ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
שלום.אני רוצה לדעת איך האוטו מפחינת אמינות?זה b.m.w 316 ידני ו המוכר אומר שהחליף את המנוע לחדש e40.מה אתם חושבים גם בכללי אל הרכב הזה?תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת super lancer, -
- 0 תגובות
- 833 צפיות
מעוניין לקנות רכב בסכום שבין 30-40 אלף שקל, רכב שיהיה בטיחותי,אמין וחסכוני בדלק(אוטומט) כמה שניתן.
הודעה אחרונה מאת skt, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הקדמה: הרכב המדובר יונדאי לנטרה 96 אוטומט, רכב שדודתי רכשה בעצתי ב-12K ש"ח מצחיקים (וגם חסכה את הביטוח המקיף). הרכב נלקח לבדיקה במכון קומפיוטסט בת"א - והמנוע קיבל ציון 'אדום' - 20%. הבוחן ציין בפנינו שוב ושוב כי המנוע גמור. ראיתי שהרכב מוציא עשן לבן במאמץ. מה שהיה לי מוזר - שבבדיקת דינו' הרכב 'הוציא' הספק של 83 מתוך 113. אותי למדו בכיתה ג' שזה כ-75% מההספק, ולא 20%. איך מנוע גמור לחלוטין, שקיבל ציון 20% מצליח להוציא 75% הספק? ועוד נק' - במידה ומנוע מעשן עשן לבן - איך הבוחן יודע אם זה רק רינגים או שיפוץ אחר? ובכלל - על פי מה נקבע שמצב המתלים, לדוג' - הוא 76%, ולא 77, נניח? מה הבוחן מזין למחשב כך שהוא מתאר את מצב החלק בצורה כמותית ומדוייקת? אביע…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום האם כדאי לקנות אוטו משופר,כלומר, כולל צ'יפים אגזוז לחץ ופילטר פתוח?? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bar25, -
VW פולו 96-99
מאת dj sg- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך הפולו שנת 96-99 הדגם 5 דלתות 1400 סמ"ק ידני מבחינת אמינות ,נוחות, ביצועי נהיגה= תאוצה, מהירות ,יציבות? מבקש שרק מי שבאמת נהג על האוטו או אפילו יש לו את האוטו יענה ולא מי ששמע מחבר של חבר שהאוטו ככה או אחרת תודהו שבת שלום
הודעה אחרונה מאת dj sg, -
:lol:אוקיי תודה שעזרתם לי חשבתי על האוטו פג'ו 306 ואמרו לי פה שה1800 לא אמין ממש אז חיפשתי 1600 ומשום מה המחירים שלו היו יותר גבוהים מזה של ה1800:| אז דילגתי סיטרואן סקסו חיפשתי,המחירים גבוהים מדי עבורי בסוף הגעתי לפג'ו 106 אוטו עם חזות יפה עכשיו אני רק רוצה לדעת מה האמינות של הרכב,ומה הצריכת דלק שלו וכמה גם יעלה לי לעשות בו סאנרוף?בבקשה גם את המחיר של הידני וגם החשמלי תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, רציתי דעה אוביקטיבית של מישהו לגבי הרכב הבנתי שלאחר שהחליפו את המנוע הוא צורך פחות דלק ומדובר ברכב אמין. רציתי לדעת האם זה נכון? האם זהו רכב טוב והאם כשנוסעים איתו בשפיות כמו שצריך הוא צורך נורמלי ובכלל את הדעה עליו תודה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש טנדר חדש .אני רוצה שיהיה 4 על 4 (אוהב לטייל הרבה אם המשפחה בשטח) שלא יהיה הגרסה הפשוטה(חלנות חשמליים , כרום וכו') וחייב להיות ידני! בעבר היה לי איסוזו די מקס שנת 2005 אבל גנבו אותו . אני בינתים חושב עוד פעם על איסוזו אבל מה שלא אהבתי כשהיה לי אותו זה את המושבים הלא נוחים את הפלסטיק הזול. חשבתי על נאוורה אבל חבר שלי אומר שהוא לא ממש טוב לשטח. אומרים שטיוטה הנטר גם לו יש פלסטיק לא נוח וזול. לכל הטנדרים יש את הגרסאות היוקרה אבל הם כולם רק אוטומט ורק לדי מקס יש גרסה ידנית שלא פשוטה .קיצר אני צריך שתגידו לי איזה טנדר הכי כדי לקנות. תודה!
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ואבי מחפשים רכב בתקופה האחרונה, והציעו לנו לקנות sangyong actyon שנת 2007 יד ראשונה. התוספות ברכב הן: *רכב מונע בגז. *הכל חשמלי. *מסך 7' בתקרה ונגן DVD. * 8 כריות אוויר * ABS וכל הדברים הרגילים. דבר ראשון שמעניין אותי הוא חוות דעת על הרכב (מבחינת תפעול, תקונים וכו'). דבר שני הוא ממה צריך להזהר בקניית רכב (למרות שהמוכר הוא חבר שלא נראה לי שרוצה לדפוק אותנו). המחיר: 152 אלף ש"ח (אני מאמין שנוריד אותו ל145 אלף ש"ח). אשמח לתגובות והערות. בברכה,
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
-
סקר מה אתם הייתם קונים רכב חדש 2.0 סמק
מאת Guest anakonda-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפוש באינטרנט שעות והשוואות מחירים בין חברות שונות הגעתי לרשימת מכוניות שמתאימות לטווח המחיר שאני מעוניין לרכוש רכב חדש.ורציתי להתיעץ איתכם ולקבל חוות דעת כללית(כולם באותו טווח מחירים: מה אתם הייתם קונים במקומי ולמה(חייבת להיות סיבה) הרכבים שעומדים בסקר הם: 1)סיטרואן 2000 סמק C4 2)מאזדה 3 -2000 סמ"ק 3)סובארו אימפרזה 2.0 סמק 4)הונדה סיוויק 5 דלתות LS 2.0 5)פורד פוקוס 2.0 סמ"ק מחכה לתגובות תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 1 תגובות
- 862 צפיות
אני מחפש מכונית אמינה משומשת עד 30 אלף ש"ח שהמודל יהיה כמה שיותר חדש אבל חשוב לי שלא תצרוך הרבה דלק ושהאוטו יהיה אוטומט המכונית צריכה להיות משפחתית קטנה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר'ה אני מת לקנות גולף.....והלכנו למספר מכונאים שאבא שלי מכיר והם אמרו לא לגעת באוטו,הוא עם הרבה בעיות וכו'. עכשיו חשבנו גם לכיוון היונדאי גטס,ורצות שמועות שהיא אכלנית דלק גדולה (מה שמתברר לא נכון לפי דעותכם) אני לא יודע כבר למי להאמין, אם המכונאי יודע מה הוא אומר, כי הגולף הוא האוטו המועדף עליי בגלל שהוא חזק ויפה. אם יש לכם עוד הצעות למכוניות חזקות טובות ויפול בטווח מחירים של עד 50K ואם יש לכם פרטים באמת על המכניות של הגולף כדי להוכיח לאבאלה שמכונאי לא צודק....אני אשמח אם תעזרו לי להוכיח זאת (או שזה באמת נכון ואז אכלתי אותה ) *** עריכה: כתוב כותרת נורמלית בפעם הבאה, תודה ***
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם וברוכים הנמצאים מס' שאלות לגבי הרכב הרשום מעלה - אוט', 133K ק"מ, יד שנייה פרטית. 1. האם מדובר ברכב אמין ? מה עלויות משוערות של טיפולים ? 2. האם ישנן מחלות ידועות לרכב ? אם כן, למה לשים לב בטופס הבדיקה ? 3. האם מישהו מכיר מכון בדיקה אמין באיזור תל-אביב-גבעתיים ? 4. האם הרכב מומלץ לקנייה באופן כללי ? תודה רבה מראש, אוהד.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני מתכנן לקנות את האוטו הראשון שלי בתקופה הקרובה אני כבר חודש גולש בפורום והוא נתן לי הרבה ידע, התקציב שלי נע בין 35-40 אלף ש"ח ובמקרה הצורך אפשר לחרוג מעט. כעיקרון התיכנון היה לרכוש פיג'ו 206XS 2001 ממה שהבנתי פה היא אחת המכוניות ספורט המומלצות בתקציב הזה והיא נראה לי תתאים כרכב ראשון מה שכן קראתי גם הרבה תגובות טובות על הקליאו ספורט אבל היא יחסית מכונית נדירה למצוא ככה שלא טרחתי לחפש אבל בימים האחרונים פורסמה אחת ביד 2 ואני כנראה מתכנן לנסוע לראות את האוטו בימים הקרובים. כמה שאלות לי אליכם, 1. האם יש איזה שהוא הבדל מבחינת החיסכון בדלק בין המכוניות? 2. האם יש דברים מסומים שהם רגישים בקליאו ספורט שצריך לבדוק במיוחד שאני ניגש לראות את האוט…
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
אני חושב לקנות פגו 206 הבנתי שיש גרסה של XS 1.יש לי שאלה זה נכון שהמנוע של הפגו 206 מתחמם מהר? 2.מה ההבדל בין הפגו 206 לגרסה הרגילה לבין הXS מבחינת דלק(אחד לכמה?) ביצועים מחיר טיפולים וכד'? 3.זה רכב בגדול נחמד? אמין? שיחזיק לי משך זמן ארוך? יש לי 60 אלף..תודה!
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים שלום. לצערי אני נאלץ להחליף את מכוניתי לקנות משומשת מתקדמת מעט יותר. יש לי כ-40 אלף ש"ח, אולי עוד כמה גרושים יותר, ואני מעוניין לרכוש מכונית קטנה ואמינה שתהיה יעילה ובעלת ניצולת דלק טובה ולא תראה מוסכים יותר מידי. ענייני שמירת ערך וכו' פחות חשובים לי כי הרכב ממילא לא יהיה שווה הרבה כשאחליף אותו (אני רוצה אוטו שיחזיק מעמד חמש שנים לפחות). על מה תמליצו לי? מה דעתכם על סקודה פאביה, סיאט איביזה, C3, 206, יונדאי גטס, קליאו וסוזוקי סוויפט? אשמח לקבל המלצות כי אני לא שולט בתחום הרכב מי יודע מה. תודה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום הציעו לנו החלפה על הג'יפ- טויוטה קרינה שנת 97, יד שניה. כמה שאלות; 1. כמו כל טויוטה, הרכב יגלה אמינות? 2. צריכת דלק- הרכב יסע לא מעט מהדרום לצפון, איך המנוע בכללי- כמה כ"ס? 3.סחירות-איך השוק של הרכב? תודה רבה,אלון.
הודעה אחרונה מאת ~VIPER~, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ב"ה שלום חברים לא ממש מצאתי מידע על הרכב הנ"ל שמתי לב במחירון לוי יצחק שזה הדגם היחיד לפונטו ספייס ויצא רק בשנת 2000 יש למישהו מושג אם הרכב והמנוע הזה הוא הצלחה ? או שהוא פשוט לא כדאי ועדיף לקחת כבר תדגם הרגיל שנת 2001 או 2002 ? אשמח לשמוע כל מידע שיש בנושא המון תודה חברים
הודעה אחרונה מאת AssaFiles, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודע בוודאות שהדגם שהגיע עם מגנזיום מקוריים מצוייד לרוב ב-ABS. האם גם הדגמים היותר 'פשוטים' הגיעו בחלקם עם ABS? אני מחפש להורים, ובגלל התעקשותי על ABS כבר חודשיים לא מוצא.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פורד אסקורט - שנים 97/98/96 אריקה או CLX או מה שלא יהיה - איך הרכב ? כדאי לקנות? אני מדבר על ידני 1600 סמ""ק
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
- 2 תגובות
- 922 צפיות
בזמן האחרון אני חושב רבות על החלפת הרכב מי גדול לקטן,כרגע יש לי קליאו 93 שעושה את העבודה...אבל בזמן האחרון יש חשק למשהו גדול (אני מתכוון לרכב) במודעות מכירה שהרצתי בכל מיני לוחות הבחנתי ברכב הזה : דייהו לגנזה שנים 99\00 רכב גדול נראה טוב יחסית נפח 2 ליטר אוטומט הרבה תוספות כמו מגנזיום בקרת שיוט בקרת אקלים חלקם מצוייד בגג שמש ABS ועוד כל מיני קיצוריי אותיות באנגלית . והמחיר נא בין 18.550 ש"ח לרכב שנת 99 ועד 25 אלף לרכב משנתון 2000 ומעלה עד 2002. האם הרכב באמת כזה מסריח? לאבא שלי דייהו לאנוס ויחסית לרכב קוריאני היא עושה את עבודתה נאמנה וגם החזיקה טיימינג מקורי עד 130 אלף(זילזול של אבא) רציתי לדעת מה האנשים כאן בפורום חושבים על הרכב הזה או מכוניות דומות? הרכב הוא מ…
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב יונדאי גטס 2005 גיר רגיל מחברת השכרה באדג'ט והיתי רוצה לדעת מהי צריכת הדלק שלו?
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מתלבט בין רכישת פג'ו XR307 נפח מנוע 1.4 שנת 2002 לבין פיאט פונטו ספייס נפח מנוע 1.3 שנת 2002 הרכב אמור לשמש זוג לנסיעות הן בעיר והן מחוץ לעיר כרכב משפחתי לכן מענינת אותי ההשואה לגבי צריכת דלק ,עלויות אחזקה וטיפול וביצועי הרכבים.
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב הרצוי הוא הונדה האצבק 99 ידני. עשה 150000 ק"מ... לא נראה לי. יד 5. מחירון 36600 הרכב ללא טסט ופנס שבור והמחיר שסגרנו הוא 33K. בעיקרון הבוחן אמר שהרכב במצב מצויין. אני רושם פה את הבעיות העיקריות: 1. מנוע שורף שמן, ניקוי ותיקון מערכת קירור וקורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. 2.לתקן זוית היגוי חופש תותבים ציר אחורי 3.רעש וחופש ממערכת ההנעה ורעש מסיבי גלגלים. הבוחן ציין שהמנוע במצב טוב... איך הוא אומר את זה אם המנוע שורף שמן? הקומפרסיה הזאת טובה? מקסימום -20 מינמימום -24 דיפ 4 אשמח לעזרה רן
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 0 תגובות
- 854 צפיות
חברים שלום. לצערי אני נאלץ להחליף את מכוניתי לקנות משומשת מתקדמת מעט יותר. יש לי כ-40 אלף ש"ח, אולי קצת יותר, ואני מעוניין לרכוש מכונית קטנה ואמינה שתהיה יעילה ובעלת ניצולת דלק טובה ולא תראה מוסכים יותר מידי. ענייני שמירת ערך וכו' פחות חשובים לי כי הרכב ממילא לא יהיה שווה הרבה כשאחליף אותו (אני רוצה אוטו שיחזיק מעמד חמש שנים לפחות). על מה תמליצו לי? מה דעתכם על סקודה פאביה, סיאט איביזה, C3, 206, יונדאי גטס, קליאו וסוזוקי סוויפט? אשמח לקבל המלצות כי אני לא שולט בתחום הרכב מי יודע מה. תודה.
הודעה אחרונה מאת d252, -
- 7 תגובות
- 851 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש לפרינססה רכב משלה. ראינו בדרכינו פורד אסקורט עם שלט למכירה. מודל 92, מנוע 1.6 התקשרתי, ענתה לי בחורה שלא הייתה נחמדה למדי. שואל כמה שאלות בסיסיות.. תאונות, שלדה, ק"מ וכאלה.. הכל נראה סביר.. קבענו להפגש. אני מגיע עם חבר. עומד לי גבר ליד הרכב. מרגע שעניתי לו "כן" על "אתה ויטלי?" הוא לא הפסיק לזיין לי את השכל במשך לפחות 40 דקות על הראש מנוע שעבר חריטה והנעילה המרכזית שהחליפו. חבר שלי היה משוכנע שזה סוחר מהיכרות קודמת עם האדם. א-ב-ל.. אהבתי לאללה את הרכב. חזק, נוח, יציב.. דאש קצת מתקלף.. אמריקאית אחרי הכל, אבל אפשר לחיות עם זה. נצא מנקודת הנחה שהאדם שדיבר איתי היה סוחר, ואני די משוכנע שהוא כן. יש בכלל טעם לקחת את הרכב לבדיקה …
הודעה אחרונה מאת vitali24, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רצוי ללא רשיונות , לנסיעה במושב.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עד עכשיו נסעתי על 156- ממליץ לכולם! אבל מה, יש לי בעיה שאחרי שנה אני חייב להחליף ( כנראה זה משהוא בראש..) היום בגלל בעיות תקציביות ואחרות אני מתלבט בין אקורד 01/02 ל ב.מ.וו 99-00 מה דעתכם ? יש המלצות??
הודעה אחרונה מאת CTS, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בס"ד אני מיתכוון בטווח המחירים 10K-20K המכוניות המומלצות הם: 1. 2. 3. 4. שיהיה מסודר מהמכונית הכי טובה לקנייה במחיר הזה למכונית הפחות טובה. זה ניראה לי יפתור הרבה בעיות פה בפורום שכל יום שואלים את אותם שאלות.
הודעה אחרונה מאת ohanaohad, -
- 1 תגובות
- 785 צפיות
מספר דברים שחובה שיהיו באוטו: נפח מנוע לא פחות מ 1.4, 4-5 דלתות (לא 2), וגיר אוטומטי. חשוב שהשמשה אחורית תיהיה גדולה ובעלת טווח ראיה גדול. שהאוטו יהיה בטיחותי ואמין... לא פחות משנת 2005. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת amnz,
-
מי מחובר 25 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 761 אורחים (הצג רשימה מלאה)