Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר בדיקות נרחבות של עשרות כלי רכב צימצמתי את הכל לשתי רכבים, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו:

1. אופל קורסה 2000 ידני 1400 סמ"ק:

• יד ראשונה מליסינג
  • ללא תאונות
  • 100K קילומטר
  • מחיר: 23000 ש"ח

2. ניסן אלמרה 97 אוטומט 1700 סמ"ק

• יד רביעית - היה יד ראשונה במשרד הבריאות
  • ללא תאונות, שילדה ומנוע תיקנים
  • חלונות חשמל, הגה כוח, ומזגן טוב
  • 190K קילומטר
  • מחיר: 19000

כמובן שאני מעדיף להוצא 19 אלף מאשר 23, ואז לנצל את הכסף שישאר לטיפול, ביטוח וכו'..

מצד אחר הניסן הזה הוא אוטו ששמעתי שצריכת הדלק שלו יחסית גבוהה (מישהו יודע כמה בכלל??)

מצד שלישי, באופל אין חלונות חשמל ופינוקים אחרים....

חשוב לציין שאני סטודנט וחשוב לי לחסוך כל שקל...

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת?? אני די בדילמה....

תודה לכל העוזרים

פורסם

במקומך הייתי הולך על הקורסה, או מחפש משהו כמו הקורסה עם קצת יותר פינוקים.

האלמרה היא לא ממש רכב לסטודנט, היא משפחתית אוטומטית. צריכת דלק? צריכה משולבת של כ11 ק"מ לליטר, אם אתה נוהג ממש רגוע אפשר לרדת גם ל12, 12.5.

בין עירוני? אפשר להגיע גם ל1:14 (כמו כל אוטומטית 2500 סל"ד ב100 קמ"ש - 102 אם לדייק = שיוט נינוח ורגוע מאד).

מזהיר מראש, נוחות היא משהו שהאלמרה לא בורכה בו, והיא דיי קשיחה בעיר. ההתנהגות סבירה, אפשר לגרום לה לקשקש קצת בזנב, בלי להתאמץ. ההגה נחשב למעט כבד (הגה כח כמובן).

באופן כללי הרכב מאד אמין (אולי מהמשפחתיות האמינות ביותר), אך יש מקרים של אקזמפלרים שסובלים מבעיות.

נקודות תורפה: העברות הילוך לא חלקות (נדרש שיפוץ גיר), בולמים חלשים, פלסטיקה פנימית מקרקשת, בנוסף אצלינו הרכב אוכל צירייה בשנה בערך (לא יודע איך זה בהשוואה לרכבים אחרים).

כל שאלה שיש לך על האלמרה אשמח לעזור.

*הביטוח אגב הוא זול יחסית.

באופן אישי, לא הייתי ממליץ על הרכב לסטודנט, חפש משהו קטן וידני, כך תחסוך דלק.

בכל אופן - אם תבחר באלמרה חפש אחת במצב טוב יותר, 4 ידיים = אלמרה שעברה אצל צעירים בד"כ. (היא נפוצה יחסית במגזר הרוסי, צריך למצוא את אלה שהיו במשפחות ולא אצל צעירים).

לידיעתך, יש גם אלמרות ידניות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלום לך

הדילמה היא בין מכוניות שונות לחלוטין במפרט ובגודל שלהן.

לפי דעתי, הניסן היא רכב משפחתי שלא יתאים לסטודנט הן מבחינת צריכת דלך והן מבחינת גודל(אני לא יודע היכן אתה לומד אבל ליד מכללות ואוניברסיטאות מקומות החניה מוגבלים מאוד ורכב גדול יתקשה יותר למצוא חניה).

לפי דעתי הייתי ממליץ על רכב עם מנוע קטן יותר אפילו (1000,1100,1300) על מנת לחסוך את צריכת הדלק ואפילו ממליץ לך לחפש פ'זו 205 (אפילו במחיר נמוך בהרבה מהניסן). בתקופת לימודי היית לי 205 מנוע 1100 , הייתה אצלי 5 שנים והייתי מרוצה מאוד, צריכת דלק מעולה (1:14,1:15)טיפולים זולים ואפילו מקיף לא עשיתי עליה רק צד ג'.

אם זה רכב זמני לתקופת הלימודים ממליץ בחום לחסוך כמה שיותר . להתפנק עם רכבים טובים יותר יש את כל החיים.:-).

שיהיה בהצלחה.

פורסם

הייתי ממליץ על אלמרה. הוא רכב אמין, ולפי ציטוט מידיעות אחרונות: "רכב משעמם מאוד לאחזקה".

אחלה אוטו. אבל אם כי אוטומטית לא תתאים לך, סטודנט, קח ידנית, ושכח כמעט מהכל.

בקשר לתגובות שפורסמו לפני:

תלוי מי החזיק את הרכב, איך וכמה. אם אני אחזיק רכב, שנה שלמה, בלי טיפולים ובלי כלום, רק לתת לו לעבוד כמו סוס עבודה, אזי המנוע ייצלה מהר מאוד. זה מאוד תלוי במה ומי.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...