Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניינת לרכוש רכב לשימושי הבלעדי, בסביבות 1300 סמ"ק. יש לי תקציב בערך של 60,000 ש"ח.

אשמח לשמוע את המלצתכם. אמרו לי כי כדאי להתמקד במכוניות ששנת הייצור שלהם היא 2004-2005, בגלל הירידה בערך. האם זה נכון?

תודה.

פורסם

מהו שימושך הבלעדי ?

מובילת עופות קפואים ? נסיעות עירוניות בלבד ? מרבה בנסיעות בין עירוניות עם נוסעים נוספים ברכב ?

למה דווקא 1300 סמ"ק ? איך הגעת לזה ?

מה הכוונה הירידה בערך ?

לכל רכב ישנה ירידת ערך, וככל שהרכב מתיישן היא קטנה (אחוז מסויים ממחיר הרכב שממילא קטן).

פרטי דרישותייך בצורה עניינית, ותוכלי לקבל תשובות בהתאם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השימוש ברכב הוא בעיקר לנסיעות עירוניות (באזור המרכז), אבל גם לנסיעות בין עירוניות (בין פעם לשלוש פעמים בחודש)

לשימושי הבלעדי - אני מתכוונת שברוב המקרים אני נוהגת לבד ללא נוסעים נוספים. מכיוון שזה המצב, חשבתי לקנות רכב קטן שההוצאות האחזקה והדלק שלו נמוכות.

בקשר לירידת הערך- אמרו לי שהירידת הערך הגדולה ביותר מתרחשת בשלוש השנים הראשונות לרכב, ולאחר מכן הירידות הם מתונות יותר. על כן, אם אני רוצה לקנות רכב משומש חדש יחסית במצב מכני טוב, כדאי לי לבחור רכב מהשנים 2004-2005.

תודה.

פורסם

בקשר לירידת הערך- אמרו לי שהירידת הערך הגדולה ביותר מתרחשת בשלוש השנים הראשונות לרכב, ולאחר מכן הירידות הם מתונות יותר. על כן, אם אני רוצה לקנות רכב משומש חדש יחסית במצב מכני טוב, כדאי לי לבחור רכב מהשנים 2004-2005.

תודה.

זה ממש לא מדוייק- בתור אחד שלמד הנהלת חשבונות רכב מופחת בעיקרון לפי שיטת הקו הישר -אחוז הפחתה קבוע במהלך 5 שנותיו הראשונות.לאחר מכן,כוחות השוק קובעים את אחוזי ההפחתה.

למשל הלנטיס שלנו נרכשה בשנת 2003 מיד ראשונה,הרכב היה מודל 2000 ומהרכישה ועד למכירה -3 שנים ועוד 8 חודשים הרכב נפל ממחיר 77,000 ביום הקנייה ל-45000 יום המכירה .באחוזים-זה אומר נפילה של 42% לערך,11% וחצי ממוצע לשנה וזה רכב שנחשב לסחיר כמו לנטיס (נכון שיש הרבה ליסינג /השכרה אבל שלנו היה יד פרטית).

מאז המכירה עברו 4 חודשים והרכב איבד עוד 3 אחוזים וחצי ז"א בעתחשיב שנתי שוב בערך 10.5-11% שזה כמעט אותו דבר.

מה שהכי נכון לומר על רכב ותלמדי- רכב לעולם אינו נכס תמיד הוא יהיה השקעה אבל לא תמיד משתלמת.

אצלי באפלאוז הרכב קיבל בשלוש שנים שהוא אצלי הפחתת מחיר של 42% וזה המון ,אין מה לעשות,שינוי המחירים הוא יותר לפי סחירות הרכב ופחות לפי שנתון.

למשל טויוטה קרינה 97 עולה כמו לאנטיס 2000 וכל אחד יחליט מה היה קונה.

ממליץ לך לבחור בפונטו מהשנתונים שציינת אם אין מגבלה כדאי לנהוג בידני למעט אם זו תל אביב שם רק בגלל הפקקים הייתי שוקל לקנות אוטומטי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...