ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בס"ד שלום רב יש לי רכב ניסן סרנה 97 ואני מעוניין להחליפה במכונית פרטית. הייתי במגרש והוא הציע לי פורד פוקוס מליסינג 2005 וביקש שאוסיף לו עוד 49000 ש"ח, או רכב כנ"ל עם דפיקה בחלק האחורי, בתוספת 44000 ש"ח. אני זקוק ליעוץ בדחיפות: א. האם שווה לקנות רכב מליסינג? ב. האם המחיר שהוא דורש הוא סביר? ג. האם בכלל אפשר לסמוך/רצוי לקנות במגרש? ד. האם עדיף לקחת את הרכב למוסכניק שלי או למכון בדיקה [ישנן שמועות של קובינות בין הנ"ל]? ה. האם מישהו מכיר מגרש עם אדם אמין - אבל באמת? תודה מראש כרמליתה
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם חבר מתעניין במיני משפחתית ושאל על קליאו אוטומט שאלתי האם האוטומט בצרפתיות הוא כמו שהשמועות אומרות (ולא אני לא מאלה ששונאים צרפתיות - עד לא מזמן קליאו ספורט, פשוט הגיר האוטומט שלהם ידוע לשימצה). וכמו כן אם יש לכם הצעות אחרות למיני משפחתית בסביבות ה60K . תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המשפחה גדלה(מזל טוב). מה לגבי הרכב הנדון? אמין? חלקים זמינים? עלות טיפולים? מי שיודע מוזמן לענות תודה
הודעה אחרונה מאת tselon, -
- 0 תגובות
- 860 צפיות
מישהו יודע על צריכת דלק,אאודי 1600 ידני שנת 1989? בעיר ומחוץ לעיר המכונית אמינה ? כדי לקנות ? עשתה רק 70000 קילומטר (הספידומטר נעצר לפני שנתיים לטענת האישה ב45000 ) יד ראשונה ב 13000 שקל
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד לרכוש רכב ניסן אלמרה 2003, 1800 יד שניה פרטית, יד ראשונה מהשכרה היא עשתה 90000 ק"מ ונראת טוב רציתי לדעת על הרכב מבחינה אמינות עלות תחזוקה תצרוכת דלק ובכלל אם זה רכב שכדאי להשקיע בו 49000 ש"ח תודה על ההיתיחסות
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם.אני מחפש לקנות בזמן הקרוב רכב קטן וידני. הדרישות:מזגן, מנוע קטן, אמין ככל שניתן, חלפים זולים וצריכת דלק מועטה. אני מתלבט בין פונטו ל306, אנא עזרו לי לבחור. תודה.
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
איפה מומלץ לעשות בדיקת רכב לפני קנייה באיזור המרכז? כמה זה אמור לעלות? ואיך לפענח מכל מה שרושמים בבדיקה מה באמת לא תקין, ומה לא תקין כי הרכב לא חדש - מדובר בלנטרה אוטומטית שנת 99. האם אחרי הבדיקה מישהו אמור לתת לי תקציר או חוות דעת שאינה כסת"חית?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב במחיר נמוך ככל האפשר (סביב ה 5K). מדובר ברכב שני בבית שצריך יהיה לנסוע 20 ק"מ ביום ובא בעצם לחסוך לי את האוטובוס. סקרתי הודעות בפורום ואני מבין שהרעיון הבסיסי הוא לבדוק האם הרכב נראה שמור ושהדגמים השכיחים הם גאסטי, שרייד פיאסטה ו 205. יש לי מספר שאלות: 1. ראיתי מספר רכבים אחרי החלפת מנוע - האם כדאי לקנות רכב שכזה בהתחשב שהרכבים עם המנוע המקורי עשו כולם למעלה מ 150K 2. האם כדאי להתמקד בגאסטי ובפיאסטה שאין בהן טיימינג ? 3. מה כולל טיפול יישור קו וכמה זה צריך לעלות ? 4. מבין הרכבים הנ"ל באיזה מהם המזגן הכי טוב ? תודה
הודעה אחרונה מאת Sportizi, -
- 0 תגובות
- 671 צפיות
שלום לכל חברי הפורום! אני עומד בפני רכישת רכב ראשון(אני בטוח שאתם מכירים את ההתרגשות). אני כבר מלא זמן מנסה לחפש רכבים קטנים וחמים כמו 106 xsi, קליאו rsi, וכדומה, כמו שאתם יודעים מציאת רכבים כאלה במצב טוב אם יד סבירה וקילמוטרז ממוצע, היא דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי, לכן התחלתי לחפש מכוניות שנחשבות לפחות חמות ומרגשות ממה שהזכרתי למעלה, אני מחפש רכב שיהיה לו מראה צעיר שלא יהיה כלכך מיושן, שיהיה אפשר להנות ממנו כמה שאפשר (אם בכלל אפשר) והעיקר שיהיה גיר ידני, כמו כן על איזה רכבים הייתם ממליצים לי ללכת? כמו כן המחיר הוא גג עד 22k לא כולל ביטוח והוצאות נוספות. תודה וערב טוב רועי!
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
- 1 תגובות
- 858 צפיות
שלום לכם חברתי ואני קונים רכב בפעם הראשונה ואנחנו די חרדים הדגמים שניראים לנו רלוונטים הם הקליאו b והפיאסטה. למרות זאת הרבה אומרים שהם לא אמינים או שהחלקים שלהם עולים הרבה. מה לעשות? אין לנו צרכים מיוחדים, ההערכה היא שניסע כ 15k ק"מ בשנה ולא במקומות בעייתיים. במידה ואתם ממליצים, עד איזה ק"מ זה סביר? ומה העלויות ההגיוניות? במידה ולא מה כן רצוי לקנות? תודה רבה אשלי ועידו
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום , טויוטה קורולה SUN ,מודל 2000 , 150K ק"מ, יד 1, ליסינג ,יד 2 פרטית .(רכב שמור מאוד) מחיר מבוקש 10% פחות ממחיר מחירון ,כלומר בסביבות 45K ש"ח. 1.האם ללכת על העיסקה ? 2.מהו ההבדל בין דגם SUN לבין GLI, האם יש הבדל משמעותי מבחינה מכנית וביצועים ? 3.מבקש המלצה על מכון בדיקה בחיפה. תודה
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 1 תגובות
- 977 צפיות
אהלן כולם אני עומד לקנות פיאט בראבו 1600 כנראה שנה 98 או 97. האם למישהו ידוע על בעיות מיוחדות של הרכב? שנים בעייתיות? נפח מנוע מומלצים ומומלצים פחות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל הקיים בין שברולט אוויאו מדגם LT לדגם BIG ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברצוני לרכוש ב.מ.וו סידרה 3 e30 אך איני יודע מה הן העליות המצופות לי והאם לא ההפוך בתוך זמן קצר עבד לאוטו אני מתעניין בגירסאות שישה צילנדרים( 320) משנתון 88-90 1.האם יש שיפור ניכר בשנתונים הללו בהרכבת הרכב צריכת דלק ואמינות כוללת.. 2.האם תחזוקת קבריולט יקרה יותר...(לא כולל ביטוח) 3.זוהי שאלת המפתח האם ניתן לשמור על תחזוקה כוללת של הרכב בתקציב של 7000-8000 שח בשנה...(לא כולל דלק וביטוח) תודה אשמח לקבל תשובות עיניניות בלבד.
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 823 צפיות
אשמח אם מישהו יוכל לעזור בכמה פרטים לגבי שני הרכבים צריכת דלק של שני הרכבים סחירות של שני הרכבים שני הרכבים יהיו חדשים מהחברה תודה שגב
הודעה אחרונה מאת segev, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היום חזרתי הביתה מי העבודה ולקחתי מונית הייתה זאה מרצדס E שנת 2004 היה פקק והיתפתחתה שיחה עם הנהג והוא אמר שהוא מוכר אותה והוא רוצה אליה 130 אלף והאוטו עשה 125 אלף ק"מ אומנם אני יודע שאסור לקנות רכב שהיה בשימוש כה אינטנסיבי אבל אומרים שהמנועים האלה בכיף עושים חצי מיליון ק"מ עכשיו השאלה שלי האם כידי ליקנות רכב כזה? אומנם הוא עשה המון קילמטרז' אבל הוא יחסית חדש ועוד משהו האם החלקים של מנוע דיזל עולים יותר מאשר חלקים של מנוע בזין? תודה רבה והליתראות. נ.ב האם אפשר לצבוע את הרכב לצבע האחר כפי שכבר הבנתם זהו רכב לבןואני רוצה שחור אם כן כמה עולה הצביע?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה דעתכם לגבי קניית רכב מאזדה 6 שנת 2004 שעשה 147,000 ק"מ האם זה כדאי ואם אין בעיה, כמה צריך להוריד על זה במחירון?? (הרכב היה בליסינג ועוד שנה ביד פרטית) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להתייעץ איתכם בנוגע לרכישת פיאט פונטו שנת 96, 55 כ"ס, יד שניה. המחיר המוצע לי לרכישת הרכב הוא 8500 ש"ח, בעל צמיגים ומצבר חדשים (בני שבוע) לא עבר תאונות שילדה ונוסע טוב, ניתנת לי בנוסף מערכת רדיו דיסק טובה. אך יש כמה בעיות ברכב, מספר דפיקות בפח (עלות תיקון כ-700 ש"ח) מדחס תפוס (כ-800 ש"ח כולל הרכבה) פקום ראש שצריך להחליף עקב נזילת שמן, רדיאטור של מע' החימום שדורש החלפה - חימום לא עובד, ועיקום בדלת הנהג כתוצאה מפריצה בעבר (באיזור החלון). סה"כ הרכב חיצונית נראה טוב מלבד כמה דפיקות קלות, נוסע טוב, עם טסט עד למרץ 2008. אשמח אם תגיבו האם כדאי לי לרכוש את הרכב. תודה מראש, שילה
הודעה אחרונה מאת jimi26, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מדבר פה בשם חבר שיש לו בינתיים V5 ורוצה לשדרג ל ב.מ.וו בשנתון 2000 (פלוס מינוס) , העדיפות היא למרכב קופה, ידני (עדיפות רבה לידני, אם לא אז טיפטרוניק ) ומנוע חזק. השאלה היא אזה דגם עדיף (אם מדברים על עדיפות ששווה הרבה כח, התנהגות ספורטיבית ואמינות ) מבין דגמי סדרה 3 . התקציב הוא בסביבות 100K אפשר לחרוג עד 120K . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 567 צפיות
***תוכן ההודעה נמחק *** גולשים עילגים שלא יכולים להשתלב ברוח הפורום, או לא מסוגלים לעמוד בכללים יימחקו.
הודעה אחרונה מאת Coconut_Dave, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאבא שלי יש היום סאנינג רקסטון 2700 סמ"ק TDI שנת 2005 לאחר שנתיים קצת והרבה בעיות אמינות (טלטל וטורבו למזלנו היתה אחריות) החלטנו להליף תאוטו לגיפ אחר מהחברה הדברים החשובים לאבא שלי הם: שהיה אמין, מרווח ונוח, עדיפות גדולה לדיזל הוא לא צריך להיות גיפ שקורע תשטח ושינוע בין המחירים 200K - 400K לחדש מהחברה. בבקשה תנו הצעות לפי הנתונים שאמרתי תודה מראש עמית.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם כדאי לקנות יונדאי לנטרה 99, יד 2 עם כ- 100000 ק"מ במחיר 1000 ש"ח מעל המחירון כשיש טסט לעכשיו (כלומר זה יוצא כ-2K מעל המחירון). בהנחה גם שאנחנו רוצים לקנות בשבועיים הקרובים. מה דעתכם. צריכים להחליט דחוף תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
חברי הפורום שלום היום (יום ד') חזרתי משבוע נופש בחו"ל והגעתי עם אבי ואחי (משפחת J ) לסוכנות צ'מפיון בחיפה לטובת נסיעת מבחן אחרונה מבין אלו שערכנו בכדי להחליט מה האוטו הבא שיחנה בחנייה המשפחתית (B4/JETTA/TSI-אלו האופציות שעלו בגורל מכל מיני שיקולים)בגולף TSI. הגעתי עם המון ציפיות והמון שא' לא ברורות והרבה חששות שכן מצד אחד זהו רכב משפחתי ומצד שני יש לו 2 מגדשים והוא נותן יחסית לגודל המנוע שלו הרבה יותר מרכב משפחתי סטנדרטי, כמו כן מחד גיסא ביקורות משובחות מאנשים, חלקם חברי הפורום ומאידך גיסא כל מיני שמועות כאלו ואחרות כגון קושי והחנקות של האוטו ב5000 טור. אנו במשפחת J ידועים כנהגים אגרסיביים וגם בנסיעה זו דאגנו ליבדוק את האוטו בשלל מקרי קיצון שהחלטנו עליהם מבעוד…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי שאלה בנוגע לרכבים בוגרי/יוצאי חברות ההשכרה והליסינג הגדולות כגון: אלדן, אלבר וכו'... נניח והרכב יוצא ליסינג או השכרה, למיטב הבנתי החברות הנ"ל מוציאות אותו למכירה בעצמן. מה האינטרס של החברות הנ"ל למכור רכבים מאצלהם לסוחרי טרייד אין שונים, הרי זה כבר ידוע שאותם סוחרים קונים רק בזול, ולפי ההיגיון שלי, למה לחברות הנ"ל לא למכור בעצמן את הרכבים שלהן ולהרוויח יותר?, אלא אם כן הן לא יוכלו למכור אותו עקב בעייה כזאת או אחרת ללקוח פרטי. ההיגיון שלי אומר: א. מס' הק"מ שעברו הרכבים הוא מוגזם. ב. הרכב עבר תאונה כלשהי. ג. עלות התיקונים ברכב גבוהה מידי/לא שווה את ההשקעה. שאלה נוספת האם הייתם פוסלים על הסף רכב כזה, שאינו נמצא בחברות הנ"ל (במידה וה…
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 0 תגובות
- 954 צפיות
האם יש בעיה של זמינות חלקים? ערך שוק? תקלות ידועות כלשהן על הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת tselon, -
דייהו מאטיס.
מאת bensh5-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניינת לקנות את הדייהו מאטיס, אך לא מצאתי כתבות בנושא. האם ידוע למישהו על בעיות עם רכב זה? אני שואלת כיוון שהמחירים שראיתי בלוחות הרכבים הפתיעו אותי כי היו נמוכים ממה שציפיתי. בנוסף זה רכב שאמור לשמש לנסיעות ארוכות כך שאם ידוע על בעיה אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 740 צפיות
שלום לכולם מזה זמן אני עוקב אחר הפורום ומאוד נהנה לקרוא אחר התגובות השונות אני מחפש אוטו משפחתי בתקציב של 55-60 אלף שמה שחשוב לי זה בעיקר אמינות, בטיחות, ויוקר טיפולים צמצמתי את החיפוש שלי לפוקוס ואימפרזה ויש אפשרות שארכוש אימפרזה ידנית 04 פרטית ראשונה. אני מודע לנקודות החולשה של האימפרזה אך איני יודע איך האימפרזה הידנית לעומת האוטומט, מהם נקודות החוזק והחולשה ? תודה
הודעה אחרונה מאת amirbc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מה דעתכם? לגולף יש רק 102 כ"ס וזה הדבר שמרתיע אותי מלקנות את הרכב. מצד שני, יש לה גיר טיפטרוניק מעולה ולאוריס יש את הידני עם הקלאץ' החשמלי ששמעתי שהוא טוב מבחינת דלק וכו' אבל אין לי עצבים לעמוד בעליות של חניון ולתמרן זינוקים בעליה. תודה.אגב חשבתי גם על האופל אסטרה והסוברארו B3 אבל שתיהן ירדו מהפרק, הראשונה בגלל שנראה לי חשוד שלא מביאים 2008 בינתיים והשניה בגלל שייקח זמן עד שתגיע לארץ.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
חבר'ה איך נחשב הדגם הזה מבחינת אמינות ?
הודעה אחרונה מאת cowboy, -
- 2 תגובות
- 965 צפיות
שלום , יש לי כמה שאלות: 1.כתוצאה מתאונה הוחלף מחסה מנוע ופגוש קידמי האם יש חשש לפגיעה בשילדה או בקצה השילדה? 2.מהי ירידת הערך לרכב שהיה בליסינג(עשה בליסינג פחות 100 ק"מ)? 3.למה חברת הליסינג מהירה למכור רכב שעבר כ"כ מעט בחיים שלו? (אני מניח שיהיו רק השערות) תודה
הודעה אחרונה מאת אבולושיין,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 927 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 3n
- לעוזי
- Yuvalino
- Gavrik
- הדיין
- Haim_gds
- יוס123
- פול-טנק
- TomerP
- dani666
- רומי 123
- Avia