ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,609 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חשוב מאוד לימים הקרובים כי אני גם קונה וגם מוכר רכב וחייב לדעת מה הנורמה שלא יסדרו אותי אני חסר ניסיון ותלוי בתגובותיכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת arnonas, -
-
- 3 תגובות
- 862 צפיות
שלום, הציעו לחבר שלי לקחת רכב ליסינג אחד מבין ה 3 הבאים: טויוטה קורולה רנו מגאן ניסאן נוט מה הכי עדיף מבין שלושתם?
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב מצויין לכולם, אז מכרנו את הסוזוקי בלנו שלנו (לאחר יומיים של פירסום פשוט לא יאומן כולה 2 אנשים באו לראת והשני קנה) והתווספו לכיס עוד 30K. עכשיו אנחנו מעוניינים לרכוש רכב משנתון מתקדם יותר. אמא יותר בכיוון של מזדה 3. אני בכיוון של 206CC (פשוט אוהב קבריולט לאחר השברולט קוואליר שהיתה לי ) או מזדה 6 שנראית יותר טוב ממזדה 3. מעוניין לברר כמה פרטים: האם ישנם הבדלים גדולים (חוץ מנפח מנוע) בין מאזדה 3 ל6? אני רואה שלעיתים המחיר של מאזדה 6 יותר זול ממאזדה 3 (שנתונים 2003) . מה יותר נוח לאחזקה? (טיפולים,צריכת דלק וחלקים) מאזדה או פג'ו ? הפג'ו גם שנת 2002 או 2003 יד שניה או שלישית (אוטומטית בלבד) אשמח לעצות ממומחי הפורום תודה מראש…
הודעה אחרונה מאת zivm, -
- 0 תגובות
- 805 צפיות
שלום רב, אנו מחזיקים ברנו קליאו 2001, יד 2 עם 80000 ק"מ. לאחרונה אנו מבלים יותר מדי במוסך (פעם ממיר קטליטי, פעם מדחס למזגן, פעם סלילי הצתה והרשימה נמשכת). עקב הביקורים התדירים במוסך החלטנו שאולי כדאי לשדרג ולרכוש רכב חדש. בבירור קצר גילינו ששווי הרכב שלנו הינו באיזור ה35-40 אלף ש"ח. בהנחה שנוכל להוסיף סכום של בערך 30 אלף ש"ח, אנו מתלבטים: 1. לרכוש רכב יד ראשונה מודל 2004-05 (משהו כמו יונדאי גטס, למשל), עם כל החסרונות של רכבים משומשים - בעיה למצוא ממוכר אמין, הרכב מתיישן ולבטח יזדקק לזמן מוסך ועוד. 2. תוכנית ליסינג בה נשקיע את הכסף מהמכירה כסכום ראשוני, ואת ה-30 אלף בתשלומים החודשיים. (ואז נשאלת השאלה מה לעשות אחרי שנתיים). 3. להישאר עם הקליאו …
הודעה אחרונה מאת sparrow22, -
- 0 תגובות
- 702 צפיות
שלום לכולכם וערב טוב! אני בן 25 ומעוניין ברכב ליום יום בתקציב של 120.000 אבל כול היפניות ממש לא ניראות לי כך שההיתלבטות שלי היא ב.מ.וו 320 שנתונית 01-02 שודי A4 שנתוני 02-03 הלוואי והייתי מוצא מרצדס C שהיא לא מונית אבל זה לא מציאותי. חשבתי ללכת גם על פיג'ו 407\307 מאובזרות השאלה שלי היא כזאה האם הרכבים הנ"ל כידיים מי בחינת האחזקה? הקריטריונים שחשובים לי הם נוחות פוזה והנאה מי נהיגה אם יש לכם עוד אופציות אשמח ליראות יפניות כימעט ואל באות בחשבון. תודה רבה ולהיתראות
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי מודעת מכירה לרכב עם הפרטים הבאים: רנו קליאו B, מנוע 1.2, דגם 2002, 3 דלתות, RXT. במודעה נאמר כי הדגם הוא הדגם "רנו קליאו צורה חדשה (1149) 60 כ"ס", קוד 928111 במחירון לוי יצחק, בשווי 36000 ש"ח. מפרסם המודעה ציין שמדובר בדגם הזה. עכשיו, קיים עוד דגם במחירון לוי יצחק (קוד 928110) שתואם לפרטים שכתובים במודעה: "רנו קליאו 2 (1149) 3 דלתות (B) ידני", ומחירו לדגם 2002 הוא 30000 ש"ח. מה שגורם לי לחשוב שהדגם המדובר הוא דווקא השני שהצגתי (928110), הוא ששם מצויין שהרכב הוא קליאו B (ולא קליאו צורה חדשה), והוא בעל 3 דלתות - שני פרטים שלא כתובים בדגם הראשון (928111), וחוץ מזה לא קיים במחירון דגם RXT לקליאו B 1.2. שאלתי היא: כיצד אוכל לדעת באיזה דגם מדובר? קיים הבדל …
הודעה אחרונה מאת gryffin524, -
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי מחפשת מיני-סיפר מיני (לא שבאמת יש לי מושג מה ההבדל) לתקופה של שנה וחצי בערך אמינה וחסכונית ושומרת על הערך שלה עד כמה שאפשר... התקציב הוא בסביבות ה 55K-45K תודההה שלי
הודעה אחרונה מאת אלעזר, -
- 6 תגובות
- 967 צפיות
שלום לכולם . אני מעונין לקנות רכב בתקציב של כ30-40 K ,לצורך נסיעה בין עירונית -ירושלים -מודעין וגם בתוך העיר. החשיבות העיקרית היא לצריכת הדלק ולאמינות של הרכב ורצוי שהגיר יהיה ידני . ההתלבטות היא קודם כול בין מנוע של 1300-1400 לבין המשפחתיות 1600 . חלק אמרו לי שצריכת הדלק שלהם דיי זהה אבל ה1600 בגלל שהוא מנוע גדול יותר הוא מתאמץ פחות בעליות ונסיעות בין עירוניות ולכן הבלאי שלו נמוך יותר.... כרגע אנחנו חושבים על מזדה 323 ,טויטה קורלה ויונדאי אקסנט ,או לכיוון של דייאיטסו שריד( קלאסיק או רגילה )או פזו 206, מה דעתכם .. על צריכת הדלק של המכוניות .אמינות ,ועלויות תיקונים
הודעה אחרונה מאת shimoga, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם מישהו מכיר יונדיאי גטס ידנית!!!!!2004-2003 אני יודע שהגירסה האוטמטית שלה היא אלכואליסטית ,אבל קראתי בפורומים השונים שהידנית נחשבת לחסכונית למדי 1-14 בבין עירוני . מה דעתכם ????
הודעה אחרונה מאת asad, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מחר את הרכב הזה ואני לא מכיר אותו .אשמח לקבל פרטים טכניים,מחירי טיפולים,שיפורים וכו.. תודה
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי תקציב למזדה 3 2004 או 2005 בסביבות 80 ש"ח אבל יש במשפחה למישהו אוטו S40 2003 שמורה מאוד דגם SE מנוע 2000 שאני יכול לקנות בסביבות ה- 70ש"ח כשהמחירון 74 ש"ח רק 40.000 ק"מ יד ראשונה מה עדיף מבחינת : נוחות , צריכת דלק , אחזקה וטיפולים ,ביצועים
הודעה אחרונה מאת yzc25, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מוכר את הרכב שלי בגלל שבחצי שנה האחרונה הוא ביקר במוסך יותר משקמיסט שמבקר במרפאה בשביל להוציא גימלים. לכן, בקניה הבאה אני שם בראש סדר העדיפויות את האמינות של הרכב. כמובן שכמו שרואים בתקציב אני לא עשיר אז גם כדאי מאוד ש: הרכב לא ישתה כמויות של דלק. שהביטוח שלו יהיה במחיר סביר. ושהחלקים שלו לא יהיו יקרים טילים. כמה נקודות חשובות: כמו שרשמתי, שיהיה בסביבות ה20 אלף, אפשר לחרוג קצת אבל לא הרבה. חשוב שיהיה בעל גיר אוטומט כי ממש נמאס לי מהידני (תנו גם חוות דעת על הבחירה הזאת, אולי אני טועה). וכמובן חלונות חשמל מקדימה זה הכרחי, אבל אני מתאר לעצמי שזה כבר דבר בסיסי בכל רכב היום. בכל מקרה, מה ההמלצות שלכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת שבלול המגניב, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני לפני קניה של פיג'ו 306 XR 1.6 שנת 1996. הרכב שמור מאוד ובמצב מכני מצוין עם 127K. מה שלא ברור לי הוא שעד כמה שאני יודע דגם XR 1.6 מגיע עם חלונות חשמל ומזגן מקוריים ופה זה די ברור שהם לא מקוריים. האם יכול להיות מצב כזה בדגם זה של הרכב ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 1 תגובות
- 836 צפיות
שלום לכולם אני מאוד רוצה וצריך לקנות אוטו התקציב שלי הוא 15,000-17,000 רק לקניה. 1. הכי חשוב לי צריכת דלק 2. לא רכב בעייתי שיבקר הרבה במוסכים 3. אם אפשר שגם יראה טוב. מצאתי כמה דגמים לדוגמה : פיאט בראבו ופונטו, סיאט איביזה, הונדה האצ'בק רנו קליאו ועוד.. אני לא מתכנן למכור אותו אחרי שנתיים בשביל לא להפסיד יותר מידי ככה שלא אכפת לי רכב שאין לו שוק.
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 2 תגובות
- 778 צפיות
מבקש חוות דעת על רכב זה?מדובר בנפח 1400 אוטומט.
הודעה אחרונה מאת yosi cadillac, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי שאחד המשתמשים פתח ת'רד על FR מול 206 xs ,השוואה שנראית לי לא במקום בהתחשב בשוני הגדול בין הרכבים. לכן רציתי לשאול אתכם לגבי איביזה ספורט 1.4 ידנית עם 100 כ"ס או 206 xs . כמה דברים שחשובים לי ברכב הם צריכת הדלק ,היחס של הכ"ס למשקל הרכב ,רמת האיבזור והאמינות. עוד דבר שמאוד מעניין אותי לדעת זה האם אתם הייתם קונים את ה 206 בנפח של 200 סמ"ק יותר מהאיביזה בשביל עוד 10 כ"ס או שהייתם מנסים להוציא עוד 10 סוסים מהסיאט?
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
אני מעוניין לקנות אוטו יד שניה, משנת 2004-2005 ואני מתלבט בין 2 המכוניות הנ"ל. אני רוצה קצת פרטים ודעות שלכם בנוגע לאמינות, בטיחות, נוחות, ביצועים וירידת הערך (אני מחפש אוטו עם שוק). אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע ל-2 המכוניות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
מעבר לרכב דיזל. 1 2
מאת IRON-MAN-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי בצער רב עלו בי מחשבות להחליף את הסובארו אימפרזה שנת 98 שברשותי לטנדרון דיזל (עלויות,עלויות ). רציתי לשאול את חברי הפורום הנכבדים על עלויות האחזקה של רכב שכזה ומה מומלץ (עד תקציב של 30K).כמובן שאעבור לגיר ידני..אני רוצה בעיקר לדעת את עלויות התחזוקה של רכב שכזה...למשל שמעתי שהחלפת משאבה או (חס וחלילה מנוע) עולה כחצי מערכו של הרכב... מחכה לתשובתכם המחכימות.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
חבר קרוב מחפש S2000 קרוב ל 9 חודשים . התקציב הוא 240-250 אלף שקל בכל משך התקופה הזאות הוא ראה שתי רכבים בלבד! והחבר לא איזה ילד בן 18 שעושה סקר שוק, אלא בחור בן .30 בשלב מסויים הוא כמעט נשבר ופזל לעבר המיאטה החדשה עם הגג הקשיח.לטענתו יש הבדל ע-נ-ק בינה לבין ההונדה ולכן הקנייה ירדה מהפרק. אחרי אין ספור טלפונים ,תרדים באינטרנט ושיחות עם בעלי S2000 (אני לא חושב שיש בארץ בעל הונדה שחבר שלי לא התעניין אצלו לגביי מכירה עתידית) ,הוחלט שהאופציה היחידה היא יבוא. מברורים שנעשו הוא גילה שבאירופה ניתן לקנות מודל 2005 בסביבות ה 22K יורו (אחרי החזר מס) עוד 200יורו להוריד את האוטו מהכביש ו 900 יורו הובלה ימית(מנמל המבורג). הבעיה הגדולה היא בארץ ,לא ממש הצלחנו להבין מהאתר של …
הודעה אחרונה מאת zvih, -
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
שלום וברכה, אני מעוניין לקנות רכב קטן אמין וחסכוני בתקציב בין 25 ל 32 אלף. אסע בעיקר בתוך העיר. אני מתלבט בעיקר בין: פז'ו 306 דגם 2001, פז'ו 206 1999, פונטו-ספייס 2001 שמעתי דברים סותרים על האמינות של הדגמים הנ"ל. מה דעתכם? יש דגמים אחרים שכדאי לחשוב עליהם?
הודעה אחרונה מאת אשר גפן, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כרגע יש לי אופל קורסה שנת 2001, גיר איזיטירוניק מנוע 1.2. מאוד חסכונית בדלק. אני מעונין לעשות טרייד אין עם הרכב הנ"ל, עם רכב חדש מהחברה, רכב קטן, שמחירו לא עולה על 115 אלף ש"ח(אני גם ככה מספיק גמיש בשביל המחיר הזה), אני מעונין רק ברכב חדש מהחברה. מאוד מעוניין ברכב ידני, אבל אם אין ברירה אין ברירה נקנה אוטומט. הסתובבתי במס' סוכניות, בסוזוקי, הסוופיט החדשה מאוד מרשימה, אבל ה - היחיד שהתבאסתי עלייה, זה התא מטען הקטן.(גם ככה יש לי תא מטען קטן בקורסה, אז יותר מזה?, לא חושב שאני יסתדר(אני חולה מוזיקה, לכן יש לי סאב עם תיבה יחסית גדולה- לא שזה טוב אבל זה מה יש). ראיתי את הפולקסווגן פולו, מאוד התרשמתי, אהבתי, אבל לפי מה שהבנתי טיפולים וחלקים יקרים שם? …
הודעה אחרונה מאת נר4, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר זמן שיטוט רב בפורום זה, ובלוחות בכלל החלטתי להתמקד בשני הרכבים שבכותרת. מדובר בפורד שנות דגם 03/02 או סיטרואן 04/05 ( דגם קודם ). מה דעתכם יהיה מהנה יותר לנהיגה- נוחות, היגוי, גיר, מנוע. אשמח לשמוע נסיונכם אודות אמינות ובכלל, כל ידע ותובנה יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת uh615, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שבוע טוב האם מישהו יודע אם יש אפשרות לבצע העברת בעלות בלי רשיון הרכב המקורי? זקוק לתשובה בהקדם, תודה!
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בקיץ הקרוב אני שוקל לקנות רכב. בגדול, השיקולים הם: - כ- 2500 ק"מ בחודש (קצת יותר). - רכב אמין וזול באחזקה (אני סטודנט...) - מרווח לנהג. כל השאר ( = נוסעים מאחור/מטען) פחות חשוב. אני קצת גבוה (1.86+) - כמה שיותר נוח בנסיעה כדי לא להתחיל/לסיים את היום מותש (נראה לי שזה פוסל את רוב היפניות ואת הפונטו) - תקציב: כ- 20K החלטתי ללכת על רכב דיזל ידני. התעניינתי כאן לאחרונה בנוגע לסקסו, פולו וקסארה. לאחרונה שמעתי שכדאי לבדוק גם את הקורדובה. השאלה שלי היא איך היא ביחס לכל הנק' הנ"ל וכן בהשוואה לדגמים האחרים שצויינו. אני מבין שבשל מסגרת התקציב, המודל יורד בהשוואה לסקסו למשל, השאלה היא מה כדאי... אשמח לקבל נתונים ספציפים בנוגע לקורדובה (כגון צריכת דלק, נוחות, א…
הודעה אחרונה מאת Muataz, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם מה שלומכם? אני מתלבט בימים אלו לגבי רכישת רכב קטן. אני בן 25, וזקוק לרכב לנסיעה לעבודה כל יום (30 ק"מ ביום בנסיעה בינעירונית), ונסיעות להורים בסופ"ש (נסיעות קצת יותר ארוכות). אין לי אישה/ילדים ככה שאני לא צריך רכב גדול במיוחד או מרווח במיוחד, ולכן אני מחפש רכב קטן, בעל מנוע 1.3 או 1.4 מטעמי חיסכון בדלק. התקציב שלי הוא 35 אלף ש"ח (אם נתאמץ אז אולי 40 אלף). והרכבים במחיר הזה הם מהשנתונים 99-01. הקריטריונים החשובים בעיניי: נוחות הנסיעה, בטיחות , וכמובן הנאה מהנהיגה. אגב, אני מחפש רכב ידני. הרכבים עליהם חשבתי הם: 1. פורד פיאסטה. 2.פגו' 206 (דורשת העלאת התקציב לאזור ה-40 אלף). 3.קליאו B. 4. פולקסווגן פולו. תוכלו לעזור לי לבחור? מה הן היתר…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, שמי אופיר ואני מעוניין בייעוץ לקניית רכב קטן בסכום של 30,000 פלוס מינוס. אני מחפש רכב עם גיר ידני בנפח של עד 1500 סמ"ק. ישנם כמה מכוניות שאני מחפש : דייהטסו שרייד רגילה / קלאסיק, מאזדה 121, טיוטה סטארלט, סוזוקי סוויפט / יורו סוויפט, יונדאי אקסנט. אני מעוניין ברכב חסכוני יחסית בדלק, בעל אחזקה לא יקרה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זמן רב לא ביקרתי בפורום ועכשיו אני חוזר עם שאלה. החלטתי שהגיע הזמן להתקדם הלאה למשהו ספורטיבי יותר מהרובר 25 (המצויינת) שלי, כמובן ששתי המכוניות הראשונות שקפצו לי לראש היו קליאו ספורט וסיאט לאון. הקליאו ללא ספק אוטו מדהים, כיף, חד וזריז. הבעיה היחידה איתה שבעייני האוטו הזה פשוט לא יפה, אני ממש סולד מהעיצוב שלו וחבל, זו יכלה להיות בחירה מושלמת הלאון יפיפה, איכותית ומהירה, אך לא מרגשת כמו הקליאו. זו פשרה שהייתי מוכן לחיות איתה. אך לאחרונה נתפסה בעייני ב.מ.ו 328 או 325 מהשנים 96- 97. בעייני האוטו נראה מדהים, אפילו יותר מהלאון, יש לו יותר מקום בתא המטען (ישחק תפקיד חשוב עקב המערכת שתכנס לשם), ביצועים דיי חמים (כ7 שניות למאה אם אני לא טועה) והנעה אחורית! יצא לי לנהוג על ל…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 3 תגובות
- 750 צפיות
הבנאדם דורש 3,500 שקל אפשר גם להוריד אותו. האוטו נראה מבחוץ כמו חדש ומבפנים במצב מעולה. ידנית, 150K, יד שלישית, יש טסט ל4 חודשים. צמיגים חדשים, ברקסים, רדיאטור, יש גם רדיו דיסק ורמקולים נחמדים בפנים ממה שראיתי. כמה שאלות אליכם: איך האמינות של הרכב? הרכב מוזרק או עם קרבורטור? מה לבדוק במיוחד? והאם בכלל כדאי? המחירון של הרכב הוא 8K. המחיר לא נראה חשוד?? תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מחפש בנרות פוקוס 5 דלתות מליסיג (פריט לא מצאתי) ואני לא מוצא. ניסיתי באלבר,סנטרל אויס ואלדן. מישהו יודע איפה אפשא למצוא? תודה
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברצוני לדעת כמה דברים על הונדה אקורד שנת 2003 מנוע 2000... כמה דלק היא אוכלת בממוצא? האם היא שווה ת'קניה? האם הטיפולים והאחזקה שלה יקרים? האם האוטו שווה ת'כסף?
הודעה אחרונה מאת gleb,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,393 אורחים (הצג רשימה מלאה)