ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
איך אתם יכולים לאפיין את ירידת ערך של פוקוס 04' מול מתחרותיה(קורולה,מאזדה3,רנו)? אם אפשר גם דוגמאות,תודה
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני חושב כבר לא מעט זמן על קניית רכב שני ואחרי הרבה היתלבטויות ושינויים בתקציב הגיע הזמן ליקנות כבר משהו . אני צריך רכב אמין , בטוח , מרווח , זול לאחזקה ודלק בצורה סבירה , ועם כח סביר כדי שיוכל לעלות עלייה אימתנית לקציר כל בוקר. די הרבה דרישות מתקציב של 15-20 אלף .... אבל בכל זאת ממה שמצאתי בלוחות יד שנייה נירא כאילו הפורד מונדיאו יכול להתאים . הוא מרווח , בטוח יחסית , 116 כוחות סוס ל1200 קילו ולפי מה ששמעתי שותה 1 ל 8-9 בערך (ולדעתי גם נירא טוב) אז נישאר לי רק לדעת אם הוא אמין וזול לאחזקה . אם לא אז האם יש בכלל משהו בתקציב שיכול לעמוד בדרישות ??? .
הודעה אחרונה מאת שי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אנשים. יש לי התלבטות לגבי רכישת רכב. ולמה? יש לי כרגע סכום של 30000 שקל בחיסכון וההתלבטות שלי היא כך: 1.אני מעדיף רכב שיהיה עם כוח (ספורטיבי) ויפה כמוהו. 2.רכב שלא יהיה מיושן עד כדי כך שאצטרך להשתקע איתו במוסך כל שני וחמישי. 3.אולי בשנה הקרובה בלי נדר אתחתן ולכן צריך גם לחסוך ת'כסף מצד שני... ובגלל זה החברה שלי אמרה שאולי אקנה רכב ב-15 אלף,אבל כמה שזה נראה זול המחיר,כך נראה לי יהיה האוטו. לא ככה? 4.סתם הערה: למשל,אני רואה רכב יפה ואמין כמו הונדה למשל אבל בסכום נגיד של 20 אלף אני יכול להביא הונדה טובה ומושקעת רק אולי שנת 93-95 ואילו למשל אני יכול להביא בסכום הזה גם יונדאי אקסנט אבל שנתון הרבה יותר גבוה. זו גם עוד התלבטות. כאילו,מה עדיף? שנתון גבוה אך רכב …
הודעה אחרונה מאת תימני אחלה!, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , יש באפשרותי לקנות סיאט ליאון שנת 2003, נפח מנוע 1800 אוטומטית , 20v . עשתה 13000 ק"מ, יד ראשונה. המוכר רוצה כ-8000 מעל המחירון , האם שווה ? האם מישהו יכול לציין לי על היתרונות של מכונית מסוג זה (בכול הפרמטרים), ומהי צריכת הדלק שלה. תודה
הודעה אחרונה מאת אדון LT, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בימים אילו אני שוקל לקנות רנו קליאו שנת 2003 1400 סמ"ק גיר ידני, הרכב כפי שהוא נראה במצב טוב ושמור. לעומת זאת שמעתי על רנו כרכב לא מומלץ מפאת כמות התקלות שיש בו, עד היום הרכב ברוב שנותיו לא חווה תקלות מיוחדות (למעט תקלות בלאי סטנדרטיות) ואני חושש להיות זה שהולך להעביר לו סדנת מוסכים. אשמח לקבל חוות דעת בנושא...
הודעה אחרונה מאת גל1, -
אקספרס וC15
מאת jery- 2 תגובות
- 817 צפיות
שלום רב! אני עומד לפני רכישה של מסחרית קטנה עד 10 אלף. ההצעות שלי הם אקספרס וC15 קראתי הרבה עליהם בשרשורים השונים. השאלות שלי: מה לגבי הדיזל שלהם משנת 97 בערך האם יש טעם לקחת רכבים אלו לבדקיה במכון - או שמראש יהיה איקס גדול ולא יעזור כלום [בסכונות לא מוכנם לתת לבדיקה] תודה רבה
הודעה אחרונה מאת jery, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש באפשרותי לקחת רכב מהחברה בה אני עובד ,העלות מהברוטו היא 2650 ש"ח עבור רכב מסוג: דייהטסו סיריון יונדאי גטס כמובן רכב חדש מחיר כולל אחזקה טיפולים שטיפות דלק וכ' וכ'. מאזדה 3 חדשה תעלה 3700 ש"ח מהברוטו. אני נוסע לערך 80 ~ ביום(גם בסופ"שים),המחיר לדעתי עבור רכב כזה הוא גבוה מאוד. אני מאוד מתלבט אם כדאי לקנות רכב ולהחזיק אותו בעצמי ,כאשר הדרישה היא רכב עם גיר אוטומט רכב נוח ,עם אחזקה נורמלית-חשבתי על משהו כמו מאזדה לאנטיס שנת 97,טויטה קורולה בשנתון שנכנס בתקציב או ניסאן אלמרה . המחיר המוקצב לרכב הוא 30-33 K . אני מתאר לעצמי שיש כאן כאלה שכבר עמדו בדילמה זו ,המחיר שאני נדרש לשלם עבור רכב הוא לדעתי קצת מופרז ואני די מתקשה להחליט. אודה מאו…
הודעה אחרונה מאת Gil-c, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך אני מאמת כמה ומאיפה(השכרה\ליסינג\פרטי) הגיע הרכב שאני מעוניין לקנות?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן! אני מתלבטת בין קניית סוזוקי סוויפט שנת 93 לבין דייהטסו שרייד שנת 93.. מה הדגשים שעלי לשים כשאני בוחרת אחת מהן? התקציב שלי הוא עד 12000 ש"ח... האוטו צריך לסחוב פעם פעמיים בחודשיים בערך לכיוון רמת הגולן (נסיעה ארוכה) וגם שתהיה חסכונית בדלק (עם גיר ידני כמובן).. יש דגמים כמו דייהטסו אפלאוס וסוברו DL הישנה שגם עליהן היו ביקורות טובות מכמה אנשים ששאלתי.. החסרונות בשתיהן הם ששתיהן רכבים משפחתיים ואוכלות יחסית הרבה דלק.. אשמח לקבל עזרה! אגב, אחד לכמה אוכלות הסוזוקי והשרייד? ואיזה נפח מנוע כדאי יותר? 1000 או 1300? תודה רבה מרינה
הודעה אחרונה מאת Marina19, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לצוות המומחים של הפורום מעניין אותי כקונה להבין את המושג "משמעות גבוהה" הבנתי שיש שייכות של משרד התחבורה לעוצמת הנזק שנגרם לרכב בעקבות התאונה ומפה המושג "משמעות גבוהה" אני מנסה להבין את הפרשנות של המושג בשבילי כקונה או הקיצר להתעסק עם רכב כזה כן או לא? ולמה ? תודה לעונים ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת FOTOJN, -
- 4 תגובות
- 902 צפיות
מהן האפשרויות לדעתכם? אני צריך: 1) רכב יד ראשונה 2) מנוע 1.4 3) צריכת דלק נמוכה - עדיף 4) שנתון 2004+ 5) ק"מ שיישאף לנמוך ביותר 6) מזגן מקורי (אשמח לדעת על האוטומטיות והידניות גם יחד) ואם אכן העדיפות היא לרכב יפני. תודה, אדם.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 1 תגובות
- 824 צפיות
דעתכם על מגאן 99 בנזין ידני שלום רכב רנו מגאן בנזין ידני שנת 99 1600 סמ"ק דגם RT האם מישהו מכיר ויודע איך הרכב? מעניין אותי מבחינת אמינות צריכת דלק ועלויות.(הרכב יד 1 עבר 100000 ק"מ) תודה
- 4 תגובות
- 996 צפיות
האם רנו קליאו RSI מודל 97 היא כמו הקילאו שיצאו בין השנים 94-96 מבחינת שילדה,מנוע,הספק,כ"ס,מומנט וכל הדברים הנלווים ושרק מבחינה חיצונית(מראה חיצוני) המודל 97 שונה מקודמותייה? עוד שאלה קטנה,אם המנוע בRSI עבר ראש מנוע מה זה בדיוק אומר ?
הודעה אחרונה מאת havahaklaeit, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כלומר האם היא באה בגרסת דיזל רגיל ובגרסת טורבו דיזל? או שהמנועים שלה הם רק בגירסה אחת בלבד. אני כמובן מכל מה שקראתי בפורום מעדיף טורבו דיזל, אבל השאלה אם זה לא גימיק של המוכרים שרושמים שהדגם שהם מוכרים הוא טורבו דיזל.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעוניין ברכב קטן עם תקציב של כ-25,000 - מה מומלץ? (מעדיף גיר ידני) חשבתי על: - פורד פיאסטה, שנת 2000 - המלצות מיוחדות? ראיתי שאנשים מפרסמים 1,400 סמ"ק, אבל במחירון אין - הכיצד? - אופל קורסה, שנת 1999. האם יש דגמים מסויימים אליהם כדאי להתכוונן? תודה.
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכם. אבא שלי מעוניין לקנות את הוולוו S40 אם אפשררוצה קצת חוות דעת , איזו שנת יצור נחשבת ליותר מוצלחת ? (מבין השנים 2000 - 2002 ) או בכללי ... ומה לגבי הטורבו? צורך טיפול תמידי ? דבר חשוב מאוד , מה לגבי צריכת הדלק ? מה ההבדלים בצריכת הדלק של הS40 מול הS60 ? עד כמה משמעותי אני אשמח אם תרחיבו לי קצת בנושא. בעיקרון הוא יורד מהS60 לא בגלל התקציב , אלא בגלל הדלק (נפח מנוע גדול יותר ) אם אני אשכיל עכשיו אחרת יכול להיות שזה ישתנה... תודה לכם...
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
מעיכה בשאסי בפורד פיאסטה
מאת Guest shady2006- 6 תגובות
- 959 צפיות
שלום לכולם! למי שלא זוכר כבר שאלתי שאלה לגבי בדיקה של פיאסטה שירדתי ממנה... בדקתי עוד אחת והבדיקה יצאה די טוב אבל: במהלך הבדיקה הבוחן קרא לי והראה שיש מכה בשאסי. הרכב עבר תאומה בכנף וכנראה שהבולם זעזועים פגע בשאסי והשאיר חותמו. המכה מאחורי הגלגל בצורה על גל האם מכה כזו יכולה לפגוע בבטיחות - מבחינה של מרחקי גלגלים ושאר ירקות? תודה
קבריולט עד 30K 1 2
מאת bady- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, קוראים לי שי אני בן 29 ואני חדש בפורום זה. הגעתי לפורום בעקבות חיפוש בגוגל של מכונית שאני רוצה. אני מחפש מכונית בתקציב של כ-30K. המכונית שאני מחפש היא מדגם קבריולט בלבד!! מזגן חובה. לגבי גג - לא קריטי אם הוא לא חשמלי (למרות שרצוי). מבחינת תיבת הילוכים - הייתי מעדיף כמובן ידני מכיוון שאני אוהב את חווית הנהיגה ואוהב לשלוט ברכב. המכוניות שאני מתלבט בינהן הן: 1. 306 (שהבנתי שלא פשוט למצוא אחת שלא קרעו אותה) 2. רובר 216 3. אסקורט 1800 XR3I - (הכי נראה לי) 4. גולף אני לא רוצה את הסנברד או הקווליר מכיוון שהבנתי שיש איתן הרבה בעיות. הייתה לי פעם גולף מודל 89 עם גיר ידני ומנוע 1800 הזרקת דלק נקודתית - כך שחווית הקבריולט אינה חד…
הודעה אחרונה מאת bady, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אני צריכה עזרה בקשר לקניית רכב אופל קורסה 1400 סמ"ק שנת 2004 עם תיבת הילוכים טיפטרוניק. אני סטודנטית וצריכה רכב פשוט וטוב וכמובן שעדיף עם כמה שפחות בעיות....פשוט שמעתי מכמה אנשים שבדגם הזה יש בעיות עם הגיר. מה דעתכם על הרכב הזה? מצאתי רכב שנראה כמו חדש, 50,000 ק"מ, יד ראשונה מאשה מבוגרת. רכב שמור להפליא ללא תאונות ולפני כשבועיים עבר טסט. תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת amisha, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, לפני שבוע נאמר לי ע"י סוכן רכב שהיום יוצא מחירון חדש של לוי יצחק בדקתי היום באינטרנט ושם כתוב שהמחירים באתר מעודכנים ליום 1/7/07 האם יצא מחירון חדש? או צפוי לצאת? או שסתם ניסו להפעיל טקטיקת מכירות תודה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
אני מתלבט ביו כמה דגמים למען האמת המון דגמים.. השיקולים והצרכים הם 1. ידני 2. אמין 3. חסכוני - דלק,טיפולים,טסט,חלקים. 4. סחיר 5. כמה שיותר מתקדם בשנתון אז ככה: Punto HGT 1.8 \ Yaris T sport 1.5 \ 206 XS 1.6 \ ibiza 1.4 התקציב הוא עד 60,000 ההטלבטות העיקרית היא האם שווה לקנות רכב כמו היאריס המאד אמינה ואיכותית לטווח ארוך.. במחיר יקר משמעותית מהמתחרות באותם שנתונים.. או להשקיע פחות על אותם מתחרים ולכסות על האמינות בתיקונים שוטפים? החשיבה היא כלכלית ללא התיחסות להנאה\יופי\ביצועים. תודה~!~
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
- 0 תגובות
- 725 צפיות
אם יש לכם התנסות לגבי סיוויק 02' גיר רגיל אשמח המון אם תגיבו,כי הרכב די נדיר .מעניין אותי:שקט,תגובה לדוושת גז(לא אימפרזה ט' אבל גם לא עגלה),צריכת דלק ונוחות.לא מחפש תקיפת פניות אבל גם לא ספינה מתנדנדת. בעיות מיוחדות? די דחוף,מודה לכם
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. הייתי רוצה לקבל הצעות לגבי איזה רכבים חסכוניים ואמינים יחסית, עם גיר אוטומטי והגה כוח אפשר להשיג ב25000 ש"ח (אני יודעת - זה הרבה דרישות אבל בכל זאת )
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 8 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום לכולם אחריי שמכרתי בצער רב את הפונטו 01 לפניי כשבועיים הגיע הזמן לעבור לרכב אחר, חדש יותר. חשבתי אולי בכיוון של מאזדה דמיו שנת 2002 יש לי כבר אחד על הכוונת יד ראשונה שעבר 53' קילומטר.. יש למישהו מושג מה הצריכת דלק שלו? והאם הוא אמין כמו הלאנטיס? חשוב לציין שהיו במשפחה שלי 2 מכוניות מאזדה לאנטיס שנת 00 ושנת 01 והיינו מאוד מרוצים מהן.. מי שמכיר את הדגמים הנ"ל ויכול לעשות לי השוואה בניהם אני יודה לו מאוד! לילה טוב. דודי
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 0 תגובות
- 860 צפיות
שלום אני די חדש כאן ורציתי לדעת על רכב בסכום של עד 45000 גג לא קטנה מדי ומודל 98-2000 באופציות שלי ראיתי: 1.הונדה סיויק מודל בסביבות 98 (אפילו 2000 נפח מנוע 1400 עם 90000 קלומטר ידני לא אצ'בק לא אוהב 2 דלתות) 2. סוזוקי בלנו מודלים טיפה יותר גבוהים מהסיויק בלנו כמובן 3.טיוטה קורלה מודלים 98-99 4.פורד פוקוס מודלים 98-2000 5.פולסווגן פולו מודלים 89-2001 השיקולים שלי הם צריכת דלק ,התנהגות כביש ,ותחזוקת ,תיקונים ונוחות כמובן (לא הוזכרו צרפתיות בגלל המוניטין שהם סובלות) חייב לציין שאני נהנה לנהוג יותר על הילוכים כך שזה בהחלט שיקול נוסף בבחירת הרכב ממיוחד מענין אותי על הסיויק 1400 שציינתי למעלה האם יש לה כוח למי שמכיר השמח לדעת על עוד אופציות טובות לפי דעתכם
הודעה אחרונה מאת טשמןה26, -
- 0 תגובות
- 641 צפיות
אני עומד לרכוש מגאן 99 דגם RT ידנית איך היא מבחינה טכנית (תקלות ,צריכת דלק , וכדומה)? אני אודה לכם על העזרה
הודעה אחרונה מאת assaffa, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שווה לקנות פיג'ו 106 שנת 93 שלוש דלתות המחירון של הוא 10,000 המוכר רוצה עליה 12,000 כי הוא הוסיף אגזוז לחץ, גלגלי מגנזיום לבנים ועוד כמה דברים אני מצטער שאני לא מפרט כי אני לא מבין בזה ולא אכפת לי אם יש או אין הבעיה שאני מחפש כבר הרבה זמן והיא ממש שמורה יחסית שווה את הכסף??
הודעה אחרונה מאת mei00, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברצוני לדעת אם המאזדה הנ"ל מתאימה לנהג צעיר מנוע 1600 יד ראשונה האם תוכלו לתת לי חוות דעת בנושא זה יהיה נחמד!!!
הודעה אחרונה מאת jimi26, -
- 2 תגובות
- 995 צפיות
שלום ליועצים בפורום: ברשותי דייהטסו אפלאוז 97 ,הרכב אצלי שלוש שנים,אני יד שלישית והשקעתי ברכב הזה מהקנייה ועד היום בערך 10,000 ש"ח (כולל החלפת מנוע,מצבר,משאבת בלם מרכזית,אלטרנטור מחודש). הרכב סה"כ נוסע סביר אבל יש לי בעיה בהחלפת ההילוכים בגיר האוטומטי ועד שהרכב מגיב הוא מתקשה לעלות ממהירות 60 ל- 80 ומושך את ההילוך וגם לנסוע איתו בעליות חדות זה לא להיט. ראיתי מאזדה לנטיס 99 1800 עם גג ומאוד אהבתי,כנ"ל גם הונדה עם גג וכאן ההתלבטות שלי.... האם להתקדם עכשיו אחרי שלפני שנה השקעתי ברכב כל כך הרבה כסף (8000 מתוך 10,000 רק במהלך המלחמה) או שכדאי לי לעשות לרכב שלי סאן- רוף באחד הכפרים בעלות של 2000-3000 ש"ח.(אחד החלומות שלי באופון אישי הוא נסיעה ברכב עם גג נפתח). כל הצעה…
הודעה אחרונה מאת RomanX, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! החלטנו לרכוש משפחתית מרווחת שתשרת את אישתי ברוב ימי השנה (אני נשאר עם ה9000 ) בנסיעות עירוניות ופעם/פעמיים בחודש נסיעה מחוץ לעיר עם לא מעט ציוד ועגלת תינוק ענקית ("מוצי"-למי שמכיר) סדרי העדיפויות והדרישות (בחשיבות פוחתת): 1. בטיחות-4/5 כוכבים + ESP 2. ביטול כרית אוויר לנוסע (חסר מאוד ב9000....) 3. מרווחת מאחור-נוח ל 2 כיסאות ילדים ומבוגר 4. תא מטען גדול 5. אמינות 7. צריכת דלק 6. סחירות מספר מושבים גדול מ5 כרגע לא חשוב, אך רכבים עם 7 מקומות מבחינתי מקבילים לרכב עם תא מטען גדול. הרכבים הרלוונטים והחסרונות/יתרונות ע"פ דעתי: 1. הונדה FRV (רק חדשה) - המובילה והיקרה 2. מאזדה 5 - קצת צפופה מאחור 3. רנו סניק - אמינות צרפתית... …
הודעה אחרונה מאת motik,
-
מי מחובר 64 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 263 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- tan tan
- Camaro 92
- yor2
- guya72
- benny62
- פינדר
- רפי לין
- Ash1
- Satori
- ezuf
- Avia
- yoav911gt2