ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב הנ"ל הונדה סיויק שנת 94 דגם EX אמריקאי, יד ראשונה פרטי, עם ספר טיפולים 205K ק"מ, ABS, ח"ח, ה"כ, נ"מ, אזעקה, בקרת שיוט, רב בריח, מוצעת למכירה, האוטו במצב חיצוני טוב מאוד, פגושים די דפוקים וקצת עיקומים לא מורגשים, בפנים כמעט הכל כמו חדש, מכנית המוכר אומר פיקס, הוחלף מנוע ב110,000 ק"מ לאחר טיפול טיימינג לא טוב, מנוע משומש מייבוא הוכנס, ומתפקד טוב לפי מה שהוא אומר. אני לוקח אותה לבדיקה ביום ראשון, ומקווה שהכל יהיה בסדר ואני אקנה אותו, ברור לי שזו מציאה, רק בנוגע למחיר יש לי בעיה. המוכר דורש 25000 שקל ומוכן ממש בכאבים לרדת ל24500, וזהו. לאוטו יש עוד 3 חודשים טסט שעולה עם הטיפולים בערך 1300, טיפול טיימינג עוד 5K ק"מ שיעלה עוד בערך 1300 ש"ח, שזה מגיע בסופו של דבר להש…
הודעה אחרונה מאת noameshel, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 739 צפיות
שלום אני מעוניין לדעת את המחיר של BMW 645 ,לפחות בערך ואת המחיר של מאזדה 2 והאם היא באמת שווה את הכסף. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, במזל טוב התקבלתי לעבודה בחברת היי טק, וכמו כולם קבלתי אופציה לרכב, אותה לקחתי למעו האמת לא ציפיתי לרשימה ארוכה, והייתי בטוח שאני הולך על רבת המכר, מאזדה 3 שעל אף שהיא מיושנת, היא עדיין נחשבת לחבילה הטובה ביותר, אך התקילו אותי ברשימה מעט ארוכה משציפיתי, וכעת אני זקוק ליעוץ: סוג הרכב מאזדה 3 אקטיב 1.6 אוטו' פורד פוקוס החדשה 1.6 אוטו' 4 או 5 דלת' מיצובישי לנסר 1.6 אוטו' סוזוקי ליאנה 1.6 אוטו' 5 דל' פיג'ו 307 1.6 אוטו'/סיטרואן C4 1.6 אוט' רנו מגאן ביזנזס 1.6 אוטו' כאמור אני מכיר טוב את המאזדה ויש אותה לחברים שלי, ופרט למזגן מעפן היא מאוד מוצלחת ובעלת ביצועים טובים (ביחס לחבורה), הפוקוס ידועה …
הודעה אחרונה מאת הגולפנית, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, אני אשמח אם תעזרו לי, בייעוץ רכב עד 15 אלף שקל, משהו קטן מנוע 1400,ידנית, רכב אם מנוע חזק למנוע 1400 ,משהו חסכוני ואמין, שלא רואה מוסכים, או שיש לו בעיות. תודה חברים, יום טוב.
הודעה אחרונה מאת shablull, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה אני הולך מחר לבדוק אימפרזה טורבו שנת 2002 עשתה 85K יד 1 האוטו ללא תאונות ללא תיקון צבע ... הבנאדם אמר שיש לו ערכת פורדרייד ... שזה 245 כ"ס וabs ועוד כמה שאני לא יודע מישהו יכול להסביר לי מזה בדיוק...ואם כדאי האוטו ...ואם יש לו שוק טוב???
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב. במהלך החיפוש ראיתי רכבים שרשום שסוג המנוע שלהם הוא GLX ובאחרים שהמנוע הוא GLXi (בגרסאות הישנות יותר). האם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בינהם?
הודעה אחרונה מאת raja, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 860 צפיות
שלום לאריות הפורום. גיסי עובר לרכב ליסינג, והציע לי לקנות ממנו את רכבו - סיטרואן xsara משנת 2000 . הרכב הוא ידני (שזה טוב לנו), דיזל (שלא בטוח שטוב לנו, מאחר ואנחנו לא צפויים לסוע יותר מדי) ובנוסף בעל קילומטרז' גבוה. חוץ מהבעייתית הטמונה בקניית רכב מבן משפחה, האם משהו יכול לספר לי משהו על הדגם (שאותו אני לא מכיר בכלל)? הדברים העיקריים החשובים לי הם עלות האחזקה ומידת הבלאי. תודה רבה, יהונתן.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה עדיף לרכוש, פאסאט מודלים 1998-1999 מנוע 1.8 בנזין לא טורבו, או 406 מודל 2000-2001 מנוע1.8 או 2.0 הייתי רוצה פאסאט אבל לא עדיף רכב חדש וזול יותר? ( 44,000 -40 מחירון פאסאט , מול 35-40,000 של הפיג'ו למרות ההפרש בשנתון) מה יהיה זול יותר לאחזקה ?
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי בקשר למכונית שאני מעוניין לרכוש. מכונית: סיאט איביזה. דגם: סטלה 5 דלתות. מודל: 2000 קילומטרז': 140 יד: 3 אין תאונות או פגיעות, הרכב מבחוץ ומבפנים נראה טוב מאוד. שבוע הבא אני לוקח את המכונית לבדיקה כדי לקבל חוות דעת כוללת על מצבה. מחיר מחירון: 31,350 (חיפשתי בחוקים ולא מצאתי חוק שאוסר על פרסום מחירונים, אם אסור, אני מצטער מראש). המוכר דורש מבחינתו מחירון. האם לאור הנתונים שכתבתי למעלה, המכונית שווה מחירון? או שכדאי לי לנסות להוריד קצת את המחיר..?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני נהג חדש וזה האוטו הראשון שאני רוצה להביא ,ואני רוצה לקנות את האוטו הזה ואני חייב את העצות שלכם ,אין לי הרבה כסף השאלות : שווה בכלל לקנות את האוטו הזה ? הוא רוצה על האוטו 9 אלף הוא אמין ? במה האוטו הזה לא טוב? ובמה הוא טוב ? אני אצטרך ללכת איתו הרבה למוסך ? הוא אוכל הרבה דקל ? האם האוטו מתחמם מהר ? איך המזגן אצלו ? איך המנוע ? במה האוטו הזה עושה בעיות ? סיטרואן zx מנוע 1400 (רפליקס) עבר 150 קמ (שנת 1996) אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות מאנשים שמבינים, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת gorgbar, -
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי גדול, תא מטען גדול ומושב אחורי שיכול להחיל בנוחות שני מושבי ילדים ועוד מבוגר מזדמן או עוד כסא מדי פעם. אמינות מאוד חשובה. די התקבעתי על אוקטביה אבל במקרה הייתי בסוכנות קיה וראיתי את המגנטיס. יש במלאי 2007 ב - 128,000 ש"ח (בנזין מנוע 2,000). מה מומלץ ? מה הירידת ערך של הקיה ?
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לפורום המכובד. אשמח לשמוע חוות דעת לרכב סיאט איביזה 2001 1400 ידני מבחינת: 1) אמינות 2) עלות אחזקה 3) צריכת דלק ומה אתם יכולים להגיד על אותו רכב בגרסת אוטומט ?
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 1 תגובות
- 885 צפיות
אהלן חברים, אנחנו זוג צעיר (נשואים שבועיים ) שמחפשים רכב עד 30K. האישה רוצה אוטומטית (...). רציתי לקבל הצעות והתייחסויות לגבי רכבים שאתם יכולים להמליץ עליהם. בגדול יש את הקטנות יותר (פולו, סיריון) וחשבתי גם לכיוון היותר גדולות כי בכל זאת זה הולך להתמלא בקטנטנים בתקווה עוד מעט. מבחינת הגדולות חשבתי על רנו מגאן בסביבות 2000, אולי אופל אסטרה (?).. לא יודע.. מה דעתכם ? אשמח לעזרה..
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברצוני לקנות סיטרואן קסרה שנת 2001-2002 בסביבות 30000 ש"ח , מצאתי שני דגמי מנוע 1.6 ו 2.0 . מבקש עזרה ויעוץ לגבי איזה מנוע יותר אמין ומה ההבדל בצריכת הדלק בעיקר. נא עזרתכם ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sladun, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כרגע מוצעת למכירה אחת המכוניות של החברה, בה אני עובד. מדובר ברנו קליאו B, מנוע 1600 90 כ"ס (8V), גיר אוטומטי, 2 כריות אוויר, צבע לבן. יד ראשונה, כלומר נקנה חדש. הרכב שימש כרכב צמוד לאחת העובדות, אישה בת כ 45. במהלך 8 שנים, שהרכב על הכביש, הוא ביצע יום יום את הנסיעה ת"א- נתניה, כאשר המגורים שלה בת אביב והעבודה בנתניה, כלומר הנסיעה הייתה נגד כיוון הפקקים. הרכב לא נסע במהלך יום העבודה. הרכב טופל מיומו הראשון ועד היום המוסך "פיתוח" מורשה רנו בהרצליה. יש ספר טיפולים מלא. לא היו תאונות, גם לא קטנות, הרכב לא עבר פחחות או צביעה בכלל. לרכב בערך 130 אלף ק"מ. זכורים לי מס' מקרים, בהם הרכב נתקע והיה צריך להגיע למוסך בגרירה. מחירון - 31000 ש"ח. בשקלול…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת רכב קטן, גם לנסיעות בין עירוניות אבל הרוב בתוך העיר. תקציב:40000, אוטו קטן, עדיף אוטומטי. איך הסוזוקי סוויפט יורוספורט? והאם זה נכון שיונדאי גטס זוללת דלק? ובררתי גם על דייהטסו סיריון. נפח מנוע 1000 מספיק לי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר מחפש להוריו רכב משפחתי חדש. התקציב הוא 155K (על הכביש! כולל אגרות). -הרכב חייב להיות מונע דיזל (למעלה מ-60K ק"מ בשנה), -תיבת הילוכים אוטומטית חובה. -הרכב חייב להיות פרטי/משפחתי/רצוי סדאן (לא ברלינגו, לא קנגו, לא מיניואן). הדבר היחיד שעלה לי לראש כשהוא התייעץ איתי היה סקודה אוקטביה חדשה (151K ש"ח) TDI. לא מצאתי שום רכב שיכול לענות על הדרישות הרשומות למעלה טוב יותר מהסקודה. אני גם משער ומניח שהסקודות בעלי מקדם שרידות לא רע בכלל (ע"ע מוניות). מבעלי ניסיון אבקש דעה לגבי אחזקת אוקטביה, טיפול במוסכים המורשים (כמה קריטי לאור הטענות שצ'מפיון הם רמאים ושוחטים במחירי טיפולים).. הרכב יחליף ניסאן אלמרה פרפקט שגמעה 280K ק"מ ללא תקלות מיו…
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני צריך המלצה לרכב בסביבות ה40-50K שמיועד להסעות של 10 אנשים. תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
שוב שלום! אז ככה, המיועדת היא רנו קליאו 98, 1400, ידנית, יד ראשונה שעברה 107K. ראיתי את האוטו היום עשינו בדיקה במכון, ולהלן התוצאות- לי זה נראה ממש רע, מה אתם אומרים? 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה: לבדוק האם הוחלפה חגורת טיימינג, טיפול 10000, לחץ דחיסה לא זהה, שריפת שמן ממובילי שסתומים, תושבות מנוע פגומות, רעש מערכת תזמון ושסתומים, לתאם מנוע מערכת פליטה: מערכת פליטה רועשת, דוד עמעם מרכזי פגום סרן קדמי ומערכת היגוי: כיוון פרונט, סטייה שמאלה קפיצים: בולמי זעזועים אחוריים חלשים שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה- תיקוני פח וצבע+חומר מסביב הרכב, תיקונים כלליים בגוף המרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה- לחיצות פח, פגמים בצבע, חלק…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 1 תגובות
- 741 צפיות
שלום, השאלה היא בנושא ביטוח רכב לאחר העברת בעלות: נניח קניתי רכב ,ומתבצעת העברת בעלות בת"א(איזור מגוריי המוכר), אני צריך לנסוע עם הרכב לב"ש(איזורמגוריי הקונה). האם לצורך הנסיעה הזאת הביטוח של המוכר תקף? כלומר האם המוכר יכול להעביר את הביטוח שלו אל הקונה ליום אחד? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 0 תגובות
- 611 צפיות
שלום חברים מה דעתכם?? על רנו קליאו אוטמטית 98 יד 2 ,70 אלף ק"מ המחיר 23.000 ש"ח אני לוקח את האוטו לבדיקה מה חשוב לבדוק במוכניות הללו (הדגם הספציפי הזה)?? ואיך נשמע לכם ההצעה?? תודה תומר
הודעה אחרונה מאת תומר בסן, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, מבקש חוות דעתכם עבור הרכבים הנ"ל: אופל וקטרה שנת 2003, מנוע 2200 סמ"ק עם כ100 אלף ק"מ, רוצים כ65 אלף ש"ח. סיטרואן C5 2004 מנוע 2000 סמ"ק PACK, צורה ישנה (מה ההבדלים מלבד הצורה החיצונית?) ב60 אלף ₪ ניסן פרימרה שנת 2003 כ90 אלף ק"מ ב70 אלף ₪. אני נוסע כ25 אלף ק"מ בשנה, מתכוון לשמור על הרכב לזמן ארוך , חשוב לי עלות החזקה (צריכת דלק, ביטוח וכד), עלות תחזוקה ותיקונים, בטיחות הרכב (במקום ראשון!) וכמובן נוחות הנסיעה בה. האם יש רכב אחר שאתם ממליצים עליו, מאותה רמה במחיר דומה (עד 70 אלף ₪)? (רנו סניק 2 ל', 2003) האם הרכבים הנ"ל סובלים מ"מחלות" ספציפיות שיש לשים לב עליהם? קניה מסוכנות רכב – האם מומלץ? ממה להיזהר במיוחד ?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 0 תגובות
- 682 צפיות
שלום! אני מחפש אוטו עד 25000, חשוב לי שיהיה ידוע כאמין, ושיוכל לסחוב עם מזגן (בניגוד לפיאט פונטו שיש לי) אני חושב על משהו בין 97 ל 2000 חוץ מזה, זאת פעם ראשונה שאני קונה רכב משומש, אז כל עצה תתקבל בברכה. חשבתי ביינתים על: דייהטסו שרייד, פולקסווגן פולו, פורד פיאסטה תודה למשיבים!
הודעה אחרונה מאת shgidi, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן ברצוני לקנות רכב. יש לי הצעה שהולכת לכיוון הסובארו ג'סטי שנת 93 היא יד 2 עשתה 124 אלף קילומטר והיא אוטומטית. לא עברה תאונות מעולם. איך הרכב? ואם אתם יודעים אולי אם זה קרבורטור או הזרקה רק יום שישי אני לוקח את הרכב לבדיקה אז אולי תעזרו לי קודם... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שבת שלום! קראתי הרבה בפורום על הסאני, והבנתי שהיא מומלצת וכדאית לתקציב של עד 20K לאוטו אמין וטוב.. השאלה שלי היא האם יש איזה שהיא בעיה כרונית בקרבורטור? האם זה משהו שצאיך לשים עליו דגש? קראתי שלהמון אנשים היו בעיות סחיבה איתו, ורציתי לדעת אם זה משהו שניקוי קל יעזור או מצריך טיפול גדול יותר, כמו כן הייתי רוצה לדעת אם יש דגמים סביב השנתון הזה עם הזרקה... שבת שלום ותודה רבה! נועם
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לקבל יעוץ באיזה רכב לבחור. הרכב הוא מליסינג כך שטיפולים ודלק אינם שיקול. נקודות שחשובות לי הן: 1. מושבים מרווחים (2 בוסטרים וכסא תינוק במושב האחורי). 2. תא מטען גדול. 3. נסיעה חלקה ונוחה. 4. בטיחות. אשמח לקבל מעלות וחסרונות על כל רכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 4 תגובות
- 730 צפיות
שלום לכולם. החלטתי כבר ללכת על לאנטיס אחרי כל מה ששמעתי מכם על השברולט אוואו... האם זו החלטה נכונה. ומה ההצעות שלכם לגבי המזדה? עוד פעם התקציב שלי הוא 45000-50000. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 1 תגובות
- 820 צפיות
מה נפח מנוע? כמה כ"ס? עלות ביטוח ? וכמה כדאי לשלם על אחת כזו? תודה לכול העונים \עוזרים
הודעה אחרונה מאת shabip, -
- 2 תגובות
- 907 צפיות
מנוע 1500, 4 חלונות חשמל,נעילה מרכזית,אזעקה,מזגן ,מגזניום. איך הרכב בצריכת דלק? איך הוא מבחינת עלות חלפים? יש לו מחלות מיוחדות כלשהן שעליי לדעת? אציין כי בצעתי חיפוש אך לצערי לא מצאתי תשובות לשאלות אותן אני שואל כעת. תודה על ההבנה והעזרה מראש.
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אודה לכם אם תעזרו לי בהצעות למכונית קומפקטית ואמינה וחסכונית עד 50000 אני צריך את הרכב לנסיעות בין עירוניות וגם כן לנסיעות עירוניות לכן חשוב שיהיה נוח. יש למישהו הצעות מיוחדות? מה שהציעו לי עד עכשיו: אופל אסטרא 2001, מאזדה לנטיס 2001, שברולט אוואו 2004, גולף 1998. תודה על העזרה מראש.
הודעה אחרונה מאת bastanak,
-
מי מחובר 2 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 711 אורחים (הצג רשימה מלאה)