Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעידן :

אם מישהו לא הבין הנה תרגום :

רכב שמורכב בתוכו מנוע חזק לא הופך את הרכב לרכב ספורטיבי , כי אם כך כל המכוניות האמריקאיות היו נחשבות מכוניות ספורט.

רכב ספורטיבי נמדד בעוד פרמטרים כגון : שילדה , מתלים , בלמים, היגוי , היזון חוזר ועוד.

כל מי שנהג בקליאו , 205 ועוד יודע על מה אני מדבר.

צודק רק קליאו היא אוטו ספורטיבי

אני בטוח שגם אנזו האגדי יגיד שרק פרארי זה אוטו על...

צודק- טורבו, בלמים ,וכו' (שיותר טובים באיביזה fr מברגילה כמו שבקופרה יותר טובים מהFR ) לא מעידים בכלל על רכב ספורטיבי- מי הנפיץ את זה?

כן אני ציני- ככה אני עונה לאימרות מטופשות חסרות כל בסיס

אובייקטיבי נהייתה מילה זרה במחוזותינו

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה בדיוק הקשר בין איביזה לספורט.....:?::shock:

זה שכמה ערסים החליטו ,מאיזו שהיא סיבה אשר מובנת רק להם,כי איביזה ,כמו הסיויק,זה אוטו ספורט -

זה לא אומר שזה נכון !

אם אתה מחפש משהו שמהנה לנהיגה , נראה לי שכדאי שתשאר עם ה 206 , הכי הרבה תשדרג

ל 206 אחרת עם מנוע יותר גדול.

נ.ב : הנ"ל תופס גם לגבי איביזה טורבו. - זה שהמנוע גיבור ולרכב יש הרבה מדבקות לא הופך אותו לרכב ספורט.

יש עוד כמה פרמטרים חשובים כדי להפוך רכב לספורטיבי.

מעניין אותי על מה כבודו נוסע ?

אם זה פחות מ-sti pro-drive

יצאת צ'יפס

porsche 914,2.0,1970

פורסם

והנה קמו להם כל עדת אנשי האיביזה, והתרעמו על כי היא אינה נקראה ספורטיבית בפורום המהולל המתקרא "קארז פורום", ותצא בהם חמתם, ויתעללו עד מר במקלדותיהם, ויכתבו מילים קשות למתן התוכחה, כי רכב ספורטיבי הוא שמצוי חונה מתחת לביתם.

בואו נעשה הפרדה קלה, ברשותכם:

קודם כל, נוציא כח מנוע מהמשוואה.

רכב ספורטיבי וגם רכב ספורט (מי שההבדלים לא מובנים לו יכול לבקש ויקבל גם פירוט) לא נמדדים בכח מנוע. נ-ק-ו-ד-ה.

כח מנוע מעיד על היותו של הרכב "חזק". "חזק" לא בהכרח מעיד על "ספורטיבי". בגלל זה המציאו שתי מילים שונות.

אז מהו רכב מתנהג? אם הוצאנו כח מנוע מהמשוואה, אנחנו מבינים כי קו ישר אינו מהווה מדד בשאלה זו.

סיבובים. יופי. היה קשה להגיע למסקנה הזו.

אבל, וזה אבל חשוב, גם לא רכב מהיר בסיבובים ייחשב למתנהג. הוא ייחשב לרכב מהיר בסיבובים.

בגלל זה יש מילה שנקראת "מתנהג" ויש מונח שנקרא "מהיר בסיבובים".

רכב מתנהג הוא כזה שיש בינו לבין הנהג חיבור, תקשורת, פידבק, מיידיות, חדות. כזה שעושה מה שאתה רוצה ודואג להתקשר אלייך ולהודיע לך את זה, וגם לשלוח פקס ואפילו SMS - ליתר ביטחון.

לשם השוואה - וולוו S80 T6 תהיה מהירה בקו ישר, ואולי אפילו גם בסיבובים, בהשוואה למיני קופר מקורית.

אבל מי מהן תיחשב ספורטיבית?

אין בכל האמור לזלזל בקהל מעריצי האיביזות. רק שתבינו שהמונח "ספורט", בהקשר הזה לפחות, הינו שיווק נטו. שיווק מוצלח, כמו בהרבה מהרכבים שעל ידי כל אדם ברחוב ייחשוב כ"ספורטיביים", אך לא תמיד הוא נכון.

כמובן שיש גרסאות יותר "מתנהגות" ויש פחות, בכל רכב, כולל ביז'ו, איביזות, וכו'.

אבל ככלל אצבע, אוכלי החלזונות מייצרים רכבים שבולטים יותר באספקט זה. זה הכל.

זה לא הופך את האיביזה לרכב פחות טוב, רק לרכב בעל ייעוד שונה.

אז הביז'ו לעד תתנהג יותר טוב אבל האיביזה תוכל להוציא מהמנוע שלה קרוב ל 400 סוסים צוהלים, עם השקעה נכונה (נסעתי באחת כזו).

כל רכב נועד למה שבעליו צריך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

זה מתחיל להראות כאילו אנשים מכינים לעצמם את הקרקע לקראת מכירה של רכבם.

די כבר עם הקיבוע על דגמים ויצרנים ספציפיים.

"רכבים צרפתיים מהנים", "איביזה זה ערס" "עונדה". חלאס!

מי אתם שתקבעו מי ערס ומי לא? מי אתם שתחליטו איזה רכב מתאים לו?

הוא שאל על רכב מסויים, תענו לו - אל תציעו לכל אחד (כמו שקורה כבר בהמון שרשורים) קליאו ספורט.

גם לה יש את החסרונות שלה - ולדעתי, אחד מהם זה העיצוב. רכב ספורט או ספורטיבי, יש כאלו שמעדיפים מראה מוחצן ופחות סולידי, את זה הסיאט נותנת (במיוחד בצבע צהוב ;)).

פוטנציאל השיפורים באיביזה טורבו ענק לעומת הקליאו, שכן בעזרת צ'יפ אחד מגיעים ל-180 כ"ס, ועם הרכבים האלה, גם 400 כ"ס הם לא הגבול (למרות שזה די מיותר על הנעה קדמית).

בכל אופן - מספיק עם שיטת העדר. זה הגיע לזה שההמלצות מקובעות בכל שרשור:

תקציב נמוך - 205GTI או 106 ראלי-שלדה-מטורפת ב-80K מעל המחירון.

תקציב בינוני - קליאו ספורט ב-10K מעל המחירון בוא-אני-נותן-לך-עכשיו.

תקציב גבוה - מיאטה ב-100K מעל המחירון אבל-תיזהר-הנעה-אחורית-זה-מסוכן-טיפת-גשם-ואתה-בעץ (וכמובן שלא לדבר על S2000 חלילה, כאילו שכל אחד שעולה עליה יתחיל להחליק לאורך הכביש).

די, יש גיוון בעולם הרכב, אם אנשים היו הולכים רק לפי הרכבים המומלצים כאן, היינו נוסעים ב-5 דגמי רכב שונים בלבד.

פורסם

ראשית כל למי שלא הבין דובר על הדגם "איביזה ספורט" ולשניה אחת לא קראתי לדגם הנ"ל רכב ספורטיבי.

קצת קשה לקרוא ככה לרכב בעל מנוע 1.4.. (אם כמובן לשכוח את העובדה שישנם רכבים כמו הלוטוס שממנוע 1.6 מגיעים לתוצאות מדהימות.. כמובן שגם 2 מגדשים עוזרים קצת :wink:)

למי שלא מכיר אותי אני קצת אפרט את הרקע לשיקולי הקניה:

החלום: איביזה קופרה או 206 GTI.

הבעיה התקציב, יותר בכיון של 50K.

הפשרה, או האיביזה ספורט, או 206 XS.

יש הצעות נוספות?

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

לדעתי לך על ה 206 XS, גם בגלל ההיבט ההתנהגותי, אבל בעיקר בגלל שלרוב, תוכל למצוא רכב שמור יותר שננהג בצורה קצת פחות "חוליגנית".

השבוע בדיוק מצאתי אקזמפלר כזה לחבר קרוב, בערך במחיר הזה, במצב מדהים.

אם התקציב שלך מוגדר, ולא מתכוון להשתנות בקרוב, אל תראה את זה כפשרה, אלא כמצב זמני, שתוכל להתמקצע יותר וללמוד לנהוג כמו שצריך, שלאחריו תוכל לקנות את הרכב שאתה באמת רוצה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם הייתה לך פולו 16V גירסאת ה100 כ"ס, אני מאמין שבאיביזה 1.4 תהייה אותה ההרגשה או דומה מאוד.

בכל אופן, לפי ניסיון לא אישי, האיביזה 1.4 מאוד חסכונית בדלק וזריזה לא קטנה, לא מהירה, אבל זריזה.

נ.ב

למה כולם קוראים לאיביזה איביזה טורבו ? קראו לה בשמה האמיתי איביזה 20VT :-D

פורסם
אם הייתה לך פולו 16V גירסאת ה100 כ"ס, אני מאמין שבאיביזה 1.4 תהייה אותה ההרגשה או דומה מאוד.

בכל אופן, לפי ניסיון לא אישי, האיביזה 1.4 מאוד חסכונית בדלק וזריזה לא קטנה, לא מהירה, אבל זריזה.

נ.ב

למה כולם קוראים לאיביזה איביזה טורבו ? קראו לה בשמה האמיתי איביזה 20VT :-D

בדיוק מה שהמלצתי בהתחלה רק באמצע היו חייבים כמה "יועצים" לשנות את הנושא.

פורסם
אל תישא את שמה לשווא.

אל תעתיק את ההודעה שמעלייך לשווא :D

פורסם

יותר מהר ממה שרוב האנשים מסוגלים למצמץ.

לא יפה לערוך אחרי שעונים לך.

הנה, גם אני עשיתי את זה.

פורסם

בן אדם בגילך מתנהג כמו ילד, נו באמת...

מי ערך אחרי שענית לך?! ערכתי עוד לפני שראיתי את ההודעה שלך, רק בטובך :wink: דאגת לערוך שוב כדי לשנות את השעה - שמא אני יטען להוכחות.

בקיצור - בוא לא נפתח פה ערוץ שיחות רק ננסה אולי ללמוד משהו להבא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...