ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סוף סוף אני מגשים את החלום וקונה MX5, אך להפתעתי אני נתקל בסרוב מכל חברות הביטוח איתם דיברתי לבטח את המכונית כי "הם לא מבטחים מכוניות ספורט / קבריולט". מישהו יכול לעזור בבקשה עם רשימה של סוכני ביטוח שכן אוהבים אותנו?
הודעה אחרונה מאת dan22, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צריך עזרה בבחירת רכב לשימוש לנסיעה לעבודה וללימודים תקציב 10K הרכב יעבור בסביבות 20000 ק"מ בשנה מחפש רכב אמין וזול לאחזקה חשבתי על פליסיה 1600 סקסו 1100 אפשר גם פרטים על רכבים אלו כגון צריכת דלק וטיפולים
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש הבדל עצום מבחינה כספית בין איסטיאיי וwrx???] ואם אפשר לקבל כל המפרטי הטכני על איסטיאיי2003 ועל wrx2003-2005 (טיפולים,צריכת דלק,הכל)?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה החלטתי להחליף את רכבי ודי אהבתי את האאודי A4 שנת 2002 מנוע 2000 {התקציב לא מאפשר חדשה יותר} שאלתי אליכם היא: איך הרכב מבחינת אמינות,מחלות,צריכת דלק.....וכ"ו תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת kfirz, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב אני סטודנט ואני מחפש אוטו אמין ואחזקה זולה ב45000 יש לי הרבה התלבטיות בגלל שזה אוטו ראשון שלי, אני מתלבט בין גולף 99 1.6, לאנטיס 00 או 01 , פורד פיאסטה כמה שיותר חדשה, ויונדאי גטס עד 2004 או 2003 חשוב גם צריכת דלק תודה לכל אלא שעזרו לי, צריך להחליט מהר ולקנות אוטו דחוף!!!!!
הודעה אחרונה מאת eazye15, -
S70 החלפה ב s40 1 2
מאת DOCTOR-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים יקרים יש לי S70 וולוו,שנת 97 אני מאוד מאוד מרוצה,לאחרונה עברתי דירה רחוק ממקום העבודה,ואני חייב רכב אם נפח מנוע פחות מ 2400 סמק שכן צריכת הדלק אסטרונומית... אני יודע שכל רכב זולל דלק אבל אני מעוניין גם להתקדם בשנים קצת 2000 2001 ,מאחר וחשוב לי מאוד הבטיחות ואני מבסוט בוולוו חשבתי על s40 נפח 2000 אני יודע שגם היא לא תרחם בדלק אבל לפחות אני מתקדם בשנים ואולי קצת יהיה חסכון... מה אתם אומרים איך ה S 40 ? אני יודע את כל סיפור הכריזמה וכו...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 749 צפיות
שלום. הייתי רוצה לקבל מידע (מפרט טכני ) על פיז'ו 106 xs 1400 סמ"ק שנת 1997 וגם אם אפשר לצרף לינק לאתר שאני יכול למצוא בו פרטים על רכב זה תודה.
הודעה אחרונה מאת שימי22, -
- 0 תגובות
- 933 צפיות
היי, בעבר היה לי איביזה 1600 שנת 1996 אני יודע שגם היה בשנת 2002 מנוע 1600 ומתישהו זה נעלם והיום ב-2008 יש 1600 מישהו יודע מתי בדיוק לא היה 1600 ? ב-2007 לדוגמא כן היה ?
הודעה אחרונה מאת webtivision, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! ככתוב בכותרת... אני חוטא מאוד, ועומד לפני החלטה די חשובה... ואני עושה את בצער די רב, אבל אני שוקל אופציה להשתדרגות מסיקס -CJ, אהוב בעל נשמה שיהיה לי מאוד קשה להיפרד ממנו (אם בכלל, ותסלחו לי על השתפכות הלב אבל כל בעל סיקס יודע עד כמה קשה להיפרד מהאוטו הזה הקשיש הזה שעבר כ"כ הרבה ביחד עם בעליו, לצורך העניין זה הרכב הראשון שלי ואני מחזיק אותו כבר כ-4 שנים) לטובת רכב פרטי (אני מתחיל ללמוד ובמקביל אעבוד). כדא"ג איני זונח את השטח אלא מתעתד להביא סיקס משנתון נמוך יותר ולהחזיקו כרכב אספנות... קצת יותר פרקטי בשבילי. אציין שנית כי כרגע אני רק מתעניין ושוקל. איזה רכב הוא צריך להיות: - לא סטנדרטי- משמע לא הונדה,מאזדה,סובארו,יונדאי ושות'-כלומר לא נפוץ בכמ…
הודעה אחרונה מאת INTEGRA1800, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום.. אני חדש פה אז קודם כול שלום הרבה זמן אני קורא דפים של הפורום מחיפושים בגוגל אז הגיע הזמן להירשם לדבר האמיתי.. אז כמו שבכותרת...המשפחה רוצה לקנות רכב חדש (אני בן 18 וחצי) בכול מקרה ההורים רוצים להחליף רכב...אבא שלי רוצה טויוטה RUNX שנת 2003... אז יש לי כמה שאלות על הרכב: 1) איך הוא מבחינה כללית? כלומר אני יודע שזה טויטה וכאלה אבל הרכב עצמו איך הוא מבחינת ביצועי מנוע? 2) איך הצריכת דלק שלו? כמה הוא "עושה" לליטר? 3) הבנתי שהרכב מיוצר באנגליה ולא בטורקיה כמו שאר הטויטות..זה נכון? זה משפיע על משהו? איכות הרכבה וכאלה? נ.ב מה דעתכם על תוספים? גולדלייבל? K44?
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי שתתנו לי את תעדכם בקשר לשברולט קווליר רגילה/קופה. לדעתי אין הבדל בניהם, אם יש אשמח לדעת ובכן כמובן שלא בשבילי אלה בשביל חבר שלי, יש לו בערך 30K לרכב הוא אמר שהוא רוצה רכב בסביבות ה 20K ואת השאר לשמור ליישור קו ותוספות. אני אישית לא המלצתי לו , משום שפה ושם נשמעות הערות על הרכב שהוא איננו בטיחותי, חלקים יקרים, ובעל תאבון בראי ורצון לפרנס אח ''אחיינו''(דלק). ממדינו ערב.אבל הוא ממש ממש חולה אמריקאיות ספורטביות וקצת קשה לצוד את הסוס המוסטאנג במחיר כזה. אז רציתי לדעת אחת ולתמיד איך האוטו הזה. אין לו ביקוש אני חושב שזה כבר אומר משהו. תודה מראש.. integra:evil:
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 0 תגובות
- 719 צפיות
מחפש רכב עד 30K, כשהפרמטרים החשובים הם אמינות וחסכון בדלק. הבנתי שהבלנו נכנסת לקטגוריה, וקראתי כאן הרבה עליה...עכשיו השאלות: הבנתי שבבלנו נפוצה יחסית בעיה של סדקים בראש מנוע עקב שימוש במים רגילים לקירור. 1. איך אני יכול לזהות את הבעיה הזו במבט ראשוני על הרכב? קראתי משהו על נוזל קירור בצבע ירוק או אדום...לא הבנתי בדיוק, אשמח אם מישהו יפרט... 2. במידה ואי אפשר לזהות את זה ויזואלית, האם במכון הבדיקה מזהים את זה בקלות? 3. כמה עולה לתקן כזה דבר? 4. האם יש סיכוי שתקרה הבעיה הזו גם אם השתמשו רק בנוזל קירור יעודי ? 5. עד כמה הסיכון הזה צריך להשפיע בשיקול הבחירה בבלנו...אולי עדיף פשוט לחפש רכב אחר? כי מבחינתי זה הרכב המושלם (בהתחשב באילוצים), ורק הנושא הזה מטריד אותי,…
הודעה אחרונה מאת Dubi, -
תגידו מה אתם אומרים על רנו מגאן קופה מנוע 2000 שנת 96?
מאת Guest Anonymous- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי תקציב של 50K פלוס מינוס וחשבתי ללכת על המגאן קופה מנוע 2000 (שמעתי שה 1600 חלשה מאוד) בסביבות שנת 96 תנו לי חוות דעת בבקשה ואם מישהו יודע על מגאן למכירה שיואמר תודה אלי
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 942 צפיות
אני לקראת קניה של פז'ו 309 שנת 1993. באחד הבירורים שלי מישהו זרק, שמנוע ה 1600 המדובר ברכב זה זהה למנוע שיושב על ה BX, והינו מנוע בעיתי. מישהו יכול להרחיב בנושא זה. וכמבון האם זה רכב מוצלח, לתקציב נמוך וחיפוש אחר גלגלים נטו, לא ספורט ולא יופי. יש לציין שהרכב מטופל טוב, הבעלים האחרונים איתו 8 שנים, ומטפל בקביעות.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 0 תגובות
- 825 צפיות
שלום ושנה טובה. אני רוצה לקנות מיניוואן קטן יפני בתקציב של כ 60K. הדרישות הן: אמינות, חסכוניות,מרחב ונוחות נסיעה. מחיפוש בפורום וברחבי הרשת צמצמתי את המועמדות ל 2. מזדה דמיו ומזדה פרמסי. מה עדיף בהתחשב שהדרישות העיקריות הן חסכוניות בדלק, אמינות ומרחב (בסדר הזה)? מהכתבה הזו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1448468,00.html עולה שהפרמסי עושה 1 ל6.5. האם נתון זה אמיתי? חיפוש בפורום העלה תשובות סותרות לגבי חסכוניות הדמיו והמרחב הפנימי. יש הטוענים שעגלת תינוק לא נכנסת והרכב עושה 1 ל 9.5 וכאלה הטוענים שהמרחב הפנימי עצום והרכב עושה 1 ל 14. מי צודק? אשמח לשמוע רעיונות נוספים אבל לרכבים שניתן למצוא ולא כאלה שנמכרו 4 בשנתון כגון הונדה ג'אז ידנית או מאזדה 62…
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חבר'ה. יש לי תקציב של 30-40 אלף שקל נכון לעכשיו. אני רוצה אוטו אמין וקטן כמו פולקסווגן פולו,ולפי מה שנראה שיתאים לי מבחינת הסכום,אז שנתוני 2000-2 בערך יתאימו לי. מצד שני,המליצו לי גם על רנו קליאו B ומבחינת המחיר,נראה לי שיתאים לי משנתוני 2000-3. מה דעתכם (והמלצתכם)? נ.ב. הסלקציה שלי היא: אני מחפש אך ורק גיר רגיל, רכב שיהיה חזק יחסית ויד 1-2. ורק כמה שאלות למי שמבין בענין הזה: אחרי שגיששתי בענין הפולו שמתי לב שיש להם כל מיני תת דגמים של גימור/איבזור.מישהו מוכן להסביר לי בבקשה על ההבדלים בין הפולו השונות מהשנים שציינתי? ומה ההבדל בכ"ס ובעוד כמה דברים בין ה1.4 שלהם ל1.6? תודה רבה לכולם!
הודעה אחרונה מאת תימני אחלה!, -
ax gt כדאי ? 1 2
מאת b2k-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מצאתי AX GT שנת 90 סטנדרתית לגמרי מלבד פילטר פתוח, נקיה מתאונות צבע מקורי עדין...סנרוף ,מזגן פועל . הרכב הוא 5 דלתות מנוע 1400 המחיר הוא 5500 .שווה? משתלם ? כדאי? הרכב במצב נסיעה עם טסט ל10 חודשים
-
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפשת רכב נוח קומפקטי חסכוני וכמובן אמין בסביבות 20,000, לנסיעות עירוניות ובין עירוניות אני גרה בתל אביב וההורים שלי גרים בחיפה אז אני נוסעת כל שבועיים אליהם.. משהו שישרת אותי לנסיעות כאלה..אני מאוד אשמח לשמוע המלצות. תודה מראש
האם כאדי ללכת על סובארו DL יד 2 אוטומט למי שמבין!!! תודההה
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
איך אני בודק את "הידיים" של הרכב?
מאת Guest maverick88- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כלומר איך אני בודק שכל הידיים של הרכב היו פרטיות? תודה
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם היום הצטרפתי לפורום והחלטתי לנסות אותו... אני מחפש רכב בתקציב של גג 50000, יחסית אמין, שנוסע טוב עד טוב מאוד (לאו דווקא ספורטיבי) ואוטומטי. אני חשבתי על אוודי a-3 1998-2000, פולסוואגן בורה 2000-2001 מנוע 2000 או V5,וולוו S40 2000-2001. אשמח לדעות והערות בונות תודה...
הודעה אחרונה מאת אסף199, -
Opel Astra
מאת tkasher- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברי קהילה, אחי הבכור קיבל רישיון ואנו מחפשים רכב יד 2 בשבילו. מצאנו רכב Opel Astra שנת 98, עשה 96000 קמ"ש סה"כ. רציתי לדעת מה אתם חושבים על קנייה כזו (27000 ש"ח). תודה מראש, תומר.
צריכת דלק גטס
מאת dani33- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם זה נכון שב 2005 הוסיפו איזה חלק שאמור לשפר את צריכת הדלק של הגטס האוטו' ? ואם כן האם באמת זה שיפר ? מה הצריכה של הגטס מהשנים האלה לפני ואחר התוספת של החלק בגירסה האוטומטית ?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 0 תגובות
- 974 צפיות
האם יש הבדל עצום באחזקה בין STI ו-WRX? ואם אפשר לקבל כל המפרטי הטכני על STI2003 ועל WRX2003-2005 (טיפולים,צריכת דלק,הכל)?
הודעה אחרונה מאת anan_hl, -
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב, אני חדש בפורום ורצית להתייעץ לגבי רכב שלקחתי אתמול לבדיקה לפני קניה: סוג הרכב: מאזדה לאנטיס 2003 ,1600 סמ"ק 75,000, ק"מ ליסינג יד ראשונה. להלן תוצאות הבדיקה: 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה - לבדוק טיימינג,תושבות מנוע פגומות,נזילת שמן מנוע,לתקן ולכוון מערכת דלק והצתה. 5.מערכת פליטה-תקין 6.סרן קדמי ומערכת היגוי-לתקן ולכוון פרונט. 7.קפיצים-תקין 8.שלדת מרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה-תיקון תאונה מאחור ,תיקוני פח וצבע,לחיצות פח ופגיעות ושריטות,נזק בפגושים,חלקי פלסטיק פגומי 9.מערכת בלמים-תקין 10.צמיגים-צמיגים שחוקים(הבוחן ציין שזה בגלל חוסר איזון ושיש שחיקה בצידי הגלגלים). 11.מערת תאורה-לתקן כפתור הפעלת המזגן. 12.העברת כח-אין אחריו…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם השבוע נתקלתי באוטו הזה הייתי רוצה לדעת מה המצב של הסיטרואן בארץ מבחינת חלקים יציבות , שוק מחירי טיפולים והוצאות מוסך האם בכלל שווה לרכוש את האוטו הזה מדוע הרכב נמכר מתחת למחירון ואיך דגמי ה 1400 ?
הודעה אחרונה מאת bmwx5, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קצת קשה להסביר את זה בכותרת בלבד, אבל המצב הוא כזה: יש במשפחה רכב שככל הנראה יוחלף בעיסקת טרייד אין עם אחד היבואנים בארץ תמורת רכב חדש (מיצובישי, הונדה או שברולט). אותו רכב הוא שמור וכאמור, כרגע נמצא במשפחה המורחבת. האם ואיך ניתן יהיה לרכוש את הרכב המדובר? (דרך היבואן?) מה יהיה מחירו בהנחה שנמסר תמורת מחירון? תודה מראש! ושנה טובה.
הודעה אחרונה מאת RDS, -
- 11 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
מה הייתם לוקחים? מאזדה לאנטיס323 99 1.6 LX או מאזדה לאנטיס 323F 97-98 1.8 מדובר בדמם אוטומט.. מה היתרונות והחסרונות של שתי הרכבים האלה.. אתם תכריעו את הדלמה הזאת.. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Bula, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
1. מהי צריכת הדלק של ה 1.5? (אשמח לתגובה ממישהו שאחת כזאת נמצאת בבעלותו). 2. האם יש להם בעיות מיוחדות? 3. עלויות טיפולים ואחזקה? 4. דברים שכדאי לשים לב אליהם? 5. מקום מומלץ לבדוק אותה? (באזור ראשון-רחובות)? כל נתון שכדאי לי לדעת לפני שאני רוכש כזאת? מה המחירון שוק האמיתי של מודל 2003? תודה!!
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
שאלה לגבי פיאט פונטו
מאת Guest maverick88-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאלה שיודעים: השאלה שלי היא עד כמה פיאט פונטו יקרה מבחינת התחזוקה שלה והטיפולים כלומר מה המחיר היחסי שלה לאחר הקניה כי אני לא רוצה להגיע איתה הרבה למוסך. אשמח לקצת מידע בנושא תודה רבה
-
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 893 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- shaymolcho
- amosbmw
- teyal
- axSupreme
- נולד לליסינג
- nisim91
- David32
- Matan1515
- mcshmupi
- doodg
- 318i