Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתחיל ללמוד השנה באונ' ואני צריך רכב שיהיה אמין, חסכוני ונטול בעיות.

התקציב שלי יהיה בערך 15 אלף ש"ח.

איזה רכב עושה הכי פחות בעיות ואם כבר אז שעלות התיקונים שלו היא נמוכה?

חשוב שהרכב יהיה חסכוני בדלק? ושביטוח עליו יהיה יותר זול? מעדיף גיר אוטומט.

לא חשוב לי מראה הרכב.

לפי כל מיני דברים שקראתי חשוב לציין את מטרת הרכב אז.. הנה היא:

הרכב מיועד לנסוע כמעט כל יום מהרצליה לבר אילן על כביש גהה. כביש גהה = פקקים! לכן אני מעדיף אוטומט. המרחק הוא 15 ק"מ לצד אחד. 30 ק"מ הלוך חזור.

מיועד בעיקר לי.. אבל גם המשפחה תשתמש קצת.

אשמח לקבל המלצות של דגם ושנתון..

ושאלה קצת מסובכת.. בטווחים של המחירים שאני רוצה לקנות. אתם חושבים שאם אני אוסיף עוד 3 אלף בערך אני אוכל למצוא מציאה פי 2 יותר טובה? כלומר האם בטווחים של המחירים האלה שווה ביותר להוסיף עוד כמה אלפים מעטים? ההבדל יהיה נגיד הרבה יותר גדול מהבדל בין רכב ב50 אלף לרכב ב53 אלף? ברור לי שהשקעה כספית גבוהה יותר תוחזר ברכב טוב יותר אך השאלה היא האם בטווחים של המחירים האלה זה בא לביטוי בהבדלים משמעותיים או שלא?

שאלה נוספת חשובה על רעיון שראיתי בפורומים השונים: כדאי אולי נגיד לקנות רכב משומש במשהו כמו 10 - 13 אלף ש"ח ולהשקיע את שאר הסכום הנותר שהקצתי לרכב על טיפולי מניעה/תיקונים?

תודה רבה מראש! אתם תעזרו לי מאוד icon_smile.gif

אגב אני ממש לא מבין ברכבים ורק עכשיו אני מתחיל ללמוד... ככה שכל הסבר/הארות יתקבלו בברכה icon_smile.gif

פורסם

323 סדאן אולי תענה על הדרישות במידה והרכב טופל כמו שצריך

וחכה לתגובות נוספות כי יש אולי עוד אפשרויות

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מה עם היונדאי אקסנט? יונדאי אלנטרה? סובראו לאונה? ואפילו פיאט פונטו שנראה לי אחלה אוטו רק שהדעות עליו חלוקות?

המליצו לי עליהם בכל מיני מקומות..

לגבי הלאונה אני די מפחד כי כדי לפרוץ אותה פשוט צריך מפתח לסובארו ו... זהו!

מניסיון של חבר שלי עם לאונה!

אם יש לאנשים עוד המלצות אני אשמח לשמוע..

פורסם

"לגבי הלאונה אני די מפחד כי כדי לפרוץ אותה פשוט צריך מפתח לסובארו ו... זהו!

מניסיון של חבר שלי עם לאונה!"

אפשר לנסות...זה לא תמיד עובד?(יותר נכון ברוב המקרים לא).

אני ממליץ לך על סובארו גאסטי גיר רגיל = מתאימה בול לדרישות שלך, מינימום אחזקה,מינימום עלויות, מקסימום אמינות.

פורסם

תתעניין בסיטרואן ZX 1400 לחבר שלי יש כזו מודל 95 יד ראשונה והוא מרוצה מאוד מהרכב

הרכב נח , מזגן מצויין לגבי טיפולים ועלויות תחפש פה במנוע חיפוש בטוח שתימצא

פורסם

ניסאן אלמרה פרפקט, 1600 או 1800, ניסאן מקסימה QX 2000 - היא אחלה למאות המנוע הגדול...

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

פורסם
ניסאן אלמרה פרפקט, 1600 או 1800, ניסאן מקסימה QX 2000 - היא אחלה למאות המנוע הגדול...

וזה בסכום של עד 15K?

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

למרות חילוקי הדעות בנושא, אתה יכול למצוא פונטו 95' 1100 במצב טוב במחיר שדברת, ובהפרש תוכל ליישר קו מכנית.

גם 306 משנתונים 94'-95' ומנוע 1400-1600 יעשו את העבודה ובמגבלות התקציב.

ה"חסרון" היחיד מבחינתך הוא ששתי האופציות ידניות. אבל בפיז'ו למשל יש אבזור לא רע בכלל.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

גיר אוטומטי לסטודנט:

מנסיון אישי: סוזוקי סוויפט, רכב פשוט מאוד, אמין, זריז ויחסית מרווח. אחלה רכב להגיע מ A ל B.

אופציות נוספות:

דייהטסו שרייד, מזדה 121, טויוטה סטרלט. (סובארו ג'סטי אוטומטית - לא מומלצת).

פורסם

אני אישית ממליץ על דיהטסו אפלאוז - יש לי כבר 15 שנים והיו רק 3 קלקולים בהם נכנסתי מיוזמתי למוסך (טפו טפו טפו) בסכום כזה תוכל לקנות מודל 94-95 זהו רכב אמין עם הוא עבר טיפולים מסודרים- חשוב לבדוק שלא מלאו במים רגילים (מים רגילים=מנוע הרוס) בכל מקרה התצרוכת דלק שלו גבוהה יחסית. אבל אי אפשר לנצח בהכל אם חשוב לך לדעת שאתה יכול להגיעה לכל מקום בארץ בכל זמן נתון ולא לפחד מתקלות אז אפלאוז יכולה להיות אופציה טובה.

פורסם

טוב אז ההסתכלות שלי.

נתחיל מזה שאין רכב שלא מתקלקל. בנוסף ככול שהוא מתקדם בשנים , הקלקולים הרבה פעמים פשוט נובעים מבלאי שאי אפשר להתחמק, צינור יבש, חור שהתרחב, קורוזיה וכו..

כלומר קח בחשבון שיש סיכוי שתזדקק לתיקונים.

כמו כן קח בחשבון שאתה הולך לשבת דיי הרבה זמן ברכב.

אני נסעתי הרבה פעמים דרך דומה מאוד באותו כביש ובאותן שעות , ואם זה רכב שאין לו נוחות מינימלית יש סיכוי יפה לכאבי גב. ממש לא הדבר שבא לך על הבוקר כשאתה מגיע ללימודים לכסאות ה"מאוד" "נוחים" , ולא הדבר שבא לך אחרי כמה שעות טובות של ליומודים.

עכשיו השאלה היא מזה חסכוני? האם ההבדל קילומטר לפה או לשם לליטר זה מה שישנה? הרי בתכלס אם אתה נוסע חסכוני (לא מושך הילוכים בהיסטריה, עושה רייסים) ההבדלים מנסיון יחסית קטנים ברכבים מסוג זה.

לכן הייתי ממליץ לך על הסדר הבא: פולו , סוויפט סדאן (כן כן הסדאן יותר מוצלחת) , פונטו(בגלל האמינות הבינונית יותר) דיהייטסו שרייד.

אני פשוט משתמש בדוגמאות של נסיון, כסטודנט בין סטודנטים.

כמו כן בגדול הרכב הכי מומלץ זה למצוא ג'אסטי במצב טוב, משנתון כמה שיותר גבוהה ועם מזגן. יש לי כמה חברים טובים שפשוט מרוצים עד הגג . יש הרבה כאלו במצב מעולה. אמינות ודלק . נוחות פחות אבל ביננו כמה כבר אתה מצפה להוציא מתקציב נמוך.

את ה 3K הייתי שומר. שים ככסף בצד בשביל תיקונים , איבזורים קטנים, דלק, וכו..

יש גם ביטוח כמובן.

אגב אני לא יודע בדיוק מאיפה אתה בא מהרצליה אבל בתכלס כיוון שאני יודע על בעיות החניה באזור בר אילן הייתי שוקל לבדוק תחבורה ציבורית. יכול להיות שבסופו של יום יש לך אוטובוסים ממתחת לבית לתוך בר אילן. סה"כ יש שם המון תחבורה ציבורית.

פורסם

קח את הסיטרואן AX רכב קטן חסכוני ואמין וחזק יחסית לרכבים בקטגוריה שלו..ובהצלחה בלימודים.

פורסם

ב15 אלף אתה יכול למצוא קליאו 96 יש המון במצב שמור למכירה תחפש ביד 2

עיסקה משתלמת ביותר לתקציב שלך (ה"כ,חח,נ"מ,אוט') רכב חסכוני ואמין

רק לשים לב למצב הגיר בבדיקה

• תוכן חדש...