ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בן 22 והגיע הזמן שאני אפסיק לנהוג על המכונית של אבא שלי, התקציב שלי עומד על 34 אלף פלוס מינוס. אני מעוניין במכונית אמינה מבחינה מכנית כדי שאני לא אצטרך כל חודש לבקר במוסכים, ובנוסף לכך, עדיף שתהיה מכונית עם נפח של 1600/1400 סמ"ק כדי לחסוך בדלק. יש לי כבר כיוון מסויים, מה אתם אומרים על המכוניות הבאות: (סדר עדיפויות מהראשון לאחרון). - פג'ו 206 שנת 99/00 - סיאט איביזה 00 - פולו 98 (שונא את הצורה שלה!) זהו, אני אשמח לקבל ביקורות על המכוניות האלה, ובכלל.. מה אתם חושבים? אני יודע שיש כאן המון אנשים מנוסים, אשמח לקבל את עצתכם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 2 תגובות
- 743 צפיות
שלום לכולם אני מחפש מכונית בשביל אמא שלי היא מעדיפה מכונית יפנית במחיר של עד 45 אלף בין השנים 2000- 1998 תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
ב"ה שלום חברים אני מעוניין לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל רק שאני מתלבט אני מושבניק מהדרום אין כאן לא עליות ולא ירידות חוץ מהגבשושיות המעצבנות במושב אני רוצה רכב לפחות לעוד 5 שנים שקטות שישרת אותי נאמנה מדי פעם אני רוצה ליסוע איתו לאחי לירושלים שזה 2 שעות גג נסיעה אני צריך רכב שיהיה סופר נוח שיהיה לו מזגן מעולה ושיהיה לו כח עם 2 אנשים לפחות לעלות בעליות לירושלים בלי שום בעיות שזה אומר לפחות 80 קמ"ש בהילוך 4 ושיהיה חסכוני בדלק שזה אומר 1-15 בכביש בין עירוני האם יש הבדל גדול בין רנו קליאו שנת 2000 עם מנוע רגיל לבין 2001 עם V16 מתחת למכסה ? המון תודה חברים אשמח לשמוע תגובה וגם הצעות נוספות להרחבת הנושא
הודעה אחרונה מאת AssaFiles, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זה ניראה לי האוטו הכי טוב שאני יכול להביא בדרישות שלי: 18-22 אלף שקל. אמין. שנתון גבוהה. יפה בהשוואה למחיר. אוטומטית. חסכוני כמה שאפשר בדלק(עד עכשיו היינו עם סופר לנסר GLXI אוטומט 93 אז בהשוואה לזה). וכמובן מאובזר כמה שניתן. זהו בעיקרון. מה אתם חושבים שזה האוטו האידיאלי? באמת חבר'ה אני מחפש תשובות מאנשים שהיה להם את האוטו או שמכירים אותו ממש טוב....תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת yaird, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 731 צפיות
אני מתלבט כבר תקופה ארוכה איזה רכב לקנות לאשתי. היא רוצה רכב שלא יראה זקן מדי, אבל מצד שני צריכה להיכנס בו עגלת תינוק בתא המטען. פסלנו 206 בגלל בעיות טכניות, וכמובן גטס, יאריס וקליאו יהיו קטנות מדי. טויוטה לא מספיק יפה. כן חשבנו על בלנו, מאזדה לאנטיס, פורד פוקוס. האוטו צריך להיות אוטומטי. התקציב הראשוני היה עד 40K אבל אפשר למתוח קצת יותר לכיוון 60K אם זה יחסוך טיפולי מוסך/כאבי ראש ובטיחות גבוהה יותר. עוד משהו שחשבנו עליו זה לקנות 2004 ישירות מליסינג. קראתי הרבה בפורום וכל פעם הדעות נוטות לכיוון שונה. אנחנו ממש אבודים ולא יודעים מה להחליט. נודה לכל מי שיעזור וייתן כיוון.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
חשוב מאוד הבטיחות שיהיה בגג'ז גדול! מזגן חזק שיהי די מרווח!!! צריך תשובה למחר והאם נכון שב-שברולט אופטרה יש GPS מובנה?
הודעה אחרונה מאת ert, -
-
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לשאול אתכם שאלה כללית, שאינה תלויה בדגם ספציפי זה או אחר. אני מחפש רכב קומפקטי יד-שניה מהשנים האחרונות. זה לא סוד, שכיום חלק משמעותי ביותר מהרכבים האלה שירת בחברות ליסינג והשכרה. קשה למצוא רכב כזה מבעלות פרטית, וגם אם מוצאים... בעל הרכב "מתנפח" ודורש אלפי שקלים מעל המחירון. לאחרונה מצאתי מספר רכבים מליסינג שהקילומטרז' שלהם נמוך ביותר, נמוך אפילו יותר מהממוצע של השוק הפרטי. לדוגמא - רכב משנת 2004 עם 40,000 קילומטר. השימושים שלי ברכב הינם מתחת לממוצע (משום שבחלק מימי השבוע אני יכול לקחת את רכב העבודה הביתה) - כ 10000 ק"מ בשנה. כלומר, גם כשאמכור את הרכב בעוד כמה שנים - הוא יהיה עם קילומטרז' סביר (כך גם עשיתי עם הרכב הקודם שלי). …
הודעה אחרונה מאת intengo, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום בשעה טובה מצאתי מאזדה שעונה לציפיות שלי ובעזרת ה' אם הבדיקה תהיה מוצלחת ביום שישי יהיה לי רכב אני צריך המלצה למכון בדיקה באיזור נתניה\כפר יונה תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת אייל, -
ייעוץ ברכישת רכב עד 140 אלף ש"ח
מאת Guest anakonda-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, ברשותנו התקציב הנ"ל של 140 אלף ש"ח לרכישת רכב חדש של שנת 2008 הדרישות מהרכב הן: בראש ובראשונה נוחות ומרווח פנימי.כלומר בעל הרכב יהיה אדם נכה שיש צורך במרחב פנימי גדול עד כמה שניתן לאדם נכה. לאחר מכן באים השקולים כמו צריכת דלק אמינות וסחירות(כל שלוש שנים יש צורך במכירת הרכב) אשמח באם תוכלו לכוון אותי לרכב ספציפי ולתת חוות דעת על המכוניות שכבר התרשמתי מהן טויוטה קורולה החדשה, אופל אסטרה חשוב לציין כי לא משנה נפח המנוע רק חשוב שיהיה מ1600 ומעלה ולא יותר מ-2000 סמ"ק ואך ורק אוטומטי בתודה מראש יוסי
-
-
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, ביקרנו היום במספר סוכנויות, ובניהן מיצובישי ויונדאי... בשתי הסוכניות ישנה תוכנית אשר נקראת SMART PAY (אם אני לא טועה), שבה משלמים מקדמה על סך 20-30 אחוז ממחיר הרכב, ולאחר מכן ישנו תשלום חודשי קבוע למשך 30 חודשים, כאשר בתום התקופה ישנה אפשרות לרכוש את הרכב בתשלום של 50 אחוז מערכו ההתחלתי... עכשיו לקאצ' בסיפור... למשל היונדאי טוסון, שמחירו כ170 אלף... אפשר לשלם מקדמה של 20 אחוז ממחירו, שזה כ34 אלף ש"ח, ולאחר מכן לשלם במשך 30 חודשים כ2550 ש"ח לחודש... כלומר לאחר תקופה של שנתיים וחצי יוצא ששילמנו כ110 אלף ש"ח... בתום התקופה, באם נרצה לרכוש את הרכב, נצטרך לשלם עוד 50 אחוז מערכו ההתחלתי, כלומר עוד כ84 אלף ש"ח... סך הכל יוצא 194 אלף ש"ח (כלומר כ24 אלף יותר מאשר מחירו …
הודעה אחרונה מאת B4 לגיל 40, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום בבאדגט יצאו עכשיו בפרסום על 25 אחוז הנחה על מלאי של גטס 2005 מהשכרה שיש להם,לא ליסיניג אלא השכרה . שאלתי אליכם האם זה טעות לקנות רכב מחברת השכרה שנסעו אליו בטח הרבה אנשים ? או שהרכב נטחן מכל הכיוונים מצד שני גטס .. 2005 במחיר 48000 במקום ב 64000 גם קורץ לי מה דעתכם בנושא ?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! משפחתי רוצה להחליף את הרכב המשפחתי לרכב קטן יותר. יש 3 נפשות במשפחה לכן אנו לא צריכים רכב גדול 4 דלתות או 5 דלתות אלא רכב קופה או האצ'בק 3 דלתות. התקציב הוא 50,000 ש''ח עדיף פחות והדרישות הם אוטו אמין עם כמה שפחות תקלות , תיבת הילוכים אוטומטית חובה מנוע לפחות 1600 עדיף יותר ושנתון מעל 1998. כמו כן שהביטוח יהיה כמה שיותר זול עקב כך שיש נהג חדש וצעיר במשפחה , ודגש מאוד חשוב זה שהרכב יראה טוב. כמה אופציות שעלו לי לראש הם אופל טיגרה, סיאט איביזה, יונדאי קופה, הונדה סיביק האצ'בק או קופה. הבעיה עם הרכבים האלה שבדרך כלל צעירים כבר גמרו אותם והמנועים במצבים מתים או הגיר במצב לא טוב. הטיגרה היא 1400 שזה מעט האיביזה 1600 או גירסה יותר חזקה וכן הלאה. מבין המכונ…
הודעה אחרונה מאת blind29, -
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ביום שישי הקרוב אני רוצה לקחת רכב שאני מעוניין לקנות באיזור פ"ת לבדיקה . אני מאיזור הצפון ואני רוצה לקבל המלצה על מכון בדיקה טוב ואמין שאפשר לעשות בו בדיקה לפני קניה. תודה מראש והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת ELKO, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים רכב בעל 7 מקומות, לא בעיה אם יהיו יותר מעדיפים דיזל כדי שצריכת הדלק לא תהיה זוועתית כמו בבנזין. מה שחשוב זה שיהיה אמין עד כמה שניתן, וזול לתחזוקה. כמובן שידני בא בחשבון)אפילו מועדף(. מה דעתכם? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת avihai007, -
- 3 תגובות
- 973 צפיות
אחי הגדול מחפש מכונית, הוא נדלק על הA3 אבל ממה שראיתי המחיר הבסיסי למכונית הזאת יד 2 הוא לפחות 80. יש לכם איזהן המלצות או אפילו רכב אחר שיתן לו את אותה התמורה. אני רק חייב לציין שהוא רוצה יד 2, ומתלהב מאוד מהמראה של A3 ככה שגולף לא בטוח שתתאים לו.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אבקש חוות דעת והתרשמות מבעלי נסיון עם הרכב הזה...(הכוונה לשנת ייצור 2006 ומעלה) תודה
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם החלטתי לקנות רכב מליסינג ואני מתלבט בין יונדאי גטס לשברולט אוויאו מה שמעניין אותי במיוחד זה השוואה ביניהם בצריכת דלק, אמינות, ועלות ביקורים במוסך. כמו כן אם ישנה אופציה נוספת לרכב קטן 1.3 סמ"ק אשמח לשמוע תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
תודה מראש על כל התגובות,מהי צריכת דלק משולבת (ללא רגל כבדה) וגם אמינות כללית? מזדה 3 שנת 04'.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
טוב, הגיע הזמן להפטר מאוהבתי זה שנים (106 XS, דור ראשון) ולהעביר אותה אחר כבוד לאחי שסיים מלווה. חסכתי סכום (פורט בנושא), השאיפה היא להגיע לשנתון כמה שיותר גבוה. בכל מקרה עיניי עברו על מפסר רב של הודעות בפורומים ולוחות שונים ורציתי לקבל את חוות הדעת שלכם בקשר לרכבים הבאים: הונדה פרלוד 2.2 VVTI בימר קופה 320+ אימפרזה GT ניסאן 200SX כעקרון הרכב יעבור שיפור בעקר לכיוון המתלים, בתקווה להתחיל לנסוע על הצד (DIRFTING בייבי ). מכיוון שאני לא אוהב מרכבי רודסטר, המיאטה לא בתמונה, כמו כן היא צפופה לי מדי (195 ס"מ). אם יש לכם עוד רכבים שכדאי לחשוב לכיוונם, אשמח לשמוע. בתודה מראש, רן
הודעה אחרונה מאת S.O.I.A, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש את עזרתכן לרכישת רכב אוטומטי לזוג עם תינוק , רכב אמין וחסכוני בדלק , מתלבט בין הרכבים 1. סיטרואן קסרה 2001 2. פיג'ו 406 שנת 98-99 3. שברולט קווליר 97-99 4. רנו מגאן (הפחידו אותי מהתיבה האואומטית). אנא עזרתכם ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת samg, -
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מתלבטת בין 2 מכוניות לקניה יד שניה. הקאיה קרניבל או הפיג'ו 307SW מי מהן צורכת יותר דלק? אני נוסעת בערך 25,000 בשנה. למי הטיפולים יקרים יותר וחלקי החילוף? בהנחה שהמרחב הפנימי של הרכב לא משנה לי מי מהן עדיפה? מי יותר אמינה? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 1 תגובות
- 751 צפיות
היי - האם למישהוא ידוע האם צפויה הפחתה נוספת במס הקניה לרכב לקראת סוף השנה ו/או הפחתה בדרגות שווי השימוש? והמסקנה - האם כדאי להמתין עד דצמבר לקניית רכב חדש (תקציב לשווי שימוש 4/5)? אני יודע על הפחתת מס קניה הצפויה ב-1.1.08, אולם האם ידוע בכמה הרכבים יוזלו בפועל? ומשהו "משעשע" לסיום - סיטרואן מביאים, לכאורה, את הפיקאסו החדש. חשבתי לקנות אחד לרעייתי, בגרסה הרובוטית, מכיוון שהתמורה נראית מעולה. אז - כל המלאי שהיהי נמכר מיד, רכבי הדגמה אין, רכבי תצוגה היו (ונמכרו מלבד אחד בבני-ברק), אין פרוספקטים, אין התייחסות באתר לובינסקי, המוכרנים בנציגויות לא מכירים את הרכב ואין מידע לגבי מועדי אספקה בעתיד. מצד שני, יש "רשימת ממתינים" ארוכה ותו לא... מעיד על רצינות ומקצועיות מצד היבו…
הודעה אחרונה מאת 47yonatan, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 810 צפיות
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש רכב בתקופה הקרובה ומוכן להשקיע כ-15-25 אלף שקל (רצוי באמצע...). אניסטודנט, ולכן מחפש אוטו חסכוני וזול לאחזקה (מבחינת חלפים) אבל כן יש חשיבות לצורה ולתדמית שלו (סיריון, ג'אסטי וסוויפט - אאוט!). עוד לא החלטתי לגבי התיבת הילוכים, למרות שאני נוטה לכיוון האוטומטי. אני מניח שזה תלוי גם במה שאני אמצא (עד כמה זה משמעותי מבחינת אמינות בדגמים שלמטה??)... חשוב לי שיהיה לפחות מנוע 1400, כי אני אעשה איתו פעם בשבוע נסיעה חיפה-ת"א ובכלל חשוב לי אוטו שסוחב כמו שצריך. מבחינת האיבזור - חשוב לי הגה כוח ומזגן נורמלי - כל השאר זו אופציה. צמצמתי את האפשרויות שלי למס' אופציות ובכל אחת יש, לפי מה ששמעתי, חיסרון משמעותי: 1 פיאט פונטו \ בראבו \ בראבה - …
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמור להיות אמין, (איזה רכב חדש אינו...), ולהוביל בבטחה אותה ואת שני ילדיה. לעתים מבוגר נוסף או שניים.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 4 תגובות
- 986 צפיות
היות והתקציב שלי לרכישה הוא משהו באזור של 28000 שח ודרישה של אישתי לרכב אוטומט בלבד ורכב חדיש. האופציות שעומדות בפני הם .אופל אסטרה דיזל 99 ואפילו 2000. יונדאי לנטרה98-99 , מיציבושי כריזמה 98 מה לדעתכם כדי? אישתי נוסעת בערך 60 קמ ביום. רוב הנסיעות בתוך העיר עם עליות ופקקים. השאלה שלי האם קימים כמה סוגי מנועי דיזל לאופל אסטרה? אם כן מה כדי? סחירות הרכב לא מענינת אותי. מנועי הדיזל ידועים ברעש שלהם עד כמה זה מפריע? מה כדי לבדוק לפני הקניה ולפני שאני מוציא כסף על בדיקה?
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ההמלצה היא על רכב חדש לחבר טוב שלי. תקציב, נניח עד 170K. 2 מבוגרים, שלושה ילדים קטנים (קרי, עגלות, ציוד , מטרנות, חיתולים, מוצצים, בקבוקים וכיו"ב) . הרכב צריך להיות נוח להעמסה של ילדים ולציודם. הגעתי לכמה מועמדות : מזדה 5 רנו סניק סיאט אלטיאה סיטרואן פיקאסו . אשמח לשמוע על ניסיון במכוניות הנ"ל או על רעיונות חדשים.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני צריכה לקחת רכב חברה שיתאים לשלושה ילדים דרישותיי: 1. מרווח מאחורה לשני בוסטרים וכיסא תינוק 2. שאפשר לנתק כרית אויר מקדימה 3. שיהיה כיף לנסיעה יש כזו חיה?!?! תודה
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- 6 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מה עדיף? מבחינת נוחות, איבזור,ביצועים, תמורה למחיר וכו' שתיהן חדשות מהחברה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת M1963, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אבקש לדעת מה המחירון העדכני של הרכב הנ"ל בהקדם תודה אלעד
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום אני חידש פה בפורום אני רוצה לדעת פרטים על הרכב הזה למי שמכיר אותו מיקרוב וולוו S80 T6 שנת 2000 -2001 כל דבר הידוע לכם כ"ס,מומנט ל ק"ג ,היתנהגות על הכביש בכללי,היגוי, צריכת דלק ממוצעת, ביטוח (נהג צעיר), האצת ביניים,טיפולים מבחינת אמינות . ממש כל דבר שאתם יודעים עליו ועצה שלכם לגבי קנייה של האוטו הזה אני שוקל ברצינות להביא אותו אבל יש כל כך הרבה דברים שאני לא יודעה עליו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 964 אורחים (הצג רשימה מלאה)