Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חח איך כל פעם שהדגמים הנ"ל מתחברים לאותו שרשור ישנה אותה מריבה וחילוקי דעות..

יש לי שאלה שתהיה נראה לי קצת פחות שנויה במחלוקת ופחות בעייתית..

1. לגבי נתוני אמינות, ה206 XS 2001 ומעלה מול איביזה 1.4 ספורט 100 כ"ס מי נחשבת יותר אמינה וזולה לתחזוקה?

2. לגבי צריכת הדלקת.. מי חסכונית יותר?

ועל איזה יחס צריכה אנחנו מדברים? ליטר ל X קלומטר?

אשמח לתגובות של אנשים אשר החזיקו\מחזיקים את הרכב :)

תודה רבה!

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אנשים ממשיכים לדפוק את הראש בקיר?

1. האיביזה לא היתה יותר טובה במסלול, מצטער להגיד את זה.

אולי יותר מהירה (עם המון כוח, זה הגיוני).

2. יש מסלולים מהירים ויש איטיים (רמז, אורך הישורות בו), בכל אחד התוצאה תהיה שונה.

3. האיביזה טורבו אכן ספורטיבית, אומנם פחות טובה בתחומים מסוימים (שהם די חשובים לכשעצמם), אבל עדיין מתחרה ראויה.

4. תשובה להשוואה בין XS לאיביזה 1.4.

הנתונים פחות או יותר זהים בשתיהן בהכל, הבדלים קלושים (חלפים של VW יותר יקרים), סגנון נסיעה/תחזוקה הרבה יותר רלוונטי.

צריכת דלק בין 1:10-1:14 תלוי בסגנון נסיעה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

על השאלה השניה יענו לך רק בעלי הרכב.

בתור אחד שהחזיק בעבר 2 גרמניות ספורטיביות (פולו GTI ולאון טורבו) וכיום מחזיק צרפתייה (קליאו ספורט)-

הגרמניות (כל מכלולי הסיאט גרמניים כיום) הרבה יותר אמינות מהצרפתיות! על זה אין מה להתווכח. גם האיכות חומרים טובה יותר.

סביר להניח שהאיביזה תהיה אמינה יותר מה-XS, אך כמו ש-Roy אמר- מחירי החלפים יקרים יותר ב-VW.

אני בטוח שהיא תהיה לפניה ובזה אין ספק, מה שעולה פה הוא עניין הכיף.

עקרונית אין טעם גם ככה להשוות בין ה 106 לאיביזה כי הן לא קרובות זו לזו בסכומים שהן נמכרות.

מה שכן ניתן לראות בכמה קונים קליאו ספורט ובכמה אביזה, כמה כסף תשפוך על האביזה בשביל להתחיל להנות מסיבובים וכמה כסף תוציא ברנו בשביל לגהץ בקו ישר, בסכום הסופי מה יהיה זול יותר? כמובן שבלי קשר חובב סיבובים אמיתי יקח ישר קליאו וחובב קו ישר לא יתלבט בין הקליאו לבין האיביזה. נשארנו עם אלה שלא סגורים על עצמם והם באמצע בין התנהגות לקו ישר, וכאן מתאימה לנו ההשואה מה יהיה זול יותר להפוך איביזה למתנהגת או קליאו ספורט למגהצת בקו ישר. ההשוואה בנויה לאלה שהכוח בקליאו חסר להם, והסיבובים באיביזה מבאסים אותו.

חוץ מזה ויכוח מיותר, גם אם האביזה תיסע יותר מהר מקליאו במסלול, זה עניין של הנאה! בסופו של דבר גם למסלול אתה מגיע בשביל להנות ולא בשביל לקבוע שיאי עולם חדשים באיביזה טורבו.

נק' חשובה, אני לא בצד של אף אחד, פשוט לא מבין את הויכוח ההזוי הזה שמתנהל כל פעם, קליאו נגד אביזה טורבו... כאשר פותח השרשור בכלל רצה לשמוע על רכבים אחרים.

בהשוואה של איביזה ספורט מול XSI הייתי הולך על ה XSI בלי לחשוב פעמיים. האיביזה ספורט זה מן טרנד בשביל למכור את הרכב לצעירים, אני לא רואה איך משהו יכול ליסוע באופן ספורטיבי עם המשקל של האיביזה ו 100 כ''ס ואם זה גם לא פונה כמו צרפתיה, ואין לה טורבו אז מה כן יש לה? 100 כ''ס אימתניים וג'אנט גדול?

עמית.

תשובה לעניין.

איביזה לעולם לא תגיע ליכולות פנייה של קליאו סטנדרטית (שלא נדבר על משופרת קלות),

אבל איביזה עם שיפורים קלים תוציא בקו ישר מה שאלפי שקלים לא יוציאו מקליאו.

השלדה של האיביזה טורבו מהשנים הראשונות (וגם אחרי זה) לא נחשבת לשלדה "מתנהגת" וגם ההגה לא מתקשר ברמות על,

אבל אפשרי להביא את האיביזה לרמת ביצועים טובה יותר על ידי שינויים 'קטנים' במתלים, בולמים, צמיגים וכד'. לא מעט כסף.

שיקול של התנהגות מול כח.

מי שמעוניין להשאיר את רכבו סטנדרטי מבין 3 המכוניות המדוברות:

106 (לגרסאותיה הספורטיביות), קליאו ספורט ואיביזה טורבו - הסדר יהיה כך:

106 - המתנהגת והמתקשרת הכי טוב מבין ה-3 אך לא מהירה מספיק (כל אחד להגדרתו ולרמת סיפוקו).

קליאו ספורט - הרכב שהכי מתקרב ברמת ההתנהגות והתקשורת ל-106 ול-306. הכי מהירה בקו ישר.

איביזה טורבו - מהירה יחסית בקו ישר (שהיא סטנדרטית!). איכות חומרים ואמינות מצויינת! הרבה יותר טבה מהשתיים האחרות.

* לאיביזה פוטנציאל השיפורים הגדול ביותר ביחס של: כוח = כסף.

כששאולים איזה מבין 3 הרכבים, במסקנה כללית, מספק אותי הכי הרבה ומעלה לי את החיוך הכי גדול על הפרצוף?

התשובה היא ללא ספק- הקליאו!

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

מי קבע שאיביזה לעולם לא תוכל להתנהג כמו קליאו (בעל קליאו :-))? אתה סתם מדבר באוויר כמו רבים מהאנשים פה.

אני מתערב איתך שבהשקעה של 7000-8000 שקל אני מרכיב זוג קוויילאוברים או קפיצים ובולמים איכותיים, מוטות יצוב והאיביזה תתהנג מצויין פי כמה רמות מעל קליאו MK1 (כמו שלך) סטנדרטית (בקרוב אני מרכיב קפיצים ובולמים ואני מזמין אותך לנסות את מזלך...), היא תהיה פחות קשיחה יותר גמישה ותחושת הנהיגה הכללית תשתפר. אם תקח את אותו נהג היא גם תהיה מהירה יותר בכל מסלול.

מהנה לנהיגה זאת הגדרה אינדוידואלית, כל אחד מגדיר את ההנאה הכללית מנהיגה בצורה שונה - אז לקבוע חד וחלק שהיא מהנה יותר לנהיגה מבלי שאותו אדם נסע והרגיש את הרכב - שטויות במיץ אגבניות.

פורסם

רגע, אבל מה יקרה אם אחרי השיפור האיביזה תכנס לתת היגוי? (הרי לפני השיפורים היא לא נכנסת לתת היגוי, ככה אתה אמרת, לא?)

ואיך הרכבת בולמים ומוטות ייצוב תהפוך את האיביזה לפחות קשיחה ויותר גמישה?

ועוד דבר - אני מת על אלה שקובעים מראש שבשיפור כזה או אחר, המכונית תתנהג "פי כמה רמות מעל" מכונית אחרת. ולמה בדיוק הדגשת שמדובר על MK1? מה רע ב-MK2?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי חבר אז אתה שם מוטות מייצבים, אתה שם קואילוברים, אבל איך אתה מחסל את ההגה הטיפה מגושם והלא כ''כ מתקשר? כאילו באמת זה אחלה אוטו אבל גם עם כל אלה הוא לא יקח סיבובים כמו קליאו, אתה לא יכול לעשות רכב שיש לו ממש נטיה לתת היגוי והוא מרגיש כבד בפניות ולעשות לו תחושה של 106 ראלי בפניות וכיכרות. אז אתה תהנה יותר, אתה תצמצם זויות גלגול, תפחית תת היגוי ועוד ועוד אבל עדיין זה לא יעשה את הרכב חיית סיבובים, זה ישפר את הקיים אבל לא יהפוך את הרכב לקליאו ספורט מבחינת התנהגות ובטח לא מעבר לה.

זה ויכוח מיותר... וכמו שאתה תשים קואילוברים ב 9K + מוטות מייצבים ככה בעל הקליאו ישפר אותה אטמוספרית או ישים לה טורבו ויהפוך אותה קרובה לאיביזה.

אל תשכח שאת הפוטנציאל שיש לאיביזה בשיפורי מנוע לקליאו לא יהיה, לפחות לא באותה קלות, אז הטענה הזאת זהה לגבי ההתנהגות של איביזה טורבו.

ובוא נגלה עוד סוד, כאשר רנו תיכננו את הקליאו ספורט הם תכננו אותה כחיית סיבובים, כאשר סיאט תכננו את האיביזה טורבו אף אחד לא חשב על כך שתהיה חיית סיבובים אלה שיהיה לה כוח, התוצאה בהתאם!

אין טעם לויכוח ההזוי הזה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה הטעם ברכב חזק מאוד בקו ישר אבל שלא יכול לפנות? אתם רוצים רכב כזה? תקנו אמריקאית וזהו תלחצו כל היום בקו ישר ותשרפו צמיגים :? בעוד כמה שקלים תוסיפו סוסים ותהפכו את הרכב לחיית קו ישר ומה אז? יגיע סיבוב ואתם תצטרכו לאט כמו משאית מה ההנאה בזה? לעומת זאת תנהגו על אחת הצרפתיות המתנהגות , קליאו ספורט GTI 6 שדיי מהירות בקו ישר וגם תוכלו לקחת סיבובים כמו שצריך , אתם מכירים את השלטים של סיבובים מסוכנים ? שתנהגו בצרפתיות האלה רק תתפלו לראות שלטים כאלה :wink: תיהיה לכם חיבה בלתי מוסברת לכיכרות וכל סיבוב יראה פתאום כמו סופרלנד , קראטינג צרפתי חוקי לכביש :-)

אין כמו לתקוף פניות במהירות , בשביל לתת לאנדרנלין בגוף לקפוץ לשמיים 8)

לפי ההיגיון של בעלי האיביזיות עם הפוטנציאל השיפורים האדיר , תקנו איזה וולו T5 מדול ישן קצת אולי אבל עם פוטניצאל גבוה יותר אני מניח לקו ישר , צי'פ צנרת ואגזוז שונה ואתם בקו ה-300 + סוסים דיי מהר וקלות , תקבלו רכב מפנק יותר ומהיר מאוד בקו ישר פניות זה סיפור אחר :roll:

בקיצור צרפתי זה הכי אחי !

פורסם
מי קבע שאיביזה לעולם לא תוכל להתנהג כמו קליאו (בעל קליאו :-))? אתה סתם מדבר באוויר כמו רבים מהאנשים פה.

אני מתערב איתך שבהשקעה של 7000-8000 שקל אני מרכיב זוג קוויילאוברים או קפיצים ובולמים איכותיים, מוטות יצוב והאיביזה תתהנג מצויין פי כמה רמות מעל קליאו MK1 (כמו שלך) סטנדרטית (בקרוב אני מרכיב קפיצים ובולמים ואני מזמין אותך לנסות את מזלך...), היא תהיה פחות קשיחה יותר גמישה ותחושת הנהיגה הכללית תשתפר. אם תקח את אותו נהג היא גם תהיה מהירה יותר בכל מסלול.

מהנה לנהיגה זאת הגדרה אינדוידואלית, כל אחד מגדיר את ההנאה הכללית מנהיגה בצורה שונה - אז לקבוע חד וחלק שהיא מהנה יותר לנהיגה מבלי שאותו אדם נסע והרגיש את הרכב - שטויות במיץ אגבניות.

עגבניות מומלץ לכתוב עם ע', אבל אנחנונ לא בשיעור לשון :wink:

צורת ההנאה שאני הגדרתי היא אישית לאחר שנהגתי על רכבים מהקונצרן, וגם עשיתי מספיק 'סיבובים' על איביזה כמו שלך.

וכמו ש-system_x ענה לך, קוייל אוברים הכי טובים בשוק הרכב ומוט מייצב עדיין לא ישפרו את ההגה שלך.

האיביזה בחיים לא תתנהג טוב יותר מהקליאו עקב הליקויים האלה, והשלדה "המצויינת" שלה שלא בנוייה לסיבובים.

פורסם

חברה אתם ממש מגזימים, אם כל הכבוד יצא לי לנהוג בכולן ואתם מציירים את האיביזה המוגדשת כאוטו שמיותר ששמו לו בכלל הגה כי כל מה שהוא עושה זה נוסע בקו ישר

כולנו מודעים לבעיית השילדה וההיגוי שבאיביזה, אבל אם כל הכבוד לא צריך להגזים

הבעיה מתעוררת בעיקר בסיבובים הדוקים (בנסיעה יומיומית כגון מעגלי תנועה) ובמהירות נמוכה אבל בסיבובים קצת יותר רחבים ועם קצת יותר לחיצה המצב שונה לגמריי.

לכן על תגזימו, ברור שבעזרת בולמים וקפיצים הבעיה לא תיפתר לגמריי אבל היא תישתפר ויחד עם הכח בתוספת המחיר הבאמת מינימלי שזה יעלה אז הרכב הוא: ספורטיבית שווה מאוד (למרות שאני חושב שהיא ספורטיבית גם בלי כל אלו אבל נימאס לי להיתווכח)

בכל מקרה הוויכוחים הולכים פה לשום מקום דווקא בגלל חוסר אובייקטיביות והערצה עיוורת וגם ביגלל כל מיני ילדים שיש להם איזה 106 ראלי והם בטוחים שזה האוטו הספורטיבי היחיד בעולם.

אני מרים פה את הכפפה ורוצה להגיד לכולכם שבעוד שנה כשאני חוזר מהמזרח אני הולך ליקנות רכב ספורטיבי- כנראה איביזה או קליאו- שונות בתכלית אבל שתיהן יענועל הצרכים שלי( ברוך השם כשאנחנו אומרים שהאיביזה מאוד חזקה אנחנו לאתכוונים לזה שהקליאו לא זזה:-D והאמת שלנהג מיומן לא צריכה להיות בעיה עם ההתנהגות של האיביזה(ואני יש לי עוד מה ללמוד)

הכל שא' של מה יהיה המצב בשוק ומה יהיה שווה

אבל שתיהן באות בחשבון

תהיו חזקים

בן

נ.ב- כמובן שהאיביזה קרקע יותר פורייה לשיפורים והאמת שלא הייתי שם לה מייצב עליון כי כנראה שבפעם הבאה שיהיה לי תת היגוי אני גם לא יידע ואז יהיה ממש חבל.....

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
רגע, אבל מה יקרה אם אחרי השיפור האיביזה תכנס לתת היגוי? (הרי לפני השיפורים היא לא נכנסת לתת היגוי, ככה אתה אמרת, לא?)

ואיך הרכבת בולמים ומוטות ייצוב תהפוך את האיביזה לפחות קשיחה ויותר גמישה?

ועוד דבר - אני מת על אלה שקובעים מראש שבשיפור כזה או אחר, המכונית תתנהג "פי כמה רמות מעל" מכונית אחרת. ולמה בדיוק הדגשת שמדובר על MK1? מה רע ב-MK2?

רוני

מה כלכך לא מובן? שכתבתי קשיחה התכוונתי לקשיחה מבחינת בולמים, מערכת הבולמים המקוריים של האיביזה מאוד אגרסיבית (במיוחד ברכבים שעברו הרבה שנים), עם בולמים מתאימים אתה תקבל גמישות טובה יותר וכך תתרום לאחיזה כללית טובה יותר. לפי מה שהתרשמתי ממספר אנשים ומספר פורומים בחו"ל, הדרך לשפר את ההתנהגות של הרכב היא דבר ראשון לרכך את הבולמים של הרכב (בעיקר מקדימה), לבצע הנמכה קלה מקדימה, משמעותית יותר מאחורה ולאחר מכן להוסיף מוט מייצב אחורי. זאת בנוסף לצמיגים בדירוג גבוהה שיש לי ברכב אני חושב שהיה הבדל מאוד משמעותי עם ההתנהגות של הרכב.

בנוגע לתת היגוי - מתי אמרתי? אני אמרתי שהאיביזה לא נכנסת לתת היגוי? אמרתי שלי לא יצא להכנס לתת היגוי חריף עם הרכב שלי.

אני לא חושב שקיים רכב שדובר עליו בשרשור שלא יכנס לתת היגוי כאשר נהג יקח את הרכב לקצה גבול היכולת...

הדגשתי את ה-MK1 כי פשוט יש לי נסיון איתה. אני דווקא חושב שה-MK2 יותר מוצלחת מה-MK1.

בנוגע להגדשת הקליאו - אני לא חושב שהגדשת מנוע הקליאו תסכם בעלות של 8000 אלף שקל. אני גם לא מכיר מישהו שהסב קליאו לטורבו, ואם היה אחד כזה שווה לשמוע את העלות הכוללת והאם נפגעה האמינות של המנוע.

אני ספציפית בכל אופן, אם הייתי צריך לקחת שיקול כזה, הייתי יותר מודאג מהאפקט של הרכבת טורבו (במנוע ה-172 במקרה הזה) מאשר שיפור את האחיזה של הרכב, כי במצב הזה ההשלכות יכולות להיות בלתי הפיכות, אבל זאת מבחינתי...

חוץ מזה - נראה לך ששרשור של שאלה שלא ממש קשורה לאן שהשרשור גלש, מתרחשת כבר אולי בפעם העשירית בפורום הזה?

פורסם
עגבניות מומלץ לכתוב עם ע', אבל אנחנונ לא בשיעור לשון :wink:

צורת ההנאה שאני הגדרתי היא אישית לאחר שנהגתי על רכבים מהקונצרן, וגם עשיתי מספיק 'סיבובים' על איביזה כמו שלך.

וכמו ש-system_x ענה לך, קוייל אוברים הכי טובים בשוק הרכב ומוט מייצב עדיין לא ישפרו את ההגה שלך.

האיביזה בחיים לא תתנהג טוב יותר מהקליאו עקב הליקויים האלה, והשלדה "המצויינת" שלה שלא בנוייה לסיבובים.

"אנחנונ" בדר"כ רושמים בלי "נ" סופית - אתה צודק, אנחנו לא בשיעור לשון, אבל אם כבר בקטנוניות אז עד הסוף...:wink:

בנוגע לצורת ההנאה שהגדרת לעצמך - עם זה אני לא מתווכח, אם זה מה שהחלטת - מה טוב בשבילך.

פורסם

הכי בריא לסתלבט :wink:

סתם, כל עוד זה לא גורם למריבות על מכוניות תסתלבטו חופשי :loco:

פורסם

טוב.

106 היא באמת עגלה מסכים עם בעלי האיביזות ב100%

לא זזה.

אבל,היא יותר מהירה במסלול מאשר רוב האיביזות שלכם.

אז...מה זה אומר על האיביזות שלכם?

הר ה106 י היא עגלה,עגלה מתה,אז איך זה הגיוני?

המנוע של האיביזה הוא חיה רעה עד מאוד,בין המנועים המוצלחים בעולם,ומאוד חזק.

יותר איטי מ106 אמטוספרית רגילה במסלול.

אני עם עובדות כאלו לא הייתי יושן בלילה,ובטח שלא עם איביזה שמחכה לי בחניה.

אורן.

שיורק כל פעם שהוא רואה איביזה כאילו הוא ראה חתול שחור.:twisted:

DSCF901111111105_resize1.jpg
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...