Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין דבר כזה קצה או רבע קצה, זאת פגיעת שלדה.

ברגע שיש כיפוף חוזר של קורה שהתעקמה או הלחמה מחדש יהיה שוני בסחירות וגם בהתנהגות הרכב.

דוגמאות של שיפשוך ממדרכה או כיפוף שסודר עם פטיש לא נקרא פגיעה בשבילי.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
אין דבר כזה קצה או רבע קצה, זאת פגיעת שלדה.

ברגע שיש כיפוף חוזר של קורה שהתעקמה או הלחמה מחדש יהיה שוני בסחירות וגם בהתנהגות הרכב.

דוגמאות של שיפשוך ממדרכה או כיפוף שסודר עם פטיש לא נקרא פגיעה בשבילי.

לא נקרא פגיעה בשבילך, אבל איפה עובר הגבול בין פגיעת קצה שילדה שמשפיעה על ההתנהגות לבין כזו שלא?

הרי לא אתה קובע את הפרמטרים...איך התרחשה הפגיעה לא מספיקה כדי לדעת את חומרת הפגיעה.

יותר מזה, יש פגיעות שבמכון בדיקה X יחשבו לקצה שילדה ובמכון Y לא יחשבו כך.

יכולה להיות תאונה בה הוחלף פגוש ופנס וקורת האורך אליה מחובר הפגוש קיבלה כיפוף קל בקצה שלה או כיפוף בקצה האמבטיה של תא המטען ואלו יחשבו כקצה שילדה. אבל ת'כלס זה לא משפיע בכלל על התנהגות הרכב והמשמעות היחידה היא מסחרית.

רוב הפיאט קופה שנעות על הכבישים הן בעלות קצה שילדה בגלל שכל תאונה קלה מקדימה באוטו הזה, גם ללא החלפת פנסים, נחשבת לקצת שילדה למרות שאין לכך שום משמעות על התנהגות הרכב.

טל, אל תקבע בכזו פסקנות בנושאים שכנראה אין לך מספיק ידע בהם. לא שוללים רכב עם קצה שילדה וצריך לברר היטב מה המשמעות של הפגיעה. ברור שזה צריך להתבטא במחיר הרכישה אבל לא צריך לשלול על הסף.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

סבבה גיא.

כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב ולכן לא הבינו את כוונתי.

אתה עשית את זה יותר טוב.

אבל מה כן, אי אפשר להגיד עכשיו שכל פגיעת שלדה היא כלום ואי בכך.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
סבבה גיא.

כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב ולכן לא הבינו את כוונתי.

אתה עשית את זה יותר טוב.

אבל מה כן, אי אפשר להגיד עכשיו שכל פגיעת שלדה היא כלום ואי בכך.

אני מתנצל שאני רוצה לדייק...

פגיעת שילדה- לא לגעת!

קצה שילדה- לבדוק טוב טוב מה משמעות הפגיעה עם בעל מקצוע בלתי תלוי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רוב הפיאט קופה שנעות על הכבישים הן בעלות קצה שילדה בגלל שכל תאונה קלה מקדימה באוטו הזה, גם ללא החלפת פנסים, נחשבת לקצת שילדה למרות שאין לכך שום משמעות על התנהגות הרכב.

.

כנ"ל לגבי פז'ו 106,בעיקר בחלק האחורי- קורת רוחב אחורית ממש מתחת לקצה הפגוש,כל פגיעה קלה בו=קצה שילדה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

משרשור זה נמחקו מספר הודעות שעסקו בספקולציות על טיב רכב X שמוצע למכירה. כמו שאף מכם לא היה רוצה שידונו ברכב הפרטי שלו בצורה כזו כך אל תעשו זאת מול כולם עם רכבים של אחרים.

כל הדיונים האלו אינם נחלת הכלל ויכולים להמשך אך ורק בה"פ.

סופ"ש נעים.

פורסם

טל, אני מסכים איתך לחלוטין, אבל רק בעניין אחד - אני אישית לא הייתי קונה רכב עם קצה שלדה. נקודה.

אבל אין לפסול רכב עם קצה שלדה על הסף, שכן אם כך המון רכבי ספורט בישראל לא היו נמכרים והיו נזרקים לפח, כמו פיאט קופה (שנמכרת בהמון מעל המחירון למרות קצה שלדה).

נהג מנוסה שאוהב לדחוק ברכב עד לקצה באמת לא צריך להתקרב לרכב פגוע. לעומתו, נהג חדש לא ידע להבדיל בין רכב פגוע ורכב לא פגוע. במחיר הנכון, ובתנאי שהפגיעה לא חמורה מדי, רכב ספורט עם קצה שלדה הוא טוב לקניה לנהג חדש.

אם חבר שלי היה מחפש רכב ספורטיבי עד 40 אלף הייתי מציע לו לבדוק את האקזמפלר הנ"ל.

פורסם
טל, אני מסכים איתך לחלוטין, אבל רק בעניין אחד - אני אישית לא הייתי קונה רכב עם קצה שלדה. נקודה.

אבל אין לפסול רכב עם קצה שלדה על הסף, שכן אם כך המון רכבי ספורט בישראל לא היו נמכרים והיו נזרקים לפח, כמו פיאט קופה (שנמכרת בהמון מעל המחירון למרות קצה שלדה).

נהג מנוסה שאוהב לדחוק ברכב עד לקצה באמת לא צריך להתקרב לרכב פגוע. לעומתו, נהג חדש לא ידע להבדיל בין רכב פגוע ורכב לא פגוע. במחיר הנכון, ובתנאי שהפגיעה לא חמורה מדי, רכב ספורט עם קצה שלדה הוא טוב לקניה לנהג חדש.

אם חבר שלי היה מחפש רכב ספורטיבי עד 40 אלף הייתי מציע לו לבדוק את האקזמפלר הנ"ל.

סליחה על ה"צרפתית" שלי...

הרבה זמן לא קראתי כל כך הרבה ז**ני שכל בהודעה אחת.

פורסם

אני לא מבין,אני קורא פה 2 עמודים בטופיק,ועדיין נדמה כאילו חצי מהאנשים פה לא הפנימו את ההבדל בין שילדה לקצה שילדה, הם מערבבים בין 2 המושגים,ובעקבות כך זורקים לאויר אמרות לא ממש חכמות כמו "קצה שילדה זה טוב לנהג חדש,לא לנהג מנוסה שמותח את גבולות הרכב".

ההגדרה (הכללית) למכה בקצה שילדה היא פגיעה בקורת אורך ו\או רוחב,מעבר לסרנים.

כלומר,אם יש קצה שילדה מקדימה,המשמעות היא שהיתה פגיעה איפשהו בקורות השילדה בקטע שאחרי הסרן הקדמי לכיוון הפגוש הקדמי.

באותו אופן,אם זה קצה שלדה מאחור,היתה פגיעה איפשהו בקורות בקטע שלאחר הסרן האחורי ולכיוון הפגוש האחורי.

המשמעות הישירה היא שישנם רכבים שבגלל סוג המבנה* שלהם עלולים לקבל מכה בנקודה מסויימת שתחשב לקצה שילדה,אבל ללא שום משמעות כלשהי על ההתנהגות ו\או הבטיחות,גם על המגבלות.

סוג המבנה- הכוונה לכך שיש רכבים שבהם פח החזית מורכב בברגים (במקום הלחמה),וברגע שסופג מכה הוא מוחלף באחד חדש ומותקן עם ברגים חדשים,ואז בבדיקת רכב פשוט יגידו שהוחלף פח חזית.

לעומת זאת,יש רכבים בהם פח החזית מולחם,ואז חייבים ליישר אותו,מה שבעת בדיקת רכב עלול להיות תחת הכותרת "משמעות בינונית-פגיעה בקצה שילדה".

וזו סתם דוגמא,דוגמאות נוספות הן הפגיעות קצה שילדה הרבות בפיאט קופה,או בפז'ו 106 כמו שכבר ציינתי.

לי אישית היתה פגיעת קצה שילדה בקורת רוחב אחורית,הכי מצחיק זה שהיה לאוטו קצה שילדה מאחור,אבל הרכב לא עבר שום פחחות או צביעה מאחור,ולא היתה אפילו שריטה.

הפגיעה היתה בקורת רוחב ממש מתחת ללוחית הרישוי,אצל מספר פחחים שביקרתי עם הרכב לפני הבדיקה קיבלתי את אותה תשובה:

ייתכן שהמכה נבעה מכך שבעל הרכב נסע רוורס ופגע קלות בקוביית בטון (כאלה ששמים כדי למנוע מעבר רכב בשבילים או פארקים),אז הפגוש מעט נלחץ ולחץ על הקורה,שכאמור בנקודה הספציפית ממש צמודה לפגוש.

אצל כולם נאמר לי חד משמעית:

סע לשלום חביבי,הרכב נקי,ולפגיעה הזאת אין משמעות כלשהי מבחינה בטיחותית או אחרת,אם תצליח להוריד עליה כמה שקלים- ברכה.

ZIV,זה מיועד אלייך:

לאחר הקנייה הרכב נמתח יופי אל המגבלות,בין אם בג'ימיקאנות,בין אם בנס הרים\אשתאול,בין אם בכבישי הצפון,ערד\סדום, ואני יכול להגיד לך שבשום שלב השילדה לא אותתה לי "זהו,תפסיק,אנחנו לא מתאימים אחד לשני,חשבתי שאתה לא מנוסה,כואב לי מאחור !!!"

וכולם הרי יודעים שהשילדה ב-106 מתקשרת מעולה......ממש לא היו ביננו בעיות תקשורת.

שורה תחתונה:

מצאת רכב שנראה לך?

לך לבדוק אותו אצל מישהו שאתה סומך עליו,שיוכל לתת לך תמונת מצב אמיתית לגבי מצבו של הרכב,קח את האוטו לפחח מקצועי וותיק שיתן לך תמונת מצב לגבי ההיסטוריה התאונתית של הרכב,שב עם כל הנתונים שקיבלת,תנסה להשוואת לנתונים שקיבלת מרכבים אחרים,ותעשה את השיקולים שלך,בלי לשמוע את השטויות שלי או של מישהו אחר.

בהצלחה :wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני לא מבין,אני קורא פה 2 עמודים בטופיק,ועדיין נדמה כאילו חצי מהאנשים פה לא הפנימו את ההבדל בין שילדה לקצה שילדה, הם מערבבים בין 2 המושגים,ובעקבות כך זורקים לאויר אמרות לא ממש חכמות כמו "קצה שילדה זה טוב לנהג חדש,לא לנהג מנוסה שמותח את גבולות הרכב".

ההגדרה (הכללית) למכה בקצה שילדה היא פגיעה בקורת אורך ו\או רוחב,מעבר לסרנים.

כלומר,אם יש קצה שילדה מקדימה,המשמעות היא שהיתה פגיעה איפשהו בקורות השילדה בקטע שאחרי הסרן הקדמי לכיוון הפגוש הקדמי.

באותו אופן,אם זה קצה שלדה מאחור,היתה פגיעה איפשהו בקורות בקטע שלאחר הסרן האחורי ולכיוון הפגוש האחורי.

המשמעות הישירה היא שישנם רכבים שבגלל סוג המבנה* שלהם עלולים לקבל מכה בנקודה מסויימת שתחשב לקצה שילדה,אבל ללא שום משמעות כלשהי על ההתנהגות ו\או הבטיחות,גם על המגבלות.

סוג המבנה- הכוונה לכך שיש רכבים שבהם פח החזית מורכב בברגים (במקום הלחמה),וברגע שסופג מכה הוא מוחלף באחד חדש ומותקן עם ברגים חדשים,ואז בבדיקת רכב פשוט יגידו שהוחלף פח חזית.

לעומת זאת,יש רכבים בהם פח החזית מולחם,ואז חייבים ליישר אותו,מה שבעת בדיקת רכב עלול להיות תחת הכותרת "משמעות בינונית-פגיעה בקצה שילדה".

וזו סתם דוגמא,דוגמאות נוספות הן הפגיעות קצה שילדה הרבות בפיאט קופה,או בפז'ו 106 כמו שכבר ציינתי.

לי אישית היתה פגיעת קצה שילדה בקורת רוחב אחורית,הכי מצחיק זה שהיה לאוטו קצה שילדה מאחור,אבל הרכב לא עבר שום פחחות או צביעה מאחור,ולא היתה אפילו שריטה.

הפגיעה היתה בקורת רוחב ממש מתחת ללוחית הרישוי,אצל מספר פחחים שביקרתי עם הרכב לפני הבדיקה קיבלתי את אותה תשובה:

ייתכן שהמכה נבעה מכך שבעל הרכב נסע רוורס ופגע קלות בקוביית בטון (כאלה ששמים כדי למנוע מעבר רכב בשבילים או פארקים),אז הפגוש מעט נלחץ ולחץ על הקורה,שכאמור בנקודה הספציפית ממש צמודה לפגוש.

אצל כולם נאמר לי חד משמעית:

סע לשלום חביבי,הרכב נקי,ולפגיעה הזאת אין משמעות כלשהי מבחינה בטיחותית או אחרת,אם תצליח להוריד עליה כמה שקלים- ברכה.

ZIV,זה מיועד אלייך:

לאחר הקנייה הרכב נמתח יופי אל המגבלות,בין אם בג'ימיקאנות,בין אם בנס הרים\אשתאול,בין אם בכבישי הצפון,ערד\סדום, ואני יכול להגיד לך שבשום שלב השילדה לא אותתה לי "זהו,תפסיק,אנחנו לא מתאימים אחד לשני,חשבתי שאתה לא מנוסה,כואב לי מאחור !!!"

וכולם הרי יודעים שהשילדה ב-106 מתקשרת מעולה......ממש לא היו ביננו בעיות תקשורת.

שורה תחתונה:

מצאת רכב שנראה לך?

לך לבדוק אותו אצל מישהו שאתה סומך עליו,שיוכל לתת לך תמונת מצב אמיתית לגבי מצבו של הרכב,קח את האוטו לפחח מקצועי וותיק שיתן לך תמונת מצב לגבי ההיסטוריה התאונתית של הרכב,שב עם כל הנתונים שקיבלת,תנסה להשוואת לנתונים שקיבלת מרכבים אחרים,ותעשה את השיקולים שלך,בלי לשמוע את השטויות שלי או של מישהו אחר.

בהצלחה :wink:

:mm_yeah:

סליחה שאני מצטט את כל ההודעה רק בשביל השבח...אבל ההודעה שווה את זה!

פורסם

אני חושב שמהשרשור הזה ניתן להבין רק דבר אחד:

אם מישהו יקנה רכב אפילו עם רק קצה שילדה זניח, הוא יעבוד מ-א-ו-ד קשה כשהוא ירצה למכור אותה.

ולא בגלל הפגיעה, פשוט בגלל התפיסה של רוב האנשים.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
סליחה על ה"צרפתית" שלי...

הרבה זמן לא קראתי כל כך הרבה ז**ני שכל בהודעה אחת.

תאמין לי רק בגלל שאתה מנהל נותנים לך להגיד דברים כאלה :wink:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תוכן חדש...