Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר - פולו קלאסיק 1.6 בנזין שנת 97

ק"מ: 135 אלף

מחירון: 21500

מנוע= לא תקין: בלוק מנוע - הספק נמוך, מומנט נמוך. מערכת שמן- נזילת שמן.

מערכת קירור= תקין

מערכת דלק= לא תקין: מערכת דלק והצתה - לתיאום, בדוק\תקן מיחשוב הזרקה\חישנים\מחברים, מנוע מזייף.

מערכת הצתה= תקין

מערכת פליטה= תקין

סרן קידמי ומערכת היגוי= לא תקין: מיתלה קדמי לתקן\לכוון זוויות מתלה, מרווחי יתר = מיתלה אחורי=>, בדוק הקבלת גלגלים, בדוק\תקן זוויות מתלה. מערכת היגוי - נזילת שמן, לתקן\לכוון.

קפיצים= לא תקין: בלומי זעזועים - בלאי יתר.

שלדת מרכב, שילדה(שאסי): תקין

שלדת מרכב= גג - סימני מילוי חומר. תקוני מרכב, משמעות שולית - סימני פרוק חלקי מרכב מחוברות בברגים.

מרכב= לא תקין: מצב פנימי - שמשה קדמית הוחלפה. צבע מרכב - סימני תיקון במרכב, תיקוני צבע במרכב - סריטות צבע מרכב\פגמים, מעיכות, סימני מילוי חומר, חלודה חודרת מתחת לצבע, גג צבוע. תקוני מרכב, משמעות נמוכה - סימני פגיעה במרכב, סימני פגיעה במרכב לפנים, הוחלפו חלקי מרכב, מכסה מנוע הוחלף, תיקוני מרכב וצבע. פגושים וחלקי ניקל חיצוניים - נזק לפגושים.

מערכת בלמים (ללא פרוק גלגלים)= לא תקין: בלמים אחוריים - לתקן\לכוון. בלם חנייה\עזר - בלימה לקויה, לתקן\לכוון.

צמיגים= לא תקין: צמיגים וגלגלים - צמיגים אחוריים יבשים, צמיגים לא תואמים.

מערכת תאורה+מצבר= לא תקין: מערכת חשמל - להחליף חגורת הנעה.

העברת כח= לא תקין: תיבת הילוכים ידנית - חריקת הילוכים.

דו"ח מאפייני מנוע (בדיקת בדינאמומטר - מתקן VCT)

נתוני היצרן:

הספק מנוע - כ"ס: 100

סבובי מנוע - הספק: 4600

מומנט מנוע \ קג"מ: 14.5

סבובי מנוע - מומנט: 3800

תוצאות הבדיקה:

הספק מנוע - כ"ס: 66

סבובי מנוע - הספק: 4940

מומנט מנוע \ קג"מ: 10.1

סבובי מנוע - מומנט: 3440

סיכום משוכלל למצב מנוע: 62%

כמה לדעתכם אני אצטרך להוציא על הרכב כדי לתקן את הנדרש? בכמה שווה לקנות?

תודה :-)

פורסם

ראיתי דברים זועתייים בבדיקות, אבל סימני מילוי חומר בגג אני רואה פעם ראשונה :lol:

אל תתקרב.

אגב, ברכב ש'עמד' על הגג בהכרח נגרם נזק למנוע?

פורסם

כדי שאדע להבא, מה כ"כ גרוע ברכב??

הייתי בטוח ששווה לקנות אותו בכמה אלפים מתחת

הוא סיפר שנפתח המכסה מנוע בזמן נסיעה מהירה ולכן הוחלף מכסה מנוע + שמשה וצבעו את הגג

אתה רומז שיכול להיות שהאוטו התהפך?

שווה לקנות ב5 מתחת למחירון?

פורסם

מצטער שאני "מקפיץ" אבל זה רק בשביל להוסיף נתונים נוספים כי אין אפשרות לערוך משום מה

האם זה שהגג נצבע (הוא נצבע, המילוי חומר זה במקום אחר) אומר בהכרח שהרכב התהפך? זה פשוט נשמע לי לא סביר למה הרכב יחסית במצב טוב. הקטע עם החלודה זה ממש קצת, בקושי רואים את זה וזה לא בגג.

דווקא אני לא כ"כ התייחסתי למכות במרכב, כי זה לא ממש נורא ובקושי רואים אותם, והשאסי יצא 100%, הדבר שיותר הפחיד אותי זה הקטע עם ההספק מנוע שהוא נמוך, האם ניקוי מזרקים או כיוון\תיקון משהו במערכת דלק והצתה\חישנים\מחברים עשוי להעלות בחזרה את ההספק למשהו שיותר קרוב למה שהוא אמור להיות?

האם שווה לקנות ב5 מתחת למחירון ולהשקיע אותם ביישור קו או שמא זה לא כדאי?

אגב מה זה אומר מילוי חומר? אני ממש לא מבין במכוניות אשמח אם מישהו יוכל לפרט מה המשמעות של הסעיפים החשובים

תודה רבה!

פורסם

גג יכול להפגע מהרבה דברים. לא חובה שהגג נפגע כתוצאה מהתהפכות.

אתן לך מספר דוגמאות - באיזור מגורי ירד לפני 3 שנים ברד בגודל כדורי פינג פונג. היו כאלה שצבעו / החליפו את גגות הרכב שלהם.

מקרה נוסף - אני מכיר מישהו שפורץ שנימלט מבניין קפץ על גג הרכב שלו והשאיר שקע מכוער.

עניין הגג הוא שאלה של מחיר. אם המחיר ירד מספיק אני הייתי שוקל לרכוש רכב כזה לילדי שהם נהגים חדשים.

בנוסף - תביא בחשבון שחומר שמולא על הגג לא מחזיק הרבה זמן, בהכרח יהיו לך סדקים בצבע שבגג.

נושא נוסף שמטריד הוא המנוע. בלי לדעת מה נפילות הלחץ שבצילינדרים + קומפרסיה, קשה מאוד להעריך מה הסיבה להספק הנמוך.

חריקות בתיבת ההילוכים - מחלה של הרכב. לאשתי הייתה פולו חדשה שגם שם השילוב לרוורס היה בעייתי. כל נסיונות הכיוון ניכשלו, או שהרוורס חרק או שהראשון חרק ולא השתלב.

סיכום - אם אתה קונה את הרכב אז רק אחרי הנחה משמעותית ביותר של עשרות אחוזים ממחיר המחירון.

פורסם

רוב רוב הבדיקה היא הכסת"ח הרגיל.

לעניין ההספקים - שים לב שנתוני היצרן מדברים על הקראנק ואילו הבדיקה על הגלגלים ותמיד יהיה הבדל.

כמו כן הנתונים לא נבדקו תחת אותם נתונים שהיצרן מצהיר כך שלא בטוח שהייתי מייחס חשיבות להספק ומומנט מדוד.

בדיקת קומפרסיה אולי תתן תחושה טובה יותר לגבי מצב המנוע אף שהיא לא אמינה במיוחד אך מספיקה בכדי לדעת אם לעזוב את

הרכב.

מילוי בגג יכול להיות כתוצאה מהברד של שנת 2000/1 שהשאיר המון רכבים עם סימנים קשים על הגג.

או הסתרה של חלודה. אם הסתרה של חלודה אז היא בהכרח תופיעה שוב.

בכל מקרה סדקים יופיעו שוב מתישהו.

התהפכות מאוד לא סבירה מאחר והשלדה נקייה לחלוטין.

כל הנזילות שמצויין - רוב הבדיקות שראיתי הראו סעיפים אלו.

המלצתי - מאחר וכבר הוצאת כסף על הבדיקה קח אותו למוסך נורמלי שיתנו מבט והערכת מחיר.

לא הייתי פוסל את הרכב הזה על סמך מה שציינת אך בהחלט שהייתי מוכן לשלם מחיר נמוך משמעותית מזה של המחירון

ולו רק בגלל הגג.

פורסם

אני מצטרף לדעתם של שני המגיבים שמעלי.

זו אחת הבעיות עם הבדיקות "הממוחשבות" הנ"ל. מה פירוש הציון למנוע 62% ? מה מבין מזה הקונה?

רוב הבדיקה היא בגדר כסת"ח רגיל שמוצאים בכל בדיקה של רכב בן כמה שנים ומעל 100K ק"מ.

אשר לענין הגג,כדאי לבקש מהמוכר שישיג או יציג את חוות דעת השמאי שנערכה ע"י חברת הביטוח שלו ואז תוכל לדעת מה מקור התיקונים.

אשר למנוע,די בתקלה מינורית בחיישן כלשהו המשפיעה על מערכת ההזרקה/הצתה כדי להביא לירידה משמעותית בהספק/מומנט וזאת למרות שמצב המנוע (מבחינת בלאי) מעולה.

כדאי לקחת לבדיקה במוסך שיעשה בדיקת "לחץ הפוך" במנוע. עוד כ 100 ש"ח אך שווה יותר מכל ה"דינמומטר" שנעשה והבדיקה תתן הערכה מדוייקת ונכונה של מצב המנוע=בוכנות וטבעות אטימה=סתם ראש=שסתומים (לרבות איתור תקלות מאיזה מסוגי השסתומים יניקה או פליטה).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

עם הנתונים האלו, האם לדעתם שווה לקנות את הרכב, ככה איך שהוא?

איפה כתוב שמולא חומר בגג? לפי מה שכתוב מולא חומר במקום אחר זה היה בכנף האחורית אם איני טועה

צריך גם מייד לאחר הקניה לעשות טיפול+טיימינג למה עבר 3 שנים מאז שעשו לו טיימינג

פורסם

איפה כתוב שמולא חומר בגג? לפי מה שכתוב מולא חומר במקום אחר זה היה בכנף האחורית אם איני טועה

אתה בעצמך כתבת "גג - סימני מילוי חומר". (ממש מתחת לשורה בעניין השאסי).

לקנות? תלוי במצב המנוע ובמחיר.

פורסם

לא, הוא כתב סימני מילוי חומר - ולאחר כמה מילים הוא כתב גג צבוע.

צבע מרכב\פגמים, מעיכות, סימני מילוי חומר, חלודה חודרת מתחת לצבע, גג צבוע.

זאת אומרת שיש סימני מילוי חומר במרכב הרכב, והגג צבוע.

שני דברים נפרדים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ואללה נכון.. זה באמת כתוב איך לא שמתי לב

את האמת הם כתבו את זה בצורה ממש לא מסודרת, אני עוד סידרתי את זה איכשהוא שיהיה מובן אבל כל מה שכתוב בסעיף "מרכב" חוזר על עצמו כמה פעמים וזה לא כ"כ מובן, אך למראית עין הגג נראה כחדש.

יש לציין שלקחתי אותו למוסך המורשה שבו הוא טופל ושאלתי אותו כמה יעלה לתקן את התקלה שנובעת מהסעיף "מערכת דלק והצתה - לתיאום, בדוק\תקן מיחשוב הזרקה\חישנים\מחברים, מנוע מזייף, אז הוא אמר שהוא לא שומע שהמנוע מזייף ושהוא לא יודע בדיוק מה זה אומר וכמה זה עולה, שזה היה תמוה קצת בעיני, הוא המוסך המורשה אם הוא לא יודע אז מי יודע?

אתם אומרים כדאי לקחת למוסך ולעשות בדיקת לחץ הפוך (שזה בעצם קומפרסיה נכון?) ולראות שההפרשים לא יותר מ2 נכון?

פורסם

בדיקת לחץ הפוך די מיותרת בשלב הזה לדעתי.

קח את הרכב למוסך כלשהו. בעלי מקצוע טובים יכולים במבט חטוף

להבחין ברכב ששווה לקנות או לעזוב. דבר איתם, בקש הצעת מחיר לתיקונים ושקול צעדייך כעת כשיותר מידע

מצוי ברשותך.

• תוכן חדש...