Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני,האם תמליץ להמתין לפאביה החדשה ?

ולקבל עיצוב צעיר יותר (מאשר הפולו של היום),ESP -יכל להיות גם באוטומט,איכות חומרים יותר טובה מאשר של המתחרות היפניות ,בסטנדרטים המצופים מקונצרן מכובד כמו WAG.

ובציון הכללי ,רכב שעולה ברמתו על הסוויפט (מן ההשוואה שלך אפשר להסיק שהסוויפט,כרגע,מובילה מבין כל הסופר מינ י היפניות)

מתי הפאביה מגיעה לארץ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המאזדה לא מרווחת יותר מהסוויפט, אפילו שנדמה שכן. להפך, לאנשים גבוהים הסוויפט דווקא עדיפה, גם מלפנים וגם מאחור (אם כי ההפרש קטן). בבגאז' - ה-2 מנצחת.

מבחינת ביצועים - שתיהן זהות לחלוטין.

ה-2 לא מאובזרת יותר, מלבד כאמור ה-ESP (בהחלט נושא חשוב). ראוי גם לציין כי האחיזה של ה-2 נמוכה והיא בהחלט נדרשת לפעולת ה-ESP במצבים קיצוניים. לעומת זאת הסוויפט אוחזת טוב משמעותית, אך המחסור ב-ESP יכול להיות בעייתי במצב של איבוד אחיזה.

מבין השתיים קשה לי מאוד להחליט. לסוויפט הרבה אלמנטים חיוביים, אך היא מרגישה לי מבפנים קצת כמו מכונית מאמצע שנות ה-90 ששמו לה איבזור של שנות ה-2000 - מאוד גסה, לא מהוקצעת, חלולה, זולה. החסרון של ה-ESP משמעותי גם הוא, ללא ספק.

ה-2 לעומת זאת לא מנצחת את הסוויפט בשום אלמנט מהותי (מלבד גודל בגאז'), ויתרונה היחיד המשמעותי הוא ה-ESP כאמור (שבמקרה זה הוא באמת חשוב - האוטו פשוט אוחז רע ולא נותן מספיק פידבקים, אולי שינוי בסוג או מידת הצמיגים יוביל לשיפור).

רוני

ישבתי בשניהם, נהגתי בשניהם.

נהנתי יותר במאזדה,

היא לא "כזאת" יותר מאובזרת, אם כי מרגיש שהיא כן יותר "מפוארת" מהסוויפט.

הבגאג' שזה נתן מאוד חשוב, לפחות לאנשים כמוני שאוהבים מערכות שמע איכותיות.

ז"א בקושי סאב נכנס לבגאג' של הסוויפט, ואם הוא נכנס אז זהו אין מקום לגרעינים בבגאג'.

המאזדה הרגישה יותר שובבה,

וההתלבטות שלי הייתה בין המאזדה לסוויפט לפולו, והלכתי לכיוון המאזדה.

המאזדה על הכביש נראת יותר מרשימה מאשר הסוויפט.

לא הובלתי את המאזדה למצב שהיא יכולה להגיד לי "חמוד תרגע אני רק סופר מיני, לא רכב ספורט", בסה"כ נסיעת מבחן מנהלתית.

מידת הצמיגים של המאזדה כמעט זהה למידה של הסוויפט

185/60R15 של הסוויפט

מול 185/55R15 של המאזדה.

נכון שמאוד התבאסתי שהמאזדה מגיעה ללא מגנזיום,אבל זה לא הזיז לי בהרבה.

זה לא יפריע לי.

נ.ב

עברתי מאופל קורסה 1.2 איזיטרוניק 2001 למאזדה 2.

פורסם
רוני,האם תמליץ להמתין לפאביה החדשה ?

ולקבל עיצוב צעיר יותר (מאשר הפולו של היום),ESP -יכל להיות גם באוטומט,איכות חומרים יותר טובה מאשר של המתחרות היפניות ,בסטנדרטים המצופים מקונצרן מכובד כמו WAG.

ובציון הכללי ,רכב שעולה ברמתו על הסוויפט (מן ההשוואה שלך אפשר להסיק שהסוויפט,כרגע,מובילה מבין כל הסופר מינ י היפניות)

מתי הפאביה מגיעה לארץ?

אני מניח שאתה יכול לנחש את התגובה שלי - אין לי מושג, כיוון שלא נהגתי בפאביה החדשה (מן הסתם). אני גם לא יודע מתי בדיוק היא מגיעה.

באשר לסוויפט - מבין הסופר מיני היפניות היא אכן מובילה, אבל בחסד ולא בזכות - היא לא מצטיינת אלא פשוט מציעה חבילה טובה ביחס למחיר. היאריס החדשה, למשל, היא מכונית טובה בהרבה, רק שהיא מגיעה עם גיר רובוטי איום ונורא ולכן נפסלת. הג'אז יקרה משמעותית מהסוויפט וה-2 החדשה כאמור לא טובה מהסוזוקי.

ישבתי בשניהם, נהגתי בשניהם.

נהנתי יותר במאזדה,

היא לא "כזאת" יותר מאובזרת, אם כי מרגיש שהיא כן יותר "מפוארת" מהסוויפט.

הבגאג' שזה נתן מאוד חשוב, לפחות לאנשים כמוני שאוהבים מערכות שמע איכותיות.

ז"א בקושי סאב נכנס לבגאג' של הסוויפט, ואם הוא נכנס אז זהו אין מקום לגרעינים בבגאג'.

המאזדה הרגישה יותר שובבה,

וההתלבטות שלי הייתה בין המאזדה לסוויפט לפולו, והלכתי לכיוון המאזדה.

המאזדה על הכביש נראת יותר מרשימה מאשר הסוויפט.

לא הובלתי את המאזדה למצב שהיא יכולה להגיד לי "חמוד תרגע אני רק סופר מיני, לא רכב ספורט", בסה"כ נסיעת מבחן מנהלתית.

מידת הצמיגים של המאזדה כמעט זהה למידה של הסוויפט

185/60R15 של הסוויפט

מול 185/55R15 של המאזדה.

אני יכול להבין שנהנית יותר במאזדה. היא מציעה משהו רענן ושובה לב שאפילו בסוויפט אין - מאוד תזזיתית, מאוד קלילה וצעירה. היא בהחלט מרגישה יותר "מפוארת" מהסוויפט - בעיקר מכיוון שסביבת הנהג בהירה ונעימה יותר לעין (ולאו דווקא מאיכות חומרים עדיפה משמעותית).

ידוע לי שמידת הצמיגים של שתיהן דומה (אני חושב שבמאזדה זה 65, לא?) אבל זו בדיוק הוכחה לכך שמידת צמיגים היא לא תמיד בעלת השפעה חד-ערכית על האחיזה. יש כאן גם עניין של סוג הצמיג (ואני מודה שלא בדקתי עם אילו סוגים שתיהן מגיעות) אבל בשורה התחתונה ובאופן מוחלט - הסוויפט נהנית מאחיזה עדיפה משמעותית על ה-2.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נתון נוסף אותו אני הייתי לוקח בחשבון:

שכיחות הרכב בצי הרכב (ליסינג).

הסוויפט כמעט ואינה נמכרת לציי רכב, אי לכך השכיחות של הרכב על

כבישי הארץ נמוכה יחסית.

המזדה 2 צפויה להיות להיט ציי הרכב הבא וכפועל יוצא נראה אותה הרבה מאד על הכביש.

בקניית רכב, אחד הפרמטרים לו אני הייתי מעניק חשיבות מכרעת הוא השכיחות של הרכב.

לגבי הפולו- בגיר הידני בלבד, היא מהווה את אחת הקניות הטובות ביותר בקטגוריית הסופר-מיני, 90,000 ש"ח עם 4 כריות אויר ומערכת ESP. בגיר האוטומטי, היא כבר עולה 108,000 ש"ח והרכב מרגיש ממש "עגלה". כלומר, אם אתה מעוניין ברכב אוטומטי בלבד, את הפולו הייתי מוריד מהרשימה!

לגבי הפאביה החדשה, היא צפוייה להגיע באזור דצמבר-ינואר, אני לא הייתי מחכה תקופה כה ארוכה ללא רכב.

אני אצטרף לדעתו של רוני, בכך שעליך לבצע נסיעות מבחן מקיפות בשלושת הרכבים ולאחריהן ההחלטה תיהיה הרבה יותר קלה.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני הייתי בהתלבטות הזאת עד לפני כמה שבועות. חוסר היכולת של מזדה לתת לי 2 למבחן דרכים, הכיף שהיה לי מנסיעה עם הסוויפט בסופרלנד, והעובדה שבליסינג הציעו לי את המזדה 2 בגירסת הליסינג ולא המפוארת (סוויפט בגירסה המפוארת כמובן).

הגירסה הלא מפוארת של ה 2 היא עם 2 כריות אוויר בלבד...

בחרתי בסוויפט, שחורה :!:

נ.ב בעניי אין יתרון בבקרת יציבות. אני מעדיף מגנזיום ;-)

פורסם

זה שהסוויפט לא בליסינג,זה מקנה יתרון לסוויפט ,נכון?

שאלה לבעלי מזדה,האם המזדה סובלת מירידת ערך גדולה?

לעידן,לצערי ,גיר רגיל לא בא בחשבון עקב מצבי הבריאותי

פורסם

זה שהסוויפט לא בליסינג,זה מקנה יתרון לסוויפט ,נכון- היתרון, הינו בכך שלא כל רכב שני שעוקף אותך על הכביש- זהה לרכב שלך (מזדה 3, פורד פוקוס)- מבחינתי היתרון הוא ייחודיות ותו לא! מבחינת מכירת הרכב בעתיד, אני לא רואה שום בעיה עם העניין, מכיוון שתמיד ישנה דרישה לידיים פרטיות.

שאלה לבעלי מזדה,האם המזדה סובלת מירידת ערך גדולה?- אם השאלה מתייחסת למזדה בכלל, אז התשובה היא לא. המזדה שומרת על ערכה דיי טוב בתור משומשת (מנסיון עם לנטיס 1.8 במשפחה). לגבי המזדה 2, אי אפשר לצפות את ירידת הערך העתידית, אך ניתן רק לשער שהיא תשמור על ערכה דיי טוב כמו שאר חברותיה היפניות.

לעידן,לצערי ,גיר רגיל לא בא בחשבון עקב מצבי הבריאותי- כעת הבחירה קלה יותר- נותרו רק שתי מועמדות :-)

עידן

...

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

רכב כידוע לא קונים רק בעזרת ייעוץ בפורום אך בכל זאת חברי פורום רבים נוהגים על על כל מגוון רכבי הסופר מיני בארץ

אין רכב שזוכה לשבחים מרוב בולט (כמו הדור הקודם של טויוטה,היאריס)

ולכן הבחירה נעשית בין מכונית גרועה לגרועה פחות

האם מומלץ לעבור לקטגוריה של הקומפקטיות על מנת להנות מכל האספקטים החיוביים שמציעים רכבי המיני?

פורסם
רכב כידוע לא קונים רק בעזרת ייעוץ בפורום אך בכל זאת חברי פורום רבים נוהגים על על כל מגוון רכבי הסופר מיני בארץ

אין רכב שזוכה לשבחים מרוב בולט (כמו הדור הקודם של טויוטה,היאריס)

ולכן הבחירה נעשית בין מכונית גרועה לגרועה פחות

האם מומלץ לעבור לקטגוריה של הקומפקטיות על מנת להנות מכל האספקטים החיוביים שמציעים רכבי המיני?

היאריס דור קודם דווקא לא זכתה לשבחים יוצאי דופן מבחינת איכותה כמכונית, היא פשוט נתנה חבילה מצוינת עם השם של טויוטה.

במחירים של היום יכול להיות שעבור הרבה אנשים כדאי לשלם עוד כמה אלפים (או במקרה של הקליאו, ג'אז ו-207, למשל, לשלם אותו דבר) ולעלות קטגוריה, וחבל שכך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
היאריס דור קודם דווקא לא זכתה לשבחים יוצאי דופן מבחינת איכותה כמכונית, היא פשוט נתנה חבילה מצוינת עם השם של טויוטה.

במחירים של היום יכול להיות שעבור הרבה אנשים כדאי לשלם עוד כמה אלפים (או במקרה של הקליאו, ג'אז ו-207, למשל, לשלם אותו דבר) ולעלות קטגוריה, וחבל שכך.

רוני[/quote

רוני,עשית מבחן ל207? איך התרשמת מהרכב?

בעלי פיג'ו 207 ,תענו בבקשה:האם הרכב יקר לטיפול? מה צריכת הדלק שלו?

פורסם

אני לא חושב שעדיין יש כאן בעלי 207, הרכב חדש לגמרי.

מזכיר מאוד 307 בהתנהלות ובתחושה, אבל צפוף מאוד מאחור, יקר וסובל מביצועים בינוניים בלבד (למרות המנוע החזק ובגלל התיבה). יש גם יותר מדי מקומות בהם רואים שחסכו, כמו החלונות האחוריים הידניים, מתגי המזגן, בקרי האיתות והאורות. נכשל קצת בתור סופרמיני מהבחינות הללו - כי הוא גדול חיצונית אבל קטן פנימית ועולה כמו משפחתית... מצד שני עבור סופרמיני הוא נותן תחושה יוקרתית למדי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אם להשוות עלויות אחזקה של סוויפט או מזדה 2 לאלו של פיג'ו 207,האם ההבדל משמעותי?

עלויות אחזקה= ביטוחים+טסט שנתי+טיפולים שוטפים.

מבחינת הביטוח: מזדה יקרה יותר לביטוח מאשר שתי האחרות, כלומר תשלם יותר עבור פרמיית ביטוח המקיף שלך.

מבחינת טיפולים שוטפים: הפג'ו תיהיה יקרה יותר מהשתיים האחרות, אך יש לשים לב שבפג'ו מרווח הטיפולים הינו 30,000 ק"מ או שנה (המוקדם מבין השניים), לעומת 15,000 ק"מ או שנה בסוויפט ובמזדה. אם הינך נוסע הרבה עלות הטיפולים יכולה להתקזז.

מבחינת הטסט: כולן בקבוצה 2 ולכן העלות זהה.

אם משקללים את הכל יחד ובהנחה שהינך נוסע לפי הממוצע כ- 15,000 ק"מ בשנה, הפג'ו והמזדה יהיו מעט יותר יקרות לאחזקה מאשר הסוויפט.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן, אתה בטוח שבפיז'ו זה 30000 או שנה? לא שנתיים? אם זה שנתיים זה אמור להוזיל משמעותית את הטיפולים ביחס למאזדה ולסוויפט.

בכל מקרה, הפיז'ו מרגישה הרבה יותר "אוטו" מהשתיים האחרות, אבל באותו הזמן היא מאובזרת באופן קמצני יחסית למכונית במחיר כזה, ונטולת כל מיני פריטי נוחות ואיבזור שיש במשפחתיות (שעולות אותו הדבר). רק בגרסאות היקרות שלה היא מאובזרת באופן באמת מרשים, אבל המחיר גבוה משמעותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגבי מרווח הטיפולים- כל שנה או 30,000 ק"מ. כפי שרשמתי.

כמות נסיעה גבוהה משמעותית מהממוצע השנתי, תוריד את עלות הטיפולים בפג'ו ביחס לשתי האחרות.

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...