ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
יש לי שברולט קוואליר 96',2.2סמ"ק ואני מעוניין לשדרג אותה למונטה קרלו וההיתלבטות שלי קשה מכמה סיבות: 1.הדלק-רוב הנסיעות שלי בעיר וכיום עם הקוואליר אני מגיע לממוצע של 1 ל-8 במקרה הטוב ועד ל 1 ל-7.5,ולפעמים אפילו 7.השאלה האם המונטה קרלו מרחיקה לכת,זאת אומרת זה יגיע ל1 ל-5/6,וחשוב לציין שאני לא משתולל אבל נותן כשצריך(נ.ב:אני מדבר על המנוע 3.1). 2.האחזקה-הקוואליר לא קשה לאחזקה בכלל(יחסית..)איך המונטה קרלו? 3.אמינות-ושוב,הקוואליר די אמינה,יש לי אותה יותר משנתיים ואני מאד מרוצה,איך המונטה קרלו ביחס אליה(או ביחס לאמריקיאות בכלל)
הודעה אחרונה מאת rotemcool, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתי רוצה ייעוץ לרכישת רכב משפחתי בן 40K ל 50K . הרכב שאני מחפשת : 1. משפחתי ומרווח . 2. אמין , וחסכוני בדלק (לא משנה ידני או אוטומט) 3. טיפולים זולים . תמיד חשבתי על יפניות (מאזדה , טויוטה , וכו') . האם הקוריאניות (יונדאי , וכו') - מומלצות ??? אשמח לקבל הודעות מפורטות מבעלי עניין בנושא . תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, מדובר בניסן טרנו מודל 2003 נפח 3000 טורבו דיזל (מסילה משותפת) גיר אוטומט מה דעתכם על האוטו? מבחינה מכנית? אחזקה? עלות חלקים וטיפולים? ביקוש בשוק? ירידת ערך? תודה, (מבקש תשובות מאנשים שיודעים באמת!)
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברים, אשמח לקבל המלצות לגבי רכבים מקבוצת רישוי 3 המומלצים לנסיעה משפחתית - כשמאחור צריכים להיכנס באופן סביר 3 כסאות ילדים. המזדה 5 ודומותיה כנראה מצויינות למשפחה אבל הן מקבוצת רישוי 4 (3 זה בערך עד שווי של 135 אלף ש"ח). הסדאנים שאני מכיר מקבוצה 3 - כמו הסיביק 1800 קצת צרות למשימה. והרנו סיניק שבקבוצה 3 מגיעה עירומה לחלוטין עם נפח מנוע של 1600 בלבד. מה עוד יכול לבוא בחשבון? בתודה מראש על כל עזרה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
האם זה נכון שאם הבעלים הקודמים של רכב היה ליסינג אז זה לא מוזכר ברשיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי בפורום !! חבר שלי מתעניין בפיאט טיפו ורציתי לישאול אותכם אם שווה לו להביא את ההרכב הזה . מדובר בפיאט טיפו 1.6 שנת 94-95 אם אפשר מפרט טכני אמינות וכולי!! בתודה מיקי !!
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחותי הקטנה מעוניינת לקנות סופסוף רכב משל עצמה. התקציב הוא 20-27 אלף שקל, הרכב מיועד לנסיעות עירוניות בעיקר, קצת בינעירוניות קצרות, וממש מעט בינעירוניות ארוכות (כלומר- נסיעה של 45-60 דקות). הרכב חייב להיות אוטומטי (!) וקומפקטי (היא תיסע בו לבד רוב הזמן, מקסימום עם עוד חברה או שתיים). חייב להיות כמה שיותר חסכן מבחינת דלק, וכמה שיותר זול מבחינת עלות ביטוח ואחזקה (כולל חלפים). צמצמנו את הדגמים ל: 1. דייהטסו סיריון עד שנת 2000 (הדגם הישן - 1000 סמ"ק). 2. דייהטסו שרייד שנים 97-99 (הצורה החדשה) 3. מזדה 121 (שנים 96-97) אני מתלבטת בין ה-2 הראשונים, היא מסרבת לוותר על המזדה, אפילו שלדעתי עדיפים דגמים חדשים יותר. האם ישנו עוד דגם ששווה להכניס לרשימה הזו…
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
(עשיתי חיפוש ולא מצאתי ) אני עומד לפני רכישה של הרכב אני יודע של626 החדשות יש שוק רציתי לדעת רק אם ה1993 הם נמכרות גם או שאני ייתקע אם האוטו שאני ירצה למכור (אם בככל)
הודעה אחרונה מאת izhak, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום! אני בדילמה באפשרותי לקנות את שני המוכניות הנ"ל הם כביכול דומים אבל יש אולי דברים שאיני יודע כאמור: סאאב 900 הינו יד 4 מנוע 2300 סמ"ק שנת 95 ידנית סאאב 9000 יד 2 מנוע 2200 שנת 94 אה אפשר בבקשה חוות דעת על שני המכוניות תודה בר
הודעה אחרונה מאת motik, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אולי זאת לא ההשואה הכי נכונה, אבל בכל זאת אני מעוניין לשמוע את דעתם על שתי המכוניות הנ"ל חשובה לי הנוחות (נוחות יחסית, כי כרגע אני נוהג על האצ'בק טורבו שנת 93, עם קוני, אייבך, ובוקסות פוליאוריטן) עד כמה הקופרה לא נוחה? אם אפשר דוגמאות מול מכוניות עממיות... איכות חומרים פנימית - בקטע הזה אני ממש לא מתחבר לאירופאיות, כמה סיאטים שישבתי בהם הפלסטיק הרגיש זול כוח - כמובן שלקופרה יתרון עצום מראה - אני אוהב יותר את הסיוויק, למרות שחוץ מזה שהאיביזה קצת גבוהה, היא גם נראה טוב (שונא כשהמרווח למעלה בין הגלגל לכנף יותר גדול מהמרחק בצדדים) 2 המכוניות מליסינג, אגב קופרה קבוצה 4, סיוויק קבוצה 5 הבדל של 600-700 שקל בברוטו לטובת האיביזה (אופס... טעיתי בפורום וא…
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
אז ככה.. דוד שלי החליט לקנות רכב עד 40K צרכים: משפחתי, נוחה, אמינה, חסכונית ושלא תהיה מעל 100,000 ק"מ ו/או פחות משנת 2000 בנתיים הדבר היחיד שהצלחתי למצוא לו זה רנו מגאן מודל 2000-2002 איך הרכב הנ"ל? יש עוד רכבים שהייתם ממליצים לבדוק?
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לרכוש סיטרואן קסארה טורבו דיזל מודל 2001. ראיתי רכב אחד שכאשר מניעים אותו הכל רועד מאוד, בעל הרכב אומר שזו תושבת מנוע, יש למישהו מושג כמה דבר כזה עולה, והאם יש תקלות נוספות שזה גורם?
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מחפש אוטו גדול בשביל עגלה... כי אישתי תלד עוד מעט...ואהיה אבא כבר אז תציעו לי איזה אוטו טוב עד 30-40 אלף ש"ח תודה
הודעה אחרונה מאת box4, -
יונדאי אטוס
מאת דרו-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
או. קי. אני בשלבי בחירת רכב. הולכת לראות יונדאי אטוס מ- 98, עשתה 140,000 - יד שנייה (בתוך משפחה), מצב מצוין, רוצים עליה 18000 (שזה מחיר מחירון של אותה מכונית מ- 2000) . להזכירכם - פרופיל נסיעות שלי - 3-4 פעמים בשבוע רמת גן-תל אביב, ופעם בשבוע לירושלים (רק במשך שנת הלימודים האקדמית). אני נהגת חדשה (מאד)- עברתי טסט לפני שבועיים (מזל טוב) וזה מור להיות רכב ראשון. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת shabip, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניינת לקנות רכב סוזוקי ליאנה, שנת 2002, 5 דלתות. הייתי מעוניינת לקבל חוות דעת לגבי הרכב הנ"ל. האם הרכב הוא רכב אמין או לא מבחינת בטיחות, רמת טיפולים + צריכת דלק. הרכב הוא יד שניה, מפרטית. תודה על העזרה המבוקשת.
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כל מידע יעזור
הודעה אחרונה מאת AVITT2, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דודה שלי מחפשת לקנות רכב חדש וקומפקטי. הדרישות הן: אמינות , נוחות ובטיחות (בסדר הזה). היא נוסעת יחסית מעט - כ 15K ק"מ לשנה, רוב הנסיעות הן בתוך העיר, היא מחליפה את הרכב בממוצע כל 3-4 שנים. יש לה ניסיון רב עם פיאט (בסביבות 10-12 שנה ברציפות) - פיאט סטינג,אונו, פונטו ופונטו ספייס והיא מרוצה. האם כדאי לה להמשיך עם פיאט נוספת - "פנדה" ? לפי דעתי הדיהטסו סיריון מעניינת , הסוויפט "נחמדה" מבחינת מראה אבל אני לא ממש מכיר את האוטו. אשמח לשמוע המלצות ורשמים על המכוניות הנ"ל ועל רכבים אחרים. נ.ב איך ה"גטס" החדשה ? תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת Anti Freeze, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
הגעתי לשלב סופי והבחירה עומדת בין לנטיס 2.0(03') וקורולה 1.6 (03').אל תשלחו אותי לחיפושים כי כולם מתייחסים להשוואה בין קורולה ללנטיס 1.6 .האם למרות מנוע קטן הביצועים של קורולה עדיפים? נוחות? סחירות? כן השאלה הדבילית שוב פעם,אבל כמה יש לשלם לרכב במצב טוב?מעל מחירון? שאלה נוספת לא מתייחסת ישירות לרכבים האלה,מה קילומטרג' שנחשב לממוצע מינוס או נמוך לרכב משנת 03' נניח?רכב שנחשב ל"מציאה" תקראו לזה ככה,כמובן בהתחשב לזה ששאר מכלולים במצב טוב? תודה המון על התייחסותכם
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 855 צפיות
איך אפשר למיין בצורה אפקטיבית רכבים לפי הקילמוטראז' שלהם?
הודעה אחרונה מאת tsaar, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן אנשים אני מעונייו לקנות רכב מאזדה לאנטיס(GLX) שנת 99\2000 במחיר של עד כ-45\40 אלף אני מתלבט בין מנוע 1600 ל-1800 שבו מקבלים גם סאנרוף האם משהו יודע אם יש מחלות לרכב, מה ההפרש בערך בתצרוכת דלק ומה המחירון? אני לא נעול ב100% ככה שהמלצות יבאו בחשבון ועוד שאלה שנשמעת קצת טיפשית אבל (כחובב מערכות) די חשובה בשבילי יש לי סט קומפוננט של JBL בגודל של 6.5 אינץ' האם הם יתאימו לדלתות מקדימה או שהחורים הסטנדרטים קטנים מידי ~:::תודה לעונים:::~
הודעה אחרונה מאת אלי.ק, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי עד 40K, שיהיה טורבו דיזל ידני. הגעתי לשני רכבים, פיאט דובלו מסחרית או פיאט מולטיפלה פרטית. מצאתי מולטיפלה שנת 2001, שעברה אוברול כללי ומטופלת היטב (המוסכניק שלי שידך לי אותה ומטופלת על ידו). אבל, עם 270 אלף קמ'. אז אחלק את השאלה לשתיים : 1. האם בכלל כדאי ללכת על מולטיפלה כרכב משפחתי בגירסת דיזל (מבחינת אחזקה, תצורכת דלק וכו', בנוחות אין עליו) 2. אם שווה ללכת, אז האם הקילומטרז' הגבוה צריך להיות שיקול מכריע בהחלטה לא לקנות את הרכב. תודה מראש לכל מי שישיב.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה לדעתכם עדיף? רכב מליסינג או מהשכרה מה יהיה קשה יותר למכור אחר כך?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי. שבוע הבא אני הולך לראות רכב שעבר תאונה שלא גרמה לירידת ערך (לדברי המוכר). בנוסף הוא אומר שגם אין מכה ששאסי משתי סיבות: א. המוסך שטיפל ברכב אחרי התאונה אמר שאין שאסי. ב. אין ירידת ערך לפי בדיקת שמאי. חוץ מהשאלה האם להאמין למוכר, איפה אני בודק את כל הפרטים הנ"ל? חוץ מזה, האם תמיד רכב שעבר תאונה, אפילו עם שאסי זה רכב שכדאי להתרחק ממנו? האם שאסי ושלדה הן מילים נרדפות? מה ההשפעה של רכב שעבר תאונת שאסי על הנהיגה, על טיפולים עתידיים, על הבטיחות במקרה של תאונה נוספת באותו מקום?
הודעה אחרונה מאת Genia4, -
- 1 תגובות
- 941 צפיות
הם רוצים 40 אחוז מהרכב במכה, במשך 3 שנים פריסה דקה דקה של עוד 10 אחוז מהרכב, ובסופו של 3 שנים יש 2 אופציות או לשלם את ה-50 אחוז הנותרים בפריסה של הבנק ולא שלהם או לקחת אפשרויות שדרוג דרכם עם תלות במחירון הרכב של אותו הרגע. נשמע לי הזוי ואני לא מבין מה הרעיון הזה. קחו בחשבון שסיאט איביזה עולה בערך 105 אלף חדשה. אז 40 אלף היום 300 שקל כל חודש במשך 3 שנים ואחרי זה הם עוד נותנים לי שדרוג עם מחיר מחירון ? מה יוצא להם מזה?!?!?! אם הבנתי נכון, בחישוב הזה הם אמורים להפסיד המון כסף, אז כנראה שלא הבנתי נכון כי סוכנויות לא מפגרות, אז מה האמת מאחורי זה? ואם זה באמת ככה, לא שווה לי לקחת איביזה חדשה מאשר רכב שנת 2003 (מה שאני יכול להשיג היום ב50K) ? תודה.
הודעה אחרונה מאת שבלול המגניב, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לרכוש רכב חדש 1.6 מהרכבים קורולה, מאזדה3, ופוקוס, איזה עדיף? אני בעל משפחה וחשוב לי נהיגה נוחה, אמינות, עלויות לא גבוהות ברבות השנים ופופולרית (לצורך מכירה בעתיד). שמעתי שהגרסא החדשה של הקורולה הנה בעת תיבה רובוטית בעייתית ולכן פחות מועדפת. לפיכך, אודה להמלצת הפורום לרכב המועדף.
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי לכולכם קודם כל, אני רוצה להגיד שכבר חיפשתי בפורום וקראתי את חוות הדעת הכללית שלכם עליה הייתי שמחה אם בכל זאת תתנו לי את חוות דעתכם בהתחשב בתנאים שלי ובמה שאני מחפשת - יש לי האפשרות להחליט תוך כמה ימים בודדים אם אני רוצה לקנות את הרכב הזה במחיר מדהים. הסיפור בקצרה הוא שזה הרכב שחבר שלי קיבל מהחברה עד שהגיע הליסינג שלו. יש לו קילומטרז 120 אלף, נקי לגמרי לגמרי מתאונות, חבר שלי נהג עליו כמה חודשים ואני נהגתי עליו הרבה מאד בזמן הזה - הכל בסדר בו, נוח לי, טוב לי.. הוא נראה מאד שמור והוא במצב מעולה. לא השכלנו לחשב כמה דלק הוא עושה לק"מ, ובפועל אני לא ממש יודעת אם הרכב הזה נחשב לאמין, אם החלפים שלו יחסית זולים ואיך הוא בכלליות. אני סטודנטית והמחיר שה…
הודעה אחרונה מאת שבלול המגניב, -
-
בדיקת פונטו 2004 CLUB 1 2
מאת devan-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בדקתי פונטו CLUB ELX והיה רשום בבדיקה וגם הרגשתי שהאוטו "מושך הילוכים" ליד ידית ההילוכים יש כפתור E. ניסיתי כשהיא לחוצה וגם שהיא לא וזה לא שינה. מוסכניק במוסך מורשה פיאט טען שזה כלום. נסעתי בעבר על פונטו 2001 ו-2002 והגיר לא הרגיש ככה. מישהו מכיר את התופעה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב, אני מתחיל ללמוד השנה באונ' ואני צריך רכב שיהיה אמין, חסכוני ונטול בעיות. התקציב שלי יהיה בערך 15 אלף ש"ח. איזה רכב עושה הכי פחות בעיות ואם כבר אז שעלות התיקונים שלו היא נמוכה? חשוב שהרכב יהיה חסכוני בדלק? ושביטוח עליו יהיה יותר זול? מעדיף גיר אוטומט. לא חשוב לי מראה הרכב. לפי כל מיני דברים שקראתי חשוב לציין את מטרת הרכב אז.. הנה היא: הרכב מיועד לנסוע כמעט כל יום מהרצליה לבר אילן על כביש גהה. כביש גהה = פקקים! לכן אני מעדיף אוטומט. המרחק הוא 15 ק"מ לצד אחד. 30 ק"מ הלוך חזור. מיועד בעיקר לי.. אבל גם המשפחה תשתמש קצת. אשמח לקבל המלצות של דגם ושנתון.. ושאלה קצת מסובכת.. בטווחים של המחירים שאני רוצה לקנות. אתם חושבים שאם אני אוסי…
הודעה אחרונה מאת EndlessWave, -
מעבר לאיביזה ספורט 1 2 3 4 8
מאת TheComedian-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 106 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
היי! רציתי להתייעץ איתכם לגבי קנית איביזה SPORT מנוע 1.4 100 כ"ס, ידנית. כרגע אני נוהג על 206 XT 1.4 אוטומט. וכמו שאתם יודעים הרכב הנ"ל אינו בדיוק רכב מהנה לנהיגה. לדעתכם האם קניית איביזה תוסיף לתחושת "ההנאה" בנהיגה? או שבעצם אני מחליף משהו "משעמם" במשעמם קצת פחות? האם אני ארגיש את השינוי כאשר אני אלחץ על הגז? בעברו הייתי הבעלים של פולו 16V, האם האיביזה מזכירה אותה? האם לטובה, לרעה? אשמח גם לשמוע על חסרונות של הרכב הנ"ל. תודה מראש.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, נמאס לי כבר לחפש קליאו שמורות שמבקשים עלייהם 10,000 מעל המחירון או פז'ו ראלי למינייהם או הונדה האצ'באק או כל רכב שרק תרצו ולכן התכוונתי לשאול האם אודי A4 מנוע 1800 טורבו מודל 1996 ידנית שווה את ההשקעה ? או שאני יחפש לי מאזדה 626 4 דלתות (הצורה עם הפנסים המופרדים מאחורה) מודל 94' אוטומטית? כבר נמאס לי לחפש רכבים שמבקשים בהגזמה מעל המחירון,אני מתפשר על 5000-7000 אלף מעל מחירון ואנשים פשוט לא רוצים למכור בבקשה תנו לי חוות דעת תודה נדב
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 396 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad_w
- Yuvalino
- לירון .ה.
- פינדר
- Igalz
- yor2
- itaysamurai
- yoav911gt2
- גולדן191
- Michaelgir
- mikk
- itaimoto