ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניינת לרכוש רכב לשימושי הבלעדי, בסביבות 1300 סמ"ק. יש לי תקציב בערך של 60,000 ש"ח. אשמח לשמוע את המלצתכם. אמרו לי כי כדאי להתמקד במכוניות ששנת הייצור שלהם היא 2004-2005, בגלל הירידה בערך. האם זה נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 964 צפיות
שלום אולי מישהו יכול לעזור ולכתוב מה הצריכה של C220 שנת 97 גיר אוטומתי שמעתי שגיר רגיל זה כ 15 ק"מ לליטר חוץ מזה האם זה רכב ששוה ליקנות שנה טובה
הודעה אחרונה מאת mkadishi, -
-
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אם מוצאים משהו טוב - למה לא בעצם? בכלל אני אשמח אם מישהו יסביר לי את ההגיון שעומד מאחורי כל העסק הזה שנקרא סוחר מכוניות. למה אנשים בכלל נותנים להם את הרכב ואיך הם מרוויחים, איפה מרמים וכו'... תודה!
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 992 צפיות
מה אתם ממליצים שיהיה הרכב הראשון שלי או של כל אחד אחר? נ.ב מה היה הרכב הראשון שלכם?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רודסטר עד 60 אלף לשימוש של יום יום בחנתי כמה אופציות העדיפות הראשונה שלי היא mx5 אבל לפי מה שכבר הבנתי 60 אלף לא קונים הרבה mx5 האם ניתן למצוא אחת טובה במחיר הזה... השתיים האחרות סובלות בהיותם לא אמינות... אלפא ספיידר ורובר אמ גי אף הספיידר בעיני עדיפה כי היא כמובן הרבה יותר סקסית ומשדרת תחושה של גבעות סיציליאניות ביום קיץ חם אך אם זאת איני יודע דבר עליה בכל הקשור לאחזקה שוטפת והאם האיטלקיה הקשישה יכולה לשמש כרכב יום יומי! רובר אמ גי....מעניינת גם היא למרות שחסר בה משהו שיש לשתיים האחרות...האם היא תפצה על כך באימנות או בתחזוקה זולה...(השמועות אומרות שלא.....)
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, החלטתי שאני הולך בסוף על רכב יפני. עכשיו השאלה שלי היא איזה רכב לבחור מבין השלושה. ההשוואות צריכות להיות על: צריכת דלק (1200 - 1300 ק"מ בחודש) אמינות. נוחות נסיעה. חלקים זולים. תחזוקה זולה (יחסית לרכב יפני) אני מדבר על תקציב של עד 50,000 ש"ח (ז"א שנתונים 2000-2001) על איזה רכב מבין השלושה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
- 0 תגובות
- 798 צפיות
אני מענין ברכב יד שניה למשפחה (זוג +4) תקציב 50,000 ש"ח יש למישהו המלצות?
הודעה אחרונה מאת yaronkn, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתעניין ברכישת פיאט פונטו ספייס שנת 2001, מנוע 1300 סמ"ק, אוטומטית לפי חיפושי ברשת, היני רואה שמכירה עומד על 38000-42000 שקלים. לרכב מנוע 1300 סמ"ק, מה שמעלה את השאלה-האם ביצועיו סבירים ומספקים? איני מחפש רכב מירוצים ולא מכונית ראלי, רק משהו נחמד שיסחוב נסיעות קצרות בעיר... איך היא גם מבחינת הנוחות, והחסכון בדלק? תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
שלום לכולם! אני סטודנטית שהולכת לעשות נסיעות קצרות של 15-20 ק"מ ביום, ופעם בשבוע לעשות נסיעה של 80 ק"מ. יש לי שתי שאלות: 1.כרגע אני חושבת לכיוון הפורד פיאסטה דינאמיק. אני יודעת שכתוב הרבה על הדגמים ועל ההבדל בניהם בפורום אבל אני רוצה להיות בטוחה -ההבדל בין הדינמאיק ליות' הוא העיצוב? המנוע וכל החלקים זהים (הדגם של ה1300) ? 2.האם שווה להשקיע על רכב שאני יעשה בו נסיעות קצרות וק"מ נמוך 20,000 שח (פולו למשל) או שאני יכולה להסתפק ברכב טיפה פחות אמין אבל יותר זול (פורד פיאסטה דינאמיק 97)15,000. בתאכלס אני לא מתכוונת לעשות תחרויות מירוץ עם האוטו, חשוב לי שהוא יהיה אמין, הצריכת דלק והחלקים לא יהיו יקרים מידי, כל שאר הדברים (כ"ס- אני חושבת שנאי יכולה להסתפק ב60 כ"ס- א…
הודעה אחרונה מאת neomimag, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מקווה שהיה לכם צום קל בזמן האחרון עברתי לעבודה במשרד שאני יכול להגיע בקלות בתחבורה ציבורית ומכרתי את האוטו אישתי לוחצת שאני שוב פעם אקנה אוטו ואפילו שאני מסביר לה שאנחנו לא ממש צריכים ויש לנו גם חיפושית ישנה אם ממש חייבים עשיתי כמה בדיקות באתר של מנהל הרכב הממשלתי ומצאתי שרכבי משטרה נמכרים ממש במחירים זולים לעומת רכבים של משרדי ממשלה שהם לא הכי משתלמים לדוגמא אותה טויוטה ממשלתית נמכרת ב50אלף וניידת ב30אלף מה שהכי מעניין אותי זה סובארו B4 שהם נמכרים במחיר של 25אלף בממוצע וזה לשנת 2002! הלכתי לבית דגן כדי להתרשם בעיניים וראיתי אחת שממש "ישבה" על הריצפה ואחת שנראתה בסדר אבל הצבע שלה מקולף אני יכול לחיות עם זה עכשיו השאלה שלי זה כי…
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
-
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי אני חדש פה בפורום...ואני חייב להתייעץ עם אנשים אני רוצה להביא יונדאי גטס 2004 אוטומט אבל אמרו לי שהיא שותה דלק האם זה רלוונטי לשנה הזאת או לשנת 2003 ...בתודה רבה...מני
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם לא אז מה היא הדרך הכי מהירה לבדיקה שכזאת ? (לא חשוב הכסף כרגע)
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
- 0 תגובות
- 631 צפיות
שלום רציתי לדעת יותר פרטים מבחינת אחזקה, טיפולים, דלק וביטוחים ששווים את ההשקעה? המלצות לכמה רכבים שבאים במחיר הזה שזה אוטו ראשון... המלצות לרכבים שחוסכים בדלק, נעים בשנים מתקדמות ולא ישנות מדיי (96 ומעלה) תודה
הודעה אחרונה מאת yosi83, -
- 1 תגובות
- 860 צפיות
היי, אני לוקח 106 xs לבדיקה ביום ראשון הקרוב , אשמח לדעת מנסיון של אנשים , אילו דברים כדי לבדוק באוטו הזה ...תקלות ידועות באוטו שהן מעבר לבלאי הטבעי וכדו'.... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת blavie, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצאתי סקסו במצב מכני מעולה עם ק"מ נמוך מאוד. האוטו שמור באמת בצורה יוצאת דופן. אין איתו שום בעיה ולא צריך להשקיע כלום (המוכר מתחייב על הכל בבדיקה). הטסט לעוד חצי שנה. כל הטיפולים במוסך מורשה. עבר טיפול לאחרונה. אני מוכרח לציין שלא ראיתי כזה רכב שמור ומטופל הרבה זמן. הבעיה היא שהמוכר הוא יד 4 (הרכב מודל 99'). האם זו סיבה לפסול לגמרי את הקנייה? אני חושב על היום שבו אני אמכור: מי יקנה רכב יד 5? או ליתר דיוק: כמה הולכים להוריד אותי... ברור לי שאם אני קונה אז זה לא לטווח קצר, אבל עדיין... הבעיה היא שבגלל המצב הנדיר של האוטו וכל התוספות וההשקעות שהוא שם בו, הוא עוד דורש מחיר גבוה מהמחירון (!) לא נראה לי שעל רכב ישן משלמים היום אפילו מחירון (גם אם זה לא יד כזו גבוהה). השאלה היא …
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצות למכונית בטוחה, מרווחת וזולה להחזקה, עם גיר ידני. התקציב שלי עומד על 7,500 שקלים בלבד. יש לי היום סובארו ליאונה 86 ולפניה הייתה לי מודל 82. למרות האחזקה הזולה ולמרות שהסובארו מאוד אמינה, המכונית הזו נמאסה עלינו לחלוטין. המכונית משמשת לא מעט להסעות של הבנות שלי וחברותיהן ואנחנו גרות במושב, לכן אני לא צריכה מכונית שמתאימה לפקקים עירוניים. אני אסתפק ואודה גם לשמות של דגמים ואת יתר עבודת ה'בילוש' אעשה בעצמי. תודה, שיה
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מחר אני הולך לראות מכוניות בראשון והייתי שמח לשמוע המלצה על מכון לבדיקת רכב אם אחליט לבצע אחת מחר... תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני חדש בפורום והפורום נראה ממש מקצועי, עם אחלה קהילה ניגש לעניין: ברצוני לדעת כמה פרטים עיקריים על שני הרכבים המוזכרים. מבחינת בעיות, צריכת דלק ואמינות אחיזת כביש, כוח ולבסוף, לפי שיקולכם, איזו מומלצת לפי הקטגוריות הנ"ל. פרט חשוב: הקולט היא 1.6(שנים 96-99) והסיויק 1.4(שנים 96-99) חוץ מזה, ידוע לי שהמחירים הם בערך אותם מחירים. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
180,000 ק"מ יד שלישית כדאי? האם זה לא קצת יותר מידיי? כמה עוד נותר לו לנסוע והאם מישהו יודע מתי עושים טיימינג ברכב הנ"ל? האם בדגם זה הטיפול הוא כל 15,000 ק"מ? כיצד ניתן לבדוק את מצב הטורבו? אם יש איזשהוא טיפול מסויים שצריך בקרוב אשמח לשמוע. אשמח לשמוע דעה למי שיש נסיון עם דגם הדיזל והאם זה מנוע זהה לג'אמפי/קסארה? באופן כללי כדאי לקנות את הC5 דיזל?
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בקרוב אני רוכש רכב (רק)חדש 08 ומהחיפושים שלי לא מצאתי משהו מעניין שמושך אותי אפילו בשביל נסיעת מבחן . עד עכשיו רכבתי על אופנוע כבד והגיע הזמן להרגע קצת .אני מחפש רכב שיהיה מהנה לנהיגה שאני לא ישתעמם ממנו תוך שבועיים ורק ירצה לחזור לR ... עדיף שיהיה 3 דלתות ,ידני ,מנוע חזק,סאנרוף,בקיצור ספורטיבי יוקרתי עם שוק טוב . הכי הייתי רוצה מיאטה אבל הרצון של אבא נגמר ב 160K,רצוי קצת פחות האופציות שראיתי בנתיים , polo gti יאריס t יש חדש? אם אין אופציות מעניינות אפשר גם 4 דלתות , b42000 b3 2000 אימפרזה 2000 המלצות לעוד רכבים יתקבלו בברכה . תודה
הודעה אחרונה מאת ybm3884, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חבר טוב שלי התגייס לשירות צריפין וסובל מבעית זמינות אוטבוסים נוראית, לכן החליט לקנות לעצמו רכב. התקציב? עשירייה, אפשר למתוח אולי אלפייה גג שתיים - יותר מזה אין. הדרישות? הבחור 1.90 וכובע, ארוך כמו שרוך. בבית יש לאנסר ליסינג, ולכן הרכב הזה ישמש אותו פחות או יותר רק לנסיעות לצריפין וחזרה. אחזקה זולה מתבקשת, וכך גם צריכה דלק מינימלית (הוא עושה יג בצבא כרגע לכן כסף אין מזה, אז מדובר על החסכונות שלו בשנתיים הקרובות). המחשבה הראשונה הייתה פונטו, 95\96, דדם 60SX או אולי 75SX. חשבנו גם על 205 מהשנתונים האחרונים, אך הוחלט שאיכות החיים בפונטו טובה יותר. הבנאדם לא מחפש ביצועים (שהאוטו יגיע בקלילות, מדובר על נסיעה רחובות-צריפין וחזרה, אין עליות) ולא התנהגות. בשביל …
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הלכתי לראות רכב מסוג טויוטה יאריס T sport שככל הנראה עברה תאונה מאוחר והוחלף הטמבון שלה. את הביקה הנ"ל עשה מישהו אחר שרצה לקנות את האוטו, במקרה השגתי את המספר שלו ודיברתי איתו והוא טוען כי לרכב יש קצה שלדה אחורי. מצד שני בעל הרכב מתחייב כי זה לא נכון, ומתחייב לשאת בעלוית הבדיקה במידה וימצא בעיה בגיר,מנוע, שלדה. בנוסף מצאו כי יש לעשות איזון מחדש לסרן האחורי ואיזון פרונט קדמי. מה אתם אומרים שווה ללכת לבדוק? או להתרחק?
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם טוב אז כפי שהבמתם הנני סטודנט, אך ברכ תחום ידועתי מוגבל על כן אני פונה לפורם זה. אז כרגע אני וחברה שלי בדרך לקניית רכבנו הראשון ואנחנו מתלבטים ראשית בין סולר לבנזין, כן אנחנו יודעים אגרת הטסט אומנם יקרה יותר אך החל מעוד שנה המחיר בין הבנזין לסולר יתקזז ומצד שני אנחנו יודעים שאנחנו לא הולכים לבצע מספר נסיעות גדולות רצינו לדעת האם מלבד אגרת הטסט ישנן עוד חסרונות כספיים לסולר? שנית רצינו לדעת לגבי סוגי רכבים מסויימים החלום שלנו לקנות רכב בסגנון טויוטה היילקס וחברותיה נגוז מיכוון שאנחנו עוברים לגור בבאר שבע, מה שמצביע על אחוז השרדות נמוך על כן החלפנו את שאיפותנו לרכב מסוג ברלינגו או קנגו... מה משניהם עדיף והאם מישהו יודע את צריכת הדלק שלהם (לשנים 97-00) יתרונות…
הודעה אחרונה מאת pazlan1, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 776 צפיות
לא בקטע של שובניזם: הרבה מפרסמים כותבים שהרכב בבעלות בחורה x שנים... השאלה היא האם זה באמת נחשב ליתרון? מצד אחד היא אמנם לא מתחראת וקורעת את האוטו, והוא בדר"כ נקי יותר, אבל מצד שני, מבלי להכליל, נשים בדר"כ מבינות קצת פחות במכונאות רכב... שלא לדבר על רכב ידני... מה דעתכם/ן? שוב, סליחה אם מישהי נפגעה.
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
שלום לכולם בעזרת השם מחר אני הולך לבדוק רכב מסוג פונטו שנת 2000 xtz הרכב יש 3 170000 ק"מ הרכב עם ספר רכב וקבלות ונראה טוב *מה אתם אומרים על המומחה(בדיקת רכב) *מה אני צריך לשים לב בעיקר ברכב זה *והאם הרכב הזה הוא מקבוצה m1---m2 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 575 צפיות
איך אני יכול לבדוק מי היתה היד 1 של הרכב שאני עומד לקנות ,פשוט לגשת עם המוכר למשרד הרישוי או האם ניתן לעשות את זה בטלפון,? הוא טוען שיד 1 פרטי ,ואני רוצה להיות בטוח שהרכב לא היה מונית,משטרה,ממשלה או ליסינג והשכרה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
לאחר שיטוט של מספר שבועות בפורום, החלטתי להצטרף, אני חייבת להודות שהטון פה הוא גברי ולעיתים סקסיסטי, מה שגרם לי לפעמים להתעצבן ולפעמים להתפקע מצחוק (הנשים "המפונקות" שלא מסוגלות לדאוג לעצמן, הבעל המזלזל "זה סה"כ בשביל האישה"...או הבחורה ששואלת למה גברים נעצרים ליד האופנוע הצהוב שלה בצומת ונועצים מבטים..WHAT EVERׁ..) אז עכשיו אעשה COPY PASTE מאחד הנושאים שפירסמו...כי בטח מישהו יגיד שהנושא כבר טחון, אבל באמת..שיצאתי מבולבלת..הדעות חלוקות לכאן ולכאן, עשיתי חיפושים, לפעמים הבנתי ולפעמים נשברתי מה"סינית" וחזרתי לפורומים של בריאות וכושר..(סתם בצחוק, אבל זה די מייגע לקרוא על שסתומים, אגזוזים, מנועים, פחחות וכו'...) לענייננו...ואני לא הולכת לעשות COPY PASTE... אני ס…
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש אוטו שיהיה כמה שיותר חסכוני ונוח אני הולך לעשות בערך 25,000 ק"מ מינימום ! יש לי תקציב של עד 60,000 הציעו לי את הרנו מגאן ידני שנת 2004 הקטנה 3 דלתות מה אתם חושבים עליה כדי ללכת על האוטו מבחינת חסכוניות ואמינות ? ואולי למישהו יש מיבחן דרכים של האוטו הזה .. אם יש לכם סתם עוד רעיונות של מכוניות בסכום הזה שגם יהיו מהנו ת מנהיגה גם מסכוניות ועדיף שנתון כמה שיותר גבוהה אני ישמח לקבל כל הצבעה
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני חושבת לקנות אופל קורסה שנת 2000 ב-16000 שקל , יד 1, קילומטראז 150000, צריל להחליף סעפת, צירייה, צמיג אחד והוונטה עושה רעש, אודה לכם על כל עצה.
- 5 תגובות
- 980 צפיות
שלום אנו מעוניינים לקנות מכונית משפחתית מרווחת (מקום לשלושה כסאות בטיחות מאחור) בטיחותית, אמינה מבחינת תיקונים וכד וחסכונית מבחינת דלק. כרגע אנחנו נוסעים בממוצע 27-30K בשנה, אך יש סיכוי שנעבור לישוב בגולן כך שאנחנו מתלבטים אם לקנות דיזל וגם זקוקים לרכב שיסחוב שם טוב בעליות. מהמודעות בפורום ראיתי מספר המלצות על המגאן הידנית- דיזל, אך במרבית השאלות הכלליות (איזה רכב לקנות) לא ציינו אותה. האם היא כדאית? ראיתי שבתקציב שלנו נוכל לקנות מגאן 2001-2002 שזה די מפתה השאלה האם נצליח למכור אותה (עכשיו אנחנו תקועים עם קאיה ספורטאג' בנזין ולא בא לנו להנות מהחוויה המפוקפקת שוב). האם כדאי בכלל לקנות דיזל בטווח הקילומטרז שאנחנו עושים? אם לא איזה מכונית בנזין לא תזלול לנו את כל התקצי…
הודעה אחרונה מאת respirito,