Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפונטו לא בטיחותית דיה?

את רצית סריון, וללא שום קשר הפונטו המכונה ספייס בארה"ק היא מכונית ברמה בטיחותית טובה מאוד, במיוחד יחסית לעלויות שלה.

ומה גם שהיא לא נופלת בהרבה, אם לא מתעלה על ה306 בביצועים במבחני ריסוק.

אם את רוצה רכב טוב, מרווח, בטיחותי שיתן תמורה מעולה לכספך, ולא מפחדת מרכב צרפתי אז המגאן מודלים 00-01 תפורים עלייך בול.

אתם לא קצת מגזימים תושבי הרמה?

אני אמנם לא גר ברמה אבל יצא לעלות הרבה פעמים לרמה, (בעיקר דרך חד נס או גשר בנות יעקב) עם וולבו אוטומטית בת 20, ואם חישוב נכון מאוד היה אפשר אפילו לעקוף פה ושם. זה רק עלה לי במלא מלא דלק.

הרכבים שהיו איטיים ברמה מעצבנת היו קנגו עמוס באופן בינוני שדרש הילוך שני יותר מידי פעמים בעיקולים בדרכי לבית המכס, והשני זלדה M-113, שגם לא סחבה וגם אין לה מזגן!

טורבו דיזל בעליות האלה פשוט תענוג, כמה כוח שתרצה בלי לקרוע את הרכב, ועדיין לקבל כ16-17 ק"מ על כל ליטר.

פורסם

לא! לא! לא!

לא סדאן!

מה שלכם עושה המחשבה על אוטו ידני, לי עושה המחשבה על סדאן.

אז מה עם הרנו קליאו?

או סיאט איביזה?

אצל שתיהן ה1,600 בהחלט נכנסת בתקציב. לא ייצלח לעבודה?

פורסם

לעומר -

לא, לא מגזימים, כשתגור שם בקיץ ותנסה לטפס כל יום עם רכב בעל מנוע חלש עד למעלה, תבין על מה מדובר.

הבעיה היא בקיץ, כשהרכב מתאמץ, העליה לא נגמרת, ואין הזדמנות להוריד קצת עומס מהמנוע עד שמגיעים למעלה.

וזה גורם להתחממויות, ומי שלא שם לב למחוג החום...

מעבר לעובדה שזה פשוט מעצבן לעשות את העליה הזאת על בסיס יומי עם מנוע חלש, לא יעזור כלום, בייחוד כשמדובר באוטומטי.

לSONGA -

כשאמרתי מנוע 2000, למעשה כל רכב עם יחס משקל/הספק טוב יהיה מתאים.

גם איביזה 1600, אבל יש אוטומטית?

בכל מצב מנוע 1000 הוא מנוע קטן ולא משנה על איזה רכב סטנדרטי.

פורסם

סיריון 1.0 אוטומטית מטפסת לא רע בכלל את העליות לרמה,מצומת סמך(כורסי).

ברור שאם זה יהיה הייעוד של המכונית,אזי עדיף בהחלט להתמקד במישפחתית 1.6 שתספק ביצועים טובים בהרבה,וגם רמת הבלאי שלה מן הסתם תהייה נמוכה יותר.

ואגב העליות לרמה-עליתי וירדתי אותן עשרות פעמים עם מכונית בנפח 850 סמ"ק,רנו 4 כמובן.

עם קצת סבלנות ואורך רוח מגיעים בסוף..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בזמנו עם סיטרואן AX בנפח 1.4,ידנית, הייתי עולה מכורסי לאזור נוב עם מזגן, בקיץ ושלושה נוסעים ב100 בלי בעיות מיוחדות.

כך שלדעתי הכל פונקציה משקל רכב ביחס לנפח.

אך יש לקחת בחשבון שצריכת הדלק באוטו' גבוהה יותר מידנית, במיוחד בעליה ארוכה, כמו מכורסי, שיש צורך לשמור על טורים גבוהים ע"מ למשוך במהירות סבירה את העליה לבני יהודה.

ואל תתקרבי למוסכים שיש למעלה ברמה, כי הם מתחת לכל ביקורת. (עמכם הסליחה, זה נובע מנסיון...ארוך)

יש משו שצריך לדעת:?::?::?:

ממי לברוח:?::?::?: [באזור דרום הרמה (כביש אניעם-מבוא חמה)]

פורסם

יש משו שצריך לדעת:?::?::?:

ממי לברוח:?::?::?: [באזור דרום הרמה (כביש אניעם-מבוא חמה)]

בדיוק על הכביש הזה יש את המוסכים הכי גרועים בכל איזור הצפון.

גרועים באבחון תקלות, שירות גרוע (אין יותר מידי תחרות), רמה מקצועית נמוכה מאוד.

מחירים גבוהים מאוד לא רק ביחס לשירות אלא בכלל.

מצד שני גם למוסכים במתחם צמח לא הייתי ממליץ להכנס.

מזגניסט מתחת לכל ביקורת, כל הידע שלו מסתכם בהחלפת רכיבים לחדשים בלי בדיקה לחלוטין ובלי נסיונות אבחון כלל.

מוסך רכבים שאינו יודע לאבחן תקלות כלל ובדרך כלל (בלי הגזמה) מייצר נזקים לרכבים שיוצאים ממנו, מטפלים אצלו מכוניות של צמח ששם פשוט לא מעניין אף אחד, ואף אחד עדיין לא מבין למה רכבים חוזרים למוסך כל הזמן.

אגזוזן ברמה נמוכה מאוד מתעסק גם עם רדיאטורים וכל מה שהוא יודע לעשות זה לנקות רדיאטורים חיצונית בלבד, ולמכור חדש במחירים מופרכים.

חשמליית רכב שמתמחה בהחלפת נורות בלבד, והמכשיר החשמלי היחיד שברשותה הוא טסטר. יש לציין שאת החלפת הנורות הם עושים במקצועיות ואין לי תלונות, אבל את זה גם אני יודע לעשות.

נכון, מה שכתבתי נשמע גרוע ואישי, אבל אני לא מכיר אישית אף אחד מהאנשים הנ"ל, פשוט כל אלה באיזור גרמו לי להסתלק בעצבים באופן קבוע, עד שהחלטתי שאין מנוס מלנסוע קצת רחוק יותר בשביל לא לקבל התקף לב.

לעומת זאת!

בטבריה יש יופי יופי של מוסכים וחשמלאי רכב מצויינים! ממליץ בחום.

פורסם

הפונטו לא בטיחותית דיה

4 כוכבים במבחני הריסוק של NCAP זה כנראה לא מספיק לך, הא ? :wink:

(אני מתייחס לדגם הספייס, הוא היחיד שיש לו גרסה אוטומטית).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...