ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,616 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב חבר שלי רוצה לקנות אוטו והתקציב הוא כזה 17 אלף גג רק לאוטו, השאלה שלי איזה רכב יותר אמין ונוח וכיף לנהיגה , מי יותר חזק הוא לא מחפש משהוא חזק רק שיהיה לו תחושה של אותו שכייף לנהוג בו, אה ואיזה שנים נכנסים לתקציב שלו, תודה לכולם והשמח לתגובות רציוניות.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 0 תגובות
- 640 צפיות
מה נותן לי שאני זורק 450 שקל על בדיקה לפני קניה של רכב. א. הבוחן אומר לי שאי אפשר לבדוק את המנוע לעומק צריך לבדוק במעבדה. ב. כנ'ל גיר מעבדה. ג' רק שאסי? מזל שיש לי דוד פחח אני יבדוק שאסי אצלו. בקיצור האם חובה לקחת רכב שנת 99 לבדיקה? איך אני בודק עיקולים וכל זה הרי זה לא יהיה כתוב ברישיון רכב שהרכב הזה מעוקל או משועבד. מה דעתכם? ***נמחקו כל ה שלוש נקודות המיותרות בהודעתך - להבא שימוש מופרז בהן ימנע אישור הודעותיך - מערכת הפורום***
הודעה אחרונה מאת ran055, -
מרצדס ML320
מאת סלמוניקו-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מתלבט בשם חבר שנוהג ביאריס 2001, ומעוניין להחליף את האוטו בעיקר מטעמי בטיחות של ביתו הטרייה. בין היתר עלתה האופציה של ML320, אפשר להוציא אחת כזאת שנת באזור שנת 2001 בכ100K, מדובר ברכב מפואר, ויחסית צנוע, לבקשת האשה. השאלה האם מדובר על רכב באמת בטיחותי, אמין, וכמה עולה אחזקה שוטפת של רכב כזה, אני מניח שהביטוח לא נורא, אבל הדלק והטיפולים בטח עולים טיפה יותר מאלו של היאריס...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם, ראשית אני רוצה לציין את הפורומים הללו לטובה כי מאז שאני מחפש רכב לפני שלושה שבועות (כשמכרתי את הפונטו 2005 שלי לטובת חתונה) אני נמצא כאן בפורום וקורא ומקבל המון מידע. ההתלבטות שלי עכשיו עומדת בין שני רכבים שמצאו חן בעיניי: אופל אסטרה דיזל שנת 2001 יד שנייה (מבחור רוסי ששמר על הרכב) עם 220K ק"מ. (אוט') סיטרואן קסרה בנזין שנת 2001 יד שניה עם 170K ק"מ. (אוט') את שתיהן אני מקבל במחיר טוב. (כמעט זהה לשניהם) הצרכים שלי מרכב הם כאלו: - גדול ומרווח - סחיבה (שלא יהיה אדיש.. כשלוחצים על הגז הוא זז) - חסכוני - מפנק - אמינות גבוהה מבחינת כמות ק"מ שאני גומע בחודש זה מאוד משתנה ישנם חודשים של 1200 ק"מ וישנם חודשים של 2000+... ממוצע שנתי עומד על…
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי עד 16 אלף ראיתי את הפורד אוטו פצצה לפי כל מה שקראתי בפורום לא לגעת בשנת 94 בגלל בעיות בראש מנוע לפי מה שהבנתי בסביבות 140 אלף הגיר זקוק לשיפוץ השאלה עם כדי ליקנות את האוטו הזה אני מדבר על שנה 95+ ראיתי בסיביות ה 14 אלף שזה טוב שישאר לי עוד קצת כסף מה אתם אומרים והם כן איזה נתונים אתה ממלצים לחפש תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת bs160, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב מעוניין לדעת האם זוהי קנייה כדאית בעיות כרוניות לדגם צריכת דלק וכו תודה
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום זאת ההודעה השניה שלי פה בפורום ועד עכשיו ראיתי שעוזרים פה אחד לשני הרבה מאד אז אני רוצה להיתיעץ איתכם בקשר למכונית שברצוני לרכוש ברשותי תקציב של עד 10 אלף שקל ואני מעוניין לקנות פיג'ו 205 אני רוצה לדעת עם שווה לי לקנות את המכונית הזאתי עם היא דורשת הרבה תיקונים? למי שיש את האוטו הזה העם הצריכת דלק שלה גדולה? ובדרך כלל העם הישור קו של האוטו אחרי הקנייה הוא יקר ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת mei00, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
ברצוני לדעת מעט חוות דעת על הרכב הנ"ל כמה נוראי זה להסתובב עם v6 אמריקאי פרימיטבי (צירכת דלק\ביצועים) האם הרכב מהנה לנהיגה.( באיזשהו אופן?) קראתי שה 3.8 הגדול שלו מספק רק 145 כוחות סוס האם זה נכון....אני יודע שמנועים אמריקאים עצלנים אבל זאת כבר הסחפות לרכב מאמצע שנות ה 90 ודבר אחרון...האם לחזיק מוסטנג זה כמו להחזיק פורד אמריקאית רגילה? תודה על תשובתכם
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 1 תגובות
- 618 צפיות
מתלבט בין ה3(כולן בגירסה האוטומטית) הפרמטרים להחלטה הם: הנאה מנהיגה (הכל יחסי בחיים....) מזגן מקפיא צריכת דלק. האמינות לא פקטור כי כולן נחשבות אמינות . לנסר 92 החזקתי בעבר כ4 שנים , האמינות מוחלטת מלבד חלונות חשמל שזייפו שוב ושוב. המזגן היה חלש וצריכת הדלק איומה. להמחשה-עברתי אחריה להונדה אקורד שצרכה אותה כמות דלק עם מנוע 2 ליטר ומשקל כבד בהרבה .(אבל גיר 4 הלוכים ולא רק 3 כמו בלנסר) על המזדה 323 לקחתי סיבוב ברכב די שמור והתאכזבתי קשות.לעומת הגירסה הידנית הזריזה ,האוטומטית פשוט לא סחבה. הגיר מודרני יותר ממקבילו בלנסר ואני מניח שיצרוך פחות דלק אבל מרגיש איטי יותר. המראה החיצוני והפנימי גם די מפגר אחרי הלנסר. בסוויפט אני זוכר רק שהופתעתי מהזריזות אבל…
הודעה אחרונה מאת BIOSPHERE, -
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם,האמת שלא ידעתי אם זה שייך לנושא של הפורום הזה אבל בגלל שזה לפני קנייה אז שייכתי את זה לפה. יש רנו RSI שאני עומד לקנות אותה ויש 2 דברים חשובים שגורמים לי להסס: 1.מכה מאחורה של הפח האחורי עם הריצפה ואבא שלי שהוא מנהל מוסך חושב שמתחו פח אחורי ושילדה אחורית שמאלית וצבעו מחדש את כל הריצפה עם הפח האחורי 2.הייתה לרכב תאונה בחזית צד ימין,הוחלף מכסה מנוע+פנס ראשי+תוקנה כנף ימין ופח משקף ימין ואבי אומר שהפיניש לא יפה לעבודה שנעשתה בנוגע לפח משקף ימין במוסך רנו הראשי השאלה היא האם שווה לקנות רנו RSI ב-3000 או 4000 אלף ש"ח מעל מחירון עם קצה שילדה אחורי ?
הודעה אחרונה מאת havahaklaeit, -
- 2 תגובות
- 996 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, ברשותי כ- 20,000 ש"ח לקניית רכב אוטומטי, רוב הנסיעות שלי בעיר, חוץ מנסיעות מידי פעם לי-ם. מתלבט בין מס' רכבים שמצאתי קרובים לסכום הנ"ל: 1. סוזוקי בלנו שנת 95-96 2. דייהטסו סיריון 99-00 3. יונדאי אטוס 99-00 מעוניין ברכב אמין, שהתחזוקה שלו זולה, וצריכת הדלק נמוכה. סוזוקי הוא רכב די סחיר שקשה למציאה, וגם השנתון שלו נמוך, לא מודע לצריכת הדלק שלו. מצד שני, הסיריון והאטוס השנתונים שלהם גבוה, אך האם לא מפחיד לקנות אותם לאחר שהיו בעבר בחברת השכרה? אשמח לתגובות, גלעד.
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולכם ברשותי תקציב של כ-20000 ש"ח, ואני מתלבט בעיקר בין מאזדה 323 לסוזוקי באלנו. כמו שאתם כבר מבינים, מה שאני מחפש בעיקר זה אמינות, חסכון, ובכלל תחזוקה קלה וזולה. שתיהן דיי דומות בהנ"ל, והשאלה מי עדיפה במה שמעבר: נוחות, אחיזה, כוח מנוע (אני גר באזור הררי). אבקש לקרוא את דעתכם. (כן, אני יודע ששתיהן לא מצטיינות, אבל אלה האפשרויות כרגע.) אגב, שמעתי שלבאלנו בדגמי 96-7 (דווקא?) ישנן בעיות ראש מנוע, אשמח לעוד מידע בנושא. נ.ב. לקולאוטי: אני יודע שלאביך הלך ראש מנוע פעמיים, כבר כתבת על זה בכל שרשור אפשרי וזה עדיין לא הופך את הסוזוקי לרכב בלתי אמין. שבת שלום
הודעה אחרונה מאת gt94, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 948 צפיות
ב"ה שלום חברים עוד התלבטות התעוררה לגבי רכישת הרכב הבא שלי שכבר מתחיל לתסכל מאוד אשמח לשמוע את דעתם לגבי יתרונות חסרונות של כל רכב ... מצד אחד סיאט איביזה ומצד שני רנו קליאו B מהפיאט פונטו ספייס והפיגו 206 כבר כמעט ירדתי ...
הודעה אחרונה מאת AssaFiles, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המחיר של שתיהן די דומה אבל 03 פרטי ,יד 1, (GLI) עם קילומטרג' בסביבות 60K מול קורולה 05' עם בערך 60-70K קילומטר (SUN) מליסינג. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
שלום קראתי הרבה הודעות על מכוניות בתקציב הנ"ל ועל מלא מכוניות כותבים להתרחק מהגיר האוטומטי כי הוא עושה בעיות (קולט, פז'ו, פיאט וכו'). השאלה שלי - אם אני נעול על רכב אוטומטי, באיזה אוטו (בתקציב הנ"ל) יש את התיבה הכי פחות בעייתית (כמובן שכל השאר גם יהיה אמין...). חשוב אוטו אמין וחסכוני יחסית. יש לציין שאני ממש ממש ממש רוצה פז'ו 306 1600-1800 וכולם מבהילים אותי על הגיר האוטומטי שלו...
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ב"ה שלום חברים יקרים סתם בשביל הסקרנות לאחר חיפוש בלוח יד2 רנו קליאו B משנת 2004 אין תוצאות האם הרכב שווק עד 2003 רק ? או שרכב אחר החליף אותו ב 2004 ? ומעבר לזה מישהו מכיר לוח רכב הרבה יותר טוב מיד2 כי אני רוצה עוד אפשרויות לרנו קליאו B שנת 2002-2001 וידנית בלבד ולא צבע לבן (אני מושבניק והזבובים מתעללים ברכב לבן קשה מאוד ...) מעבר לזה האם הדגם של מנוע 16V קיים גם באוטומט ? או שעדיף להתרחק מהאוטומט באירופאים בכלל ? אז הרבה תודה חברים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין ברכב חסכוני, שיראה טוב דיזל או גז.. אני צריך את הרכב לנסיעה מרובה..לכן אני חייב שהוא יהיה חסכוני חשבתי על הסיטרואן C3 אבל אם יש עוד הצעות אני אשמח לשמוע התקציב שלי לאוטו הוא 40000 ש"ח אשמח לקבל תגובות.. אורי.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 7 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
ברצוני לקנות קסרה מודל 2001 עד 2002 אוטומטית בנזין בתקציב 30-35 מבקש חוות דעת כללית בעיקר על אחזקה, אמינות, וצריכת דלק. מצאתי כבר כמה רכבים: 1. 2001 נסעה 120000 מחיר דרוש 32000 2. 2001 נסעה 90000 מחיר דרוש 35000 3. 2002 נסעה 220000 מחיר דרוש 31000 מודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
TT שנת 2000
מאת ashtilman- 1 תגובות
- 909 צפיות
היי, אני מתעניין ברכישה של TT קופה שנת 2000. מה אתם אומרים על האוטו? יש איזה בעיות מיוחדות שכדאי לי לדעת עליהם? תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות רכב בסביבות 40000-50000 וחשוב לי מאד הנוחות האיכות והאמינות - ובגלל זה חשבתי על רכב גרמני, הבחירות שלי: 1. אודי A4 - עדיפות ראשונה 2. פאסאט 3. בורה 4. וולוו S40 5. רובר 620 מחיפושים וקריאה בפורום הבנתי שעדיף להימנע מאודי ופולקסווגן עם מנועי הטורבו, כי רוב הסיכויים שלא כל הטיפולים נעשו בזמן ויש סיכוי גדול שמשהו ישבר, זה נכון? לגבי הוולוו אני יודע שהיא על בסיס קריזמה אבל אני לא יודע אם זה רע, והרובר קראתי שאין לו חלקים, ואין לו שוק, אבל מצד שני אני לא מתכוון למכור בזמן הקרוב והחלקים של אקורד מתאימים. אז אני לא יודע מה לחשוב על רובר... ובכל מקרה רובר בעדיפות אחרונה אצלי. וגם מחישובים שעשיתי יצא שאין הבדל…
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב ב- 35 עד 45 אלף. לא חייב להיות מרווח, או בעל שם מפורסם. דגש על אמינות וצריכת דלק. שנת 97 או חדש יותר, רצוי יפני או גרמני. בעיקר חשבתי על קורולה או לנטיס. פאסאט , גולף ובורה גם אפשרות. לגבי קורולה ידוע לי על בעיות במער' איביאס ובלנטיס משהו עם קריות אוויר, האים יש בזה צדק? לגבי פאסאט, מה הצריכת דלק שלו בעיקר ב- 1.8 טרבו? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב בתקציב עד 90,000 ש"ח. יד שנייה כמובן. חשוב לי שברכב יהיה ESP, כריות אויר. עוצמה - מנוע 2 ליטר. חיסכון (קבוצת רישוי עד 3), דלק. אני מתלבט בין 2 דגמים, מאזדה 3 שנת 2005 מנוע 2 ליטר. או גולף שנת 2004 2 ליטר. מישהו יודע כמה כריות אויר יש בשני הדגמים הנ"ל? במאזדה 3 שנת 2005? ואיזה קבוצת רישוי כל אחת מהדגמים הנ"ל שייכים. תודה.
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברים שלום אני לפני רכישת אופל קורסה מצאתי לנכון לפנות אליכם המומחים שאולי כבר היה לכם סוג של אופל אולי היה לכם אופל קורסה ? מה אתם חושבים על אופל כיצרן בכלל אשמח לדעת על הקורסה בדגם 1400 אוטומט משנת 97 עד 2001 האם האוטו אמין כמה האוטו צורך דלק מה מצב האוטו מבחינה מכנית האם החלקים זולים טיפולים הכל
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 854 צפיות
רציתי לקבל כמה שיותר פרטים על רכב מסוג ב.מ.וו 530I שנת 2002 אשר הוצע לי לקנייה היום יש לי וולוו S-80 T-6 שנת 2000 איזה רכב טוב יותר? זול יותר לטיפולים? נוח יותר? וכדומה. אודה גם על התייחסות למחיר. האם הרכב הנ"ל נמכר במחיר מחירון או כמו הוולוו...
הודעה אחרונה מאת משה אב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 73 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מכיוון שאני הולך לנהוג באוטו היו לי אליהם כמה דרישות, 1. שלא יהיה יפני (מלבד סוויפט) 2. שלא יהיה אמריקאי 3. שלא יהיה קוריאני חוץ מזה חשובה לי איכות הנהיגה (עד עכשיו נהגתי בפיז'ו 206 וגולף 1.6 ובשתיהן הייתי מאוד מסופק), הנאה מנהיגה, צריכת דלק משנית (לא נוסעים יותר מפעמיים-שלוש בחודש מחוץ לעיר) וכמובן רק ידנית. יש לכם איזשהן הצעות?
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 860 צפיות
שלום לכולם מי קנה רכב במיכרז בממ"ן בלוד,אם תוכלו לצין נקודת זכות וחובה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אודי 785, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי, לאחר חיפושים של 206 XS התחלתי לחשוב על הג'י טי אי. מכיון שאין לי שום היכרות עם הרכב הנ"ל, רציתי לשמוע כל דבר שתוכלו להגיד לי עליו. האם הוא אמין? איך ההתנהגות כביש שלו? איך התאוצה שלו? איך הוא מבחינת צריכת דלק? האם בכלל יש הצדקה לחפש אחת כזאת ולא XS? (כלומר האם ההפרשי מחיר ביניהן שווים את זה?) וסתם כל דבר שתוכלו לשפוך על הנושא. השיקול העקרי בשבילי הוא רכב מהנה לנהיגה!
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בן 22 והגיע הזמן שאני אפסיק לנהוג על המכונית של אבא שלי, התקציב שלי עומד על 34 אלף פלוס מינוס. אני מעוניין במכונית אמינה מבחינה מכנית כדי שאני לא אצטרך כל חודש לבקר במוסכים, ובנוסף לכך, עדיף שתהיה מכונית עם נפח של 1600/1400 סמ"ק כדי לחסוך בדלק. יש לי כבר כיוון מסויים, מה אתם אומרים על המכוניות הבאות: (סדר עדיפויות מהראשון לאחרון). - פג'ו 206 שנת 99/00 - סיאט איביזה 00 - פולו 98 (שונא את הצורה שלה!) זהו, אני אשמח לקבל ביקורות על המכוניות האלה, ובכלל.. מה אתם חושבים? אני יודע שיש כאן המון אנשים מנוסים, אשמח לקבל את עצתכם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 2 תגובות
- 742 צפיות
שלום לכולם אני מחפש מכונית בשביל אמא שלי היא מעדיפה מכונית יפנית במחיר של עד 45 אלף בין השנים 2000- 1998 תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
ב"ה שלום חברים אני מעוניין לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל רק שאני מתלבט אני מושבניק מהדרום אין כאן לא עליות ולא ירידות חוץ מהגבשושיות המעצבנות במושב אני רוצה רכב לפחות לעוד 5 שנים שקטות שישרת אותי נאמנה מדי פעם אני רוצה ליסוע איתו לאחי לירושלים שזה 2 שעות גג נסיעה אני צריך רכב שיהיה סופר נוח שיהיה לו מזגן מעולה ושיהיה לו כח עם 2 אנשים לפחות לעלות בעליות לירושלים בלי שום בעיות שזה אומר לפחות 80 קמ"ש בהילוך 4 ושיהיה חסכוני בדלק שזה אומר 1-15 בכביש בין עירוני האם יש הבדל גדול בין רנו קליאו שנת 2000 עם מנוע רגיל לבין 2001 עם V16 מתחת למכסה ? המון תודה חברים אשמח לשמוע תגובה וגם הצעות נוספות להרחבת הנושא