הייתם ממליצים על האוטו ( חוות דעת אישיות שלכם ) תודה , גיא
הודעה אחרונה מאת pinister, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם. ההורים שלי מחפשים רכב יד שניה בסביבות ה70 אלף (אפשר לחרוג...) מה שחושב ברכב זה אמינות, שלא יהייו בעיות, ושהוא יהיה נוח. אלה ההתלבתיות : פורד פוקוס פולקסווגן בורה הונדה סיויק סיטרואן C5 הונדה אקורד (שנה 2001-2...) מה אתם ממליצים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלעד הנהג, -
- 1 תגובות
- 923 צפיות
שלום אני עכשיו ניצב ממש לפני רכישת רכב ואני כעת מתלבט בין הברלינגו לקנגו. התלבטות שלבטח יומלץ לי להשתמש בחיפוש. אז השתמשתי ועדיין לא נענתי על רוב תשובותי. ראשית אני מדבר על השנים 97-00 ועל סכום מקסימלי של 20K. בלי קשר לסוג האוטו, לאיזה קילומטרז' אסור לי להתקרב? (כלומר הזמן חיים שלו יהיה קצר). שנית איזה רכב מהם חסכוני יותר(גם דלק וגם חלפים ותיקונים). הרכב הוא לא לעבודה.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן חברים, אני מעוניין לקבל מידע לגבי הרכב, יש לציין שהוא שנת 90. אם זה צריכת דלק, טיפולים, חלקי חילוף, וכל מה שמסביב, אשמח לשמוע דעות בבקשה. תודה, חג שמח . קובי.
הודעה אחרונה מאת קובי_1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר שוקל לקנות טויוטה יאריס SOL ( נפח 1.0) וחושש ממחירי חלפים יקרים יותר עקב נדירות הדגם (לעומת ה1.3) האם יש צדק בחשש? וחוות דעת על דגם ה1.0 אם יש.
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. טוב שיש כאן פורום כזה. אז ככה. אני עומד לקנות רכב ב 30000. שמתי עין רצינית על שתי סוגי מכוניות. 1. מזדה לנטיס 323, שנת 97-98. 2. סובארו אימפרזה גרנד לאון LX, שנת 97-98. בכל מקרה אין לי מושג מה עדיף, ועזבו את המחיר שנוטה לאלף אלפיים לפה אלף אלפיים לשם. מה עדיף מבין השתיים ? אולי יתרונות וחסרונות, אני לא כ"כ מבין בזה. כל המידע שאתם יכולים לתת לי יעזור (מחיר תיקונים, צריכת דלק, יופי, איכות, נוחות וכיוצא בזה). תודה מראש מצפה לתגובות.
הודעה אחרונה מאת איתמררר,