ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,598 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלום לכל מי שנכנס! המדוברת היא סקודה פליסיה 97 מנוע 1600 195K יד שניה. אני חייל שמשרת כחצי שעה נסיעה מהבית, מחפש אוטו נחמד וחסכוני שיסיע אותי בשקט ובלי בעיות(כרגע ברשותי פגו 405 שהיא מקור כל צרותיי). התקציב הוא 10000 ש"ח המחיר המבוקש הוא 9 אלף. כמה שאלות: -האם 195k לא נחשב גבוה מידי, האם זה אומר שהמנוע לקרת סוף חיו או שמא יוכל לשרת אותי במשך שנתיים וחצי ללא בעיות מיוחדות? -כמה חסכוני הרכב(במושגים של ק"מ/ליטר) -מה יש לבדוק לפני קניה (ברכב מסוג זה בפרט ובכללי כל עצה תעזור)? -האם תקציב של כ1000 שח בחודש יספיק לי להחזקת הרכב (כולל הוצאות דלק של כ400 ש"ח הצפויות לחודש)?
הודעה אחרונה מאת יולל, -
- 1 תגובות
- 766 צפיות
היש אמת בשמועות שבסיויק 99 (דגם SR אם משנה) יושב גיר שונה בתכלית מבשאר השנים 96-98 ,ובגלל זה תוספת ה5K בשנתון ? אמרו לי שההתנהגות הכללית של האוטו שונה גם בין ה98 ל99 ובכלל ה99 הרבה יותר מוצלחות.יש אמת בדבר? תודה.
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 3 תגובות
- 910 צפיות
מצאתי רכב בנתניה ואני צריך לבדוק אותו מחר בבוקר
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
- 1 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אבא שלי רוצה להוציא אוטו מהחברה.. לא יודע מה יש לו מהמונדאו הזה... מה כדאי.. איכות נסיעה/אמינות/נוחות/בטיחות
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז קודם כל נעים להכיר אחלה פורום אז אני קיבלתי רישון לפני חצי שנה פחות או יותר ועכשיו אני קונה רכב אני סגרתי עסקה על קרייזלר סטרטוס 96 רציתי לדעת מה אתם אישית חושבים על הרכב הרכב עבר 300.000 ק"מ אבל מנוע חדש נפח 2500 זהו אשמח שתענו לי
הודעה אחרונה מאת mcmicha, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש אוטו חדש (דגם 08, התקציב סביב 110K פלוס מינוס. חשוב שיהיה קטן יחסית, אמין, עם ESP, נפח מנוע 1600 או 1400, מאוד עדיף ידני, שיסחוב טוב בעליות, וסחיר. מועמדת מאוד חזקה כרגע היא סיאט איביזה, מה אתם חושבים - היא מתאימה לדרישות? יש הצעות אחרות?
הודעה אחרונה מאת namsham, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שוב שלום רב לכולם פרסמתי כאן לפני כמה ימים שאלה שלי לגבי כמה דברים שכנראה לא עבר את תנאי הפורום. ולצערי הורידו לי את ההודעה אני ינסה לנסח מחדש את השאלה אם תנאי הפורום. יכול להיות שהפניה קשורה לשני פורומים שונים. אבל העדפתי לרשום את זה כאן. יש לי היום גולף 2002 מנוע 2.0, יד חמישית לצערי, האוטו מטופל ומתוחזק כמו שצריך ובזמן. הקניה של האוטו הזה היתה מהירה וחסרת מחשבה. מהרגע הראשון רציתי גולף GTI. אבל כמו תמיד כנראה שהיתיעצתי אם יותר מידי גורמים שרק בילבלו אותי יותר ויותר. אם זה שקשה למצוא גולף GTI בלי שסי וכו וכו, עניין הדלק עמד על הפרק וההחזקה היקרה. עוד היה גם אימפרזה טורבו, שרק לאחרונה התחלתי להיתעניין ברכב מדגם זה. כמובן שזה היה צריך לבוא מתי ש…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ראיתי , בסביבות 100K שתיים , 1600 ו-2000 והן מ-2005. מרווח פני מי זכה למחמאות מהבן שלי , עכשיו - תשפכו! ידיעות , מיתוסים , דעות קדומות והכי חשוב - תצעקו: קנה! תסתלק! משהו...
הודעה אחרונה מאת Serpent, -
-
שלום אחרי שהתהפכתי עם הטמפרה שלי אני מחפש רכב שיחליף אותה. אני חובב של איטלקיות וחושב בכיוון טמפרה או אלפא 33 אך הייתי רוצה קצת יותר פרטים שלא עלו לי בחיפוש. איזה דגמים יש לפי שנתונים, האם יש הזרקה? האם היה גם סאן רוף מקורי כי אני רואה מלא וחלק אומרים שזה מקורי מהחברה ולא נראה לי כל כך הגיוני. איזה מנוע מומלץ יותר ה1500 או ה1700? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב אוטומטי יד שנייה מהשנים 2004-2006. הרכב מיועד לנסיעות עירוניות קצרות מאוד ונסיעות בין עירוניות של כ 30 ק"מ. מיועד לשרת נהג או נהג ו 2 ילדים בבוסטרים. הרכב ישמש כרכב משני. הייתי מעדיף בגז' טיפה יותר גדול שיוכל להכיל אופני ילדים. הרכבים שחשבתי עליהם בסדר עדיפויות שלי הם : * 206, הבנתי שבגיר האוטומטי מומלץ מאוד מנוע ה 1600, אבל כמעט ואין רכבים כאלה למכירה (כ 4). מוזר שרוב אלה שמוצעות למכירה הן מ 2006 ו 2007. * ג'אז, היצע מאוד נמוך (כ 3). * יאריס, הפתעה, המון רכבים (כ 30), אבל המחיר גבוה יחסית. מספר שאלות שאשמח אם מישהוא\מישהיא יוכל לעזור לי איתן: 1. למה נמכרות כל כך הרבה 206 חדשות (2006/7) יש איזו תקלה ידועה? 2. למה למרות ההיצע ה…
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 1 תגובות
- 767 צפיות
אני עומד לפני רכישת סונומה שנת 94-96, מנוע 4300 סמ"ק, קבינה וחצי, הייתי רוצה לשמוע מבעלי סונומות כאלה על בעיות ומחלות נפוצות, ממה כדאי להזהר, מה צריך לבדוק, וכמה לתת על אחת במצב סביר? צריכת הדלק שלה לא מעניינת לי את ה... רגל. תודה מראש, דימה.
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! החלטתי שאין מצב שאני מעבירה את יולי אוגוסט באוטובוסים... בוא נגיד שלא נהגתי מאז שהוצאתי את הרשיון ואני צריכה רכב שגם יהיה נוח למאותגרת כמוני אבל בעיקר בטיחותי וחזק, שלא ייכנס הרבה למוסך. התקציב שלי הוא באיזור ה-30 אלף. אני לא מתכוונת לנסוע איתו למרחקים, הצורך שלי הוא רעננה-הרצליה-ת"א, אבל בתדירות יום יומית. כמו כן אני עובדת בהייטק כך שיש מצב שתוך שנה שנתיים אקבל רכב מהעבודה, אני לא רואה את עצמי נשארת עם הרכב הזה יותר מ-3 שנים גג. שמעתי הרבה מילים טובות על דייהטסו שרייד למשל. לא אכפת לי כ"כ ידני או אוטומט, אבל אם אפשר אוטומט - מה טוב. מזגן שלא ימות לי בקיץ - עדיף! על איזה דגם הייתם ממליצים? האם בסכומים כאלה אפשר בכלל למצוא משהו סביר? איזה שנה …
הודעה אחרונה מאת Roy, -
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני לוקח מחר רכב לבדיקה, חשבת שאולי קיים ברשת שובר הנחה. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 676 צפיות
היי, חבר מעונין לקנות את הרכב הנ"ל, רציתי לדעת אם מישהו בדק או מכיר את הרכב הספציפי הזה
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב לכולם... אני מטלבת לקנות הונדה סיויק שנת 2001 דגם EX. התברר לי שיצרו אותם בטורקיה. איך אני לדעת על בטוח אם זה אכן נכון? האם הדגמים הטורקים כל כך על הפנים לעומת היפניות? ראיתי אחת יד 2, רוצה עליו 59.500 ש"ח. הבעלים אומר שהאוטו ללא תאונות והוא מתחייב בבדיקה? מה אתם אומרים? תודה
הודעה אחרונה מאת motorishta, -
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
אהלן אנשים. קוראים לי דוד אני בן 29 מת"א, כרגע נוהג על פורד פיאסטה ישנה (88). אם מישהו מתמצא טוב במכוניות . יש לי כרגע 30-35 אלף לרכב הבא, ואני מחדד ואומר ש הקריטריונים שחשובים לי כרגע אישית הוא שהוא יהיה אמין ויפה. את השאר נעזוב (מצידי 2 דלתות,זולל דלק, הילוכים ולא אוטומאטוכו...) אם מישהו יכול לכוון אותי מראש לסוג של רכב מסויים זה יעזור לי מאוד. תודה. דוד.
הודעה אחרונה מאת Davids717, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אתם ממליצים? *דינמומטר יותר זול בכמה עשרות שקלים *קומפיוטסט משתמש במכשירים שאני לא יודע אם יש לדינמומטר תודה!
הודעה אחרונה מאת orfarb, -
- 3 תגובות
- 927 צפיות
שלום חברים. שאלה מעניינת לי אליכם, היות והצלחתי לשכנע כמה אנשים פה על מיאטה. האם מיאטה אוטומאט מאבדת את כל הפואנטה שלה ביחס לידנית? האם היא מהנה, מרגשת, מעלה חיוך כמו הידנית? האם אפשרי לעשות איתה דריפטים, ולקבל חווית נהיגה ספורטיבית כמו בידנית? תודה רבה לכם על התשובות - בתקווה להפוך לחבר חדש במועדון הרדוסטרים
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 2 תגובות
- 698 צפיות
שלום לכם.. אני אמי ואחותי מתלבטים בין 2 מכוניות (בינתיים) חדשות. הכוונה היא להוציא רכב מהחברה.. בינתיים המועמדות שלנו הן: פולקסוואגן פולו 1600 - טיפטרוניק 6 הילוכים. עם 105 כוח סוס (עזבו ת'כוח סוס, סתם הוספתי ת'נתון.. ). מחירון 117,990 . מועמדת מספר 2: רנו קליאו החדשה . גם כאן מדובר במנוע 1600 עם 110 כוח סוס. מחירון: 111,990 . אני אהבתי את 2 הצורות, אבל נמשך משום מה יותר לקליאו. אנשים אומרים לי ללכת על הפולקסוואגן ("מה קרה לך? פולקסוואגן, לך על זה") אבל אני יודע שרנו הם 'אלופים בבטיחות' (ולא רק בגלל הפרסומות.. ראיתי כמה דברים על זה בTV ובאינטרנט). כמובן שאני מדבר על דמגי 2008. אם יש עוד הצעות לרכב 1600 אוטומט (ולא מאזדה 3) אני…
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניינת לקנות רכב - התקציב שלי עד 35,000 ש"ח. ראיתי בסוכנות רכב סוזוקי יורוסופיט יד ראשונה עם 99,000 ק"מ משנת 2000 - אולם בבדיקה התגלה שהיה לה פעם תאונה מלפנים (שם זה הוגדר כליקויים בעלי משמעות נמוכה) כולל פגיעה קלה בשלדה (הוחלפו הכנפיים). המחיר שהם הסכימו להוריד לי הוא ל-28,000 ש"ח. שאלתי - כמה פגיעה כזו אמורה להוריד משווי הרכב? ועד כמה זה משנה שהיתה לו בעבר תאונה. ברצוני לציין גם שהסוכנות נותנת התחייבות לרכוש ממך את הרכב בעתיד אם תרצה לקנות אותו. אני מעוניינת ברכב שיביא אותי ממקום למקום, ושיהיה זול ואמין -הכי חשוב לי שלא יהיו לו המון בעיות (כי עד עכשיו היתה לי רנו קליאו ולפחות פעם בחצי שנה נכנסתי איתה למוסך ושפכתי עליה הון - אני לא ר…
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אנשים יקרים, לפני שאפרט את שאלתי, ברצוני להודות על התשובות הענייניות לשאלותיי הקודמות. אני די חדש כאן בפורום והגעתי במקרה תוך כדי בירורים לפני קניית רכב. ביקרתי גם בפורומים אחרים והציניות, השוביניזם והעוקצנות חגגו שם ואני מוכרח לומר שכאן זה אחרת. אז אינני יודע אם אתמיד לאחר שאקנה את הרכב בכניסה לפורום זה כי אני לא ממש פריק של מכוניות כמוכם. אבל קבלו ח"ח גדול ויישר כוח!! צריך גם לפרגן, זה דבר שחסר מאד בימינו. לשאלה: יש באפשרותי לקנות סוזוקי בלנו שנת '98, יד ראשונה מאדם פרטי. הקילומטראז' של הרכב בגבול הנורמאל לדעתי, אך מעט גבוה - 193,000 ק"מ. עשיתי סיבוב על האוטו ולכאורה הוא נוסע ממש טוב. נמצא כעת בבעלות בחורה צעירה (לפני כן היה של אמה),…
הודעה אחרונה מאת 85yaniv, -
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
שלום רב לכולם, אני ואבי מחפשים רכב והיאריס נכנסת לתקציב שנת 2003 ואולי גם ל2005 עכשיו השאלות שלי על האוטו איך הוא ביום יום? טיפולים יקרים? חלקי חילוף? מחלות של האוטו אם יש..? מה לבדוק לפני קניה..? וכל מה שצריך לדעת על האוטו.. כל השאלות נשאלו לאחר חיפוש שלא העלה הרבה נתונים, צריכת דלק וביטוח ראיתי חוץ מזה לא ראיתי עוד מידע. אז אם יש למישהו מידע על הרכב גם כזה שלא ציינתי אז אני ישמח מאוד! תודה רבה לכל העוזרים וים טוב
הודעה אחרונה מאת focus RS, -
- 1 תגובות
- 729 צפיות
שלום ! הציעו לי לקנות רכב ( רנו קליאו 2003 ) , ביקשו מחיר סביר . . . שמתאים לכיסי. הבנתי שחברת רנו היא מאוד אמינה . . . אך עם זאת אני מאוד מפחדת לקנות את האוטו מיכוון שאינני יודעת הרבה על הרכב,, אשמח לישמוע תגובות, הערות, דעות אישיות ומידע על הרכב ! תודה מראש אסתר !:shock:
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
החלטתי לא מזמן לרכוש רכב מיני וואן בגלל שיוצא לי הרבה ללכת לטיולים הבעיה שאין לי נסיון עם הרכבים האלה מצאתי כמה אפשריות וכעט אני מחפש מידע או חוות דעת על הרכבים קרייזלר וויאז'ר 95 (הנעה כפולה) מאזדה MPV שברולט GMS התקציב עומד על 30 אלף הדרישות הן: לא רכב גדול מידי, מיני וואן מספיק הנאה מנהיגה: שיהיה נוח לנהוג ברכב ואם יש דבר כזה אז שגם יהיה קצת כיף התנהגות ואחיזה: שיהיה אפשר להנות משלדה ואחיזה גם בפניות. אם יש לכם עוד הצעות לרכבים אחרים תציעו אותם גם רק תרשמו מה התכונות של הרכב. ובנתיים אני נעול הל הקרייזלר בגלל שיש לה מנוע חזק כיסאות נוחים והנעה כפולה שאפשר לשחק עם הקטע הזה ולתת לרכב יכולות שטח מינימליות כמו להיכנס לחוף הים ולטי…
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים. אני רוצה לקבל ממכם בבקשה חוות דעת על מזדה 323 סטיישן או האצ'בק מה שזה לא יהיה (5 דלתות) מנוע 1600. מצאתי אחת יד 3, הבעלים הראשונים היה ליסינג, שני והשלישי פרטי. הבעלים מבקש 55 אבל אפשר להוריד אותו ל-53. האוטו נקי לחלוטין מהכל, אומר שמתחייב בבדיקה על הכל הכל. האוטו עבר 90 אלף ק"מ החליף צמיגים וטיימינג. מה דעתכם? אם האוטו באמת נקי הקנייה שווה? האם בגלל שזה יד 3 הערך של המחיר אמור להיות פחות מ-55 במיוחד כשהראשון היה רכב של חברה? מאוד אודה לתגובות.
הודעה אחרונה מאת edan839, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 858 צפיות
שלום לכולם, רוצה לקנות לאחותי הקטנה רכב, מה דעתכם כרכב ראשון על פורד פיאסטה שנת 95' מנוע 1300 ידני? לא נראה שניקח לבדיקה במוסך רישוי, על מה צריך לשים לב? תודה הגר
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 תגובות
- 629 צפיות
אני מעונין לקנות לאישתי את הרכב הזה ורציתי לדעת מה עלי לבדוק לפני הקניה? איך בכלל הרכב הזה ? האוטו הוא גיר אוטומט שנת 97 ורוצים עליו 21000 שח. המחירון שלו 23000 שח האוטו אמור לשמש רק את אישתי בנסיעות די קצרות . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
שלום לכולם, לאחר שכל המשפחה שלנו התבגרה לה עם הניסאן סאני 93 1600 סמ"ק שלנו החלטנו בתקופה האחרונה שהגיע הזמן להתרענן למרות שהניסאן באמת מעולה. הדרישות שלנו סבירות למדי ומסתכמות בכך שאנחנו רוצים רכב חסכוני יחסית (משהו שיבזבז במקרה הכי גרוע קצת יותר דלק מהניסאן, אבל מומלץ פחות מזה), זריז (שוב, לפחות בסדר גודל של הניסאן שמאיצה לא רע בכלל) ואמין. רמת המחיר עד כ-70 אלף ש"ח, אולי קצת יותר אם הכמה אלפים האלו ישנו בצורה משמעותית את התוצאה הסופית. אז איפה הקאטץ'? שאנחנו רוצים רכב ידני (כן, יש עדיין דינוזאורים חובבי ידני במדינת ישראל) האופציות אליהן שמתי לב בימים האחרונים: פולקסווגן פולו 04-05 שברולט אבאו 04-05 סיאט איביזה 05-06 עוד אופציה שחשבתי לציין…
הודעה אחרונה מאת cars_lover, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עשיתי לו בדיקה, המנוע במצב מצויין. האוטו יד שניה, ידני עשה 180K. נראה מטופל. שיקולים עיקריים: בעד: -מצב טוב, מנוע במצב מצויין. -זול -ידני -הגה כוח -1468 סמ"ק (לא הרבה ולא מעט) נגד: -לא סחיר -ממוצא ההצעות באינטרנט, נכון להיום, 7-8K -ישן אשמח לעזרא
הודעה אחרונה מאת cars_lover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 976 צפיות
זה שהרכב אוטומטי זה יתרון בשבילי, מה שמפתיע שיש עליו רק 51,000 ק"מ. מה דעתכם מאלו שמכירים את הרכב מקרוב? חשוב לי לדעת מהי הצריכת דלק שלו? וכמה לדעתכם הוא שווה כשהוא באמת במצב מעולה?(מחירון 16,000). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -