ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,617 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת את המחירון של סיאט איביזה טורבו (2001,2002,2003) אם מישהו יכול לרשום לי בבקשה את המחירון אני אשמח, ורציתי לדעת עוד משהו קטן, ראיתי סיאט איביזה טורבו והיא צריכה להיות אחת מהשנים האלו, המספר שלה היה 36 בסוף יש מצב לדעת איזו שנה היא לפי המספר רכב ?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני, אחרי כל הקריאה והשיטוט פה - התבייתתי על פיאסטה, אתמול הלכתי לראות כמה פיאסטות והתגלתה לי שאילתה: יכול להיות שפיאסטה 94' -1400 תהיה עם צריכת דלק של 1-12 בינעירוני ופיאסטה 96' - 1300 עם 1-16 (!) - בינעירוני... או שאני בכלל מפספס כאן משהו?? מצאה חן בעייני ה94'.. לכן אני שואל אם אולי יש כאן בעיה אחרת שלא חשבתי עליה.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת HAMM-V, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב כזה שמור כבר מספר חודשים ואין בנמצא. למישהו יש רעיון היכן לחפש? לקמור אין, YAD-2 אין וכנ"ל WINWIN. ניסיתי מספר סוחרים ומיד הבנתי שהכל סיפורים ובלופים מכאן ועד בוואריה שבגרמניה. עשיתי טלפונים לפרטיים שפרסמו, ובלי להיות גזען, כבר בטלפון הבנתי שאין עם מי לדבר ובטח למי להאמין. מה עושים? אני מוכן לשלם פרימיום על רכב שמור, נקי עם מעט קילומטרים. תודה
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 985 צפיות
שלום לכולם. לאחר בדיקות נרחבות של עשרות כלי רכב צימצמתי את הכל לשתי רכבים, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו: 1. אופל קורסה 2000 ידני 1400 סמ"ק: יד ראשונה מליסינג ללא תאונות 100K קילומטר מחיר: 23000 ש"ח 2. ניסן אלמרה 97 אוטומט 1700 סמ"ק יד רביעית - היה יד ראשונה במשרד הבריאות ללא תאונות, שילדה ומנוע תיקנים חלונות חשמל, הגה כוח, ומזגן טוב 190K קילומטר מחיר: 19000 כמובן שאני מעדיף להוצא 19 אלף מאשר 23, ואז לנצל את הכסף שישאר לטיפול, ביטוח וכו'.. מצד אחר הניסן הזה הוא אוטו ששמעתי שצריכת הדלק שלו יחסית גבוהה (מישהו יודע כמה בכלל??) מצד שלישי, באופל אין חלונות חשמל ופינוקים אחרים.... חשוב לציין שאני סטודנט וחשוב לי לחסוך כל שקל... אשמח לש…
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
-
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים האם מישהו מכם כבר ראה או אפילו נהג במאזדה 2 החדשה? באתר היבואן הופיעו סוף סוף פרטים על הרכב אבל חסר הרבה מידע. לגבי ההילוכים - ידוע שמדובר בתיבה אוטומטית 4 הילוכים אבל לא ברור אם יש תפעול "טיפטרוניק" והאם יש כפתור ביטול overdrive (הופתעתי לגלות שלסויפט החדשה אין). תא מטען - נתון הנפח (250 ליטר) אבל אין תמונות של התא עצמו. מצילומי הרכב (מבחוץ), נראה שגם כאן מדובר בתאון קטנטון כמו בסויפט. ציוני ריסוק - באתר E-NCAP נבחנה מאזדה 2 משנת 2004 עם 2 כריות אויר בלבד וזכתה ב-4 כוכבים ו-26 נקודות (פחות מהסויפט שנבחנה עם 6 כריות וזכתה ל-30 נקודות) בתמונות ובסרטים נראה דגם שונה מהמפורסם בארץ - האם מישהו יודע אם קיימים מבחני ריסוק עדכניים לדגם המשווק בארץ ? …
הודעה אחרונה מאת winner, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בעלי הונדה סטרים מבקשים 15%-20% מעל המחירון. האם השוק לרכב זה כל כך לוהט?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מעוניין בפרטים על תמה שנת 92 איזה איבזור יש באוטו? צריכת דלק ? ואיך האוטו מבחינת נסעיה ונוחות?
הודעה אחרונה מאת INsantiy, -
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הרכב המדובר - פולו קלאסיק 1.6 בנזין שנת 97 ק"מ: 135 אלף מחירון: 21500 מנוע= לא תקין: בלוק מנוע - הספק נמוך, מומנט נמוך. מערכת שמן- נזילת שמן. מערכת קירור= תקין מערכת דלק= לא תקין: מערכת דלק והצתה - לתיאום, בדוק\תקן מיחשוב הזרקה\חישנים\מחברים, מנוע מזייף. מערכת הצתה= תקין מערכת פליטה= תקין סרן קידמי ומערכת היגוי= לא תקין: מיתלה קדמי לתקן\לכוון זוויות מתלה, מרווחי יתר = מיתלה אחורי=>, בדוק הקבלת גלגלים, בדוק\תקן זוויות מתלה. מערכת היגוי - נזילת שמן, לתקן\לכוון. קפיצים= לא תקין: בלומי זעזועים - בלאי יתר. שלדת מרכב, שילדה(שאסי): תקין שלדת מרכב= גג - סימני מילוי חומר. תקוני מרכב, משמעות שולית - סימני פרוק חלקי מרכב מחוברות בברגים. מרכב= לא תקין: מ…
הודעה אחרונה מאת Sportizi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום נדהמתי לראות למכירה מכונית אופל קדט שנת 87 עם מזגן , ידנית 5 הילוכים עם 130 אלף קילומטר . איך המכונית הזאת מבחינת אמינות וצריכת דלק ?. שמעתי שהמכוניות של אופל כבדות במיוחד , זה נכון ? והאם זה שווה 4 אלף שקל ?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם! קוראים לי דניאל ואני נהג חדש כבר 8 חודשים! אבקש את עזרתכם בקניית רכב קטן (מיני/סופר מיני) בתקציב של 50-60 K. הרכב צריך להיות אוטומטי, אמין וחסכוני עד כמה שאפשר, ומתאים למשפחה של 5 אנשים. בשנתיים האחרונות הייתה לנו אופל קורסה 2002 1.4 איזיטרוניק שעשתה בעיות בלי סוף! רק השבוע הוצאנו עליה 6000 ש"ח לטיפולים. אם אתם שואלים את עצמכם למה לא לקנות רכב משפחתי גדול יותר-אימא שלי לא מוכנה לנהוג ברכב גדול. האלטרנטיבות שחשבתי עליהם הם פיז'ו 206, רנו קליאו, יונדאי גטס, טויוטה יאריס, VW פולו, פיאט פונטו (אני לא יודע אם יש אוטומט) ופורד פוקוס 5 דלתות (קצת יקר). אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחד הרכבים הנ"ל (או אחר) ולספר לי על הבעיות האופייניות שלהם. תודה,
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
האם ידוע מתי מתחלפת המזדה והאם היא תקבל גיר חדש?
הודעה אחרונה מאת xran, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה: למה בעצם לא לקנות מלכתחילה רכב דיזל? נכון שעשו כל מיני חישובים והגיעו למסקנה שרק למי שנוסע מעל 30K ק"מ בשנה משתלם לקנות דיזל. לא ברור לי איך נעשה החישוב הזה... הרי יש רכבי דיזל כמו הסקסו שצורכים 1:20 ויש רכבי דיזל שצורכים 1:13. הכל תלוי כמובן באלטרנטיבה. קחו לדוג' 2 רכבים ידניים קטנים: סקסו דיזל (1:20) מול פיז'ו 306 בנזין (1:13). נניח שאדם נוסע 1000 ק"מ בחודש (12k בשנה). ההפרש בדלק הוא כ-200 ש"ח לחודש (בהנחה ויש הפרש של 1 ש"ח בין בנזין לדיזל). בשנה ההפרש מגיע לכ-2400 ש"ח (!) כעת כשתשלום האגרה יורד (נראה לי 1400 ש"ח, שזה 500 ש"ח יותר), איזו סיבה יש להעדיף את הבנזין? גם לפני השינוי במחיר האגרה נראה לי שזה יוצא יותר משתלם. מה גם שככל שנוסעים יותר, ההפרש רק הולך וגדל...…
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רכב: סיאט איביזה שנת 2000 דגם סטלה 1600 סמ"ק. תוצאות הבדיקה: מערכת פליטה - מערכת פליטה רועשת. סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש בהגא בתא נהג, נטיות הגה שמאלה. שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: לחיצות פח/מרכב סביב (קלות). ליקויים בעלי משמעות גבוהה: הרכב לאחר תאונה מאחור (להערכת שמאי רכב), דליפות לחץ בצילינדרים תקינות. מערכת בלמים - רפידות/צלחות שחוקות קדמיות. מערכת תאורה - פעולת כוון חשמלי במראות לקוי. העברת כח - נקישה בהילוכים. שאסי - תקין. מנוע - תקין. מערכת קירור - תקין. מערכת דלק - תקין. מערכת הצתה - תקין. קפיצים - תקין. מחוונים - תקין. אני חייב לציין שהרכב נראה כמו חדש! המוכר אמר לי לפני הבדיקה שהרכב עבר פחחות וצבע - אב…
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
ייעוץ לפני רכישה של פורד פיאסטה שנת 98
מאת Guest anakonda- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, היום ראיתי פורד פיאסטה שנת 98 בצבע לבן אוטומטית במצב מעולה עם 120,000K עם מכה קטנה ליד המכסה מנוע כנראה כשיצאה מחנייה ובנוסף הציפוי של הדלת הימנית איפה שעולה ויורד החלון מקולף ויש צורך להדביק אותו אלה הליקויים שראיתי לפני שלקחתי אותו לבדיקה...... מה הבעיה הנפוצה ברכבים מסוג זה.....האם התיבה האוטומטית אמינה(החלפת ההילוכים מרגישה טוב) והמזגן מקרר מעולה.... אשמח באם תוכלו לתת לי עוד חוות דעת על הרכב תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מצאתי דייהטסו שרייד 93 1300 אוטומטית בלי הגה כוח 167אלף ק"מ טסט לשנה אבל ממש לשנה, הוא עבר טסט אתמול! מזגן מקורי ומקפיא נראית חמודה חוץ מאיזה מכה קטנה שמורה נראית טוב מבפנים החליפו צמיגים מצבר רצועת טיימיניג. מי שמוכר הוא מכר רחוק כזה מישהו שעובד איתי הוא אומר שהמחירון שלה הוא 16 אלף והוא מוכר ב15 בגלל המכה עוד לא לקחתי לבדיקה השאלה היא האם בכלל לקחת לבדיקה? המחיר שהוא רוצה הוא לא מוגזם? הוא אמר שהוא בדק במחירון של לוי יצחק אבל בדיסקברי (שאני לא יודעת כמה הוא אמין) רשום שהמחירון שלו הוא 13 אלף.. אז מה אתם אומרים שווה לבזבז כסף על בדיקה? תודה מראש לכול העונים
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
- 1 תגובות
- 957 צפיות
שלום המכונאי שלי מצא רכב בשבילי. יש לו כבר יפוי כח ממני כדי לחסוך ממני את הצורך לעמוד בתור במשרד הרישוי. הבעיה היא שגם המוכר מכיר את הרעיון ומבקש מהמכונאי שיהיה מיופה הכח שלו למכירה.... האם הוא יוכל להגיע למשרד הרישוי עם תעודות הזיהוי של שנינו וגם עם יפוי כח משנינו ולבצע את ההעברה על שמי או שהוא יכול לתפקד רק כבא כוח של אחד הצדדים?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! אני צריך עזרה בחיפוש רכב, חשוב לי שיהיה אמין, בטיחותי, זול לתיחזוק. המליצו לי על מספר רכבים :דייהטסו גרנד מוב, מזדה 323 ופגו 306. אשמח לחוות דעת. חסרונות ויתרונות. ואולי עדיף רכב אחר?
הודעה אחרונה מאת זה וזה וזה, -
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי חלום ילדות- על קדילק דהוויל משנים 92/94, שוקל לרכוש אחת כזו, מה אתם אומרים על הרכב הזה, הרכב אמין ? או שיהיה כל היום במוסך, האם חלקים זמינים ? שתיין דלק זה ידוע, אני נוסע בעיקר בין עירוני. אשמח לשמוע לעצתכם/דעתכם. תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת 4Rider, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין למכור את הפיג'ו שלי. המחירון שלה בפעם האחרונה שבדקתי היה כ 42 אלף, (מחיר משוקלל עם קילומטראז', פרטי, יד ראשונה וכו') האוטו זקוק לקצת פחחות עקב חניות תל אביביות וסידור של הוינקר שמאותת עצמאית פה ושם. מה יכול להיות מחיר ריאלי לבקש, בהנחה שהרכב פרטי, נהג יחיד וללא תאונות או בעיות מיוחדות?
הודעה אחרונה מאת wellertheloser, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברשותי פיאט פונטו שנת 95 דגם S75 שעברה 130K הרכב ברשותי שנה, ואני מתלבט האם כדאי לעבור לרכב דיזל, אני נסעתי השנה 32K וכנראה שאני אמשיך ליסוע בקצב הזה. האמת שאני ממש ממש מרוצה מהאוטו, ולא כל כך בא לי להחליף אותו. אבל השאלה היא מה דעתכם מבחינה כלכלית מה משתלם יותר? השאלה היא גם האם אפשר למצוא רכב דיזל שמחיר של עד 20K? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
-
אני רושם בשם חבר שלי, שיש לו רישיון ובכן הוא מחפש מכונית קופה עד 28K, ואם זה אפשרי שתהיה עם התנהגות טובה ושתהיה מהנה לנהיגה. (מה שלי לא נראה מציאותי במחיר..) אז בקיצור, האם בבקשה תוכלו לרשום את כל האלתרנטיבות שקיימות בשוק שעולות על דעתכם? בתודה רבה, אור
הודעה אחרונה מאת אוR, -
מכירה אחרי תאונה
מאת hela- 2 תגובות
- 811 צפיות
מכוניתי נפגעה בתאונת חזית/ אחור אמנם תיקוני פחחות בלבד אך הואיל ומדובר ברכב שנתון 1993 היה מבוטח בבטוח צד ג' בלבד הואיל ואני היתי מאחור , ההוצאות שלי עלי. לאור זאת אני שוקלת למכרו במצבו הנוכחי לפני תקון. האם כדאי וכיצד אוכל להגן על עצמי בפני הצעות לא הוגנות? אודה על יעוץ כיצד והיכן איכל לקבל הצעה הוגנת. לאור העובדה שהרדיאטור נפגע במכה איני יכולה "לטייל" איתו. תןדה לכל היועצים הלה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 0 תגובות
- 908 צפיות
שלום אני מחפש רכב במחיר של עד 14k שיהיה ידני ח"ח,ה"כ הכרחי ביותר.. ושנים מעל שנת 93 מי שיוכל לעזור אני יודה לו מאוד כי כבר הרבה זמן אני מחפש רכב למה שאני רוצה ולא מוצא שום דבר.. תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת vaksmank, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, במהלך מסע חיפוש לקניית רכב הגעתי לרכב מסוג יונדאי אקסנט העונה על הפרמטרים הבאים: שנת 2002, יד 1 פרטית, 91K ק"מ ומטופל באופן קבוע במוסך מורשה - בהחלט נתונים מרשימים. בבירור ראשוני בטלפון הבחנתי כי מולי בצד השני של הקו נמצא אדם, שנשמע ישר ושאינו מסתיר דבר הקשור בהיסטורית הרכב. במהלך השיחה שאלתי "האם היו תאונות?". הסביר לי בעל הרכב, כי הרכב עבר תאונה קלה בחזית, אשר בעקבותיה הוחלפו: מכסה מנוע, כנף,פגוש, רדיאטור ופנס וחברת הביטוח אף קבעה לו ירידת ערך של 1.5%. מיד שאלתי: "האם נפגעה השילדה או אולי קצה שילדה?" ונענתי בשלילה(הוא מוכן להתחייב בבדיקה). שאלה נוספת שהעלתי בפניו היתה: "האם נפתחה כרית אויר בתאונה?" והוא השיב "כן" ועדיין מתעקש כי אין שילדה. ולפיכך י…
הודעה אחרונה מאת Dani57, -
- 1 תגובות
- 815 צפיות
אז ככה ...עוד מעט אני אוציא רישיון והכל. הקטע זה שאבא שלי אמר לי לקנות פג'ו 106 או 205 הקטע זה ש205 ו106 לא אותם מחירים פחות או יותר . וגם 205 סבבה לאללה אבל קצת מגושמת. 106 יותר אהבתי. מה אתם ממליצים? והאם אני יוכל למצוא 106 באיזה 7000 שקל?
הודעה אחרונה מאת McL, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאור מיצוי כל כוחותיה של הסיטרואן C-15 שתחיה, שאמנם ממשיכה לנסוע על אף שהגיעה לגבורות, אבל הופכת קשה יותר ויותר לאחזקה, אנחנו מחפשים רכב שני (שיכול להיות גם הראשון, אם יהיה חסכוני יותר מהמאזדה 323 שעושה 1:11.2) שיהיה: 1. בטיחותי. 2. אוטומטי. 3. בעל תא מטען וחלל פנימי גדול ככל האפשר. על השניים האחרונים אפשר להתפשר. אנחנו משפחה צעירה (+1 בנתיים ). שנינו נוסעים המון - עושים 30K ביחד בשנה, לפחות) חשבנו על מולטיפלה. נשמח לשמוע רעיונות נוספים. תודה, אביבית.
הודעה אחרונה מאת אביבית, -
- 1 תגובות
- 694 צפיות
אני רוצה לקבל פרטים על 405 glx 1994 תודה רבה!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד למכור את הפיג'ו 206 שלנו. לפני שנים (הרכב מודל 2002) פינת הכנף הקדמית הימנית (ליד הפנס) נמעכה קלות בעת חניה. לקראת המכירה החלטתי לתקן ולקחתי את הרכב לפחח לתיקון (הכנף לא הוחלפה) שארך שלוש שעות ועלה 400 שקל מה שנותן לי אינדיקציה לכך שהיה זה תיקון פשוט. בעת מכירת הרכב ברור לי כי אני לא מסתיר את עובדת התיקון ומן הסתם זה יתגלה בבדיקה. שאלתי היא האם פגיעה כזו נחשבת פגיעת שלדה שעליה גם לפעמים מתבקשים להתחייב בבדיקה? להבנתי זהו תיקון פחחות פשוט אבל יכול להיות שאני לא מבין מספיק. תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר המלצות בבקשה?! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אז ככה קראתי את הת'רדים בנושא ואני לא סגור על החלטה. אני מתלבט בין STI 2002/3 לבין WRX2001/2/3 את מחיריהם אני מכיר ויש לי סבלנות להמתין במידה ואסגר על אסתי. העניין הוא כזה: אני ישראלי-עניים גדולות, בת'כלס אני יודע שWRX תעשה לי את החיים "קלים" יותר, צריכת דלק,בלאי,וכו'. אבל עצם זה שאני הולך להוציא בוכטה אני כבר אומר יאללה לא נתפנק על אסתי? מה אתם אומרים? הדרישות שלי הם כדלקמן:*לא רוצה להיות משועבד ל"פז" "דור-אלון" "סונול" וכו'. *אני עושה בינעירוני כ250 ק"מ בשבוע,-ובוודאת-לא מאלה ש"לוחצים" כל הדרך. *אמינות מעל הכל-קראתי על מישו שטען שST אמינה יותר? *ס…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6