ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 996 צפיות
חיפשתי ולא מצאתי כלום על אוודי A3 2004, מנוע 2 FSI. איך האוטו? האם יש תקלות מיוחדות? צריכת דלק? איך האוטו בכלליות? תודה.
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 846 צפיות
יש ברשותי סובארו לגאסי 97 1.8 ליטר. במחירון היא 32,000, שאני עומד למכור בסוף נובמבר. האוטו בסה"כ במצב מצוין. קילומטרז נמוך (130 אלף). יד שלישית ברישיון, בלי תאונות, אבל תכלס אצלנו במשפחה כל ה-11 שנים.(היה רכב עבודה של אבא שלי, נקנה אח"כ על ידי המשפחה והחליף עוד יד במשפחה). מטופל באופן מסודר במוסכי סובארו מיומו הראשון. בשלוש שנים האחרונות (שהוא אצלי) מטופל במוסך המרכזי בהרצליה. אני מאמין (ותקנו אותי אם אני טועה), שהרכב בסה"כ שווה מעל מחירון. מה שכן - תודות לשתי דפיקות קטנות מאחורה, הפגוש של הרכב קצת מעוך ודורש צביעה. לא מדובר במשהו רציני (לא שאסי או משהו בסגנון) אבל זה לא הכי יפה. בדקתי כמה יעלה לי לתקן את זה ואמרו לי שבסביבות ה-1000 ש"ח ליישר ולצבוע. …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פונטו ספייס שנת 2001 והרבה ממליצים לי למכור ולקנות רכב חדש במימון מכיוון שבתחילת 2008 תיהיה ירדת מס על רכבים בארץ (זה מה שהבנתי לפחות). מה הייתם ממליצים לי לעשות? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מצאתי 306 xsi כחולה שנראת במצב טוב. לא הלכתי לראות אותה עדיין, אבל לפני שאני הולך לראות אותה רציתי לדעת עם 194אלף קילומטר זה על סף החיים של המנוע של ה xsi... ? האם אני אצטרך לעשות החלפת מנוע בקרוב במקרה שאני אקנה אותה?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי קצת תגובות מלפני 3-4 שנים על הרכב. האם היום - לאחר 7 שנים, תוכלו להוסיף תשבחות או השמצות על הרכב. מדובר על יד-ראשונה, 50K ק"מ, שנת 2000 , דייהו לאנוס (עדיין לא ידוע תת דגםת S.SE וכו) תגובות ?! http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-43930.html
הודעה אחרונה מאת ariel_aa, -
- 0 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ערב טוב לכולם חזרתי עכשיו מסיבוב סוכנויות בראשון לציון. מצאו חן בעיני הרכבים בטרייד אין AR בראשון מערב. האם מדובר בטרייד אין אמין? למישהו כאן יש ניסיון איתם? הם מציעים רכבים של חברת "אלירן שמשון" שהם השכרה לטווח ארוך למגזר החרדי (?). הרכבים נראים שמורים עם קילומטראז' של כ 50K ומוצעים בכ 10% הנחה. האם אלה מחירי השוק להשכרה מסוג זה? הרכבים המדוברים הם סוזוקי איגניס ודייהטסו YRV. תודה וגמר חתימה טובה.
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש דבר כזה מגרשי מכירות ליד שנייה מומלצים ? מקומות שידוע שאמינים יותר מאחרים ? דברים עם ניסיון טוב ? או שאין דבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר שלי מחפש לקנות רכב ראשון, הבעיה היא שהוא לא יודע מה לקנות, אשמח אם תייעצו לי ע"פ הנתונים. התקציב הוא 25+- חשוב שיהיה האצ'בק. כמה שיותר חדש (מוכן להתפשר על האיכות טיפה למען שיהיה יותר חדש). לא צריך תוספות כגון: ג'אנטים, סאן רוף וכהנה. שיהיה 4 דלתות. גיר ידני. מנוע קטן 1.4 כמו כן הוא חייל ול יכול להרשות לעצמו תיקונים ייקרים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קראתי דעות לכאן ולכאן על התנהגות הכביש של הסיריון מחוץ לעיר, מכיוון ואנחנו עוברים לגור בגולן אנחנו זקוקים לרכב שנוסע בעיקר בינעירוני, ועושה את זה כמו פנתר ובחסכנות. האם זה מוריד את הסיריון מרשימת האפשרויות? האם כדאי בכל זאת לחכות עד כלות לסיריון 1600 שתוצע למכירה בתקציב 35K? או שאולי יש המלצה לרכב 5 דלתות, אוטמאטית שתמודד בגבורה עם כבישי הגולן על בסיס יומיומי (חשוב לי החסכנות והבטיחות יותר מאשר הסחירות). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 1 תגובות
- 804 צפיות
אופל טיגרה שנת 1997-98 מישהו יכול להגיד משהו על האוטו אמינות,צריכת דלק וכד'
הודעה אחרונה מאת avivbzk, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אני חדש בתחום השטח ומחפש רכב שטח עד ה-50 אלף ש"ח. ברכב תנהג רוב הזמן נהגת כ-450 ק"מ בשבוע. רצוי קצר. חשבתי על : סאן יאנג קורנאדו-אמינות,חלקים,שטח,דלק? אופל פרונטר-כנ"ל יונדאי גלופר קצר-כנ"ל לנדרובר דיסקברי-האם שווה להתעסק איתם מבחינת תחזוקה ואם בכלל אפשר למצוא משהו שמור במחיר הנ"ל? מיצובישי פאג'ארו-כנ"ל קיה ספורטאז-כנ"ל תודה מראש לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 883 צפיות
שלום לכולם רציתי להתייעץ אתכם לגבי קניית רכב האידיאלי.... לגבי מי שיכול לעזור , התקציב הינו 60,000 וגמיש , סתם לשאלה ? המליצו לי על סוברו אימפרזה 2005 במחיר 68,000 מאוויס אך אין לי מושג האם זה כדאי? אני חוששת ממכירות יד שניה של רכבי השכרה. כמו כן רציתי לדעת מה ההמלצות לגבי צרכית דלק של האימפרזה , ושל יונדאי גטס ? מה דעתכם על אוטומטית. אולי עדיף ביכלל סוגי רכבים שונים בתקציב הזה? אשמח לכול עזרה מאנשים שמבינים תודה רבה דורית הסקרנית....
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים מבחינת קניית רכב כזה בקשר שלו להוצאות, חלקים וכו'. אחזקה יקרה? צריכת דלק? ביטוחים וכל מה שקשור.... מחפש תרופה למכה אם קיימת ולפתוח קצת את הראש בכל הנוגע ל323 תודה מראש לעוזרים.....
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש כרגע פונטו דגם ELX הדגם המפואר שנה 2003 השאלה מה עדיף מבחינת חיסכון בדלק אוטמאט או הילוכים ? ועם מישהו יודע פחות או יותר צריכות של הרכבים?
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
הנה הסיפור. בעקרון אני מחפש 306 1.6 שנת 98 ומעלה, אך ללא הצלחה. בזמן נסיעה קלטתי לפתע 106 יפיפיה. עצרתי את הנהג ולתדהמתי היא הייתה שמורה מכף רגל ועד ראש. או בשפתכם, אקזמפלר מצויין, לפחות חיצונית. מדובר ב 106 XS 1.4 שנת 97 (או 98, לא זוכר) עם בעלים ששומרים עליה בקנאות (פנים הרכב נראה חדש ללא רבב, כאילו הרכב יצא הרגע מהמפעל). רק בעייה אחת: הקילומטראז' שלו מראה 140000 ק"מ, מספר נחמד לכל הדעות, ואילו בדיקה מהירה במוסך מורשה הראתה שבטיפול האחרון נרשם שהרכב בעל 240000 ק"מ. לא מדובר בבילבול ואין ספק שנתון של המוסך המורשה הוא הנכון. מה אתם מציעים? אם היה רכב רגיל, לא הייתי מתלבט ומעיף אותו. אבל רכב שמור כזה עדיין לא ראיתי. מה גם שיש אפשרות שבעל הרכב הנוכחי כלל לא מודע לרמאות…
הודעה אחרונה מאת xena, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ! אני חדש בפורום, הצטרפתי היום. אני עומד לקנות רכב בתקציב של 30000 ש"ח, יש לי הצעה לסוזוקי בלנו שנת 1998 ואני מכיר את הבעלים כך שאני יודע שהיא שמורה, המכונית עשתה 100000 קילומטר, אבל עדיין אני מתלבט אם לקנות בסכום הזה מאזדה שהבנתי שהיא יותר טובה מהסוזוקי, אבל הבעיה בה היא שאני לא יודע אם היא במצב טוב או לא. אשמח אם תעזרו לי בהתלבטות, או שתתנו לי הצעות לרכבים אחרים שנראה לכם שהם טובים יותר בסכום הזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. מה ההבדל בין איגניס GL וGLS? איבזור או משהו מהותי? תודה
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- 2 תגובות
- 760 צפיות
שלום לכולכם וערב טוב טויוטה סטארלט עיניינה אותי מאוד אך קשה מאוד למצוא אחת טובה בארץ ראיתי משהו אבל לא ניראה לי רציתי לשאול אם המחיר מופרז מידיי כי לדגם 98 245.000 ק"מ 20.000 ש"ח זה לא קצת יותר מידיי? ואגב כידי לנסות את סקסו איך הוא מי צד האמינות? והאם תיהיה בעיה באחזקת הטויוטה למרות הקילומטרז' הגבוהה כ"כ?
הודעה אחרונה מאת זה וזה וזה, -
audi a3 1600
מאת yaniv69- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לשמוע את חוות דעתכם לגבי אודי אי 1600 שנתונים 2002-2003 אני לא מכיר את הנתונים של המנוע אז זה יעזור מעבר לכך איך הרכב מתנהג,איכות נסיעה,סחירות,בעיקר חוות דעת כללית לרכב בלי לגעת במחיר או באופציות חילופית. איך הרכב מתנהג בסך הכל במנוע הספציפי הזה? מדובר באוטומט. בברכה,
הודעה אחרונה מאת yaniv69, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין ברכב מנהלים בתקציב 60-70 אלף. דרישות:1-אחזקה סבירה (אמינות, ביטוח חלקים דלק וכו') 2-נוחות, פינוק (איבזור) 3-תא נוסעים מענג +מרחב 4-בטיחות. 5-מנוע חזק האופציות עליהם חשבתי רובר R75, B4 2.5 מזדה קסדוס ,C5
הודעה אחרונה מאת kiomer12, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנה טובה לחברי הפורום מחפש רכב לאשתי אוטומט בטיחותיאמין וחסכוני,רצוי גם קטן שישמש אותה לנסיעות עירוניות ולפעמים בינעירוניות קצרות. התקציב סביבות ה-15 אלף וחשוב לנו שיהיה הגה כח ומזגן חשבתי על כמה אפשרויות 1-אפלאוז שנת 92-94 2-סוויפט 3-קליאו-משתלב עם התקציב אך אני די בספק לגבי אמינותו במיוחד אוט' 4-שרייד אשמח לחוות דעת והמלצות עם דגש על הקליאו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אומנם קניתי את הרכב לפני שבוע, אבל שכחתי לרשום לכם את תוצאות הבדיקה, לכן אבקש התייחסות לבדיקה, מה כסתח ומה לא והאם המחיר היה שווה-9500, כשהמחירון הוא 14700, הרכב יד 2 עם 163000 ק"מ: 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה: לא תקין בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים ונקישות פנימיים, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות, מעיכות באגן השמן, לנקות מסנן שמן באגן, רעש גלגלות ורצועות, ניקוי ותיקון מערכת הקירור, קורוזיה וסימני נזליה בחיבורים, סיבובי מנוע לא יציבים 5.מערכת פליטה:דוד עמעם מרכזי פגום 6:סרן קדמי ומערכת היגוי:לתקן זויות היגוי, נקישות במתלה,חריקות במתלה. 7.שלדת מרכב-ליקויים בעלי משמעות נמוכה:לחיצות פח, תיקונים במרכב/…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
שלום, אני בעיצומו של תהליך לרכישת BMW 325 m technic מודל 1987. אשמח לקבל מידע כללי לגבי הדגם הספציפי בדגש על נקודות מיוחדות / תורפה וכד' הדורשות את תשומת ליבי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת gilwhite, -
- 34 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מתלבט בין קניה של שני הרכבים הנ"ל, שניהם משנתון 2008, בגאז יגיע בינואר אך לא קריטי, הגאז ידוע כרכב מצוין אך דגם חדש אמור להגיע בינואר 2009 והמאזדה 2 זהו דגם חדיש. ההפרש במחיר אינו שיקול בהעדפה, מה הייתם קונים?
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברצוני לרכוש מכונית קטנה ואוטומטית שתשמש אותי ואת אחותי לנסיעות קצרות בעיר (אחותי יודעת לנהוג רק באוטומט אז אני מוגבל) וחשבתי על סובארו גאסטי 93' יד שנייה 1000 סמ"ק 150000 ק"מ. (שכן שלי מוכר, הוא רוצה 8500 ש"ח) מה אתם אומרים כדאי ללכת על האוטו....? או שיש אופציות יותר טובות מהסובארו במכירים האלה? ועוד דבר קטן שרציתי לדעת... אם יש הבדל משמעותי בין מנוע 1000 סמק ל1200 סמ"ק? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת erez, -
- 0 תגובות
- 715 צפיות
שלום לכולם כבר חרשתי את האתר והדעות שלי די מבולבלות! אני רוצה לקנות אוטו ב45000 אוטו אמין וחסכוני לנסיעות בינעירוניות בעיקר יש לי כמה התלבטויות, גולף שנים 99-00 1.6 פולו 00-01 ואולי 02 1.4 חלק אמרו לי איביזה 02 1.6 ויש גם פורד פיאסטה 04 1.6 או 1.4 אם יש אוטו שלא אמרתי שיש לכם המלצה אני ישמח לשמוע אגב לא מעוניין בפונטו או פוקוס תודה אשמח אם תעזרו לי כי אני ממש מבולבל וממש צריך אוטו תודה
הודעה אחרונה מאת eazye15, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר לקבלחוות דעת על דייהו לאנוס?תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 736 צפיות
אני מעוניין לקנות מכונית חדשה קטנה חסכונית ואמינה ב-50k אגב לפי הכללים הברורים אני חייב לציין שלפני 3 ימים נגמר לי הנהג חדש ואני מצטרף לקבוצת נהגים צעירים
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 2 תגובות
- 881 צפיות
מבקש את דעתכם לגבי רכישת רכב משפחתי דיזל בתקציב שבין 20k-30k .כרגע עומדות על הפרק מגאן,גולף\בורה,קסרה אשמח להצעות נוספות .השיקולים בבחירת הרכב 1.אמינות-עלויות אחזקה 2.בטיחות 3.סחירות קצת קשה בתקציב הזה והדעות חלוקות,קשה גם עם האנשים שהיה להם את הרכב חדש מהנילון וטיפלו בזמן כי רכבים כאלה נדירים ולא מהווים אינדיקציה (סביר להניח שרכבים בתקציב הזה החליפו מ"ס בעלים)
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 10 אלף צפיות
אני מדבר על הרכבים הללו בשנתונים הגבוהים יחסית 99-2001) בתקציב של עד 36 אלף ש"ח. יונדאי לנטרה 1600 סמ"ק אוטומטית או ידנית או יונדאי אקסנט 1500 סמ"ק אוטומטית או ידנית? אני ממש תקוע בבוץ ולא יודע במה להתמקד. אשמח לעזרה, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 450 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- srool
- hunter22
- tomerR
- DC10
- yuvk
- אלי27
- רועי5
- Coresh
- אורי מ.
- lanosforce
- avizaz